Nieuwe klap voor Lola: gisteren de meniscus deels verwijderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Er lijkt maar geen einde te komen aan alle ellende voor onze lieve, vrolijke Lola..

 

Na een eerste TTA operatie aan de rechterknie in november vorig jaar, een tweede TTA aan de linkerknie in januari dit jaar, een kijkoperatie en een bacteriële infectie aan de linkerknie afgelopen maart, is ze gisteren voor de vierde keer in 5 maand tijd geopereerd. Deze keer is zo'n driekwart van haar meniscus verwijderd aangezien deze compleet verbrijzeld was.

 

Over het herstel zijn de berichten vaag. De arts gaf aan dat een kwart meniscus beter is dan een kapotte meniscus maar dat ze waarschijnlijk altijd een stijve knie zal houden. Of ze weer kan rennen, spelen of pijnvrij door het leven kan was nog te vroeg om uitspraken over te doen.

 

Nadat we op 21 maart 'groen licht' hadden gekregen om Lola weer eens los te laten lopen, knapte ze iedere dag meer en meer op. Tot afgelopen woensdag, toen liep ze na de wandeling plotseling op drie poten. Iom de arts een dagje aangekeken, vrijdag toch maar voor controle. Op de foto's was niets te zien maar dat het mis was, was duidelijk. Daarom besloten om de volgende dag (gisteren op zaterdag) een kijkoperatie uit te laten voeren.

 

De arts gaf aan dat, daar waar hij de vorige keer nog een gave meniscus en een fikse ontsteking aantrof, hij deze keer een complete ravage aantrof. Veel troebel vocht in de knie, wat er op duidt dat de bacterie nog steeds in het gewricht zit, en een verbrijzelde knieschijf. De knie is gisteren gespoeld en de meniscus is voor ca driekwart verwijderd. Van het aanwezige vocht zijn meerdere kweekjes genomen om te kunnen bepalen welke bacterie zich heeft genesteld in de knie van onze Lola. Dit was de vorige keer ook gedaan maar toen is er geen bacterie aangetroffen in de kweek. Volgende week hopelijk de uitslag.

 

Al met al weer een flinke klap. Ons weekendje Terschelling om te vieren dat alle ellende achter de rug is, hebben we nu voor de tweede keer geannuleerd. Veel erger is het natuurlijk dat we nog steeds niet weten of het ooit goed komt met de knie van Lola. We weten niet welke bacterie er in haar knie zit en we weten niet hoe ze gaat herstellen van het verwijderen van zo'n groot deel van haar meniscus.

 

Zijn er baasjes hier op het forum van wie er bij de hond ook een (deel van de) knieschijf is verwijderd?? Ik zou graag willen weten hoe de revalidatie is verlopen en hoe het nu met de hond gaat?

Ik hoor het echt heel graag, alle verhalen zijn welkom!

 

Groetjes Geja

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Vervelend zeg. Knieën zijn echt wel een aandachtspunt bij honden met een steile kniehoek, maar zo extreem als het bij jullie tegen zit heb ik zelden gehoord.

 

Elke ingreep is er één en de knie wordt nooit even goed als voorheen. Het effect van kapotte banden en dergelijke kan worden opgevangen maar nooit geheel vervangen. Hoe meer er aan gebeurt, hoe groter de kans dat je blijvende hinder ondervind. De meniscus is bijvoorbeeld belangrijk in o.a. het voorkomen van artrose. Ik ben enigzins ervaringsdeskundige met Misia die ook aan beide achterpoten is geopereerd voor een afgescheurde kruisband en beschadigde meniscus.

 

Dat klinkt heel naar, maar ze kunnen desondanks absoluut een leuk en volwaardig leven leiden, maar je moet als baas steeds de belasting in het oog houden. Ik ga als het even kan zwemmen met Misia. Lage belasting, vermoeide hond. Uitstekende oplossing in onze situatie. Ik weet niet of Lola van zwemmen houdt maar dat zou voor jullie ook goed zijn denk ik (als ze hersteld is).

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ach gos het houd maar niet op zeg :'(
Veel beterschap gewenst.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Hoi Frank, dank je voor je reactie.

Lola is inderdaad helaas/gelukkig een uitzondering. In haar linkerknie heeft zich inmiddels ook al artrose gevormd helaas.

ik ben blij om te horen dat een leuk leven er nog in zit voor haar. Ze is net 1 jaar en 4 maand oud en eigenlijk veel te jong voor zoveel ellende. Zwemmen is ze gek op, dus zodra ze hersteld is zullen we dit weer oppakken met haar.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Sneu voor lola en jullie. Beetje zonde dat ze schijnbaar zo hard is dat ze zo laat iets laat zien. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel veel gedaan ondertussen, wat betreft vocht in de knie, een punctie genomen en troebel lees ik, en ja een meniscus scheuring gebeurt vaak na een kruisbandletsel, ook al is het zo dat er op dat moment met de meniscus niets aan de hand is kan het alsnog later gebeuren dat de meniscus afscheurt.

