waarom waakt mijn hond niet en verdedigd hij me niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

had eens een vraagje,

 

ik heb een schat van een pitbull had hem gekocht om me veiliger te voelen in de buurt en ook omda ik het super ras vind .

 

Nu kwam ik een paar dagen geleden in een situatie waar mijn hond zijn behoefte aan een deur had gedaan die ik natuurlijk altijd opkuis nu was er een probleem opgetreden met de bewoner die opeens wauw vechten wat ik persoonlijk beetje raar vond 

 

nu stond mijn hond daar en keek ernaar ma hij gaf geen kick nu wil ik nie dat hij bijt maar ergens wil ik wel dat hij mij een veilig gevoel geeft in zo een situatie 

 

kom hed waaks en verdediging er nog in of niet ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

hoe oud is je pitt?

 

leer hem op commando/handgebaar blaffen/grommen, blaffen/grommen jaagt de meeste mensen weg.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" hoe oud is je pitt?
 
leer hem op commando/handgebaar blaffen/grommen, blaffen/grommen jaagt de meeste mensen weg. "

1 jaar nu geworde, 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou het persoonlijk ook niet echt tof vinden als iemand zijn hond tegen mijn voordeur laat piesen, helemaal niet als het vaker gebeurd (te oordelen aan "die ik natuurlijk altijd opkuis"). Dat vind ik eigenlijk best asociaal.

 

Maar heb je voor zulke situaties echt een hond nodig? Om je veilig te voelen?

Als jij zorgt dat je hond gewoon tegen een boom piest en niet tegen een voordeur, hoeft je buurman niet boos te worden en hoeft je hond je niet te beschermen.

 

Sorry, ik geloof niet dat ik je kan helpen.

Ik heb a) geen stoere hond en b) ik voel me niet onveilig.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind dat je hond het juist goed heeft gedaan.

Wat als hij wel die persoon aangevallen had en verwond had, dan had je hond een spuitje kunnen krijgen.

 

Wat Kevin zegt, vind ik een heel goed idee.

Leer hem op commando blaffen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Een pit is geen waak of verdediging hond, moet je er ook niet van willen maken!

 

 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Voor mij betekend dit dat je hond jouw volledig vertrouwt, jij bent zijn leider en jij hoort hem te beschermen, een betere band kan je in mijn mening niet hebben!

 

En ik denk dat als het echt op vechten had gekomen, hij je wel had geholpen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Uhm. Even los van de mate waarin een willekeurige hond wel of niet verdedigingsdrang heeft ten opzichte van zijn baas en hoe bedreigend de situatie in kwestie was...  staat een pitbull volgens mij ook niet bepaald bekend om dat ze heel waaks zijn en eventueel bedreigend ten opzichte van mensen? Voor pitbulls geldt toch dat hondagressie er in kan zitten, maar mensagressie júist niet?

 

Gericht waaks/beschermend gedrag zou ik persoonlijk eerder verwachten bij een herdershond of erfhond, die immers vaak ook de taak "bescherm de kudde" of "bescherm het erf" heeft.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind het reuze dat hij juist NIET heeft gebeten naar die persoon. Dat had weer eens het gegeven gestaafd dat ze agressief zijn.

Volgens mij had jij beter een chihuahua gekocht.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Eens met Aurelia. Waaks kan je hond misschien wel zijn op eigen terrein, maar ik zou er maar vanuit gaan dat hij misschien alleen wat preventief kan werken?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

ik voel me al veilig als ik met mijn husky loop.. het is een schat van een hond en ik weet dat hij nooit zal blaffen/grommen/bijten maar het feit dat hij alleen al bij me is is al voldoende. ( mensen overvallen toch liever iemand zonder hond dan mét je weet maar nooit hoe de hond reageert ;) ) en als het er echt op aankomt zal hij misschien tegen diegene opspringen  

 

je pit vertrouwd jou , en ik denk dat als het er op aankwam hij je ook wel beschermd had. 

mira (Gast)

Wees blij dat je hond zo slim was om niks te doen: een bijtende, aanvallende  hond die niet gemuilkorft is, wordt door de wet aanzien als een verboden dodelijk wapen. Besef je wel wat je aan de hand had als ie echt gebeten zou hebben ? Misschien had je levenslang schadeloosstelling moeten betalen aan het slachtoffer en je hond werd afgemaakt. Had je dat liever gehad dan? Pracht van een hond heb je!

