Hoelang hebben jullie de bench gebruikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Bij ons blijft de bench altijd staan, ze lopen er vanzelf in, en dan weet de andere hond (en wij zelf) dat het rust tijd is, ik zou niet zonder willen. "

 

Wat fijn !

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Blij om al de reacties te lezen!

En dat zoveel mensen toch een bench gebruiken, had stiekem een beetje minder leuke reacties verwacht omdat ik dit ook in mijn omgeving hoor.  Maar wat positief allemaal! 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wij hebben voor beide honden de bench ongeveer 1 jaar gebuikt. Beide waren eigenlijk meteen genezen van de bench wel wel altijd een overgang met het deurtje open hebben gedaan. Allebei hebben ze nooit meer naar de bench omgekeken.
 
Daisy slaapt in haar mandje, Misia op de bank. "
Gaf perongelijk weer eens 2 doggies..
op de bank mag hier niet maar ik ga zoiezo een heerlijke mand voor hem kopen als die "los" mag. Hij heeft nu wel een mand, maar mij was verteld dat chows niet vaak in een mand gaan, en liever op de grond slapen. Maar boefke gaat toch best vaak in z'n mand.

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow heeft sinds 8 weken zijn bench. Het eerste half jaar gebruikt als hij alleen was, s'nachts of als hij overprikkelt was en verplichte rust nodig had. Na een half jaar alleen nog als we weg gingen en s'nachts. Toen Shadow 2 geworden is is de bench gewoon open blijven staan. En nu 2.5 staat de bench nog steeds gewoon open. Meneer slaapt erin en trekt zich er echt in terug. Af en toe als hij onrustig loopt te ijsberen stuur ik hem zijn bench in en gaat hij liggen zonder de deur dicht. In een enkele uitzondering doe ik het deurtje ''dicht'' maar dan op een kiertje. Dat is dan genoeg om hem rustig te laten slapen.

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Lekker doen waar jullie en Boefke je prettig bij voelen!

 

Tot 3 weken terug was ik niet van plan de bench ooit weg te doen. Want als ik 's avonds zei dat we gingen slapen zat meneer al in zijn bench.. maar na 2 nachten los bleef hij al stoïcijns op de bank zitten van je welterusten, ik red me wel. En zag ik hem er niet meer in zitten, paar keer kleedje verschoven zodat ik kon zien of hij er 's nachts in ging maar ook niet. Dus na 2 weken heb ik hem helemaal weggehaald.

We hadden al wel een maand of 2 geleden een  hondenbank/mand gemaakt. Die op een andere plek in de kamer gezet zodat hij daar aan kon wennen. 

Dat heeft een tijdje geduurd maar hij weet hem prima te vinden. 

Vond het echt een heel ding om hem weg te halen. Brrr.. Ben echt een overbezorgd hondenbaasje. 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke heeft maar 1 week in de bench geslapen,daarna is de bench weggezet tot de komst van Lodewijk 10maanden terug ,Lodewijk is een herplaatser dus de bench stond in de woonkamer geheel afgedekt op de voorkant na,overdag staat het deurtje open s,nachts dicht ik slaap met de deur open en ook de kamerdeur is altijd open,en Lodewijk springt 100 maal open van bed en ook ik wil slapen de bench staat nu onder de tafel waarop ook mijn pc staat,nu gaat hij er vaak in liggen want dan is hij dichtbij de baas, de bench staat niet in de weg dus laat ik hem staan,Hein.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Die van ons kan nog steeds niet zonder. Nu bijna 2 maar zonder bench wordt hij onrustig en blijft hij rondjes door het huis lopen. Vraag me af of hij ooit zonder kan... O-) "

 Met bench is hij misschien wel net zo onrustig, alleen rondjes lopen zal niet lukken, waardoor het minder lijkt.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black heeft de bench 2 maanden gebruikt voor de nacht, naast het bed.

Sinds enkele weken slaapt hij in de bijkeuken en dat gaat prima.

