Tommie ruikt erg lekker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KippetjetokKippetjetok

honden foto van Kippetjetok

Hallo, kan iemand mij helpen?

Tommie is een hondje uit Kreta. Hij is nu 10 maanden oud. Wij kregen hem met 6 maanden en toen was hij net gecastreerd. Vanaf het allereerste begin merkten we dat andere honden Tommie wel erg lekker vinden ruiken.

Sommige blijven alleen maar aan z'n piemeltje ruiken en lopen als een magneet achter hem aan. Maar andere likken eraan, rijen tegen hem op en dat blijft doorgaan. Heel veel andere hondeneigenaren zijn ook stomverbaasd. "dat doet hij anders nooit" hoor ik dan weer voor de zoveelste keer. Het was een keer zelfs zo erg dat er 4 honden tegelijkertijd aan het proberen waren op hem te rijen. Alle baasjes trokken hun hond ervan af en Tommie kwam er helemaal verdwaasd onderuit. Het lijkt wel of ik met een loops teefje aan het wandelen ben.

Er zijn periodes van een paar weekjes dat het iets minder is. Maar dan in één keer is het weer helemaal raak.

 

Tommie is een lief en een beetje onzeker hondje. Hij loop wel altijd enthousiast op andere honden af, maar laat duidelijk merken dat hij onderdanig is. Daarna speelt hij heel leuk met ze. Jongere honden doen het niet. Vanaf het allereerste begin leerde hij een hondje kennen en ze waren meteen vrienden. Maar nu is die hond ongeveer 7 maanden oud, en die gaat het nu dus ook doen.

 

Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn? En, heel belangrijk, wat ik eraan kan doen?

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Dit komt vaker voor bij hondjes die te vroeg zijn gecastreerd. Meestal gebeurt dit bij buitenlandse hondjes, omdat ze die zo snel mogelijk het land uit willen hebben, naar een veilige haven.

Volgens mij kun je hier niet zo veel tegen doen, maar misschien dat andere meer weten (ik hoop het!)

Succes ermee in ieder geval

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn teefje had dit ook sinds we haar hebben als pup. Sommige honden (reuen) duiken boven op haar. 1x loops geweest en daarna bleef ze ook erg aantrekkenlijk.

Het kan dat een gesteriliseerde reu een beejte vrouwelijk ruikt. Mijn teefje ruikt kennelijk gewoon lekker voor reuen. 

 

Ik zorgde dat ik uit de buurt bleef van dit soort reuen. Als eigenaar van een reu, zou ik gelijk mijn reu weg halen of aanlijnen, het is heel vervelend om steeds aangerand te worden. Helaas zijn er mensen die vinden dat honden het maar zelf uit moeten zoeken, ben ik het niet mee eens. Eens bleef ze maar rennen, ik er achteraan, de eigenaar van de reu kon het niet schelen. Ik had Luca met een reu die ik er niet afkreeg. Uit eindelijk kwam de eigenaar. Was niet leuk.

 

Op een dag was mijn hond het zat en begon flink van zich af te snappen. Naar de bek van een reu, niet raak, maar heel duidelijk aangeven dat ze dit niet accepteerde. Of de reu stopte, of ze corrigeerde hem weer net zo lang tot de reu zich gedroeg, of weg liep.

 

voor nu, loop als het lukt met een grote boog om dit soort honden heen. Vaak zie je van een afstand al, dat de reuen gaan piepen en opgewonden raken. Ik ben het zo gaan herkennen. Laat je hond lekker spelen met honden die je kent en waarvan je weet dat het goed gaat. 

 

Als hij volwassen is, zal hij zich misschien zelf verweren of er zelf voor weg lopen.

 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Heb hetzelfde probleem met Casper. Gecastreerd met een jaar. Onzeker, te lief en wat onderdanig. Hij is ook regelmatig d pineut. Nu hij ouder wordt bijt ie wel wat meer van zich af. Maar ik heb van alles geprobeerd zonder resultaat ..

Volgende forumvraag: hond/kat tattoo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^