Siberische husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shanie (Gast)

Ik heb een syberische husky van 7 maand, sinds kort geraakt zij vaak 'beu-gegeten' in haar korrels, we hebben al verschillende soorten voeding geprobeert maar niets waarvan we zeggen dat ze echt graag eet. Weten jullie een brokkenmerk waar dit ras graag van eet?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Brokken is mijn hus ook niet gek van, enige wat hij hier eet is kvv ( vers vlees ) maar weet niet of je dit zoekt ?

je hebt verschillende soorten : Smuldier , lodgering, Tinlo, haaksbarf en wel meer keuze zat dus , de ene goedkoper dan de ander

honden page profiel Marianne van VersendaalMarianne van Versendaal

honden foto van Marianne van Versendaal

Mijn Husky Kayak eet al 5 jaar HENNE Volledig hondenvoer, zalmolie en zalmsnacks worden geproduceerd in Denemarken, volgens de strenge AAFCO normen.
Importeur in Nederland van de Henne producten is
Sana-Vesta te Eelde.
Is heel goed voor een Husky.

Gr Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Orijen en wolfsblut zijn goede graanvrije (!) brokken. Neem vooral eens een kijkje op http://www.voerwijzer.com. Overigens is je probleem herkenbaar, hussen zijn wel vaker kieskeurige of moeilijke eters en staan bekend soms gevoelige darmen te hebben. Moet het per se gaan om een brok? Zo niet, dan zou je eventueel KVV (kant en klaar vers vlees) of BARF kunnen proberen.

Er is "geen brokkenmerk wat dit ras graag eet" te noemen. Het hangt af van de hond, hoeveel en wat deze doet op een dag, aanleg voor bepaalde kwalen, allergieën etc. Bij hussen zou je bijvoorbeeld zalmkoppen of andere soorten vis kunnen bijvoeren, om zinktekort tegen te gaan. Ieder individu is anders, ongeacht het ras. De truc is net dat ene voer te vinden wat je hond lekker vindt én waar hij het goed op doet.

honden page profiel TweehuskiesTweehuskies

honden foto van Tweehuskies

herken dit sinds met name het afgelopen half jaar. Het hierboven aangehaalde Orijen ook al eens geprobeerd, maar dat was ook niet echt een succes, evenals een ander graanvrije brok. Aan de andere kant, ze hebben een goed gewicht (de reu zelfs aan de zware kant) en vragen wel duidelijk om eten als ze trek/honger hebben, dus we hebben ons maar even bij de situatie neergelegd - overigens geven we ze ook regelmatig vers vlees.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

de husky hier vreet alles wat los en vast zit (letterlijk), maar dat helpt je niet

Maar eigenlijk zou je na een half uur de brokken moeten weghalen die zij niet eet. De volgende maaltijd zet je die zelfde bak weer neer, geen extra brokken erin en geen tussendoortjes. Dan leren ze dat het eten of niet eten is, einde discussie.
Klinkt misschien niet erg lief, maar het werkt wel :) en een hond kan het best hebben om een dagje niet te eten. Als ze zelf hun korstje bij elkaar moeten scharrelen eten ze ook niet altijd elke dag. We verwennen ze eigenlijk door ze elke dag eten te geven :p

 

P.S. brokken met vis doen het vaak goed bij husky's :) durf te wedden dat zij ook wel een harinkje of een plakje gerookte zalm lust ;)

honden foto van Marianne van Versendaal

Ik heb reeds meer dan 30 jaar Husky's
Wat ik al eerder opmerkte mijn Husky's eeten voer met vis.
En af en toe een Haring Husky's zijn dol op vis.

Gr Marianne

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn hus at eerst kvv.
Sinds kort eet hij taste of the wild brok.
Kvv moest meneer niet meer.
En verder eet hij alles wat hij niet mag eten O-)

honden page profiel TweehuskiesTweehuskies

honden foto van Tweehuskies

Ja, dat doen we dus tegenwoordig ook. Bak weghalen. En inderdaad, ze kunnen best een dag zonder, dat blijkt. Verse vis doen we zelden, maar ze hebben toevallig nu brokken met vis. Daar is de nieuwigheid ook van af. Zoals gezegd, we hebben ons er al bij neergelegd, maar herkenbaar waar topicstarter mee zit/zat.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Al een paar keer voorbij zien komen.
Vis is idd een graag gewild maaltje voor een hus ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Het eet alles en geen idee waar het blijft. Alleen de KVV fazant lustte Shadow niet.

Ze krijgen brokken van Wolfsblu, meestal obv vis maar ik varieer ook wel eens en kvv, meestal gewoon de compleet van Carnibest.

Bij een volwassen husky zou ik me er niet zo druk om maken als ze af en toe overslaan, bij een jonge hond vind ik het wel punt van aandacht. Het kan zijn dat er iets in het voer zit dat ze niet verdraagt en dat ze daarom niet eet. Simpele test is soms: voeg wat warm water toe, dan komt er meer geur vrij. Lust ze het dan wel, dan zpu ik me niet zo druk mkaen en en doorzetten

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Is het dan ook normaal dat sommige husky's elk hondenkoekje naar binnen schrokken (welk merk ook) en dat een andere husky voor een echt lekker koekje gewoon zijn neus optrekt?

 

Ik had het deze week voor met de husky in het asiel, die wou het koekje met vleessmaak echt niet, zelfs er niet aan likken. Ik dacht dat hij zich misschien niet OK voelde... Maar het is misschien eerder een kieskeurige dan. Ik kende er tot nu toe alleen maar die op alle lekkers vlogen alsof hun leven ervan afhangt, vandaar.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nou ja ze kunnen behoorlijk kieskeurig zijn hoor.
Eten stelen lust hij alles , maar ik koop soms koekjes of iets en dan kijk hij me aan van ' wat moet ik daarmee'

Ik ken er zo nog een paar huskys die ook erg kieskeurig zijn.
Een overbuur van ons heeft een hus en die heeft toen 2 zakken voer ( zelfde merk andere smaak ) van 15 kilo gekocht.
Een zak kon hij zo weer weg doen want die hus moest het echt niet.

Volgende forumvraag: 2x per dag eten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^