Titerbepalingen, wel of geen goed idee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Vanuit Amerika (waar het ras vandaan komt) wordt ik vaak geconfronteerd met het laten afnemen van titerbepalingen. Het ras is zeer gevoelig voor bepaalde entingen, en er zijn al zoveel studies gedaan naar de werking van de vaccinaties (deze blijven vaak langer werkzaam, dan de dierenarts zegt). Hierdoor twijfel ik aan het wel of niet enten op aanraden van de dierenarts. Ik ben ondertussen al bij de derde dierenarts (omdat simpelweg niet veel dierenartsen écht ervaring hebben met naakthonden). En ook deze ziet het nut niet van titerbepaling. Zij hebben het wel, maar raden toch aan volledige entingen te doen (onder het mom van "je kan maar zeker zijn"). Natuurlijk wil ik dat mijn honden hartstikke gezond zijn en blijven, maar wil ze niet onnodig enten. Wellicht zijn de consequenties van de entingen op langer termijn, zoals diverse studies aangeven wel heftiger dan we denken? Ik wil ook kritisch blijven op dierenartsen, zij verdienen natuurlijk een groot deel van hun inkomen aan bijvoorbeeld de entingen. En er lijkt nog een taboe te zijn op het niet enten van honden. Heeft er iemand ervaring met titerbepaling? Bijvoorbeeld van VacciCheck? Bedankt :)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Heel simpel hier in Europa is titerbepaling al een klein gemeengoed aan het worden de laatste 6 jaar.

Zeker in Nederland wordt daar steeds aandacht aan besteed. Ja, titerbepaling heeft zeker een nut voor met name pups en opgroeiende jonge honden. 'Je kan maar zeker zijn' gaat voor de wetenschap niet meer op. Vaccinaties zijn onbetrouwbaar en vaccineren op het moment dat er nog voldoende titers aanwezig zijn, kan vaccinatieschade opleveren en geeft geen extra immuniteit.

Dat heeft altijd gevolgen voor de langere termijn en kan o.a. diverse (auto)immuniteitsziektes triggeren.

Misschien vind je dit interessant om te lezen? Vaccinatieschade & Beleid

Mijn honden worden al een tijd niet meer gevaccineerd juist om verdere auto-immuunschade te voorkomen.

Ik heb ervaring met titerbepaling en ik vind het zeer effectief. Bij een volgende pup zal ik pas een eerste vaccinatie met 3 maanden laten geven en een paar weken later achteraf titerbepaling uitvoeren om te weten of deze vaccinatie is aangeslagen. Als dat zo is, dan is het volgens kenners vrijwel niet meer nodig om jaarlijks titerbepaling te herhalen tot aan een booster, maar kun je het doortrekken na 3 jaar verder en evt. na hervaccinatie vanaf dat moment elke 3 jaar titerbepaling laten doen.

Er zijn in Nederland diverse dierenartsen die werken met de VacciCheck (zie de link), maar ik zou gaan naar dierenartsen met de meeste ervaring en vaccinatieschade achtergrond, die je eerlijk adviseren over de uitslagen van jouw hond. 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Nog geen ervaring met het titeren van de huisdieren. Maar wij gaan het wel doen bij onze pup straks. Omdat, waarom je hond elke keer plat spuiten met troep als er kan gecheckt worden of het dier wel nodig heeft. Als het niet nodig heeft dus genoeg antistoffen, is het nog super goed beschermd en spuit je niet meer dan nodig is met die troep met de risico's van dien. Want ik denk dat het vaccineren niet altijd even gezond is hoor. Heeft het dier wel nodig, dan spuiten ze bij wat het dier nodig heeft. Ook de video's van Tannetje Koning hierover heeft me ogen geopend zeg maar.

 

Soms is het even zoeken bij je dierenarts die het wel wilt doen. Jij bepaald wat je wilt voor je dier en niet je dierenarts. Dus als je ene dierenarts het niet wilt doen omdat die het niet nodig vind, zoek dan lekker een andere dierenarts. Helaas gaan veel dierenartsen nog voor de kost en niet voor de welzijn van het dier.