Dus de bench op marktplaats gezet en maandag wordt ie opgehaald.

 

De andere hond heeft nooit in de bench gelegen.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

wij hebben nog nooit een bench gebruikt, enkel een hele grote stoffe xxl om te kamperen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is met de bench opgegroeid en slaapt er nog steeds in. Hij wordt bijna zes ! Voor hem is het een veilig terugtrekplekje, heel comfortabel, met kussen en deken Hij loopt de hele dag gewoon in huis, kan overal komen, maar hij gaat uit zichzelf in de bench liggen om te ontspannen en te slapen. De bench is nu wel een stuk groter dan gebruikelijk voor het ras. Ook met onweer en met vuurwerk wil hij er zelf in, ik doe dan een deken er over heen en dan voelt hij zich veilig. Het deurtje staat gewoon open. Ik heb de bench nooit als strafplek gebruikt. Als ik weg ben en thuis kom, ligt hij heel vaak in zijn bench, terwijl hij ook een mand heeft om te slapen.  

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"   "

 

Klopt. In 1x zoveel vrijheid kon ze toen niet handelen.

 

Ik zag een reactie 'slopen hoort erbij', dat is zeker zo. Maar in mijn geval moest ik voor veiligheid kiezen. Ze sloopte namelijk afstandsbedieningen aan de kant van de batterijen en ze at pennen op.. Aangezien mijn partner die dingen niet opruimde en als laatste naar bed ging, heb ik voor de hond gekozen.

Drib heeft trouwens wel altijd een hekel aan de bench gehad.

 

In de sloop periode had ze een nylabone, waar ze dol op was. Nu doet ze er niets meer mee.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn oudste hond heeft nooit een bench gehad en sliep al vanaf de eerste dag dat we haar hadden ( 8 weken ) gewoon los in de huiskamer.

Voor de 2de hond heb ik wel een bench aangeschaft, omdat ik haar de eerste weken niet los in huis durfde te laten vanwege mijn andere hond ( ze vonden elkaar de eerste 2 weken niet zo leuk ), haar heb ik ongeveer totdat ze 6 maanden was in de bench gehad, toen heb ik de bench weggehaald.

Toen ze een maand of 9 was begon ze aan mijn televisie meubel te bijten als ik naar mijn werk was totdat ze door mijn moeder opgehaald werd, toen heb ik de bench weer neer gezet en sliep ze s'nachts los in huis en als ik naar mijn werk ging ging ze de bench in. ( dit totdat ze 10 maanden was, toen hebben mijn honden een aantal maanden bij mijn ouders gewoont en hoefde ze de bench niet meer in en sloopte ze ook niet meer )

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Hier ook geen bench. Is ook geen probleem, ze heeft 1x aan een punt van een kussen liggen kauwen.

Als wij weg gaan gaat Joy in de gang. Oh, nu bedenk ik me dat ze in de gang aan de punt van een kast heeft gekauwd.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien van de oude stempel ? ikke dan he. :-D

Hier geen bench gebruikt, de eerste tijd bij de pup gebleven, en als ik even weg moest een pupvrije sloopruimte gecreeerd, lekker vetbed en gezorgd dat het slaaptijd was, radiootje met zachte kalmerende muziek, en nee nimmer problemen gehad, en langzaam aan opgevoerd dat de pup toch even alleen moest blijven, altijd tegen de slaaptijd alleen gelaten, zelfs als ik thuis was. denk dat je dan kan ingrijpen als je een kleine rebel hebt.

