Help. Voor het eerst een hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NickyNicky

Hallo mensen. Sinds kort hebben wij een hondje genaamd Stella van 4 jaar oud. Ookal hebben we beiden vaker honden gehad , dit is onze eerste die we samen opvoeden, dus we hebben nog niet zoveel ervaring. We hebben haar nu 4 dagen. Ze is met een transport vanaf Almeria na ons toe gebracht ( dat is zo`n 9 uur rijden vanaf hier). Ze werd gebruikt om te fokken maar nadat ze de fokkerij hebben gesloten zochtten ze een nieuw huisje voor haar. Nou zitten we met een paar probleempjes waar we niet zo snel een antwoord voor hebben.

Om te beginnen haar naam was Blanki. Alleen haar oude baasje zei dat ze niet op haar naam reageerde. Daarom hebben we besloten haar Stella te noemen. Wat is de beste / makkelijkste manier om haar te laten luisteren naar haar naam ? Heb al verschillende tips gelezen waaronder belonen met wat lekkers als je haar naam noemt. Probleem is ze is harstikke kieskeurig en we hebben nog niet iets kunnen vinden waar ze dol op is.

Ander probleem en de grootste is ze plast in huis. Volgens haar oude baasje is ze zindelijk maar toch plast ze in huis. We hebben een houten vloer dus als we er niet snel genoeg bij zijn laat het vlekken achter. 3 keer per dag probeer ik met haar te lopen, maar hier komt gelijk het volgende probleem. vaak wil ze niet lopen. De 1e dag bleef ze gewoon stil staan en we konden trekken wat we wouden, ze wou niet bewegen. De dagen erna ging het al wat beter maar vanonchtend had ze er weer eens geen zin in en wou ze niet lopen.

En als laatst hoe ga je om met eten geven en water ? Het liefst geef ik haar 2 keer eten, in de ochten en in de middag. Het probleem is als ik haar eten klaar zet dan neemt ze misschien 2 hapjes en de rest laat ze staan, dan de rest van de dag komt ze af en toe terug om een hapje te nemen.

Hoop dat jullie wat tips voor ons hebben :)

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Zo te lezen moet je bij deze hond helemaal van voren af aan beginnen? Wij gebruiken als beloning kleine stukjes frolics brokjes. Doen ze bij wijze van een moord voor. Ik zou zo wel beginnen met haar naam roepen en dan belonen met een brokje of je stem. Een vrolijke stem is ook een beloning. -ik ben bang dat als je hond nog niet zindelijk is dat je ook dát opnieuw moet aanleren. Beloon na een plasje buiten ook uitbundig. Dit stimuleert om buiten te blijven plassen. Maar doe alsjeblieft geen peper ofzo in haar plasje binnen en dan met de neus erdoorheen dat is echt heel slecht. Het kan ook zijn dat ze plast van de stress. Dat kun je zo zien als ze het al lopend van zich af laat lopen. Wat eten betreft.... Heb je gevraagd wat haar voedings patroon was bij de vorrige eigenaar? Ik zou deze nog even aanhouden en langzaamaan af of opbouwen. Heel veel suc6

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik had vroeger een Pekingees, ook een herplaatser en de eerste week plaste hij in huis, niet bepaald leuk...maar daarna was het klaar, heeft hij het nooit meer gedaan. Je mag niet vergeten dat ze nog maar kort bij jullie is en er nu veel op haar afkomt.  De naam veranderen kan geen probleem zijn, deed ik al met twee honden. Gewoon de naam blijven zeggen en er wat leuks aan vasthangen, al snel hebben ze dan door dat je hen bedoelt.

 

En eten...hier ook zo'n kieskeurige, heb lang moeten zoeken alvorens het eten te vinden wat hij het liefste lust, maar als je de kans hebt, zou ik inderdaad aan de vorige baas vragen wat ze bij hen at en daar even mee verder werken om dat eventueel langzaam over te stappen.

 

Het duurt wel even vooraleer ze helemaal op haar gemak is, zo snel gaat dit niet, gewoon met geduld, liefde en consequentie, verder werken dan dan komt het dik in orde !

 

Super dat jullie haar een nieuwe thuis geven trouwens !!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat fijn voor jullie hondje dat ze een nieuw plekje heeft bij jullie!

 

Wat is jullie hond gewend?

Als ze als fokteef is gebruikt, kent ze misschien weinig van de buitenwereld.

Misschien is ze nooit goed gesocialiseerd, dus dan zal ze alles eng en spannend vinden.

Dat zou ook verklaren dat ze niet mee wil lopen.

 

Dan moet je eigenlijk net als bij een puppy, alles langzaam opbouwen.

Er is genoeg informatie te vinden als je zoekt naar: 'socialiseren puppy'

 

Ook denk ik dat 3x per dag te weinig is om met haar naar buiten gaan.

Dat vind ik voor elke hond te weinig!

Helemaal omdat jullie hond nog in huis plast, zou ik elk uur met haar naar buiten gaan.

Eigenlijk ook zo als je dat bij een puppy zou doen.


Het lijkt erop dat ze een hoop basis dingen nog moet leren.

Dat kost tijd en geduld, maar dat heeft je hond nog nodig.

Maar als het lukt, heb je er straks waarschijnlijk een super fijne hond aan.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Super dat jullie Stella een gouden mandje hebben gegeven!

