Hoelang hebben jullie de bench gebruikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hoi allemaal!

 

zoals de vraag in de titel ; 

 

hoelang hebben jullie de bench gebruikt?

is dit ook meteen goed gegaan? 

Waar slaapt je hond nu? 

 

was heel erg benieuwd en nieuwsgierig hiernaar 

 

Boefke is namelijk nu 7 maanden , en mijn vriend wil hem al uit de bench hebben en ik heb hem liever tot die een jaar of 1 / anderhalf is pas "los".

 

hij vind de bench helemaal niet erg, de bench staat beneden en als wij naar bed gaan gaat hij zonder moeite in de bench , hij rent er zelfs naartoe als ik begin met de gordijnen dicht doen.

 

ook overdag gaat hij erin als wij weg moeten, piepen doet hij ook niet.

 

daarom was ik erg benieuwd hoe jullie het doen. 

 

 

 

 

 

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla 3 doggies

honden foto van Daddy & Ayla

Toen onze hond 5 maanden oud was hebben we de bench weg gedaan, sindsdien was hij los in de woonkamer als we weg gingen en hij slaapt lekker bij ons in bed. Nooit iets gesloopt.

Onze andere hond heeft van haar 6e maand (toen kregen we haar) tot haar eerste jaar in de bench gezeten. Vanaf dat ze 1 is ligt ze in de gang bij onze afwezigheid en ze slaapt s'nachts in haar eigen kinderbed die naast ons bed staat.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Toen onze hond 5 maanden oud was hebben we de bench weg gedaan, sindsdien was hij los in de woonkamer als we weg gingen en hij slaapt lekker bij ons in bed. Nooit iets gesloopt.

Onze andere hond heeft van haar 6e maand (toen kregen we haar) tot haar eerste jaar in de bench gezeten. Vanaf dat ze 1 is ligt ze in de gang bij onze afwezigheid en ze slaapt s'nachts in haar eigen kinderbed die naast ons bed staat. "
Wat klinkt dat toch gezellig! 
In bed hihi.
fijn om te horen dat ze niks gesloopt hebben!
dat is namelijk wel echt een angst van mij,
Sinds kort loopt die elke keer naar boven als ik naar boven ga en vergeet "blijf" te zeggen. En dat is dus ook een puntje, wachten tot die 1 is zoiezo omdat het dan minder slecht is voor de gewrichten ? 
 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow kwam bij ons toen ze 4 maanden was, dat was eind juli 2011. Ze heeft tot begin december 2012 in de bench geslapen. Vrij lang dus, maar ze heeft nooit problemen gehad met de bench. Zodra 's avonds het licht uitging en het keukenkastje open was zij verdwenen, zat al in de bench te wachten op haar blokje schapenvet.

 

De reden dat ze er zo lang in zat was omdat we poes Puk ook nog hadden en ik haar niet volledig vertrouwde met Pukje. Als dat wel gewoon goed was gegaan hadden we de bench eerder weg kunnen doen.

Pukje is eind november 2012 ingeslapen, de week erna ben ik begonnen met 's nachts het benchdeurtje open laten. Begin kerstvakantie ook overdag en op 1e kerstdag (toen haar mooie, luxe mand werd bezorgd) is de bench ingeklapt.

 

Nu slaapt ze gewoon op de bank of in haar mand (wat zij wil). Ze is overdag en 's nachts alleen in de huiskamer (en kan ook de open keuken in). Ze mag dan niet in de gang, want dan kan ze naar boven (en ben ik bang dat ze naar beneden stort als ze boven is en de bel gaat) én ze ziet/hoort mensen die door de straat lopen. En dat staat gelijk aan blaffen; geen goed plan dus. 

Daarom gewoon lekker in de huiskamer. Maar in de praktijk ligt ze volgens mij de hele ochtend op de bank, want het snoepje wat ik nog wel eens in de keuken leg, vindt ze pas als ik thuiskom 

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla 3 doggies

honden foto van Daddy & Ayla

Wij hebben onze eerste hond het eerste jaar zo min mogelijk laten trap lopen, hebben hem altijd getild. Nu loopt hij elke dag zelf de trap 1 keer op en af. Onze tweede hond hebben we wel vanaf haar zesde maand zelf laten lopen. Volgens mij kan 1x per dag weinig kwaad als het maar rustig gaat.

honden page profiel MaartenMaarten 3 doggies

honden foto van Maarten

Onze Bruce is 7,5 maand en wij hebben sinds vorig weekend de bench weg gedaan.

Hij sloopt niks en slaap langer door als voorheen.