kwam ik terug dan negeerde ik de hond zodat ze het heel normaal vond dat ik even weg was, dus hier geen bench. :-D aan een bench is niets mis, als die maar goed gebruikt wordt.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Wij hebben de bench gebruikt tot ie 6 maanden was ongeveer. De bench staat nog wel in de huiskamer en hij gaat er zo nu en dan nog eens vrijwillig in liggen :-). Hij slaapt bij ons op de slaapkamer waar hij kan kiezen waar ie gaat liggen. We hebben een opstapje zodat ie op bed kan of hij gaat op een groot wit zacht kussen langs het bed liggen. Meestal kiest ie voor op bed ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Lizzie kregen we met 7,5 week, die heeft in de bench gezeten tot ze helemaal zindelijk was, dus een week of 4 denk ik. Dan was al 14 weken en helemaal zindelijk toen hij bij ons kwam dus die heeft alleen 2 weekjes in de bench gezeten voor het geval dat. De bench stond bij ons in de slaapkamer, onze honden slapen ook altijd bij ons in de slaapkamer en dat is ook de kamer waarin ze zitten als ze alleen blijven :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze overburen hebben een Beagle van 10, die slaapt nog steeds in de bench.

Deurtje is altijd open. Ze hebben de bench een tijdje weg gehaald, maar ze werd onrustig, vond haar mand niet fijn, kon niet lekker slapen.

Mand weg, bench terug -> hond gelukkig.

 

Er zijn honden die gewoon héél graag in de bench liggen en het echt als hun 'slaapkamertje' zien.

 

Niet iedereen heeft een sloopvrije pupruimte. Onze keuken is open, de gang heeft trap naar boven én zicht op de straat (onveilig én onrustig dus), daarom én omdat we Puk hadden kozen wij voor een bench.

Ik heb er geen spijt van gehad, het gaf Mellow rust, het gaf Pukje weer even wat vrijheid en het gaf mij ook rust als ik er niet bij was.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier ook aan het opbouwen om Ozzie alleen in de huiskamer te kunnen laten. ozzie heeft me verbaast het lukt tot nu toe. Hij respecteert de inboedel en pakt zijn eigen speeltjes om mee te spelen. Ik bouw het nu op met boodschappen doen, af en toe even weg en kijken hoe het gaat. Ik denk dat ik naar de hal een traphekje ga installeren van de keuken naar de hal zodat de poes ook alle kanten opkan (eronderdoor) die ze wil om de keuze te kunnen maken even afstand te nemen van de hond. ozzie is nu een jaar, maar slaapt nog steeds in zijn Bench...verder loopt hij overdag vrij rond in de tuin of in het huis. Wanneer het traphekje is geregeld ga ik de Bench deur ook open laten.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Met 4 en een halve maand ben ik een keer vergeten Bounc in zijn bench te stoppen te 's avonds, dus toen trok die om twee uur 's nachts zijn stoute schoenen aan en is die net als de katten bij mij in bed gekropen sinds dien slaapt hij eigenlijk elke nacht gewoon in bed. Mijn vriend en ik moeten er alleen niet meer dieren bij nemen want dan moeten wij ook een groter bed kopen xD

Bij  mij waren er twee voorwaarden, hij moest helemaal zindelijk zijn en hij moest niet baldadig worden 's nachts, en gewoon rustig ergens gaan liggen.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Lekker doen waar jullie en Boefke je prettig bij voelen!
 
Tot 3 weken terug was ik niet van plan de bench ooit weg te doen. Want als ik 's avonds zei dat we gingen slapen zat meneer al in zijn bench.. maar na 2 nachten los bleef hij al stoïcijns op de bank zitten van je welterusten, ik red me wel. En zag ik hem er niet meer in zitten, paar keer kleedje verschoven zodat ik kon zien of hij er 's nachts in ging maar ook niet. Dus na 2 weken heb ik hem helemaal weggehaald.
We hadden al wel een maand of 2 geleden een  hondenbank/mand gemaakt. Die op een andere plek in de kamer gezet zodat hij daar aan kon wennen. 
Dat heeft een tijdje geduurd maar hij weet hem prima te vinden. 
Vond het echt een heel ding om hem weg te halen. Brrr.. Ben echt een overbezorgd hondenbaasje.  "
Haha zie hem al zo op de Bank zitten van ja welterusten haha, boefke heeft 1 keer heel dwars in z'n mand gezeten en wilde toen echt niet in de bench , toch maar gedaan. Ben ook zo bezorgd!