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Als je van je hond van een jaar oud verwacht dat die gaat bijten als jij in een ( in mijn ogen ) eigen schuld dikke bult situatie draait denk ik dat je je hond om de verkeerde redenen in huis hebt genomen.
Volgens mij ben jíj de roedeleider in dit geval en behoor jij je hond te beschermen en niet andersom.

Mijn hus beschermt mij ten alle tijden en daar heb ik niet om gevraagd maar dat laat wél zien dat hij volledig op mij bouwt.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ben het eens met aurelia als je een waak/beschermhond had gewillen had je beter een herder/erf hond genomen. maar los daarvan vind ik ook dat je hond super gereageerd heeft op dit voorval voor zover ik kan lezen is er geen fysiek contact geweest tussen jou en de bewoner en had de hond geen reden om iets te doen het had erger geweest moest die uitgevallen zijn en gebeten hebben.  je kan dus trots zijn op je hond

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Haha, je hebt zo'n beetje de minst waakse hond die je maar kunt bedenken :-D Een pitbull is vaak een grote mensenvriend.

Vaak schrikt een hond zelf al wel een beetje af, maar ik denk dat je ook blij mag zijn dat je hond niet meteen in de verdediging schiet, anders krijg je grote problemen!

En uhm, je hond die tegen de deur van een ander aanplast? Tja, daar zou ik als buurtbewoner ook écht niet blij mee zijn! Laat je hond alsjeblieft ergens anders zijn behoefte doen, want dit is erg asociaal. Dat dat ruzie uitlokt vind ik niet zo vreemd. Er zijn toch wel groenstrookjes of een boom in de buurt?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kevin; ik raad je een hondencursus ten zeerste aan!

 

Hier ga je je hond leren kennen, bouw je een band op en kun je dingen trainen (niet bijten)

 

Je hond vertrouwt nu volop op jou....leer hem asjeblief ergens anders zijn behoefte te doen; jij moet de slimste zijn en 'opvoeding' geven, dat ben je hem verplicht.

 

Zijn bescherming naar jou toe komt vanzelf wel.

1 jaar is gewoon nog veel te jong!

 

Een 'jonge' baas die een hond neemt omwille van de 'afschrikking' en dan zo snel mogelijk een 'baasverdediger' wilt.....komaan; eerst moet jij je hond verdedigen.

Doe je dit niet, dan verliest je hond zijn vertrouwen en daar  ben jij op den duur  ook de dupe van...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik denk  dat je aan je eigen zelf vertrouwen moet werken?

Je gelooft niet eens als je eigen hond  relaxed blijft(dus de boel niet serieus neemt)..als er een kerel met een mes op je af komt rennen dan reageert je hond waarschijnlijk wel anders

 

honden tegen deuren fietsen auto's scootmobiels aan laten piesen is inderdaad geen binnenkomer

Voorkomen is beter als genezen en begint bij jezelf 

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Wil allereerst zeggen dat een hond van 1 jaar oud niet volwassen is en de situatie niet genoeg kan beoordelen om te reageren. Zoals anderen al zeggen waakt en verdedigt een pitt niet.

Zijn maar heel weinig honden die daadwerkelijk beschermen, ongeacht het ras. Sommige honden zullen gaan blaffen en grommen (grote show maken) maar daadwerkelijk ingrijpen zal een enkele. Merendeel van de honden zou niets doen, geen blaf of grom. Als je een ongetrainde waak/verdedigings hond zou aanschaffen dan zou de kans op daadwerkelijke bescherming ook heel klein zijn, waken (aanslaan  op vreemd geluid, blaffen, grommen,  etc) zal hij waarschijnlijk wel wanneer hij volwassen is. Zijn maar enkele honden (dus geen rassen maar individuele honden) die ongetraind het karakter en de moed hebben om in te grijpen  (beslissen om te beschermen).

 

Getrainde verdedigingshonden zijn natuurlijk een ander verhaal, maar ook daar wordt  streng geselecteerd. Veel waak/verdediging honden komen er niet voor in aanmerking omdat ze het karakter, moed, mindset etc niet voor hebben.

