commando 'PAK' ongewild op mens + familie hondonvriendelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Hier is dit het commando 'vrij' Dan moet ze ook wachten, tot ze 'vrij' te horen krijgt en dan mag ze aan het eten beginnen. "

 

Begrijp ik.. alleen Sadi krijgt vrij normaliter alleen als ze los gaat, even wachten en dan vrij en na het hier komen voor beloning weer vrij te geven, en als ze aan de lijn beloning krijgt moet ze ook heel even wachten voor ze het mag pakken. (vandaar dat wij voor voedsel het commando pak maar gebruiken) Simpelweg omdat ze te gretig is en ongeduldig... 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Kan het niet zijn dat Lewis gewoon puur (op een ongewenste manier) op het te wilde opgewonden gestoei heeft gereageerd en dat het weinig met het 'pak hem ze, pak hem ze' te maken heeft gehad? De meeste jonge honden reageren vrij opgewonden/gestresst als de eigenaar dat soort lichamelijk contact met een ander heeft, zelfs bij geknuffel/gestoei van eigenaars onderling.

 

Je hebt hem 'pak' geleerd bij speeltjes en niet 'pak hem ze' bij mensen, zou je denken dat hij dat gegeneraliseerd heeft?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Kan het niet zijn dat Lewis gewoon puur (op een ongewenste manier) op het te wilde opgewonden gestoei heeft gereageerd en dat het weinig met het 'pak hem ze, pak hem ze' te maken heeft gehad? De meeste jonge honden reageren vrij opgewonden/gestresst als de eigenaar dat soort lichamelijk contact met een ander heeft, zelfs bij geknuffel/gestoei van eigenaars onderling.
 
Je hebt hem 'pak' geleerd bij speeltjes en niet 'pak hem ze' bij mensen, zou je denken dat hij dat gegeneraliseerd heeft? "

 

 

dat dacht ik ook, dat het weinig met het woord te maken heeft maar eerder met de situatie. Woorden betekenen voor Lola bijv. weinig, eerder de toon waarop iets gezegd wordt. Hier spreek ik Nederlands met haar, mijn vriend Duits, en ze komt oorspronkelijk uit Polen, als je zegt dai wapke, geeft ze een pootje, zo ook bij Pfot, en ook poot begrijpt ze, allemaal voor hetzelfde

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Kan het niet zijn dat Lewis gewoon puur (op een ongewenste manier) op het te wilde opgewonden gestoei heeft gereageerd en dat het weinig met het 'pak hem ze, pak hem ze' te maken heeft gehad? De meeste jonge honden reageren vrij opgewonden/gestresst als de eigenaar dat soort lichamelijk contact met een ander heeft, zelfs bij geknuffel/gestoei van eigenaars onderling.
 
Je hebt hem 'pak' geleerd bij speeltjes en niet 'pak hem ze' bij mensen, zou je denken dat hij dat gegeneraliseerd heeft? "

 

Eens, het lijkt mij ook een situatie waarin er veel spanning is ontstaan bij je hond. En op het moment dat je 'pak' zei, wist je hond van oke.. ik moet iets doen, maar geen idee wat en uit reactie volgt dan een hap.

Ik herken dit wel van mijn hond, die kan een enkele keer door opwinding happen. Bijvoorbeeld met treibbal als ze een commando niet snapt of als ik te lang doorga en het net te veel voor haar is.

 

Ik denk dat als je op het zelfde moment en op de zelfde toon een ander commando zou geven, dat je hond ook gehapt zou hebben. Het is nu gewoon toeval dat je 'pak ze' zei.

 

Maar je weet nu wel dat dit een moeilijke situatie voor je hond is en ik zou dit ook in het vervolg voorkomen door je hond niet in dergelijke stoeipartijen te betrekken. En met drukte van bijv. je neefjes zou ik je adviseren alert te blijven op je hond. Hem er niet bij laten, of je neefjes rustiger laten doen.

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dus je leert "pak" aan om speeltjes te pakken/bijten.

En terwijl je met je broer aan het stoeien bent zeg je "pak" tegen de hond en dan moet die maar begrijpen dat je likken bedoelde?

 

Ik denk dan dat je zelf duidelijk moet zijn, al is het maar om het risico op het letterlijk opvolgen van het commando te voorkomen!

 

En inderdaad, het is ook verstandig om wat minder standaard commando's aan te leren. Hier is het vast/los, en niet pak/los.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als je je hond commando's aanleert en je weet dat hij dit goed beheerst, geen probleem. Je gaf het commando: pak en hij deed dit braaf. Hele brave hond! 

 

Blijf dit vooral oefenen, pak en los. Als hij op jou commando een been van een mens moet pakken, of zijn flos, maakt dat voor hem geen verschil. Je weet nu dat hij ook een mens pakt, dus wees zelf voorzichtig.

 

ik weet, dat een hond, of hij het nou geleerd heeft of niet, als de baas echt in gevaar is, zijn baas beschermd. Heb nou al een aantal keren gehoord dat de hond aanvallers op de vlucht joeg, honden die totaal niet agressief waren en echte allemans vriendjes.

