Rocky bijt naar de dierenarts! Dierenarts boos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Rock kreeg vanmiddag zijn jaarlijkse prikken. Ook nog even een standaard check up. Bij het openen van zijn bek begon hij te grommen naar de d.a en wilde hij van de tafel springen. De d.a hield hem tegen en voelde aan zijn buik.. toen beet Rock in haar arm. Ze had gelukkig geen krasje, het was dus echt een waarschuwings knauw! Maar goed, geschrokken als ik was, corrigeerde ik hem dus meteen waarna Rock begon nerveus zijn bek af te likken. Maar de d.a was best pissed! ''Potdomme!'' zei ze! ''Zet em op de grond!!!!'' Ik bood nog mijn verontschuldigingen aan, dit heeft hij echt nog nooit gedaan! Toen begon de d.a over opvoeding, die gaf ik hem dus klaarblijkelijk niet genoeg. Meteen voelde ik mijn kin trillen en de tranen in mijn ogen springen! Ik ben al 2 jaar keihard aan het werk met Rocky, we zijn al zo ver gekomen samen! dit was echt als een vuistslag in mijn gezicht! ''En je hebt ook nog kleine kinderen!'' kwam er nog achteraan. ''Deze hond is overheersend Labrador met Pitbul-achtig,, een zeer gevaarlijke combinatie mevrouw!'' Ik heb amper iets terug gezegd… ik was als bevroren. ''Moeten we nog wegen?'' vroeg ik voorzichtig. Nee, dat hoefde niet en ze zwaaide de deur van de behandelkamer open als van: ''wegwezen nu!'' Nog nooit heb ik zo snel weer buiten gestaan, afrekenen en snel pleite. Nu spookt een beetje door mijn hoofd om naar een andere d.a te gaan. Wat zouden jullie doen? Ik wil me wel een beetje okay voelen bij mijn dierenarts, ik betaal er bakken met geld, dus.. ja. hoe zeg ik dat, ik wil me geen prutser met een rot hond voelen daar, dan ga ik liever weg. Mag ik jullie mening?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dubbele topic...je bent echt wel je kluts kwijt Ik zal de mods roepen om dedeze te verwijderen.

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Ach makkelijk toch, ga naar een andere dierenarts! Lijkt mij niet fijn om daar nog langer te komen. En zeg het bij de nieuwe dierenarts erbij, dan doen ze een snuitje om, gewoon voor de veiligheid ook voor de hond. Ik ben ook van dierenarts veranderd omdat diegene waar ik al heel lang met mijn katten en andere dieren kwam over Dolfje zijn onderbeet zat te zaniken en letterlijk zei; ja dat komt ervan als je zomaar ergens een hondje vandaan haalt! Ik dacht waar bemoeit die man zich mee.....

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

...

 

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Zeker en vast een andere dierenarts. Zulk soorten dierenartsen kunnen jou jaren werk om de hond sociaal te maken in 1 minuut omzeep helpen. Trek je niets aan, en dit is niet de schuld van je hond. Hij heeft waarschuwingen gegeven, wat wil je meer? Een hond die uit het niets zonder waarschuwingen bijt? Het is haar fout dat hij beet, dus moet ze haarzelf maar uitkafferen en jou niet. Ik zou zelfs in jou geval niet betaald hebben en flink terug geblaft hebben naar haar, maar eerst de hond in de auto ;)

 

Trek het je niet aan en hoor eens rond bij hondeneigenaren in de buurt naar welke dierenarts zij gaan en waarom ;)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ja, deze kan weg… 2 topics staat wel erg arrogant he! ;-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Bij ons gaan op dit soort redenen mijn honden niet op tafel.
Mijn reu vind het doodeng en kan daardoor best eens snauwen, bij deze DA is dit nog nooit gebeurd, hij wordt namelijk niet gedwongen. Even snel luisteren, tanden laat ik altijd (ondanks dat mijn honden dit voor de show gewent zijn om door vreemde te laten doen) zelf zien., daarbij zorg ik dat ik bij het hoofd zit en de nek of net achter de oren mijn handen hou.

Zo zorg ik ervoor dat ik altijd tussen de bek van de hond en de DA zit. zo kan er weinig tot niets gebeuren.

Van beide (zowel van jou als van de DA) is het een reactie uit emotie, beide zijn jullie geschrokken. Misschien is het verstandig om even terug te gaan om er over te praten, dit helpt meestal erg goed, is de DA hier niet van gediend zoek dan erg snel een andere. Alle zaken moeten kunnen worden besproken.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Getver. Wat een stom mens. Ik zou een andere zoeken. Een met verstand van gedrag en liefde voor honden en bazen!

 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Jeetje vervelend dat ze geschrokken was oké maar om dan zo te reageren !
Ik zou naar een anderen DA gaan.
Heb het ook gehad met Sandy toen de DA haar zeer deed

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ach makkelijk toch, ga naar een andere dierenarts! Lijkt mij niet fijn om daar nog langer te komen. En zeg het bij de nieuwe dierenarts erbij, dan doen ze een snuitje om, gewoon voor de veiligheid ook voor de hond. Ik ben ook van dierenarts veranderd omdat diegene waar ik al heel lang met mijn katten en andere dieren kwam over Dolfje zijn onderbeet zat te zaniken en letterlijk zei; ja dat komt ervan als je zomaar ergens een hondje vandaan haalt! Ik dacht waar bemoeit die man zich mee..... "

 



O ja, deze Mevrouw liet mij ook duidelijk voelen dat al die hondjes overal vandaan, haar goedkeuring niet waardig zijn!

''Bij een fokker vandaan heb je je hond met 8 weken'' zei ze. ''Bij dit soort honden moet je maar afwachten wat je krijgt, en zijn ze meestal ook veel ouder''

Een gesprek aangaan wil ik absoluut! Ook omdat ik geen hand kreeg bij het verlaten van de behandelkamer, ik verloren aan de balie stond te wachten om af te rekenen bij iemand anders, en Rock niet eens gewogen werd. Ik wil daar absoluut mijn ongenoegens over uitspreken.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Wat een nare ervaring voor jullie beide! Gezien hetgeen je schrijft zou ik een andere DA zoeken waar jij en je kruising welkom zijn ipv een bevooroordeelde.....

 

Ik heb een pesthekel aan DA die even snel dit of dat willen doen bij je hond zonder eerst kennis te maken en even leuk aandacht te geven. Waar ik kom word er eerst ff gekroeld, geaaid en ondertussen besproken wat je komt doen, hoe het de afgelopen tijd gegaan is en of er nog iets speeld. Hup brokje erin als ze ff op tafel moeten en dan onderzoeken, terwijl op een rustige toon verder gepraat word. Als er duidelijk spanningen zijn bij een hond, doen ze ff 2 tellen achterover hangen en nemen ze extra tijd, ff leuke aandacht en weer verder.

 

Hoewel dit voor mijn honden niet nodig is, ze vinden alle aandacht een feest en gaan zelfs graag naar de DA, vind ik dit wel de juiste manier. Al dat gestress is nergens voor nodig en nergens goed voor. Dan maar een paar minuten langer erover doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Zagende dalmatiër
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^