Pepe aangevallen (alweer)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Zonet is Pepe flink in zijn oor gebeten zijn oor bloed als een rund en hangt helemaal slap. De DA is gebeld maar helaas kan ik niet mee want ik moet echt ergens heen.

 

Pepe was gaan rijden op een hond, iets wat natuurlijk niet goed is, maar nog voor Pepe eraf getrokken kon worden, werd hij door een andere hond aangevallen. Ik was er zelf niet bij. Op zich een erg aardige vrouw die dit ook nooit in haar hond had verwacht (we hebben een tel.nr. gekregen). Nadat de honden uit elkaar waren, wilde de andere vrouw Pepe aaien en hij gromde, en liet zijn tanden zien. Ook gromt hij als je in de buurt van zijn oor komt (wat opzich logisch is aangezien het wel erg pijnlijk zal zijn).
Hij is op zich nog erg levendig en piept niet, drinkt nog gewoon en het gaat wel op het eerste gezicht, maar zoals eerder gezegt gaan we toch echt wel naar de dierenarts.
Ik sta, al was ik er niet bij, te trillen. Dit is de derde keer dat Pepe hevig is aangevallen en mijn angst is dus dat Pepe nu zich vijandig gaat opstellen t.o.v. andere honden/mensen (zoals hij dus bij deze vrouw deed).

Hij ligt nu rustig te slapen dus tot hij naar de DA moet laat ik hem rustig liggen. Op het eerste gezicht is er niet veel aan de hand maar het moet sowieso ontsmet worden en even naar worden gekeken.

Oh ik voel me echt bezorgd, naar staffords valt hij al zo nu en dan uit (2x door aangevallen) en hij haalt uit als een andere hond naar hem uithaalt, voor de rest gaat het wel goed met andere honden.
Ik duim dat het gewoon goed komt..

honden page profiel judithjudith 2 doggies

honden foto van judith

Wat sneu :( Hopelijk knapt hij er snel van op en komt hij er snel overheen.

Het lijkt me wel erg goed om dat rijden af te leren, want ik moet wel eerlijk zeggen dat jayla ook van zich af bijt als er op haar gereden wordt.. en eerlijk gezegt vind ik dat best logisch.

 

Heel veel beterschap voor Pepe!

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hannah ik begrijp dat je nu stresst, Pepe is jouw schat, maar....jouw Pepe is wél beginnen rijden eerst hé. 

Misschien moet je dat eruit proberen te trainen, andere honden hebben dit soms echt niet graag.

Bij hem is het misschien ook dominantie rijden en ik denk dat dit dan weer agressie opwekt , ook bij andere omringende honden.  

Spijtig alweer van zijn oor, spijtig van weeral DA kosten. Werk eraan want anders gaat hij nog aangevallen worden , mijn mening. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 2 doggies

honden foto van Sem en yinz

Balen zeg! En sneu voor je hond!
Sem was laatst ook gebeten, en we zijn ook naar de DA geweest. Altijd goed om te doen hoor!
Bij sem zag de wond er erger uit dan dat het was. En hoefde weinig aan te gebeuren, maar dierenartsen zien ook vaak al is het een kleine wond dat het evengoed een groot gezwel kan worden.
Goed ontsmetten en schoon houden, en het haar eromheen weg knippen.
Zeker even naar de da gaan! Sterkte en beterschap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik snap wel dat hij zo lelijk deed naar het baasje van de hond, hij zal geschrokken zijn en pijn hebben. Het is wel eens gebeurd dat een hond nadat hij was aangevallen, van zijn baasje weg rende.

 

Een hond die op een ander rijd, weet soms zich geen houding te geven. Kan door ook spanning komen. 

 

Misschien een idee, om veel te werken aan de lijn. Opdrachten geven, zodat hij met jou bezig is ipv andere honden. Als er een andere hond aankomt, voertjes geven, zodat hij een positieve beloning krijgt bij het zien van andere honden.

 

Aan de lijn, laten zitten, wachten, komen, rondje draaien, terug lopen, op een bankje springen enzo. Ook los kan je dit doen. Dat wordt jij als baas belangrijker en leuk om bij te zijn. 

Laat het voorlopig alleen los met honden die je kent en waarvan je weet dat het goed gaat. 

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

We zijn inderdaad hard aan hhet werken om het rijden eruit te krijgen en om eerlijk te zijn is dit echt de eerste keer in best een lange tijd.
Op het strand ging het vorige week echt helemaal top (feilloos luisteren, komen ook als hij een andere hond zag etc) dus ik snap echt niet wat mijn moeder anders doet dan ik aangezien we samen naar trainingen zijn gegaan.
Het is idd niet heel gek dat hij gromde naar die vrouw, die associeerde hij met het bijten = angst.

En ik zal meer gaan werken aan de lijn, doe ik al best veel hoor (sinds kort kan hij "raak") maar dit is niet erg veel tijdens een wandeling. Ikzelf laat hem alleen maar los als we alleen zijn (soms sta ik om 5:30 al op voor een rondje met het hondje, wat ik er echt wel voor over heb).

