Vakantie in Luxemburg en rabiës-enting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WiesWies

Ha Forummers,

 

We gaan over twee weken een paar daagjes naar Luxemburg met Wies. Dit wordt de eerste keer dat we zoiets doen, dus totaal onervaren. Nu kwam ik ineens op het idee om te gaan controleren of ze niet toevallig een extra inenting nodig had. Wat bleek? Rabiës. Ik heb haar vanmorgen laten enten, maar we gaan al over 14 dagen. Volgens de regels moet ze 21 dagen voor vertrek geënt zijn !

 

Ik heb contact gehad met haar fokster, en er vanmorgen bij de dierenarts over gepraat. Beiden zeiden: maak je niet druk. Die 21 dagen is een marge op een marge, ze is dan echt allang goed beschermd. Controleren doen ze nooit, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. En beiden zeiden ook nog: je moet je eerder zorgen maken om teken.

 

Wat is jullie ervaring? Wordt er inderdaad nooit gecontroleerd (dat is wel het beeld dat ik krijg na twee dagen het internet afstruinen) en komt het echt zo nauw op die 21 dagen? Ze heeft namelijk wel zo'n penning om nu, dat ze rabiës-geënt is, dus ik vraag me af of ze als ze naar de hond kijken niet gewoon op die penning letten en het verder wel goed vinden.

 

Ik krijg er maar geen rust van, maak me toch zorgen. Is er toevallig iemand die weet (niet: denkt te weten/gokt/beredeneert) wat de consequentie is als ze wél moeilijk doen? Dat kan ik nl niet vinden op internet. Dat laatste geeft me dan ook wel weer de geruststelling dat het vrijwel nooit gebeurt, anders zouden er toch wel verhalen over op internet staan?

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 2 doggies

honden foto van Toller Mickey

Ik was ook een keer iets te laat met de rabiës enting van mijn vorige hond toen we naar Frankrijk gingen (was een klein beetje onverwacht) geloof ook 14 dagen van te voren dus pas na 1 week in Frankrijk was het 21 dagen. Ze controleren eigenlijk echt nooit. Daar hoef je niet bang voor te zijn hoor! Komt vast helemaal goed.

honden page profiel WiesWies

Bedankt voor het delen van jouw ervaring! Ik las ergens op internet, dat er gecontroleerd kan worden op campings/parken. Wij zitten in zo'n huisje. Gebeurt dat echt, of eigenlijk ook niet? En is dat dan door de eigenaar of door een instantie?

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Ik heb eigenlijk geen idee. Wij zijn toen op 2 campings in Frankrijk geweest en niemand die er naar gevraagd heeft. En daarbij ze zien dat hij is ingeënt. Misschien doen ze dan sowieso niet moeilijk dat het eigenlijk nog geen 21 dagen zijn. Wij waren toen met 2 honden en is nergens dus iets gevraagd.

honden page profiel WiesWies

"  En daarbij ze zien dat hij is ingeënt. "

 Bedoel je, vanwege die penning?

 

Onze hond is langharig, dus je moet wel ff zoeken naar die penning

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

"  Bedoel je, vanwege die penning?
 
Onze hond is langharig, dus je moet wel ff zoeken naar die penning "

 
Inderdaad door die penning. Al moet ik zeggen dat ik niet eens van zo'n penning af wist. Wij hadden die dan dus ook niet ;-) Sowieso kan je altijd wel aan zo'n penning komen denk ik, dus als ze het willen weten zouden ze alsnog om het paspoort vragen natuurlijk.

Maar ze is in ieder geval ingeënt.  

honden page profiel SaraSara 2 doggies

honden foto van Sara

Heel veel zorgen zou ik er me niet om maken. Tot hier toe hebben ze ons in het buitenland nog nooit gevraagd achter Sasha haar entingen. Enkel voor Groot-Brittanië (elke douane post die je passeert als je met de boot gaat : Franse douane - controle van reder - Engelse douane en dan eens in Groot-Britanië opnieuw Engelse douane) en in Zweden omdat we haar zelf, zoals het officieel moet ter controle aanboden (terwijl de Duitse wagens met hond op de achterbank zo door reden, daar zeiden ze dus ook niets van). 

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Hallo Wies,

Ik woon in Luxemburg.. Ik ben nog nooit gecontroleerd... nooit gezien/gehoord ook dat het werd gedaan. Ook niet van buren etc met honden.

Heb een pup.. die is 2 weken geleden geent. Maar volgens de dierenarts hier zou ik ook best nog een poosje kunnen wachten. Maar ik was er, toch dus hebben  ze het samen gedaan met andere inentingen die hij nog moest hebben.

Ik zou inderdaad me meer zorgen maken over de teken.

 

Ik dacht trouwens dat er alleen afwijkende regels voor rabiës in Zwitserland golden voor Europa..

 

Veel plezier in LUX het is hier prachtig!

 

groetjes Lizzy

 

Ik heb trouwens ook niet eens een penning, zou gewoon het in

entingsboekje meenemen.

Volgende forumvraag: heb ik dat!?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^