Omgang pup - volwassen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HennyHenny

honden foto van Henny

Hallo, Ik heb een reu van nu 2 jaar en 9 maanden. Mijn dochter heeft sinds een paar weken een pup [teefje) van het zelfde ras. De honden zien elkaar zeker 4 à 5 x per week. Ze zijn dan heel druk, willen rennen en bijten elkaar constant, het is wel speels maar het gaat er zeer hard aan toe. De pup is eigenlijk al de baas. Mijn vraag is, is dit normaal, moeten we ze meer bij elkaar laten of juist niet, Kortom hoe kunnen we dit het beste aanpakken. Alvast bedankt voor jullie adviezen

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik denk dat je het spelen wel zou kunnen begeleiden. Even beide uit elkaar halen wanneer het er te ruw aantoe gaat. Wanneer ze weer rustig zijn weer bij elkaar laten. De pup zou zo kunnen leren dat hij rustiger moet spelen. Een puppie heeft nog zog. puppievergunning in de ogen van oudere honden om heerlijk te mogen ravotten. Sommige honden voeden de pup op door even een knauwtje te geven waardoor de jonge hond zich weer onderdanig gaat gedragen, maar dat doet jouw Reu niet blijkbaar (puppievergunning)?. Het lijkt er wel wat op als ik het zo lees dat jouw Reu hier ook misschien wel enorm van geniet van de speelse, enthousiaste en actieve puppie:-)

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Aahhh een Basenji. (Tenminste dat verwacht ik na t zien van je fotos) 

Zijn toch geweldige honden.

Sorry ik heb niet echt tips voor je. Wij hebben ook een basenji pup die regelmatig speelt met andere honden. Dit gaat er vaak wild aan toe maar zolang beide honden het leuk/goed vinden vinden wij het oke. Wel bepalen wij wanneer er gerust wordt of wanneer het genoeg is. Bijv even in de bench rusten. 

Succes! 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

oja.. nog een dingetje misschien. 

Basenjis reageren wel heel anders naar mekaar dan andere honden. Veel grommen en dreigen. Lijkt vaak erger dan het bijv is. 

Volgende forumvraag: Puppy beneden of op de slaapkamer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^