 

 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Gelukkig heeft je hond niets gedaan. Zeker dat ras/ type wordt zo in beslaggenomen en dan krijg je hem waarschijnlijk niet meer terug.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wil allereerst zeggen dat een hond van 1 jaar oud niet volwassen is en de situatie niet genoeg kan beoordelen om te reageren. Zoals anderen al zeggen waakt en verdedigt een pitt niet.
Zijn maar heel weinig honden die daadwerkelijk beschermen, ongeacht het ras. Sommige honden zullen gaan blaffen en grommen maar daadwerkelijk ingrijpen zal een enkele. Merendeel van de honden zou niets doen, geen blaf of grom. Als je een ongetrainde waak/verdedigings hond zou aanschaffen dan zou de kans op daadwerkelijke bescherming ook heel klein zijn, waken (aanslaan op vreemd geluid etc) zal hij waarschijnlijk wel wanneer hij volwassen is. Zijn maar enkele honden (dus geen rassen maar individuele honden) die ongetraind het karakter en de moed hebben om in te grijpen  (beslissen om te beschermen).
 
Getrainde verdedigingshonden zijn natuurlijk een ander verhaal, maar ook daar wordt  streng geselecteerd. Veel waak/verdediging honden komen er niet voor in aanmerking omdat ze het karakter, moed, mindset etc niet voor hebben.
 
 
 
  "

Leeftijd van de hond is ook een punt  zeker maar geen excuus voor wat ts van de hond vraagt.

Een hond doet

reken maar dat de dood gemoedelijke labrador van een vriendin

toen iemand haar wilde beroven helemaal niet meer zo vriendelijk overkwam

Leeftijd karakter speelt een rol maar ook zelfvertrouwen en liefde voor jou.

 

Ik heb liever dat mijn honden niet in zo'n situatie komen dat deze zich genoodzaakt voelen  mij te beschermen...

 

Ik voel me ook niet onveilig op straat(woon in amsterdam en heb ook in de horeca gewerkt alleen tot diep in de nacht

en als ik me wel onveilig zou voelen?dan hoop ik dat ik mijn honden niet bij me heb

Ik zou me dood ellendig voelen als hun iets overkomt..

Ik heb redelijk kleine honden...maar geldt voor mij net zo hard voor sterke/grotere  hond

 

 

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

@roos: natuurlijk zal de lab wel aanvoelen dat er onraad is, maar werkelijk ingrijpen?? Denk het toch echt niet. Het schrikt natuurlijk af dat geblaf/gegrom ( de hele show) gelukkig, waardoor de meesten eieren voor hun geld kiezen.

Je zou dat eigenlijk helemaal niet moeten verwachten van een huishond. Je hond wordt dan zo afgevoerd door de politie.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik probeerde TS in te laten zien dat wat hij verwacht van zijn hond onrealistisch is.

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Vind het super van je hond dat die niks heeft gedaan! Als dat wel zo was, blijft je hond hierdoor aan de pan hangen..

Dat je juist je Pittbul "agressiever" (noem ik het maar even) wilt maken vind ik spijtig om te horen. Vind je Pitt juist zo knap!! Wees trots op hem.

Laat je hond lekker tegen een boom zijn behoefte doen i.p.v. voor de deur en ga met je Pittbul lekker een basis cursus of iets op de hondenschool doen om de band te versterken. Zo krijg je ook meer vertrouwen en hoef je hem daar niet "agressiever" voor te maken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" @roos: natuurlijk zal de lab wel aanvoelen dat er onraad is, maar werkelijk ingrijpen?? Denk het toch echt niet. Het schrikt natuurlijk af dat geblaf/gegrom ( de hele show) gelukkig, waardoor de meesten eieren voor hun geld kiezen.
Je zou dat eigenlijk helemaal niet moeten verwachten van een huishond. Je hond wordt dan zo afgevoerd door de politie.
 
Begrijp me niet verkeerd, ik probeerde TS in te laten zien dat wat hij verwacht van zijn hond onrealistisch is.
  "

  1000 % eens

we benaderde het aspect alleen vanuit andere hoek ;-)

 

Ik vrouw.. 1.63 meter in amsterdam heb mij in mijn eentje prima kunnen redden in de horeca tot diep in de nacht.

