Pup te fanatiek gecorrigeerd door alfa reu. Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EttieEttie

honden foto van Ettie

Onze roedel: 4 reutjes waarvan een Teckel de alfa is. Hij mag de botjes en de beste plekjes opeisen, dit alles zonder confrontatie.
In Portugal hadden we nu een pup gevonden van ongeveer 10 dagen oud (de rest van het nest was dood), deze pup is door vrienden met katten, opgevoed. Ze mocht nog niet reizen en moest daarom daar blijven. Ze woont nu twee weken bij ons, ze is ondertussen 9 weken en het corrigeren? van onze Teckel is erg hardhandig. Hij jaagt haar soms op, achter de bank en drukt vaak zijn snuit op haar nek en drukt dan ook flink. Hij heeft haar vanochtend in haar bekje gecorrigeerd? ik heb toen de Teckel naar zijn plek gestuurd en de pup nagekeken en daarna in haar bench gedaan. Hoe moet je reageren naar je alfa en in dit soort situaties? En de pup, zij heeft geen hondenmanieren....... Ik hoop dat iemand mij goede raad kan geven!!!! Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup te fanatiek gecorrigeerd door alfa reu. Help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

volgensmij moet je de alfa zjn gang laten gan tenzij het uit de hand loopt ik denk dat je juist e pup weg moet sturen of de pup in zijn bench doen

honden page profiel EttieEttie

honden foto van Ettie

Dank je wel voor je reactie. Ik heb haar inderdaad in de bench gedaan.
De reu heb ik naar zijn plek gestuurd omdat het er allemaal hardhandig aan toe ging (correctie in haar bekje)
Misschien wel goed om te zeggen dat we de pup negeren.
De bestaande roedel gaat voor om zo geen jaloezie te kweken.
Natuurlijk staan we bij goed gedrag wel enthousiast te doen, zoals buiten plassen en luisteren.

Anoniem (Gast)

Er is als het goed is maar 1 alfa...en dat ben jij en niet de hond....uiteindelijk zal jij altijd het laatste woord hebben.
In een roedel laat de alfa de andere het ook uitzoeken alleenals het hem/haar te gek wordt zal deze in gaan grijpen.
Nu is het blijk zo ver dat "de alfa"(jij dus) moet gaan ingrijpen....

Anoniem (Gast)

Hhmm je praat over de pup negeren,tuurlijk moet je die niet alle aandacht geven maar gewoon net als de rest

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou het zijn gang laten gaan. Nu heeft de pup nog de kans om hondenmanieren te leren, en dat zal erg belangrijk zijn voor later.

honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

je kan te werk gaan om de alpha hond te behandelen als de alpha hond,

hiermee bedoel ik , de alpha als eerste aanhalen als je smorgens uit bed komt of weer thuis komt , hem als eerste naar buiten laten , en weer als eerste naar binnen als eerste voeren etc,, deze manier zou ook kunnen werken.

suc6
groet alfred

Anoniem (Gast)

Sorry Alfred maar ik denk dat de baas eerst naar buiten gaat en nooit een hond ;-)
Verder ben ik helemala met je enes dat eerst de hond die hoogst in rang krijgt....

Een tkkel kan behoorlijk fel uit hoek komen en als je dit maar z'n gangetje laat gaan,vrees ik voor de pup...

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Inderdaad, binnen de bestaande hondenroedel zal de teckel de alpha zijn, maar... binnen huis ben jij de alpha!! Let er wel op dat je met bovenstaande tip, de alpha hond niet de leiding geeft over jou.
Je gaat zo wel de plaats van de alpha versterken, dit kan leiden tot verergerde reacties ten opzichte van de pup, en de rest van het gezin.

Wat dat betreft ben ik het wel eens met de reactie van "anoniem".

honden page profiel dunja de hussen dunja de hussen

honden foto van dunja de hussen

en dat hij haar bij de bek corrigeert is niet vreemd hoor ( zag je vraag teken staan) zo laten ze zien dat ze dominant zijn over elkaar. mijn reu dee niet anders toen met die puppy's in huis.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik ben het er mee eens dat de baas de alpha is maar dit gezegd is het niet de bedoeling dat je je gaat bemoeien met de honden. Waarschijnlijk reageerd de hond op de aandacht die jij de pup geeft. Dan straft hij de lage rang omdat hij alle aandacht hoort te krijgen, volgens hem.
Dus laat de honden hun gang gaan en meestal lijkt het erger dan het is.

Wat ik me wel afvraag is wat je bedoeld met hij corrigerde in haar bek..

honden page profiel dunja de hussen dunja de hussen

honden foto van dunja de hussen

waarschijnlijk dat de dominaterre de bek van de ander pakt zie foto's





honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

anoniem ??

volgens mij schreef ik niet dat je de alpha hond ook voor jouw naar buiten moest laten gaan, het is maar net hoe je t opvat , je zou dan ook kunnen zeggen de alpha niet eerder voeren voordat je zelf hebt gegeten !ma goed ,,
wat ik hier mee bedoelde is dat de alpha hond niet het idee krijgt dat hij achter uit gaat in rang , of jaloers gemaakt wordt,, ben het er wel mee eens dat teckels nogal driftige hondjes kunnen zijn.

en marjan
en binnenshuis kan je heel goed laten weten dat jij de baas blijft hoor, dit is alleen gericht op de honden,wat als je een keer zelf niet thuis bent dan? oke je kan dan de honden elk apart op sluiten in een bench !

honden page profiel sallyssallys

honden foto van sallys

Ben het helemaal met Gerdine eens.