 

Bedankt voor de reacties en de tips! We hebben inmiddels zelf ook naar zijn oor mogen kijken en wat bloed kunnen wegwassen, het ziet er al minder erg uit en hij is gelukkig levendig en hetzelfde als altijd. Misschien komt zijn oor nog goed, misschien zal het blijven hangen. Het maakt mij echt niet uit, zolang hij maar gezond is

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat hij angst/agressie zal ontwikkelen naar andere honden en/of mensen hoor. Uit je verhalen te lezen vindt Pépé het gezelschap van andere honden veel te fijn, die zal altijd andere honden blijven opzoeken (als je toestemming geeft). En waar honden zijn, zijn baasjes, dus dat komt goed :-). Beterschap voor je maatje! En probeer een keertje samen te wandelen met je moeder. Meestal is het zo dat voordat je hond op een andere hond zal rijden, hij al signalen afgeeft dat hij het erg spannend vindt. Misschien kun jij die beter herkennen dan je moeder en kun jij het rijden beter voor zijn. Als je die signalen ook aan je moeder laat zien, leert zij ook bij en zal het beter voorkomen kunnen worden. Overigens bloeden oren heel erg, en als de hond naar achteren snauwt/hapt en Pépé rijdt nog op hem, is zijn kop helaas dichtbij en een wondje zo gemaakt. Ongeluk zit daarbij in een klein hoekje. Maar doet wel zeer O-) hopelijk is het snel weer genezen!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Heel eerlijk zou ik dit ook niet "hevig aangevallen" noemen. Oren bloeden nou eenmaal als een idioot, en ziet het er vaak erger uit dan het is.

 

Bij hevig aangevallen moet ik toch eerder denken aan flinke gaten waarbij je door de huid heen zo een eindje naar binnen kan kijken (ieks) of andere serieuze verwondingen. Dit is eigenlijk maar een schrammetje.

 

Ik denk dus ook niet dat je je zorgen hoeft te maken. Je zou hoogstens die kleur/dat type hond op kunnen zoeken voor leuke ontmoetingen, zodat hij niet in zijn hoofd houdt "witte honden zijn eng".

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je bent al super goed bezig met hem. Misschien is je moeder net iets onzekerder??

Goed om samen te gaan wandelen.

Hou wel in de gaten of het oor niet warm wordt en hij geen koorts krijgt. Honden tanden kunnen lelijke bacteriën hebben. Het is wel een voordeel dat het flink gebloed heeft, zo gaat meestal de viezigheid eruit.

Sterkte met je ventje! 

honden page profiel MarcoMarco 1 doggies

pepe is niet ''aangevallen'' maar (te)stevig gecorrigeerd door de andere hond.

Vergelijk het maar met dat jij bij een wildvreemde, in het gezicht roggel (voorbeeld), kun je ook een correctie verwachten.

 

Ik hoop wel dat zn oortje snel opknapt en zijn lesje geleerd heeft haha

honden page profiel lutlut 1 doggies

honden foto van lut

Tja, zie het ook als correctie en niet als aanval, altijd sneu natuurlijk maar niet iedere hond is gediend met ongewenste intimiteiten :-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 1 doggies

honden foto van Kimeta

Denk ook dat het meer een correctie is dan aanval. Hoe moet een andere hond het anders aangeven dat hij of zij daar niet van gediend is?

honden page profiel MarcoMarco 1 doggies

" Denk ook dat het meer een correctie is dan aanval. Hoe moet een andere hond het anders aangeven dat hij of zij daar niet van gediend is? "

 de meeste honden geven een snauw , grom.

Echt bijten komt bij de meeste honden niet voor.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

"  de meeste honden geven een snauw , grom.

Echt bijten komt bij de meeste honden niet voor. "

 



Precies zoals je zegt, komt bij de meeste honden niet voor.. bij deze wellicht wel? ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  de meeste honden geven een snauw , grom.
Echt bijten komt bij de meeste honden niet voor. "

 

Ik ken wel een aantal honden die echt bijten hoor. Die zijn niet zo handig in "subtiel" corrigeren. Daarbij kan het vrij makkelijk zijn dat er een tandje blijft hangen als de andere hond wegschiet bijv.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

"  de meeste honden geven een snauw , grom.

Echt bijten komt bij de meeste honden niet voor. "

 



Je spreekt jezelf by the way aardig tegen.. O-)

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Misschien handig om je hond voorlopig niet meer de kans te geven om te rijden.
Jammer dat gij zo hard gecorrigeerd is maar wel logisch.

Beterschap met je hond

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Pepe zijn oor is vrijwel genezen, eerst was hij flink ontstoken dus weer naar de DA, zalfje gekregen en wat antibiotica. Dank voor alle reacties!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Pepe zijn oor is vrijwel genezen, eerst was hij flink ontstoken dus weer naar de DA, zalfje gekregen en wat antibiotica. Dank voor alle reacties! "

 Fijn dat het nu al bijna genezen is!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Inderdaad dat rijden op andere honden afleren, desnoods zorgen dat het niet meer kan... Als een hond op de mijne begint te rijden pikt hij dat ook niet.. Nu eerst voor dat oor zorgen inderdaad en daarna zsm weer in aanraking laten komen met honden zoals die hem aangevallen heeft, get back on the horse zeg maar... Maar dan wel gecontroleerd zodat er niet nog meer negatiefs bijkomt ...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^