We kwamen alleen paar een keer een drol tegen smorgens.

Nu sta ik iets eerder op om hem vast uit te laten en dan gaat het goed.

Probeer hem anders alvast buiten de bench te laten als je bv even boodschapje moet doe enz. Sloopt die niks dan een keer het bench deurtje open laten snachts en vervolgens hem een keer niet in zijn bench sturen savonds. Kijken of die blijft slapen buiten de bench.

honden page profiel jaimiejaimie 2 doggies

honden foto van jaimie

Ik wilde hem weg doen want de een slaapt op dr deken náást het bed en de ander ligt aan mm voeten op het bed.
Maar ik merk dat als ze ergens van schrikken of even alleen willen zijn dat ze zelf de bench ingaan.
Hij is erg groot en t deurtje staat altijd open.
Ik weet niet op ik er goed aan doe maar ik wil ze niet zomaar hun "veilige plekje" wegdoen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Yara is nu bijna 11 maanden.

Zij was de bench gewend bij haar vorige baasje, dus hebben we dit aangehouden.

Maar na een paar weekjes(toen was ze even ruim 6 maanden) hier hebben we al 's nachts het deurtje open gelaten. Overdag als we weggaan gaat ze wel in de bench en dit houd ik nog even zo.

Doordat ze 's nachts niet in de bench zit heb ik er minder moeite mee om haar overdag af en toe in de bench te doen.

 

Ik denk dat je het gewoon 's nachts eens kan proberen met het deurtje open. Je hoort het wel als hij begint te 'spoken'. Ten minste ik word er altijd wel wakker van.

En inmiddels herken ik ook duidelijk de geluiden, dus of ze aan het kluiven is op haar kluif of wanneer ze er met een kaarsenhoudertje vandoor gaat .

 

Vanmorgen had ze wel een kussen gesloopt trouwens, maar ik de slopen zaten in de was en een kussen zonder kussensloop is te verleidelijk voor haar haha. Dus dit had ik weg moeten leggen.

 

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Die van ons kan nog steeds niet zonder. Nu bijna 2 maar zonder bench wordt hij onrustig en blijft hij rondjes door het huis lopen. Vraag me af of hij ooit zonder kan... O-)

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Wij hebben de bench nu een week op zolder staan. 

Gijs is nu 1,5 jaar. 

 

Toen hij een jaar oud was (sept '13) zijn we begonnen met hem af en toe een uurtje overdag los in de woonkamer te laten. Helaas sneuvelde kussen na kussen en plaid na plaid. 

 

Hem toen weer helemaal in de bench gedaan tot afgelopen januari. Ik zat een aantal maanden in de ziektewet en ging reïntegreren. Het perfecte moment om Gijs ook te laten opbouwen met het los in huis zijn overdag. Wel weer een kussen en plaid gesneuveld, maar nu halen we alles weg. Kussens en plaids worden opgestapeld in een stoel waar hij niet in mag en alles blijft nu heel. (ff afkloppen op hout)

Dus een week of 3 geleden de bench opengelaten snachts. En vorige week de bench weggedaan. 

 

Gijs slaapt op de bank of in zijn mand. In die mand/bank ligt een kussen en het matras is gewikkeld in een plaid. Dit laat hij wel heel. Geen idee waarom, maar ach. 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wij gebruiken de bench altijd ongeveer 1 jaar.
Bij ons waren de honden al aan een bench gewent voordat we ze kregen.

Wij als fokker zorgen er ook altijd voor dat voordat de pups naar hun nieuwe huis gaan, ze een bench gewent zijn en raden de nieuwe eigenaren ook altijd aan om de bench ongeveer 1 jaar te gebruiken en daarna af te bouwen als men dat wil.

Bij ons wordt de plaats van slapen niet veranderd. De bench staat hier altijd onder de trap ik de gang. Als wij thuis zijn slapen ze in de woonkamer. Gaan we weg of gaan we zelf slapen, gaan de honden naar de gang en de jongste in de bench.

Inmiddels is de jongste 1,5 en slaapt ze niet meer in de bench.
Sinds 3 weken staat hij wel weer in de gang, maar dat was omdat we hem nodig hadden en we te lui zijn om hem op te ruimen. Hij staat altijd open en ze mogen zels kiezen of ze hem gebruiken. Volgens mij gebruikt de oudste hem inmiddels, hij vind de bench heerlijk.
Maar hij gaat snel toch echt weer naar de schuur, totdat we een nest pups hebben en die er weer aan kunnen wennen.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

hoelang hebben jullie de bench gebruikt?