 

Hoor inmiddels dat veel mensen kiezen voor titerbepaling bij hun huisdier. En hier positief over zijn. :)

 

Titerbepaling bij jou hond of kat. <-- filmpje van Tannetje Koning ook in dit stukje. Even op de link in het stukje klikken.

Lijst DA titerbepaling, maar er zijn er meer die niet op de lijst staan, zoals onze DA.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik ben erg blij dat ik vorig jaar tegen mijn dierenarts ben ingegaan en toch heb laten titeren. Ginny reageerde zo naar op de entingen... de eerste keer had ze acuut demodex, jaar twee had ze ineens een snelgroeiende 'bult' op haar oor... Ik was er helemaal klaar mee. Dus jaar 3 was titeren en wat bleek? Ze had nog een hoge bescherming voor alles, en ik heb alleen Weil laten zetten :-) En ik hoefde eens een keer NIET na twee weken terug voor een of ander vreemde lichamelijke reacties!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ben ook blij dat Romeo getiterd wordt. Hij is sinds 2010 niet meer ge-ent, wel getiterd. Entingen doen meer met een hond, dan je zou denken. Elke enting is chemie. De dierenarts zou moeten titeren, omdat je van te voren en aan de buitenkant niet kunt zien,of er bv. van de grote cocktail, 1,2 of zelfs 3 onderdelen nodig zijn. De dierenarts ent klakkeloos alle 3 ! Ook al ent hij op datum, want ook na 3 jaar kan de hond een overdosis krijgen ! Ze zijn over aan het stappen van 1 jaarlijks naar 2 of 3 jaarlijks, maar dat doen ze omdat er in de media steeds meer artikelen verschijnen dat entingen zeer ingrijpend zijn en de hond ernstig ziek kan worden daardoor. Ze hebben toch maar jarenlang elk jaar ge-ent ! En dat dat schade toebrengt, is te begrijpen ! Entingen brengen standaard elk jaar geld in het laatje ! Ik heb te veel honden gezien die oud en ziek waren, met hart en longproblemen, die bv. met 14 jaar nog de uitnodiging kregen ! Dat is echt klakkeloos enten, omdat na de puppie-entingen, de hond meestal levenslang beschermd is. En om dat te weten te komen, titer ik Romeo !

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

ook wij gaan hier niet zomaar meer laten enten , als ze nog genoeg beschermd zijn waarom dan die troep inspuiten !!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verleden week donderdag was ik in de dierenkliniek Rhenen waar ze al een titerbepaling check hebben die je zelf kan uitvoeren.

 

als het een enting voorkomt terwijl je hond nog beschermt is, doen dan.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Stomme vraag maar hoe gaat dat titteren dan?

Ik neem aan dat ze hier bloed voor moeten afnemen?
Uit een pootje?

Onze Jess is panisch van andere mensen dus misschien
is daarom titteren wel waanzinnig moeilijk..

En zijn er ook inentingen voor 3 jaar of zelfs 7 jaar op de markt?
Of ben ik hier fout geïnformeerd?

Linda fijn dat je hierover een topic hebt geopend!
;-) ;-) ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Stomme vraag maar hoe gaat dat titteren dan?

Ik neem aan dat ze hier bloed voor moeten afnemen?
Uit een pootje?

Onze Jess is panisch van andere mensen dus misschien
is daarom titteren wel waanzinnig moeilijk..

En zijn er ook inentingen voor 3 jaar of zelfs 7 jaar op de markt?
Of ben ik hier fout geïnformeerd?

Linda fijn dat je hierover een topic hebt geopend!
;-) ;-) ;-) "


Ja er wordt druppelbloed afgenomen en de test neemt 20 min in beslag. Als je Jess zo bang is voor mensen, is vaccineren toch net zo lastig? Haha en denk dat Jess niet de enige is en mensen toch titeren.

Geen idee of er voor zo lang inentingen zijn. Maar dan nog kan je hond na 7 jaar genoeg antistoffen hebben en dan als je vaccineert je er alsnog dubbel boven op vaccineert. Terwijl met titerbepaling ze echt gaan kijken hoe veel een hond nog heeft. Genoeg? Geen vaccinatie. Een vaccinatie nodig, dan spuiten ze hoeveel de hond nodig heeft. En dan nog heeft hond de reserve (die niet getitert wordt) DA kan ook ongeveer zeggen wanneer je terug moet komen voor titeren. Dus dat is niet elk jaar! Vind het zo een geweldige uitkomst!

