Joris veel dorst en lamlendig, wil ook niet lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hallo allemaal,
Ik heb afgelopen vrijdag Joris gekregen van kennissen, ze wilden m niet meer en ik heel graag. De kids vergaten m uit te laten, hij liep naar boven, kon zelf niet meer naar beneden en werd zo de hele dag vergeten. Veel uitgelaten werd ie ook niet, gewoon naar de hoek van de straat, that's it.
In augustus heb ik m vier weken te logeren gehad en was t een vitaal hondje, rende rond, ging graag mee naar de hei enz, speelde veel met andere hond die ik te logeren had enz.
Nu kreeg ik dus afgelopen vrijdag Joris in de handen gedrukt en mocht m houden. Zaterdags zag ik dat t niet helemaal in orde was, hij dronk wanneer hij maar drinken kon, uit plassen, waterbakken en buitenkant ramen en plaste dus ook veel, wilde niet lopen en als ie liep kon ie na 20 meter niet meer en ging maar liggen en ben als een speer naar de dierenarts gereden, resultaat van onderzoek...uitdroging, gelijk een infuus erin en antibiotica mee.
Nu had ik zelf niet zo'n fijn gevoel bij deze dierenarts en ben gisteren naar dierenkliniek geweest waar hij super werd ontvangen en helemaal werd gecheckt, bloed afgenomen, niks gevonden, dus alle onderdelen binnenin zijn goed gelukkig. Uit het urinemonster bleek dat de urine waterig was.
Heb nu nog een pijnstiller meegekregen voor de zekerheid, maar hij is zo lamlendig, wil niet lopen, geen zin in eten, koekjes al helemaal niet en als hij wat eet spuugt hij het uit. Hij wankelt zelfs een beetje bij het lopen. Kan dit door de antibiotia komen of kan er eenandere oorzaak zijn?
Wordt er best verdrietig van, wil hem zo graag een fijn huisje geven, hij is ook helemaal blij met mij en volgt me overal, maar weet gewoon niet zo goed wat ik hiermee aan moet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Joris veel dorst en lamlendig, wil ook niet lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bernadette en BoemerBernadette en Boemer

honden foto van Bernadette en Boemer

Is je hond ook gecheckt op suikerziekte?
Als ik je verhaal lees is dat het eerste waar ik aan denk.
Hopelijk gaat het nu weer wat beter.
Groetjes, bernadette.

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hoi,
Dat hebben ze volgens mij met bloed afnemen ook gecheckt, kreeg zoveel informatie dat ik dat niet meer precies weet, maar geloof het wel, dat checken ze gelijk dacht ik dan...
Was even vergeten te vertellen dat ie pas 8 maanden oud is en misschien klein traumaatje heeft van zijn verblijf bij zijn vorige baasjes.... Omdat hij vaak werd 'vergeten' zal hij niet regelmatig zijn koppie in zijn water en eetbakje hebben kunnen steken.. nu gelukkig wel...maar geef water met kleine beetjes tegelijk, ieder uur een laagje, want wat voor m staat drinkt ie op nl.

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje

honden foto van Ingrid en Dootje

Och Chantal,

Wat super fijn dat Joris nu bij jouw een fijn nieuw leventje kan krijgen. Hoop dat er niks ernstigs met hem aan de hand is.

Hou hem maar voorlopig goed in de gaten en als het niet overgaat toch maar weer naar de kliniek.

Groetjes Ingrid en Dootje :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou het niet weten. Ik zou Joris goed in de gaten houden en bij twijfel gewoon de dierenarts opbellen. Heel veel sterkte met Joris. Fijn dat jullie hem zo'n goed thuis bieden.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

het is dat hij een mannentje is anders zou het nog een baarmoederhals ontsteking zijn maar ja dat werkt niet bij reutjes.

Misschien als je dierenarts dit goed vind kan je hem wat suikerwater voeren. Als hij niet wil eten krijgt hij natuurlijk te weinig suikers binnen en daarom kan hij zo sloom zijn. Antibiotica op de nuchtere maag kan nooit goed zijn.Let hier dus mee op, anders word hij dadelijk zieker dan hij al is. Dat willen we natuurlijk niet.

Ik zou het ook niet weten. Wat angela en ingrid zeggen. Gewoon in de gaten houden en bij twijfel gewoon bellen. Beter te vaak bellen dan 1 keer te weinig!

Succes

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Hoe gaat het nu met Joris?

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat fijn dat je het hondje een nieuw thuis wilt bieden,na zo'n nare start
hopelijk is het niets ernstig
sterkte ermeen



gr liesbeth

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Volgens mij wordt suikerziekte bepaald door het nemen van een urinemonster. Het is zeker goed om dat eens na te gaan. Ik heb het toevallig laatst gevraagd, omdat Bamse wat verschijnselen had van suikerziekte, en toen kreeg ik een spuitje mee om wat urine op te kunnen zuigen.
Wel fijn dat je hem een goed plekje bieden wil, want wat een.... :'( :'( mensen zeg! Een jong hondje nemen, zo leuk voor de kinderen en het dan gewoon vergeten. Afschuwelijk!

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

Hoi allemaal,
Even kleine reactie op bovenstaande superreacties. Urinemonster is genomen, daar kwam ook niks bijzonders uit. Gisteren is ie middagje bij vriendin van mij geweest waar ik m in zomer ook vaak mee naartoe heb genomen, dus huisje en hond kent ie al. 's Avonds was ie echt weer zielig, wilde niks, zelfs geen koekje, spugen enz.
Na nachtje goed slapen is ie wel wat blijer weer, rent nog niet rond, maar komt al wel blij naar me toe.
Morgenmiddag moet ik de dierenarts bellen voor een update, had ze me gevraagd, dan vraag ik gelijk even voor dat suikerwater want eten doet ie echt nog niet top, is wel een goed idee. Verder dus nog geen verbetering, hoop morgen positiever nieuws te hebben!

honden page profiel wegweg

honden foto van weg

Als ze bloed af hebben genomen lijkt mij toch wel
dat ze op suikerziekte getest hebben,met uitgebreid
bloedonderzoek weten ze meteen meer,praat uit ervaring
hond van mijn broer heeft suikerziekte,hoop niet dat
hij het heeft gehannes met instellen naar de goede
dosis insuline,

nou mischien valt het allemaal mee,en is het puur dat
hij geen goede voeding heeft gehad,en niet kunnen
drinken als hij dat wou,uitdroging wat je schreef

strekte met het wurm,mag en bruco

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

beestje is mss helemaal van slag, met de goede zorgen die hij nu krijgt en voordien niet en moet zich mss nog wat meer aanpassen?
en als alles in orde blijkt met de uitslagen van de DA , maak je geen zorgen dan komt het wel in orde.

Fijn dat je dit hondje een goede thuis geeft. Prachtig gebaar!!!!

Grtzzzz

Martine

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Zou dieren arts eff in scahkelen,,mischien wel beetje depri?weet ie niet wat ie er mee moet..ach de schat :'( lebbers van ons ..hoop dat opgelost gaat worden x

Anoniem (Gast)

heej chantal

kun je niet eens vragen waar de hond allemaal op geprikt cq gecheckt is ,mischien heeft hij wel nierproblemen ? Maarja neem aan dat dat ook geprikt is ?

groetjes en succes met je zoektocht !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Joris veel dorst en lamlendig, wil ook niet lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^