De bench is weg gegaan toen Noah 7 maanden oud was. Noah heeft nooit sloop gedrag vertoont en was al een hele lange periode zindelijk, dus hij was niet langer nodig 

 

is dit ook meteen goed gegaan? 

Ja! Geen problemen gehad, hij vind het (denk ik) veel fijner zonder bench. Hij lag er alleen in als hij moest slapen, verder nooit.

 

Waar slaapt je hond nu? 

In z'n mand in de woonkamer, als hij het te warm krijgt gaat hij vaak op de tegels liggen. Als ik 's ochtends binnen kom ligt hij meestal heerlijk languit in z'n mandje te snurken 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Alleen in de tand Verwissel periode ivm slopen. Toen een grote,rieten mand met hoge rand. Daar omheen een simpele konijnen ren. Die ren steeds groter maken tot ze gewend was aan het hebben van de hele woonkamer.

Nu slaapt ze nog altijd in haar mand.

 

In het begin vond ze de bench verschrikkelijk.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Onze Bruce is 7,5 maand en wij hebben sinds vorig weekend de bench weg gedaan.
Hij sloopt niks en slaap langer door als voorheen.
We kwamen alleen paar een keer een drol tegen smorgens.
Nu sta ik iets eerder op om hem vast uit te laten en dan gaat het goed.
Probeer hem anders alvast buiten de bench te laten als je bv even boodschapje moet doe enz. Sloopt die niks dan een keer het bench deurtje open laten snachts en vervolgens hem een keer niet in zijn bench sturen savonds. Kijken of die blijft slapen buiten de bench. "

 

Gelukkig gaat het nu goed!

heel af en toe als ik boodschappen doe laat ik hem gewoon los, dan ben ik ongeveer 30min weg, dit gaat heel goed ! Ook een keer die recorder aan gedaan en hij piept niet enz. 

Alleen zo'n hele nacht lijkt me zo gek. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hier geen bench. De honden mogen zelf kiezen waar ze slapen.

Wij hanteren de regel: Mi casa es su casa. 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Ik wilde hem weg doen want de een slaapt op dr deken náást het bed en de ander ligt aan mm voeten op het bed.
Maar ik merk dat als ze ergens van schrikken of even alleen willen zijn dat ze zelf de bench ingaan.
Hij is erg groot en t deurtje staat altijd open.
Ik weet niet op ik er goed aan doe maar ik wil ze niet zomaar hun "veilige plekje" wegdoen. "
Klinkt voor mij heel logisch dus denk wel dat je daar goed aan doet! Voor boefke is het denk ik ook een veilig plekje en rustig. Aaien hem daar niet en is echt zijn plekje!

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Nee, nog nooit een bench gebruikt..

(euhm, rekenen we daar ook af en toe in het kennel onder.??)

 

Goed gegaan, goed gegaan.!!?

Mja, 2 keer wat gesloopt, maar dat hoort voor mij bij een pup.

Een kind zal de viltstiften wel eens uit proberen op het behang.

Een pup hoort zo af en toe eens iets te slopen.

 

Onze Landseer slaapt vanaf pup overal..

Met een kleine voorkeur voor de bank, of in de winter op bed.

 

Ik moet wel toegeven dat we in het begin getwijfeld hebben, als beginnend baasje ben je toch wat onzeker.

Maar onze kennissen en familie die al jaren honden hadden vonden een hond in een kooitje een nogal zéér vreemd idee...(ouwe stempel.).

Dus hebben we ons maar aangesloten bij dat genootschap.

Geen kooi, als het niet nodig is..

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

" Hier geen bench. De honden mogen zelf kiezen waar ze slapen.

Wij hanteren de regel: Mi casa es su casa.  "

 


"Mijn huis is jou huis" mooie regel ;-)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Yara is nu bijna 11 maanden.
Zij was de bench gewend bij haar vorige baasje, dus hebben we dit aangehouden.
Maar na een paar weekjes(toen was ze even ruim 6 maanden) hier hebben we al 's nachts het deurtje open gelaten. Overdag als we weggaan gaat ze wel in de bench en dit houd ik nog even zo.
Doordat ze 's nachts niet in de bench zit heb ik er minder moeite mee om haar overdag af en toe in de bench te doen.
 
Ik denk dat je het gewoon 's nachts eens kan proberen met het deurtje open. Je hoort het wel als hij begint te 'spoken'. Ten minste ik word er altijd wel wakker van.
En inmiddels herken ik ook duidelijk de geluiden, dus of ze aan het kluiven is op haar kluif of wanneer ze er met een kaarsenhoudertje vandoor gaat .
 