P.s. als ik het ergens fout heb, gewoon zeggen. Maar geloof dat ik hier wel goed zit met me verhaal haha

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

20 minuten!!

O shit!!

Dat word een volledige narcose voor Jess als we ooit eens gaan titteren!Hmmm daar moeten we nog eens even over nadenken!

Bedankt voor de info!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Er zijn geen virale vaccinaties die voor 7 jaar geregistreerd staan. De wetenschap wijst wel uit dat titers uit vaccinaties veel langer werkzaam kunnen zijn dan 3 jaar. Dat zegt nog niets over totale immuniteit. Op het moment dat een pup op 3 maanden is gevaccineerd en daarna wordt getiterd om te bepalen of de vaccinatie is aangeslagen, dan is het zeer goed mogelijk dat het levenslang beschermd is. Op moment dat geen titers uit vaccinatie meer aanwezig zijn, dan treden de geheugencellen in werking bij het in contact komen met ziekte uit vaccinatie. Dus in principe is de kans al aanwezig dat in elk geval bij 2 volledige vaccinaties een dier levenslang beschermd kan zijn en is elke 3 jaar blijvend vaccineren in die zin overbodig.

 

Voor Jess & mo: Hoe gaat de VacciCheck in zijn werk?

 

 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Er zijn geen virale vaccinaties die voor 7 jaar geregistreerd staan. De wetenschap wijst wel uit dat titers uit vaccinaties veel langer werkzaam kunnen zijn dan 3 jaar. Dat zegt nog niets over totale immuniteit. Op het moment dat een pup op 3 maanden is gevaccineerd en daarna wordt getiterd om te bepalen of de vaccinatie is aangeslagen, dan is het zeer goed mogelijk dat het levenslang beschermd is. Op moment dat geen titers uit vaccinatie meer aanwezig zijn, dan treden de geheugencellen in werking bij het in contact komen met ziekte uit vaccinatie. Dus in principe is de kans al aanwezig dat in elk geval bij 2 volledige vaccinaties een dier levenslang beschermd kan zijn en is elke 3 jaar blijvend vaccineren in die zin overbodig.
 
Voor Jess & mo: Hoe gaat de VacciCheck in zijn werk?
 
 
 
  "

 

Jij kunt me hier vast een antwoord op geven. Ik heb sinds 3 weken een pupsel erbij. Deze heeft inmiddels 2 inentingen gehad. 1 op 6 weken en 1 op 9 weken. Normaliter dus nog eentje als hij 12 weken oud is. 

 

Het is toch zo dat als een pup bij een moeder heeft gedronken deze sowieso de eerste 4 maanden beschermd zijn door de antistoffen die ze van de moeder meekrijgen? Ik hoor zo vaak dat je met een pup niet naar uitlaatveldjes mag of bij andere honden mag laten spelen. Maar ik begrijp dit niet. Als een pup toch de antistoffen van de mama meekrijgt is deze toch voldoende beschermt en zou je dus zoals jij het blijkbaar doet, pas op 3 maanden een inenting kunnen gaan geven?

 

Overigens laat ik sowieso ieder jaar tegen leptospirosen enten. Met alle nieuwe vormen die er sinds een aantal jaren bijgekomen zijn en omdat ik zwemhonden heb wil ik ze graag goed beschermd hebben. Volgens mij werkt de nieuwe lepto inenting zo'n 13 maanden, dus daarom ieder jaar.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Thanks Stanley en Whooper
Ga t ff lezen! ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Jij kunt me hier vast een antwoord op geven. Ik heb sinds 3 weken een pupsel erbij. Deze heeft inmiddels 2 inentingen gehad. 1 op 6 weken en 1 op 9 weken. Normaliter dus nog eentje als hij 12 weken oud is. 
 