Daarbij bemoei ik me helemaal niet met de afstraffingen die de hogeren in rang aan de pup geven. Ik vind dat de pup van begin af aan zijn plaats in de roedel moet weten.
Nu laat ik de pup niet vermoorden hoor! Maar ik vindt het niet erg als ze haar aanpakken, daar zullen ze vast en zeker hun rede voor hebben.


Groetjes sally

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

@Albert: je hebt gelijk... wanneer je weg bent is natuurlijk het toezicht totaal weg. We hebben het zelf gehad met onze honden. Gelukkig is dat nu opgelost. Ze kunnen nu ook samen zijn wanneer we niet thuis zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Maar hoe hard mag een volwassen hond een pup corrigeren, wanneer grijp je wel in? Want je wil zo'n pup ook leren (socialiseren) met honden en als hij steeds gecorrigeerd wordt hardhandig, is dit dan wel goed voor zijn socialisatie? Is maar een vraagje hoor... Wanneer is hard te hard?

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

ik heb hier Hero altijd zijn gang laten gaan. Het is gewoon de rang orde. Wel had ik natuurlijk grenzen. Als Hero Finn aan zijn oren door de kamer sleepte dan greep ik in. Maar ik heb nooit de ranghoogste straf gegeven omdat hij de rangorde handhaaft. Je kunt dan beter even een schrik moment in lassen zoals een bekertje water over hem heen gooien, zonder iets te zeggen waardoor hij ophoudt. Zorg er wel voor dat hij niet in de gaten heeft dat het van jou komt. Werkt gegarandeerd.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Als je tekkel al te hardhandig wordt zou ik echt wel ingrijpen. De pup is waarschijnlijk in de ogen van je tekkel een indringer en hij moet begrijpen dat de pup erbij hoort. Dat kan wel even duren, maar als je hem zijn gang laat gaan verdrijft hij de pup. En je wilt toch niet dat je pup er angst uit over houdt?
Bovendien is je pup bij katten opgegroeid en zal dus in de ogen van je tekkel niet uitgesproken honds gedrag vertonen, dus daar moet de tekkel ook aan wennen.
Geduld dus, langzaam laten wennen en je pup niet laten molesteren. Maak je tekkel duidelijk dat de pup van jou is en wat van de baas is mag een andere hond niet "mollen".

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

@ Angela,

Ik vind dat als je hond begrijpt dattie gestraft is dat de andere moet ophouden. Doet die dit niet kan je ingrijpen.
Mijn hond wil nog wel eens doordramen met corrigeren en dan roep ik Kaily klaar! Is braaf maar klaar! En dan houd (meestal) ze wel op. Je moet wel uitkijken dat je de rang hoogste niet te hard straft want dan kan hij zijn frustratie weer uitleven op de rang laagste.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Nou ik snap wel wat ze bedoelt hoor met haar vraag.. Cheeko kan hartstikke vervelend doorgaan en boebie die pakt hem dan ook.. en soms dan wil ze dus echt niet los laten.. tot ik hard begin te schreeuwen.. de laatste tijd is het niet meer voorgekomen maar cheeko heb toch echt wel een keer bloed op zn kop gehad hoor.. toen heb ik boebie ook weggestuurd..

ik behandel haar als de alpha hond.. eerst eten.. eerst aanhalen.. begroeten uitlaten.. met alles is Boebie de eerste en ze is ook duidelijk de baas..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou ja, Bodhi is dus ook zo'n sping in het veld, ontzettend wild bij honden. En hij krijgt dus wel eens een grom, maar dan gaat hij door. En dan wordt de grom van de andere hond een stuk harder (doodeng vind ik dat altijd O-)), maar ik ben dus bang dat Bodhi gewoon lekker doorgaat en dat hij een keer goed gegrepen wordt... :'(
Ik weet dus niet of ik het de honden zelf uit moet laten zoeken of dat ik Bodhi weg moet halen... Ik had hem laatst met Raki laten kennismaken. Raki vindt een pup wel leuk, even snuffelen, maar ze moeten niet aan hem zitten. En Bodhi ging de hele tijd wild springen. Raki gromde best hard, brrrr eng vind ik dat... En Bodhi hield dus niet op, ik zag dat Raki het niet leuk vond. Hij probeerde weg te lopen en nog liep Bodhi achter hem aan. Heel vervelend. Ik heb Bodhi toen maar laten slapen in de bench. Later hebben ze naast elkaar gespeeld, dat ging goed. Maar zodra Bodhi te dicht in de buurt kwam bij Raki, begon Raki weer te grommen. Bodhi ging dan wel een stukje naar achter, maar op een gegeven moment weer uitdagen...

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Ja dat is het met die pups he.. ze kennen geen grenzen.. nou ben ik er ook wel voor hoor dat de andere hond die aangeeft.. maar het kan ook te ver gaan.. en dan straf ik liever mijn oudere hond die dan weet wat ze fout doet (door te roepen dat ze hem met rust moet laten), dan die pup.. die snapt dat toch nog niet.. meestal haal ik ze gewoon uitelkaar maar ja.. cheeko is een echte donderstraal..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Haha Bodhi ook :-D...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup te fanatiek gecorrigeerd door alfa reu. Help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^