Zelfvertrouwen een gulle lach en tact doen een boel in de wereld ;-)

Suzan. (Gast)

Sorry dat ik als Gast reageer, maar ik wil dit toch echt even opmerken. Wees trots op je hond! Hoe raar dat misschien ook overkomt.  Blijkbaar liet hij de situatie volledig aan jou over, jij bent zijn leider. Wees blij dat hij niet besloot even in te grijpen, dan had je nu w.s meer problemen aan je hoofd gehad dan alleen een boze buurman. En laat hem gewoon niet meer tegen andermans eigendommen aanplassen. Ik heb ook reuen, dus weet hoe het gaat. Tuinhekjes, tuinhaagjes, brievenbussen aan de weg… ideale doelwitten voor een stevige straal. Het is gewoon ergerlijk en asosiaal, leer je hond dat hij niet overal zijn poot mag optillen, zoiets is prima te trainen. Tot slot kan ik melden dat een hond die voor zijn baas in de bres springt, haast romantisch overkomt. Toch weet ik uit ervaring hoe moeilijk zoiets kan zijn. Ik heb een kruising van 60cm schofthoogte, een lieve schat in huis, buitenshuis wil hij iedereen aanvliegen die zelfs maar naar mij durven te kijken. Echt geen pretje en hard werken geblazen, stimuleer zoiets alsjeblieft niet! Ook wel jammer eigenlijk, jij bent weer eens de zoveelste die met een totaal verkeer verwachtingen pakket voor een type hond heeft gekozen.  Ik wil jullie samen alle goeds toewensen en dat jullie veel van elkaar mogen genieten!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een pech voor je Kevin, jouw hond rekende op jou.

 

wanneer je hond ouder gesetteld en volwassen is, zal je hond in een nare situatie heus wel blaffen als jij of de hond worden aangevallen, maar is dat nodig ?

voorkom de situatie die jij daar beschrijft dan is er geen reden dat je hond jou moet bewaken of verdedigen, een hond moet op zijn baasje kunnen leunen.

 

hier een goedaardige lobbes, ik ben geen grote vrouw, gewoon middelmatig eerder klein dan groot, maar wanneer je je hond kort bij je houdt straal je al gezag uit, niet nodig dan dat je hond in in de bewakings stand gaat.... en zeker als jij een hond kort naast je houdt zal niemand je belagen hoor.

 

denk er altijd aan dat jij je hond beschermen moet en niet andersom.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Ik zou eerst maar eens aan mezelf gaan werken,als ik jou was Kevin...
Dat jij je veiligheid wil laten afhangen van een hond,is al fout,jij bent dus bang,én onzeker.
Ga alsjeblieft hulp zoeken bij een psychiater,of psycholoog.

Door mensen als jij krijgt dit ras,een foute naam,ben jij je hier wel van bewust.
Je mag juist trots zijn op je hond,die is lief,maar jij????? :'(

Suzan. (Gast)

@Mike, nog even een kleine opmerking naar jou a.h.v de opmerking van Roos over de verdedigende Lab van haar vriendin: jij onderschat echt de Labrador (zoals de meeste mensen dit doen)  Labs kunnen juist heel dapper uit de hoek komen met daarbij een enorme hardheid voor zichzelf. Dat een Lab alleen durft te dreigen geloof ik zeker niet, dit ras bestaat al meer dan honderd jaar en bezit meer eigenschappen dan de meeste mensen denken.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Ow wat erg dit!
Echt het stereotype verhaal!
Ik heb er geen woorden voor..

;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik hoop dat een staf ooit van het rare en foute imago afkomt en dat hij alleen door liefhebbers en kenners van het ras gekocht en gehouden wordt.

 

Ze zijn zo leuk! Zo een mensen vriend. Hoe kan je van een staf verwachten dat hij zo maar een mens zal aanvallen. Ja, een lik aanval kan je krijgen. 

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Pitbulls zijn de slechtste waak/verdedigingshonden die er bestaan. Ze zijn veel te lief naar mensen toe, de beste eigenschap die ze bezitten.

 

Als je om die reden een Pitbull in huis hebt genomen dan heb je echt een miskoop gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Welk tuigje voor Franse Bull
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^