Kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gokhangokhan

Hallo ik wil tegen de zomervakantie aan een husky pup halen zodat ik hem dan kan trainen enzo, maar ik wil er alles over weten voordat ik hem aanschaf. maar ik had dus twee vragen: wat is kvv? en wat is het beste voedig voor een husky pup?

 

**Modmelding**

 

(op vraag van TS , openingspost terug gezet)

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 april om 15:28 --

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Geen 1 jarige stafford meer?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kvv is kant en klaar vers vlees.
Verkrijgbaar in allerlei soorten en merken.
Aan elk ras kun je dit geven, voeding isnniet ras gebonden.
Wat ik me wel afvraag, je was toch bezig met een hond van een jaar?
Als je een pup wilt moet de planning van de fokker wel hetzelfde zijn als die van jou.
Je gaat hopelijk niet zomaar ergens een pup halen?
Pas op voor broodfokkers.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En hoe weet je dan zo zeker dat er precies 8 weken voor je zomervakantie begint een nestje wordt geboren, wat jij precies op je eerste vakantiedag kunt ophalen?

 

Vanwaar eigenlijk deze omslag van Stafford naar Husky?

 

Persoonlijk lijkt het mij belangrijker dat je je gaat inlezen over het ras wat je gaat aanschaffen, de kenmerken die bij dat ras horen, de zindelijkheidstraining, het socialiseren en de algehele opvoeding dan nu te beginnen met 'wat is kvv'. Maar dat is mijn mening.

 

KVV is vlees, over het algemeen ingevroren in rollen. Hier zit alles in wat een hond nodig heeft.

Je geeft (gemiddeld) 2% van het lichaamsgewicht aan KVV, voor pups is dit geloof ik 5%. 

Maar de ene hond heeft meer nodig, de andere minder.

KVV laat je ontdooien en geef je op kamertemperatuur. Het is in de koelkast 2 dagen houdbaar.

honden page profiel gokhangokhan

Oh dankjewel, en over het feit dat ik geen stafford meer wil is dat mijn moeder van gedachte was veranderd en liever een ander ras wilt. maar ik heb een kennis waarvan de huskies van mijn 1e week van de vakantie precies 7 weken worden dus dacht ik eraan om dan toch die te nemen maar ik ben nu effe alles aan het onderzoeken:)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Overtuig eerst je moeder ervan om naar een goede fokker te gaan! Nog het allerbelangrijkste!

een goede fokker is streng voor zn kopers, die gaat niet zomaar aan iedereen een pup verkopen. En heeft een planning, er worden niet veel nesten geboren, dus of er dan een beschikbaar is, is maar de vraag. Ook kun je met de fokker overleggen over voeding.

Haal echt geen pup bij een puppiefarm, dierenwinkel, of grootschalige fokkerij! Veel van die hondjes zijn doodziek, en het leed wat er achter ligt is enorm! 

honden page profiel gokhangokhan

oh dankjewel weet ik al iets meer maar ik heb perongeluk mijn forum vraag verwijderd hoe kan ik dit terugzetten?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Das een lastige..

als je mij de vraag even stuurt, in PB, of hem hieronder plakt, kan ik je openingspost wel aanpassen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gokhan, je kunt zelf ook je bericht weer aanpassen hoor 

 

Of kan de openingspost maar 1 keer worden gewijzigd? In dat geval heb ik niks gezegd Zonnetje 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" oh dankjewel weet ik al iets meer maar ik heb perongeluk mijn forum vraag verwijderd hoe kan ik dit terugzetten? "

  Geregeld...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oh dankjewel, en over het feit dat ik geen stafford meer wil is dat mijn moeder van gedachte was veranderd en liever een ander ras wilt. maar ik heb een kennis waarvan de huskies van mijn 1e week van de vakantie precies 7 weken worden dus dacht ik eraan om dan toch die te nemen maar ik ben nu effe alles aan het onderzoeken<img class="/> "

 



Met hussen moet je wel echt flink bewegen. Het zijn zeer energieke honden, vergis je daar niet in! Daarnaast zijn ze qua gedrag hun hele leven puber..

Ik vind hussen super mooie honden, maar qua beweging en gedrag passen ze totaal niet bij mij. Ik zal er dus nooit aan beginnen.

Een kennis van je heeft husky pups. Zijn de ouders gecontroleerd op ziektes? Of is het een oeps nest/gelegenheids nest?