Het is toch zo dat als een pup bij een moeder heeft gedronken deze sowieso de eerste 4 maanden beschermd zijn door de antistoffen die ze van de moeder meekrijgen? Ik hoor zo vaak dat je met een pup niet naar uitlaatveldjes mag of bij andere honden mag laten spelen. Maar ik begrijp dit niet. Als een pup toch de antistoffen van de mama meekrijgt is deze toch voldoende beschermt en zou je dus zoals jij het blijkbaar doet, pas op 3 maanden een inenting kunnen gaan geven?
 
Overigens laat ik sowieso ieder jaar tegen leptospirosen enten. Met alle nieuwe vormen die er sinds een aantal jaren bijgekomen zijn en omdat ik zwemhonden heb wil ik ze graag goed beschermd hebben. Volgens mij werkt de nieuwe lepto inenting zo'n 13 maanden, dus daarom ieder jaar. "

 

Ja, dat klopt........vandaar dat ik een DHP zou geven op een leeftijd van 3 maanden en achteraf laat titeren. De lepto vaccinatie geef ik niet, want het biedt niet meer bescherming dan de oude vaccinatie. Wat ik een ramp vind met die 9 weken vaccinatie, is dat dit gecombineerd Parvo en Lepto is. Het WSAVA geeft adviezen af om de eerste leptovaccinatie bij pups niet onder de 3 maanden tegeven. En wij jassen dat zonder meer er in, zonder er bij na te denken wat voor schade dit kan geven bij een pup waarvan het immuunsysteem nog niet goed is ontwikkeld. Nu met die nieuwe 4-way is dit wel iets om serieus over na te denken. De nieuwe lepto vaccinatie werkt net zoals de oude vaccinatie niet afdoende en kent ook vele bijwerkingen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hier een pup die met 6/7 weken de DHP heeft gekregen. Dit was omdat ze niet genoeg antistoffen Meer in dr lichaam had.... Ook dat kan. Het is dus niet altijd zo dat je tot 3 maanden kunt wachten.

Joy is met 6/7 weken getiterd en hieruit bleek dat zij de DHP nodig had. Circa 4 weken later weer gegaan om nogmaals te titeren en nu blijkt dat zij pas in 2020 !!! terug hoeft te komen om opnieuw getiterd te worden :-D :-D :-D

Als je de hond echter laat zwemmen in vijvers en dergeijke dan ´kun´ je de hond in het voorjaar laten inenten tegen weil/leptospirose. Deze vaccinatie houdt zich zo´n 3 - 6 maanden ongeveer. Dus verstandig om het in voorjaar te geven.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Hier een pup die met 6/7 weken de DHP heeft gekregen. Dit was omdat ze niet genoeg antistoffen Meer in dr lichaam had.... Ook dat kan. Het is dus niet altijd zo dat je tot 3 maanden kunt wachten.

Joy is met 6/7 weken getiterd en hieruit bleek dat zij de DHP nodig had. Circa 4 weken later weer gegaan om nogmaals te titeren en nu blijkt dat zij pas in 2020 !!! terug hoeft te komen om opnieuw getiterd te worden :-D :-D :-D

Als je de hond echter laat zwemmen in vijvers en dergeijke dan ´kun´ je de hond in het voorjaar laten inenten tegen weil/leptospirose. Deze vaccinatie houdt zich zo´n 3 - 6 maanden ongeveer. Dus verstandig om het in voorjaar te geven. "

 

Esther, ik heb begrepen dat de nieuwe lepto inenting (sinds 2013) veel langer werkzaam is dan die daarvoor??

Het is overigens niet alleen voor het zwemmen, ook gras eten etc.

 

 

Stanley&Whooper, dank je wel voor je antwoord. Duidelijk!! Ik wist niet dat de nieuwe lepto veel bijwerkingen heeft.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Helaas wel.......dit is voor mij geen discussie om mensen bewust af te houden van lepto vaccinatie. Dat bepaalt een ieder voor zich. Wel zou ik adviseren om deze vaccinatie niet tezamen met andere vaccinaties te laten zetten, maar daar een paar weken tussen te laten zitten. Dan is daarna een mogelijkheid om te ontstoren, zodat bijwerkingen eventueel verminderd kunnen worden. Wat helaas niet altijd werkt. Mijn honden wonen en leven in gebied waar het stikt van de ratten en ze zwemmen en ravotten dagelijks in de bagger. Toch vaccineer ik al wat jaren niet meer met Lepto. Ik ga er vanuit dat zij enorm veel natuurlijke weerstand hebben opgebouwd om een eventuele bacterie in het veld het hoofd te kunnen bieden. 