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Romeo is met de bench opgegroeid en slaapt er nog steeds in. Hij wordt bijna zes ! Voor hem is het een veilig terugtrekplekje, heel comfortabel, met kussen en deken Hij loopt de hele dag gewoon in huis, kan overal komen, maar hij gaat uit zichzelf in de bench liggen om te ontspannen en te slapen. De bench is nu wel een stuk groter dan gebruikelijk voor het ras. Ook met onweer en met vuurwerk wil hij er zelf in, ik doe dan een deken er over heen en dan voelt hij zich veilig. Het deurtje staat gewoon open. Ik heb de bench nooit als strafplek gebruikt. Als ik weg ben en thuis kom, ligt hij heel vaak in zijn bench, terwijl hij ook een mand heeft om te slapen.   "
Super fijn dat hij zich daar veilig in voelt! Hier ook nog nooit gebruikt als straf , ook niet echt als time out, zo heel druk was die niet als pup.
 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Hier ook geen bench. Is ook geen probleem, ze heeft 1x aan een punt van een kussen liggen kauwen.
Als wij weg gaan gaat Joy in de gang. Oh, nu bedenk ik me dat ze in de gang aan de punt van een kast heeft gekauwd. "
Haha ojee 

 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Sandy was 1,5 of 2 toen we hem weg deden en Diva was 1 toen we hem weg deden

honden page profiel MarijkeMarijke

Hier 3 van hetzelfde ras. Bij alle 3 verschillend. Bij de eerste durfde ik het pas v.a. 2 jaar zonder bench in de kamer alleen te laten. De tweede v.a. anderhalf en de derde is nu anderhalf, maar dat is een sloper. Voorlopig blijft de derde nog in de bench als ik langer dan 1 uur weg ben.

De eerste 2 liggen er ook in als de bench gewoon openstaat en ik thuis ben. De derde gaat er alleen in als ik wegga.

Ze gaan/gingen er alle 3 vrijwillig in.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" misschien van de oude stempel ? ikke dan he.

Hier geen bench gebruikt, de eerste tijd bij de pup gebleven, en als ik even weg moest een pupvrije sloopruimte gecreeerd, lekker vetbed en gezorgd dat het slaaptijd was, radiootje met zachte kalmerende muziek, en nee nimmer problemen gehad, en langzaam aan opgevoerd dat de pup toch even alleen moest blijven, altijd tegen de slaaptijd alleen gelaten, zelfs als ik thuis was. denk dat je dan kan ingrijpen als je een kleine rebel hebt.

kwam ik terug dan negeerde ik de hond zodat ze het heel normaal vond dat ik even weg was, dus hier geen bench.

aan een bench is niets mis, als die maar goed gebruikt wordt. "
Ook niks mis mee toch , als het super gaat waarom niet? 
En inderdaad zolang de bench goed gebruikt word is er ook niks mis mee,

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier een bench gebruikt tot ongeveer 11 maanden.

Toen zijn we verhuisd en hebben nog wel haar bench neergezet om te laten zien: hier is jouw plekje. Maar ik vond dat ze er toch te groot voor werd (letterlijk in dit geval ), al hadden we de grootste maat bench. Ze behield hetzelfde plekje onder trap, maar nu met wat meer ruimte zonder de bench

 

 

De eerste paar nachten hebben we haar nog een paar keer terug moeten sturen naar haar slaapplek (we wilden niet dat ze door het hele huis ging lopen, omdat de slaapkamer  gelijkvloers was en we haar heel goed hoorden lopen). Na een paar nachten had ze dat door en bleef ze lekker daar.

Nu zijn we weer verhuisd en hier mag ze liggen waar ze wil. Het huis is zo groot; we horen haar nu niet, haha. Ze kiest trouwens wel (bijna) altijd voor haar eigen lekkere bedje.