Rauwe voeding is mijn ogen het beste voor elke hond, welk ras dan ook. De koolhydraten (granen, aardappels, bataat, banaan etc etc) en chemische stoffen in brok zijn niet gezond voor een hond. Daarnaast mist brok de enzymen die rauwe voeding wel heeft. Wel heb je bij kvv net als bij brok slechte en goede merken. Daar moet je je wel even in verdiepen. Op www.voerwijzer.com vind je veel info over honden voeding.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

hussen hebben erg veel beweging nodig en hebben zeker niet genoeg aan wat je in he vorige topic schrijft , het zijn ook erg eigenwijze honden die doen wat ze willen.

Als hij zijn energie niet kwijt kan gaat hij sloopgedrag en ander vervelend gedrag vertonen. Ook verharen ze ontzettend ! Ik heb zelf een husky van 2 jaar en mijn moeder heeft een hekel aan al die vlokken haar dat er vanaf komt ( ikzelf niet zo ) ik help haar daarom met stofzuigen .. 1 x per dag en soms wel 2 x.

ik zit nu in het examenjaar van de middelbaar en hebben de hus van familie die er niet genoeg tijd voor had , ik ben gek op hem echt waar en doe ook met plezier de lange wandelingen maar ik zou het niemand aanraden , als je thuiskomt gelijk weg een paar uur wandelen , in het weekend kan ik zo 3/4 uur weg zijn ( soms wat minder ) én mijn moeder helpt me als ik het niet red. Het is zwaar ( maar ik krijg er veel voor terug en doe het met plezier )

Denk alsjeblieft goed na voordat je zo'n energieke hond neemt , ik heb ook nog geluk dat Pepper goed luisterd en alleen kan zijn hij kan gerust met een dagje minder , maar dit is een uitzondering en geen garantie. veel husky's lopen weg als ze de kans krijgen en komen niet terug ( ontsnappen ) hier vaak genoeg mee gemaakt dat pepper door de voordeur is geglipt ( nu niet meer ) Edit : je zegt dat je hem wilt trainen enz. ? een husky doet wat hij zelf wil en als hij het nut ervan in ziet , je kan ze wel trainen maar ze doen het niet van harte en ook niet lang.. Ze houden ervan om lekker te fietsen / steppen ( niet als het warmer is dan 15 graden ) of lekker lange wandelingen te maken

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" hussen hebben erg veel beweging nodig en hebben zeker niet genoeg aan wat je in he vorige topic schrijft , het zijn ook erg eigenwijze honden die doen wat ze willen.



Als hij zijn energie niet kwijt kan gaat hij sloopgedrag en ander vervelend gedrag vertonen. Ook verharen ze ontzettend ! Ik heb zelf een husky van 2 jaar en mijn moeder heeft een hekel aan al die vlokken haar dat er vanaf komt ( ikzelf niet zo ) ik help haar daarom met stofzuigen .. 1 x per dag en soms wel 2 x.



ik zit nu in het examenjaar van de middelbaar en hebben de hus van familie die er niet genoeg tijd voor had , ik ben gek op hem echt waar en doe ook met plezier de lange wandelingen maar ik zou het niemand aanraden , als je thuiskomt gelijk weg een paar uur wandelen , in het weekend kan ik zo 3/4 uur weg zijn ( soms wat minder ) én mijn moeder helpt me als ik het niet red. Het is zwaar maar ik krijg er veel voor terug en doe het met plezier



Denk alsjeblieft goed na voordat je zo'n energieke hond neemt , ik heb ook nog geluk dat Pepper goed luisterd en alleen kan zijn hij kan gerust met een dagje minder , maar dit is een uitzondering en geen garantie. veel husky's lopen weg als ze de kans krijgen en komen niet terug ( ontsnappen ) hier vaak genoeg mee gemaakt dat pepper door de voordeur is geglipt , maar goed dat hij terug komt ( nu gebeurd het niet meer trouwens ) "

 

edit : sorry foutje.. zit op de mobiel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou voor een ander ras gaan .. Een hus is best pittig voor een tiener ! Ze moeten echt sporten en hebben veel aandacht nodig. Maak eerst een lijstje met wat jij een hond kan bieden , kwa wandeling , sport , mentale uitdaging ,... Speur dan via rasvereniging naar verschillende hondenrassen die passen in jouw schema. Dus selecteer honden adv hun fysieke en mentale uitdagingen ( ik weet niet hoeveel je kan bezig zijn met je hond ...). 

 

Bij de rasgroepen oertypes en spitzen vind je heus leuke hondenrassen die niet zoveel fysieke uitdaging nodig hebben als de hus. 

 

 

Het is heel belangrijk dat je eerlijk bent voor jezelf over wat je een hond kan en wil bieden ( op lange termijn! Aangezien een hond 13-15 j leeft ) en dan selecteer je honden die bij jouw profiel passen ( selecteer dus niet eerst op het uiterlijk maar eerst op karakter!!) 

 

veel succes 

Volgende forumvraag: Diploma gehaald!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^