gebeurt dat dan ontstaat er arthrose ten alle tijden, een meniscus is een stootkussen tussen gewrichten, is dat weg of gedeeltelijk dan ontstaat daar artrhose.

en het gebeurt dan dat er vocht ontstaat in de knie, en dat is bij Lola dus gebeurt, inmiddels. vaak wordt er een injectie gegeven daar in het gewricht met een cortisone, het vocht wegneemt, door de cortisone , na drie weken wordt er dan weer een punctie genomen om te kijken of het vocht mooi helder is of niet, hooguit drie x mag zo,n injectie gegeven worden, daarna moet het herstelt zijn.

je kan eens met je arts bespreken, als dit achter de rug is, de ontsteking weg is, het vocht weer mooi helder is, of er sprake kan zijn voor een stamcelbehandeling, bespreek dat met je arts, ben je verzekerd dan wordt dat zelfs vergoed.

Stamceltherapie bij honden, bepraat dat met je arts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

injectie die vaak wordt gegeven is...

ook vocht in de knie, troebel en draderig, 3.00 ml Moderin La injvist 40 mg/ml-flacon 5ml. bij een hond van 76 kilo, en daar zijn goede resultaten mee behaald, de injectie mag drie x herhaald worden, in een verloop van telkens drie weken.

na een paar dagen na de eerste inspuiting kon er al gewoon gelopen worden, na drie weken was het vocht al een stuk minder troebel, de tweede injectie is gegeven, en ook daar is al goede resultaten mee behaald, nu weer drie weken wachten voor de laatste injectie, en dan moet het vocht echt helder en mooi zijn.... misschien kan je het aankaarten met je behandelend arts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er hoef in het geheel geen bacterie in de knie te zitten, doordat de meniscus is beschadigd en nu een gedeeltelijk weggehaald is , kan er vocht ontstaan in de knie, een punctie genomen, troebel en draderig !!

door een injectie met Moderin La injvist, kan het vocht weer herstellen . nogmaals bepraat het met je behandelend arts.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Jeetje wat een pech!

 

Ik heb helaas ook ervaring met kapotte knieën, gescheurde kruisbanden, Bayley is vorig jaar geopereerd aan haar linkerachterpoot en we weten sinds kort dat ze nu rechtsachter ook een gescheurde kruisband heeft. Ze moet dus weer geopereerd worden. Vorig jaar is er een methode (met band) toegepast die schijnbaar niet geschikt is voor haar gewicht en dat wisten wij niet (tja je vertrouw je DA). Dus de kans is zeer groot dat ze daar ook weer aan geopereerd moet worden. Ze is wel goed hersteld van die operatie maar het duurde zeer lang (bijna 6 maanden totaal) en die periode is nu net om en nu heeft ze het dus rechtsachter... heb echt met d'r te doen...

 

Het is wat met die knieën! Ik kan verder niks voor je betekenen helaas heb ik er verder niet veel verstand van. Ik wens jou en Lola heel veel sterkte, hopelijk krijg je nu meer duidelijkheid en knapt ze weer lekker op. En wat Frank al zegt zwemmen is goed  Bayley doet dit helaas niet (ze rent wel door water heen maar zwemmen ho maar).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

N & Dogs, een tuigje om doen, en mee gaan, zodat de hond zwemt, loop er naast, zodra de hond niet meer grond onder de voeten/poten heeft, en jij kan dan nog lopen, zwemt je hond, doe het rustig aan in het begin, zwemmen doe ik ook met Bamse, en ik ga ook met haar mee, pootje baden hebben ze niets aan, en is nog belastend ook, want meestal is de bodem van zand.

mee gaan, tuig om , een goed tuig heeft een handvat, en daar kan je mee sturen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" N & Dogs, een tuigje om doen, en mee gaan, zodat de hond zwemt, loop er naast, zodra de hond niet meer grond onder de voeten/poten heeft, en jij kan dan nog lopen, zwemt je hond, doe het rustig aan in het begin, zwemmen doe ik ook met Bamse, en ik ga ook met haar mee, pootje baden hebben ze niets aan, en is nog belastend ook, want meestal is de bodem van zand.

mee gaan, tuig om , een goed tuig heeft een handvat, en daar kan je mee sturen. "

 Ja heb het vorig jaar geprobeerd en toen gingen ze inderdaad mee met mij het water in, Bayley heeft 1 of 2 keer echt gezwommen maar uit zichzelf doet ze het niet. Als het straks wat warmer is ga ik wel met haar zwemmen, komt goed, bedankt voor de tips

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf een ty, dat is een strakke sportloopbroek aantrekken, onder de knie of een lange, en een strak tshirt aan, zo kan je mee gaan, dan heb je het niet koud. waterschoentjes, zodat je niet die vieze dingen tussen je tenen voelt, hahaha en zo kan je mee lopen met je hond, doe ik ook vaak met bamse, bamse zwemt dan wel, maar als ik haar niet als eerste naar het diepe begeleid vind ze pootje baden ook wel leuk, maar daar hebben honden niet zo veel aan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^