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Onze overburen hebben een Beagle van 10, die slaapt nog steeds in de bench.
Deurtje is altijd open. Ze hebben de bench een tijdje weg gehaald, maar ze werd onrustig, vond haar mand niet fijn, kon niet lekker slapen.
Mand weg, bench terug -> hond gelukkig.
 
Er zijn honden die gewoon héél graag in de bench liggen en het echt als hun 'slaapkamertje' zien.
 
Niet iedereen heeft een sloopvrije pupruimte. Onze keuken is open, de gang heeft trap naar boven én zicht op de straat (onveilig én onrustig dus), daarom én omdat we Puk hadden kozen wij voor een bench.
Ik heb er geen spijt van gehad, het gaf Mellow rust, het gaf Pukje weer even wat vrijheid en het gaf mij ook rust als ik er niet bij was. "
Hier hadden we ook geen sloopvrije ruimte kunnen maken , of we hadden zo'n omheining voor konijnen moeten kopen maar goed dan kan die net zo goed in de bench, het belangrijkste nog , we hadden het ook niet 100% pupveilig kunnen maken. Stel je toch eens voor dat hij aan de kabels van het seroundsystem ging knabbelen , dat spookte ook allemaal door mijn hoofd,  

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Met 4 en een halve maand ben ik een keer vergeten Bounc in zijn bench te stoppen te 's avonds, dus toen trok die om twee uur 's nachts zijn stoute schoenen aan en is die net als de katten bij mij in bed gekropen sinds dien slaapt hij eigenlijk elke nacht gewoon in bed. Mijn vriend en ik moeten er alleen niet meer dieren bij nemen want dan moeten wij ook een groter bed kopen xDBij  mij waren er twee voorwaarden, hij moest helemaal zindelijk zijn en hij moest niet baldadig worden 's nachts, en gewoon rustig ergens gaan liggen. "
Haha wat klinkt dat toch leuk! Lijkt me ook super gezellig om boefke in bed te hebben maár dat gaat echt niet gebeuren. 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Hier een bench gebruikt tot ongeveer 11 maanden.
Toen zijn we verhuisd en hebben nog wel haar bench neergezet om te laten zien: hier is jouw plekje. Maar ik vond dat ze er toch te groot voor werd (letterlijk in dit geval ), al hadden we de grootste maat bench. Ze behield hetzelfde plekje onder trap, maar nu met wat meer ruimte zonder de bench
 
 
De eerste paar nachten hebben we haar nog een paar keer terug moeten sturen naar haar slaapplek (we wilden niet dat ze door het hele huis ging lopen, omdat de slaapkamer  gelijkvloers was en we haar heel goed hoorden lopen). Na een paar nachten had ze dat door en bleef ze lekker daar.
Nu zijn we weer verhuisd en hier mag ze liggen waar ze wil. Het huis is zo groot; we horen haar nu niet, haha. Ze kiest trouwens wel (bijna) altijd voor haar eigen lekkere bedje.

  " wat ziet dat er toch lief uit zeg! Lekker veilig onder de trap. En inderdaad beter zonder bench hahaha iets meer ruimte.
op de laatste foto kijkt die ook heel blij 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lola heeft nooit een bench gehad, maar mijn vorige hond wel. Ik had voor haar de bench pas aangeschaft toen ze al bijna een jaar was omdat ze ipv minder, steeds meer begon te slopen, ik was in die tijd bijna altijd thuis maar toch sloopte ze. En toen ik op een keer boodschappen gedaan had en nog geen twintig minuten weg was en het zeil in de gang in flarden gescheurd, het gordijntje naar beneden gehaald was en de gordijnroe aangeknabbelt, een stuk uit mijn jas kapot gemaakt had ben ik uit wanhoop toch maar een bench gaan kopen.

 

En dat was voor ons een hele uitkomst, ze vond het heerlijk, een eigen holletje, het deurtje hoefde ook niet dicht en sindsdien heeft ze nooit meer iets gesloopt. Omdat ze het zo fijn vond heeft de bench daar jaren gestaan.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pup is 's nachts niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^