Vanmorgen had ze wel een kussen gesloopt trouwens, maar ik de slopen zaten in de was en een kussen zonder kussensloop is te verleidelijk voor haar haha. Dus dit had ik weg moeten leggen.
  "
 
Word ook best snel wakker , ik denk ook steeds , zou die zijn draai wel kunnen vinden als die vrijheid heeft Snachts , maar dit zou ik alleen kunnen weten door het een keer te proberen.
Haha oeps , zal nu vast niet meer gebeuren haha

 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

 


Nee wij ook niet.
Als ze in de bench liggen dan laten we ze ook echt met rust.
Niet dat ze uitvallen ofzo hoor.
Ik ben blij te lezen dat we dit waarschijnlijk niet verkeerd hebben aangepakt;-)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Die van ons kan nog steeds niet zonder. Nu bijna 2 maar zonder bench wordt hij onrustig en blijft hij rondjes door het huis lopen. Vraag me af of hij ooit zonder kan... O-) "
Dat is vervelend, ligt er misschien ook aan of de bench in de weg staat. Bij ons staat die niet op een plek van jaa daar wil ik hem voor altijd hebben staan, de bench is best groot en staat bij de balkondeur.
we kunnen het balkon nog wel op maar echt ideaal is het niet , hoop dus dat die op een dag weg kan. (:
 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wij hebben de bench nu een week op zolder staan. 
Gijs is nu 1,5 jaar. 
 
Toen hij een jaar oud was (sept '13) zijn we begonnen met hem af en toe een uurtje overdag los in de woonkamer te laten. Helaas sneuvelde kussen na kussen en plaid na plaid. 
 
Hem toen weer helemaal in de bench gedaan tot afgelopen januari. Ik zat een aantal maanden in de ziektewet en ging reïntegreren. Het perfecte moment om Gijs ook te laten opbouwen met het los in huis zijn overdag. Wel weer een kussen en plaid gesneuveld, maar nu halen we alles weg. Kussens en plaids worden opgestapeld in een stoel waar hij niet in mag en alles blijft nu heel. (ff afkloppen op hout)
Dus een week of 3 geleden de bench opengelaten snachts. En vorige week de bench weggedaan. 
 
Gijs slaapt op de bank of in zijn mand. In die mand/bank ligt een kussen en het matras is gewikkeld in een plaid. Dit laat hij wel heel. Geen idee waarom, maar ach. 
haha wat apart en grappig dat die die dan weer wel heel laat haha maar wel goed van hem!
boefke is niet echt een slopert , zelfs zijn knuffel die die al vanaf het begin heeft is nog heel, is geen honden knuffel maar echt voor kinderen zeg maar , sabbelen doet die er wel aan haha. Het enige wat die echt maar dan ook echt moet hebben zijn tissues! En het liefst in hele kleine stukjes weer achterlaten haha. 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik heb nooit een bench gehad....maar bij de komst van de herplaatser, bleef ze onwennig rondtrippelen, kende geen vaste plaats.

 

Haar verleden bestond grotendeels uit een verblijf in een bench, en toen heb ik voor haar een bench in bruikleen gekregen. (heeft hem nu nog)

 

de bench is niet gebruikt als bench (deur is altijd open) en er ligt een dekentje over om haar 'eigen plekje' te creëren; nu is ze rustig.

Ze slaapt erin samen met haar knuffelkater. (en een  kat in een bench en dan de deur dicht...dat gaat hem niet worden! ; dus non stop wagenwijd open!)

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wij gebruiken de bench altijd ongeveer 1 jaar.
Bij ons waren de honden al aan een bench gewent voordat we ze kregen.

Wij als fokker zorgen er ook altijd voor dat voordat de pups naar hun nieuwe huis gaan, ze een bench gewent zijn en raden de nieuwe eigenaren ook altijd aan om de bench ongeveer 1 jaar te gebruiken en daarna af te bouwen als men dat wil.

Bij ons wordt de plaats van slapen niet veranderd. De bench staat hier altijd onder de trap ik de gang. Als wij thuis zijn slapen ze in de woonkamer. Gaan we weg of gaan we zelf slapen, gaan de honden naar de gang en de jongste in de bench.