 

Dr. Schultz heeft inmiddels veel onderzoek achter de rug op het gebied van Weil vaccinaties:

 

For dogs at high risk for leptospirosis, which has diffuse symptoms and can cause liver and kidney failure — if caught too late, Dr. Ron Schultz of University of Wisconsin recommends using the four-way vaccine (which covers  the L. icterohaemorrhagiae, L. canicola, L. grippotyphosa, and L. pomona serovars). It should be given first at 14 to 15 weeks (but not before 12 weeks), and repeated three to six weeks later. If the second dose is given more than six weeks after the first one, the two-dose series needs to be repeated.  

Subsequent doses are administered at one year, and then annually thereafter, as the duration of immunity is relatively short-lived.

In high risk exposure areas, the  clinical incidence is about 1:1000-2500 dogs; whereas the  general risk is only about 1:5000-10,000 dogs.  Although positive MAT serovar titers have ascribed leptospirosis to the L. autumnalis and L. Bratislava servoars, these do not produce clinical disease.  

Furthermore, true clinical cases of leptospirosis have MAT serological titers of at least 1:1600 or higher, and an 8 to 16-fold rise in titer three to four weeks later is needed to confirm the disease. 

Even so, Schultz notes, “I find there’s still a fairly high percentage of dogs that do not respond to the 4-way vaccine.
In addition, of all the bacterin vaccines, leptospirosis causes the most adverse reactions."

Bron: http://drjeandoddspethealthresource.tumblr.com/post/51665176980/leptospirosis-dog-vaccines#.UmQxo_nIZr9

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Inderdaad. Als ik dit zo lees.......helaas dus wel :-(

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik lees pup en kijk in jouw profiel. Stuit ik daar op prachtige foto's. Wat een heerlijk stel heb je! Zie een paar prachtige frommelhoofden met pup aan het spelen. Zo herkenbaar.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik lees pup en kijk in jouw profiel. Stuit ik daar op prachtige foto's. Wat een heerlijk stel heb je! Zie een paar prachtige frommelhoofden met pup aan het spelen. Zo herkenbaar. "

 

Inderdaad een heerlijk stel. Die frommelhoofden bij de pup zijn twee goldens van mijn vriendin.

Ik heb Willem en dan nu kleine Wammes. (afgelopen donderdag 10 weken oud.)

Willemis helemaal blij met zijn nieuwe broer/vriendje. En Wammes loopt Willem overal achterna.

Zo leuk om te zien hoe een oudere hond een pup helpt en corrigeert. Daar kunnen we als mens een heleboel van leren!! Ik geniet er dan ook van om naar ze te kijken. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Aha, ik dacht dat het jouw honden waren. Kon ze niet plaatsen met je avatar. Zeker genieten!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Hooi!
Ik ben zelf naar een lezing geweest over titeren en vaccineren bij mijn dierenarts. Hij heeft zelf ook 2 naakthonden. Hij geeft een hele goede uitleg over vacineren en titeren.
Hij vind titeren beter. Vacineren is goed om dit bij de pup te doen. Maar niet elk jaar het vacin te herhalen. Het imuunsysteem die onthoud de vacinatie, in een vacinatie zitten virussen die minder schadelijk zijn, en het imuunsysteem vecht er tegen en slaat die ziekte op in cellen om vervolgens dit te onthouden. Zodat her virus bestreden word. Het is een ingewikkeld verhaaltje. Maar als je elk jaar blijft vacineren dan word het imuunsysteem zwakker en te veel geconfroteerd met het vacin.
Titeren is dus daarom zeker goed! En het is een eenvoudige ingreep.
Ik zit bij dierenartspraktijk any animal, bij erwin van de geitenbeek. Het is een hele goede dierenarts. En je kan contact met ze opnemen, al is het alleen maar voor informatie te vragen.