 

Wat betreft het niet mee willen lopen; alles is waarschijnlijk nieuw voor haar. Ze heeft (misschien zelfs letterlijk) nog nooit daglicht gezien! Al die nieuwe indrukken kunnen heel erg overweldigend zijn, vandaar het niet mee willen lopen. Meetrekken moet je niet doen. Dat heeft geen zin en werkt alleen maar averechts.

Ze moet eerst het vertrouwen in jullie krijgen en wat meer zelfvertrouwen en dan zal je zien dat het steeds beter gaat. Voor nu zou ik het echt heel erg rustig aan gaan doen.

Ga in plaats van lopen gewoon eens buiten zitten (bij de voordeur/in de tuin, etc. Ik weet jullie woonsituatie niet, dus even zelf invullen :)). Pak er een stoel bij, heb haar aan de riem en laat haar eens de (nabije) buurt verkennen. Daar is al genoeg nieuws te ruiken, te zien en te horen. Gewoon een paar keer per dag doen; niks pushen, gewoon lekker in haar tempo de grote wereld laten ontdekken.

Dan kan je steeds een stapje verder gaan. Een keer de straat op en neer (eventueel dragen naar het einde van de straat en samen terug naar huis lopen), etc.

 

Met herplaatsers kan je soms ontzettend veel werk hebben, maar oh zo dankbaar en hoe trots kan je zijn als je na een tijdje terug kijkt en ziet dat de hond helemaal is veranderd en is opgebloeid!

Succes!

 

honden page profiel NickyNicky

Bedankt voor jullie tips! Is toch een beetje eng soms in het  begin en denkt al gauw dat je van alles fout doet. Ze werd inderdaad gebruikt als een fokteef. Ik zou haar wat vaker uitlaten, kijken of dat wat verandering brengt. En laat mijn vrouw nog even navraag doen over de voeding bij het oude baasje.

Nog een vraagje met betreft als ze niet verder wil lopen. Kan het kwaad als we haar even optillen en dan wat verder op weer neerzetten zodat ze verder kan lopen ? Ik meen ooit ergens gelezen / gehoord te hebben dat ze er gewend aan raakt om dan niet verder te lopen en dus in principe het probleem niet verhelpt, of kan dit verder geen kwaad ?

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

.Nog een vraagje met betreft als ze niet verder wil lopen. Kan het kwaad als we haar even optillen en dan wat verder op weer neerzetten zodat ze verder kan lopen ? Ik meen ooit ergens gelezen / gehoord te hebben dat ze er gewend aan raakt om dan niet verder te lopen en dus in principe het probleem niet verhelpt, of kan dit verder geen kwaad ? "

 

- Je kan proberen om met een lange lijn ( denk aan +- 4 meter ) Om alvast vooruit te lopen zonder te trekken aan de lijn. Lok je hond dan met een brokje of een speeltje zodat je hondje weet dat lopen leuk is. Zo hebben wij het bij onze nieuwste husky ook gedaan. ( 4 jaar en totaal niet gesocialiseerd )

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Wat heb je zoal gebruikt om haar te belonen? Je kan gebruik maken van worst, kaasjes, kippenhartje, gedroogde snacks zoals kip, lever, visjes ect ect.

 

Als je gevonden hebt wat ze lekker vindt en waar ze goed op reageert, noem je haar naam eventueel doe je er in het begin een geluid bij maken waar ze op reageert en je geeft haar meteen wat lekkers. Dit blijf je herhalen, herhalen en nog eens herhalen. 

 

Ik zou haar dus ook  een stukje meedragen. Je kan het ook proberen met iets lekkers, je lokt haar elke keer met wat lekkers naar je toe. Maar eerst moet ze echt het vertrouwen krijgen in jullie en in de voor haar nieuwe omgeving. Dat kan even duren. Vooral als ze niet gewend is om buiten te zijn. Ik zou haar niet te ver meedragen, doe het stap voor stap. Reageert ze misschien op een speeltje? 

 

Zoals gezegd, 3 maal per dag is nu echt te weinig. Misschien een paar keer in de tuin (als jullie die hebben) zodat ze kan wennen dat ze naar buiten moet.

 

Ik weet niet wat voor voer je geeft, maar probeer eens vlees te geven, bijvoorbeeld rodi (compleet) of smuldier (compleet) die je gewoon bij de supermarkt kan kopen. Misschien dat ze dat wel in een keer opeet.

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe is Stella naar jullie toe?

Wel open en vriendelijk, of ook wat achterdochtig?

Daaraan zou je kunnen merken of ze goede ervaringen met mensen heeft gehad, of juist niet.

 

Ik zou proberen te zorgen dat Stella zich thuis gaat voelen en vertrouwd raakt met jullie.

Niet teveel druk op haar zetten, dat kan ze waarschijnlijk helemaal niet aan nog.

Als je merkt dat dit goed gaat, dan haar eens meenemen naar nieuwe dingen (zoals bos, park etc).

 

Voor nu lijkt me het belangrijkst dat ze zich echt thuis voelt en de zindelijkheid.

Dat kun je doen door elke keer naar een vast plekje te gaan, vlak bij huis waar ze haar behoefte kan doen.

En niet teveel gaan wandelen nog, zover is ze blijkbaar nog niet.

Je merkt vanzelf wel wanneer ze zich meer kan ontspannen, dan kun je proberen wat langer te lopen.

 

Volgende forumvraag: Cartoon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^