bijten en bang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessy en djekojessy en djeko

honden foto van jessy en djeko

Wij hebben een hond een teefje uit Roemeniƫ geadopteerd maar ze is ontzettend bang ze is gevonden met tape om der snuit en ze is zwaar mishandeld ik dacht dat het wel goed zou komen maar de hele dag ligt ze maar niemand mag bij der in de buurt komen en als je der toch rustig benaderd hapt ze meteen en gromt ze heel vel .. heeft iemand een idee zodat onze hond weer vertrouwen krijgt in mensen en ze van dat gedrag af komt?

honden page profiel jaimiejaimie 2 doggies

honden foto van jaimie

Super dat je dat hondje geadopteerd hebt ;-)
Verder volg ik , ik heb met een van mijn herplaatsers hetzelfde probleem :'(
En wij zijn er al 1,5 jaar mee bezig.
Incl trainingen gt en alles erop en eraan. Die van ons is ook ernstig mishandeld en in handen gekomen van Broodfokkers.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik kan je aanraden bij de DA te vragen om clomicalm. Dit is een angst remmer. Als je via de zoek maschine op clomicalm zoekt, kom je bij een topic hierover. Daar was ook een hond net zo angstig als jou hond en met deze medicatie en GT, is het een totaal andere hond geworden. Soms als de angst zo diep zit, kom je er anders niet uit. Wat je hond heeft meegemaakt is ook vreselijk, ik zou ook geen mens meer vertrouwen. 

 

Een paar kleine tips: ga nooit maar je hond toe, dit is heel bedreigend. Gooi voorzichtig voertjes naar haar, een stukje voor haar en kijk of ze ze wilt. Blijf dit oefenen, voorzichtig haar richting op. Als het goed gaat, steeds een klein stukje verder van haar weg, jou richting op. Geef haar veel te kluiven, leg er veel neer, kluiven werkt ontspannend. Ga op afstand zitten met een super lekker stuk vlees en kijk of ze het misschien uit je hand wilt. Als ze het pakt, wees stil en zeg daarna zachtjes braaf, goed zo, lieve woordjes. Als je nl dan in eens uit enthousiasme hard BRAAF roept, schrikt ze, ze zal niet weten wat dat betekend. Praat sowieso met zachte lieve woordjes tegen haar, de woorden maken niet uit, verstaat ze niet, maar de toon. Laat haar voorlopig veel met rust, doe je ding, gooi voertjes en geef haar de tijd alles te bekijken en te verwerken.

 

ik kan je echt heel erg aanraden aan de clomicalm te gaan. Succes 

ps super mooi dat je haar een kans geeft! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat mooi van jullie om zulk een hond met zware rugzak , terug een kans te geven. 

Maar dit zal niet vlug gaan hoor, eer ze terug vertrouwen krijgt. Aanvaard haar grenzen die ze nu stelt, beetje bij beetje wordt ze vriendelijker.

 

In asiel was ook zo een hond, doodsbang , kroop weg in een hoek telkens iemand in het hok kwam . Ik ben er gewoon gaan in zitten, zoveel malen dat ik in de ene hoek en hij in de andere hoek naar me zat te gluren. En eindelijk, kwam hij schoorvoetend af. Heel voorzichtig. 

 

Dat gaan jullie ook moeten hebben, heel veel geduld en nooit of nooit een boze stem!  Ik weet  wél dat het zal overgaan, maar nogmaals niks dwingen.

Die band zal er komen alleen al omdat ze merkt dat jij het eten geeft, dat jij wandelt met haar.... .

Succes en nogmaals 

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

super dat je zo een hondje een kans geeft !

ook hier als het zo erg is een voorstander van de clomicalm

geduld en liefde ...

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Niet je lijf direct naar haar gericht hebben..dit is een bedreiging..
Niet van boven komen,d.w.z. haar niet ban boven benaderen bespreken aaien,aanlijnen enz.
Zorg ervoor dat ze nooit in een hoekje zit bij toenadering,ze moet altijd een vluchtweg hebben.
voorlopig geen oogcontact maken,t beestje moet waarschijnlijk eerst effe bijkomen en tot rust komen..
Zorg ervoor dat ze een rustig rustplekje krijgt,een veilige haven waar ze nooit gestoord word of gecorrigeerd of wat dan ook..
haar plekje,ergens waar ze altijd naartoe kan..je kunt proberen een kledingstuk van je wat je al een tijd aangehad hebt in haar mandje te legge. zodat ze sneller aan je geur went en deze geur linked met iets positiefs,namelijk haar veilige haven..
als ze iets eet,ga lekker even weg zodat ze ook rust vind met het eten..Mocht ze interesse hebben in snoepjes kun je haar minder maaltijden geven en meer lekkertjes zodat ze nog sneller aan je went maar als ze zoals onze Jess is laat ze zich misschien niet omkopen?!
Veel bij haar zijn,met de rug naar haar toe,zonder te spreken werkt ook..

TIJD,GEDULD EN LIEFDE!!

Laat de moet niet in je schoenen zakken!
onderschat het aanpassingsvermogen van een hond nooit!!

Heel veel succes!!!
;-) ;-) ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat fijn dat ze nu bij jullie is, wat moet het arme dier allemaal meegemaakt hebben.

 

Ik sluit me bij de anderen aan, de clomicalm vind ik bij zulke honden ook een goed advies.

 

Succes, laat haar maar rustig in haar eigen tempo wennen, zorg dat je stem en houding niet dreigend over kunnen komen, koop nooit naar haar toe, maar laat haar zelf komen, en alleen als ze wil.Verder proberen heel normaal te doen en haar voldoende rust geven om alle nieuwe indrukken te verwerken. Belangrijk is dat de hond gaat leren dat jij iemand bent waar ze zich veilig bij kan voelen.

Het is ook handig om haar lichaamstaal goed te leren kennen, hiervoor is het boekje kalmerende signalen van Turid Rugaas een aanrader.

 

Sommige honden vinden een bench met een doekje erover ook fijn zodat ze een holletje hebben waar ze zich veilig voelen, het deurtje kan dan gewoon open blijven. Als ze niet in de bench wil zou ik haar ook niet dwingen.

 

Monique Bladder houdt ook lezingen over dit onderwerp, misschien ben je in de gelegenheid een lezing bij te wonen

 

http://www.moniquebladder.nl/lezing-angst/

honden page profiel jessy en djekojessy en djeko

honden foto van jessy en djeko

Bedankt allemaal voor de tips !! Ik heb hier zeker wat aan en zal er ook alles aan doen om deze lieve schat een geweldig thuis te geven en de clomicalm gaan we ook halen bij de DA en hopen dat ze snel ziet dat ze ons kan vertrouwen en ze haar verleden achter haar kan laten

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

Mijn Beagle is ook voor ik m kreeg zwaar mishandeld geweest. Ik heb ook heel veel geoefend en ben echt ontzettend vaak door hem gebeten ik heb hem nu 3 maanden op de clomicalm staan en wat een verschil ik zou willen dat ik hier veel eerder over had gehoord het is een totaal andere hond.
Dus zeker voor angstige honden zeer aan te raden en blijven trainen

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat goed van je dat deze hond bij een baas terecht is gekomen die er ook duidelijk voor wil gaan. Ben het eens met de mensen hierboven maar ik zou haar proberen te triggeren en elke keer als ze interesse toont belonen. Zo wordt het een leuk spel met een mens die lieve dingen doet met deze hond en krijgt deze toch weer vertrouwen in de mens.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

is het de hond van je profielfoto?

Volgende forumvraag: Zou het kunnen dat....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^