 

Wat je je hond ook kan leren, als er drukke neefjes en nichtjes aan het stoeien zijn, op zijn plaats te blijven. Geef hem een lekkere kong en commando: plaats. Probleem opgelost

 

Je hebt een slimme hond, heeft hij zo door.

 

Hou er wel rekening mee, dat terriërs, makkelijk tot bijten te zijn overhalen, dus leer hemecht  goed de commando's

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Even een paar dingetjes rechtzetten:


@Suzan, mijn hond heeft een konijn doodgebeten als hij 4 maand oud was en dat was een ongeluk, ons huiskonijn was uit zijn kot buiten ontsnapt, ik liet de honden buiten en ze hebben het gepakt. Dus 'schrik' maar, maar dit was een ongeluk dat IEDEREEN had kunnen tegenkomen. Overigens is mijn hond uit een jachtlijn dus zijn die véél feller op wild dan de gemiddelde hond.

 

Ik heb ook gezegd dat het helemaal niet de bedoeling was dat hij zou bijten in een mens, ik heb duidelijk gezegd dat ik niet had gedacht dat hij mijn stiefbroer zou pakken zoals zijn flosh als ik 'pak hem ze' met een speelse stem zeg ipv kordaat 'pak' en of 'los'.

Overigens staat dit voorval LOS van zijn opvoeding, mijn hond heeft manieren, weet wat kan en wat niet kan, maar dit was een situatie die mij onbekend was, dus vraag ik hier raad, die ik gekregen heb, mijn hond niet meer in deze situaties brengen en 'vast' ipv 'pak' aanleren.

Hij beet enkel omdat hij 'pak' hoorde en niet omdat hij agressie heeft naar mensen toe.

@Dobry, dat zal het beste zijn inderdaad, maar da's wat moeilijk nu ik nog thuis woon. Ik probeer hem sowieso zoveel mogelijk bij mij te houden als er bezoek is en om kinderen te leren dat ze hem met respect moeten behandelen. Overigens wat ook gebeurd, als die kinderen wild zijn en rondlopen in huis en bv tikkertje spelen, vind hij dat veel te druk en kruipt hij in z'n bench. Natuurlijk, nu hij zelfverzekerder wordt, wil hij misschien net meespelen.

 

@Renate, dat is een goed idee, zoals meerdere mensen al zeiden en dat ga ik ook doen, om een ander commando aan te leren. Ik onderneem heel wat dingen met m'n hond, ik ga heel veel wandelen, neem hem overal mee, plaatsen met veel interessante dingen, denkspelletjes, etc. Dus het is niet dat er geen andere dingen zijn die 'ik' wil doen, maar je ziet gewoon dat hij ervan geniet, ballen interesseren hem niet, andere speeltjes ook niet, enkel speeltjes waarin hij kan sleuren en dan vooral zijn flos, dat vindt hij super en ik zou het jammer vinden om hem dat te ontnemen.

 

@Manuela, nee ik ken het bijtgedrag bij overprikkeling, de Shiba Inu had dit ook, als hij te opgewonden werd, de stafford die ik op zaterdag train heeft dit ook. Dit is het absoluut niet, want hij bleef gewoon rustig kijken en pas toen ik zei 'pak hem ze' ging hij ervoor. Hij bleef rustig wachten en snuffelen eerst.

De 'pak hem ze' was eigenlijk eerder om m'n stiefbroer schrik aan te jagen, dan om m'n hond een commando te geven.
Met de toon had het ook weinig te maken (denk ik), want als ik het commando geef om in de flos te bijten, is dat kordaat en monotoon, en nu zei ik het speels en 'lief' en normaal springt hij dan op, likt wat, etc. Maar wat hij deed was gewoonweg niet speels, hij pakte de pull vast, schudde met z'n kop zoals een hond die een prooi doodt, en gromde. Als ik los zei was het gedaan.

(deze uitleg is ook voor Dobry en Alexandra)

@Wilma, ik leerde hem 'pak' aan, op een kordate, monotone manier en bij m'n stiefbroer zei ik op een speelse, vriendelijke manier 'pakt hem ze'.

Dat was denk ik toch nog iets anders. Ik had niet verwacht dat hij dat zou linken aan het commando. Maar goed, ik ga met het commando 'vast' aan de slag.

 

@Suzanne, hij is inderdaad super slim. Ik ga met andere commando's aan de slag en ga de neven en nichtjes wat onderwijzen. Ik weet dat terriërs graag bijten, scheuren en hangen in dingen. Dat wist ik ook toen ik er 1 kocht, dus het zou oneerlijk zijn om hem dat te ontnemen door geen trekspelletjes meer te doen.

Hij lost wel al direct, ik moet nooit de flos uit z'n mond trekken ofso, gewoon 1 x 'los' en ik krijg de flosh. Als ik de flos los laat, laat hij hem trouwens vanzelf op de grond vallen want dan is het niet meer interessant, het is hem puur om het spel en niet om het voorwerp te doen.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Toen ik klein was, was mijn hamster een keer ontsnapt, mijn boxer had hem ook doodgebeten. Ik was verdrietig, maar we waren niet boos op onze hond, ik denk dat bijna elke hond achter een los knaagdier aangaat, zeker een jachthond.

 

Wel verdrietig van je konijn

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^