Anoniem (Gast)

Ik snap niet dat mensen elk jaar hun honden laten enten... De huidige entingen zijn 3 jaar geldig!!! Dus ieder jaar enten is sowieso niet zinnig!!! Watson heeft als pup alle entingen gehad en is afgelopen week bij Any Animal getiterd en was OK! Ieder jaar laten titeren is ook niet zinnig maar de reden dat ik dat laat doen is dat het betaald word door Petplan en dat Watson dan ook gelijk helemaal nagekeken word (APK). En dat laatste vind ik dan wel ff prettig. Zelf inspecteer ik Watson ook vaak maar ik vind het toch een prettig idee dat de DA hem ook ff "tsjekt"...          

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik wil mijn hond ook laten titeren. Hij had eigenlijk nu de cocktail weer moeten hebben, maar dat heb ik afgehouden. Mijn dierenarts krijgt geen vragen over titeren, de mensen laten hun hond gewoon enten. Ze zouden het voor me nazoeken, maar de da dacht dat het wel heel duur was. Wat is een normale prijs voor titeren? Ik wil de cocktail nu zeker niet laten zetten; Scott heeft de ziekte van Lyme en uiteraard een verminderde weerstand. Overigens, dat is geconcludeerd door een veterinair natuurgeneeskundige, Judith Adriaansens, die heel veel kennis en ervaring heeft met de ziekte van Lyme (dat is me tenminste door verschillende mensen bevestigd). Mijn dierenarts weet niet eens dat Scott de ziekte van Lyme heeft; ik heb totaal geen zin in die discussie hierover. Ik ben er echter wel van overtuigd; de puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen. Vandaag nog iemand gesproken die wel zeker weet dat haar hond Lyme heeft, maar 3 dierenartsen willen het niet onderzoeken. Ik heb haar maar naar Judith doorverwezen.

Maar om op het titeren terug te komen; wordt dit wel geaccepteerd door dierenpensions? Dat is mijn zorg. Scott gaat wel tijdens vakanties naar de vaste oppas waar hij 2 dagen in de week ook is, maar die kan natuurlijk ook ziek worden of er kan iets anders gebeuren, waardoor ik op het laatste moment wellicht iets anders moet regelen. En als Scott dan bij geen enkel pension terecht kan, heb ik een probleem.

Overigens heb ik wel tegen de ziekte van Weil laten enten. Er zijn hier heel veel sloten en ratten en ik ken de verhalen over verschillende honden die overleden zijn door Weil. En het is ook nog eens besmettelijk voor mensen, dus daar wil ik geen risico lopen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Alle dierenartsen in mijn woonplaats probeerden mij het titeren uit mijn hoofd te praten. Entingen en dan vooral jaarlijks, brengen geld in het laatje. Mijn dierenkliniek titert ook niet, het zou heel duur worden, weet ik wat ze allemaal zeiden en je zou overgaan tot enten, als ik niet zo vasthoudend was geweest. Prijzen varieerden van euro 85,00 tot euro 225,00 voor titeren, ze moesten de testen opsturen, dus zij adviseren enten ! Romeo is sinds 2010 niet meer ge-ent, wel getiterd. Tannetje Koning vraagt voor een titerbepaling van 3 onderdelen, iets van euro 51,00, zij is dierenarts ! Er zijn hondenpensions die standaard entingen eisen, gewoon omdat er bij zijn die totaal niet weten wat titeren is, de dierenartsen napraten. Ik heb nu twee dierenpensions gevonden, zelfs eentje bij mij in de buurt, die titerbepalingen accepteren. De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort met handtekeningen, stempels ed. Maar wat het belangrijkste is, de hond krijgt geen overdosis, omdat ze gewoon op datum enten, bv. bij de grote cocktail 3 onderdelen, en ze weten niet eens of ze wel alledrie nodig zijn, dat weten ze pas na titeren. Romeo is geregeld geweigerd bij hondenpensions, vooral degenen die contact hebben met dierenartsen. Ik was zover dat ik een tijdje geleden met een pension bezig was te mailen over titeren, ze stonden er eigenlijk voor open, maar nadat ze met de dierenarts gesproken hadden, accepteerden ze Romeo niet ! Het speet ze ! Ik ben niet van plan Romeo te enten, omdat pensions meestal niet eens weten wat titeren is !  