Inmiddels is de jongste 1,5 en slaapt ze niet meer in de bench.
Sinds 3 weken staat hij wel weer in de gang, maar dat was omdat we hem nodig hadden en we te lui zijn om hem op te ruimen. Hij staat altijd open en ze mogen zels kiezen of ze hem gebruiken. Volgens mij gebruikt de oudste hem inmiddels, hij vind de bench heerlijk.
Maar hij gaat snel toch echt weer naar de schuur, totdat we een nest pups hebben en die er weer aan kunnen wennen. "
 
Oh super! Onze hond was niet gewend aan de bench voordat we hem hadden dus helaas 3 nachtjes gepiep maar gelukkig niet langer.
 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" hoelang hebben jullie de bench gebruikt?
De bench is weg gegaan toen Noah 7 maanden oud was. Noah heeft nooit sloop gedrag vertoont en was al een hele lange periode zindelijk, dus hij was niet langer nodig 
 
is dit ook meteen goed gegaan? 
Ja! Geen problemen gehad, hij vind het (denk ik) veel fijner zonder bench. Hij lag er alleen in als hij moest slapen, verder nooit.
 
Waar slaapt je hond nu? 
In z'n mand in de woonkamer, als hij het te warm krijgt gaat hij vaak op de tegels liggen. Als ik 's ochtends binnen kom ligt hij meestal heerlijk languit in z'n mandje te snurken  "
 
wat goed dat het meteen zo goed is gegaan! 
Boefke was eigenlijk na 4 weekjes al helemaal zindelijk, nooit meer iets binnen gedaan, op de diarree na dan maargoed kon die niks aan doen. Dus voor de zindelijkheid kan ik hem al uit de bench doen, slopen zal die ook niet snel doen denk ik. En ja wat houd me dan nog tegen? Ik weet het niet 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Alleen in de tand Verwissel periode ivm slopen. Toen een grote,rieten mand met hoge rand. Daar omheen een simpele konijnen ren. Die ren steeds groter maken tot ze gewend was aan het hebben van de hele woonkamer.
Nu slaapt ze nog altijd in haar mand.
 
In het begin vond ze de bench verschrikkelijk. "
Oh dat is wel slim zo'n konijnenren, ook voor de hond fijn denk ik, zodat die niet ineens zoveel ruimte heeft! 

 

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Bij ons blijft de bench altijd staan, ze lopen er vanzelf in, en dan weet de andere hond (en wij zelf) dat het rust tijd is, ik zou niet zonder willen.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" wat goed dat het meteen zo goed is gegaan! 
Boefke was eigenlijk na 4 weekjes al helemaal zindelijk, nooit meer iets binnen gedaan, op de diarree na dan maargoed kon die niks aan doen. Dus voor de zindelijkheid kan ik hem al uit de bench doen, slopen zal die ook niet snel doen denk ik. En ja wat houd me dan nog tegen? Ik weet het niet "

Dat hadden wij dus ook, het moment van "wat houd je nog tegen?" Z'n laatste ongelukje was al maanden daarvoor en in slopen heeft hij nooit interesse gehad. (en dat waren eigenlijk de redenen dat de bench er überhaupt was) 

Dus toen hebben we het gewoon gedaan, het moest er toch ooit van komen 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Nee, nog nooit een bench gebruikt..
(euhm, rekenen we daar ook af en toe in het kennel onder.??)
 
Goed gegaan, goed gegaan.!!?
Mja, 2 keer wat gesloopt, maar dat hoort voor mij bij een pup.
Een kind zal de viltstiften wel eens uit proberen op het behang.
Een pup hoort zo af en toe eens iets te slopen.
 
Onze Landseer slaapt vanaf pup overal..
Met een kleine voorkeur voor de bank, of in de winter op bed.
 
Ik moet wel toegeven dat we in het begin getwijfeld hebben, als beginnend baasje ben je toch wat onzeker.
Maar onze kennissen en familie die al jaren honden hadden vonden een hond in een kooitje een nogal zéér vreemd idee...(ouwe stempel.).
Dus hebben we ons maar aangesloten bij dat genootschap.
Geen kooi, als het niet nodig is..
 
 
 

 
 
 
  "
Geef ik je ook helemaal gelijk in! Slopen hoort erbij , alleen hoe minder hoe fijner natuurlijk haha en ja de bench, in mijn omgeving vond iedereen (behalve mijn moeder) het allemaal zielig maar ben er mee opgegroeid en al onze honden hebben dit nooit een probleem gevonden dus ben ook blij dat ik het gedaan heb, is mijn eerste eigen hond en vind het tot nu toe , en zeker kwa opvoeding erg goed gaan 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"  
Nee wij ook niet.
Als ze in de bench liggen dan laten we ze ook echt met rust.
Niet dat ze uitvallen ofzo hoor.
Ik ben blij te lezen dat we dit waarschijnlijk niet verkeerd hebben aangepakt;-) "
nee hier ook niet , gewoon uit principe , van mijn moeders meegekregen haha. Ik ook! 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup is 's nachts niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^