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Zo, dat is duur! Ik was voor titeren vorig jaar minder kwijt dan voor de enting... geloof ergens tussen de 30 en 40 euro, en daar zat het consult dan bij in. Mijn DA verwachte alleen dat Gin wel alsnog geent zou moeten worden en zag het als 'extra' kosten... Maar Gin had dus een hoge bescherming voor alles en ik heb alleen Weil laten zetten. Daarnaast werd het door Ginny's verzekering gewoon vergoed 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik laat niet meer vaccineren, dus titerbepaling is bij mijn huidige honden ook niet meer aan de orde. Zo'n 6 jaar geleden betaalde ik gemiddeld 55 Euro uit mijn hoofd. En dat voor de VacciCheck, niet voor de gouden standaard die op het lab wordt uitgevoerd. Die is veel duurder.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi

Ik had gehoopt op in ieder geval 1 reactie, maar zo veel...wow!

Ben blij dat ik er niet alleen in sta.
Ik heb ben nu drie keer van dierenarts gewisseld, en alle drie gaven me het gevoel een ontzettend slecht baasje te zijn...alleen al dat ik dacht aan mogelijk niet enten!

Toch gek, ik ging er altijd blind van uit dat dierenartsen echt het welzijn van de hond voorop had staan, in plaats van zo rijk mogelijk worden.

Vanuit Amerika, heb ik zojuist van een fokker bericht ontvangen dat door een vooraanstaande dierenarts (Schultz en ook door Dodds) is aangetoond dat 1 enting van de pup op 12 weken een levenslange bescherming biedt (eerder enten niet, en brengt ook grote risico's met zich mee doordat er een cocktail wordt gegeven)

Nu zit ik wel in dubio: ik heb een goede dierenarts in Belgie gevonden (hier bij mij aan de grens), waar ik alleen maar goede verhalen over hoor. Daar wil ik dus sowieso de honden onder controle hebben (ook gezien de kosten...).
Zij doen geen titerbepalingen.... (of ja, wilden het wel doen maar is bij hun geen normale routineklus...dan haak ik dus al af). Heeft iemand ervaring met titerbepalingen in de omgeving van Eindhoven?

Trouwens, mijn honden zijn 2 en 3 jaar. Ze zwemmen veel en zijn eigenlijk veel buiten met andere honden. Wat zouden jullie laten doen?

Hier een bericht over de rabies:
https://www.dropbox.com/s/fkbwlo40lxjk1o1/DrDoddsProtocolsandMore.doc?fb=1&fb_action_ids=10152396963549453&fb_action_types=dropboxdropbox%3Aadd&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B745478628803905%5D&action_type_map=%5B%22dropboxdropbox%3Aadd%22%5D&action_ref_map=%5B%5D




honden page profiel Roxanne*BlueRoxanne*Blue

honden foto van Roxanne*Blue

Ik laat m'n honden alleen enten als ze pup zijn, na de laatste puppyspuit krijgen ze nooit geen entingen meer. De ziekten waarvoor we enten komen hier amper voor, en voor parvo zijn ze door de puppyspuit volledig beschermd. Ik hou niet van die zooi die ze inspuiten :-) Ontwormen doe ik ook nooit, ze krijgen alleen knoflook (wat helpt tegen vlooien, teken, en wormen)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

[...] Nu zit ik wel in dubio: ik heb een goede dierenarts in Belgie gevonden (hier bij mij aan de grens), waar ik alleen maar goede verhalen over hoor. Daar wil ik dus sowieso de honden onder controle hebben (ook gezien de kosten...).
Zij doen geen titerbepalingen.... (of ja, wilden het wel doen maar is bij hun geen normale routineklus...dan haak ik dus al af). Heeft iemand ervaring met titerbepalingen in de omgeving van Eindhoven? [...]

 

Geen ervaring met titeren rondom Eindhoven, maar ook voor mijn dierenarts was het geen routineklus. Ik was de eerste die er op hamerde en voor mij hebben ze toen alles uitgezocht en besteld. De test is dus uitgevoerd met goede resultaten, en nadien heb ik vernomen dat ze het nu ook zelf als optie noemen wanneer mensen komen om te enten. Dus waar het geen routineklus is, kan het er wel een worden

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Chemische castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^