hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Hallo,

 

Ik ben benieuwd wat voor soort opvoeding jullie je hond hebben gegeven. Bij een hondenschool, vereninging, zelf of wat voor manier dan ook?

 

Ik zelf ben bewust niet naar een vereniging gegaan met examens en grote groepen. Ik vind een papier niet zo belangrijk. Daardoor kwam ik bij een school terecht zonder exames en door beloningen bij goed gedrag en negeren bij niet gewenst gedrag je hond op een relaxte manier wordt opgevoed. Misschien duurt het dan wel langer dan bij b.v. scholen met examens maar ik vind deze manier fijner. Er wordt ook veel gedaan met kalmerende signalen. Trekken aan de riem wordt niet aan gedaan.

 

Missy heeft er veel geleerd. Ze leert heel snel met zoeken dus waar dingen zijn verstopt, zitten, liggen blijven enz daar heeft ze heel veel geduld voor. Echter is ze niet zo ,n durfal. Op zo,n cemente emmer gaan staan e.d. vind ze eng of zo,n tunnel. Maar dat wil niet zeggen dat ze haar dan dwingen. Maar wel met veel geduld leren iets kan wel er eng uitzien maar is niet eng.

Volgen en hier komen, zitten voordat ze gaat eten, en zitten voordat ze iets gaat speuren. Heerlijk rustig loopt ze vaak naast mij het wandelen. Ik laat haar zitten als er een fietser of auto passeerd.

 

Ik heb het geluk dat missy bij de puppy eigenaar al geleerd is plasje en poepje en dan goed zo en daardoor was ze best snel zinnelijk. Als ik zag dat ze wilde plassen hup oppakken en in de tuin en dan benoemen. Ze heeft nooit iets kapot gemaakt en kon al vrij snel buiten haar bench ergens slapen. Ik merk nu wel dat ze volwassen is geworden. Ze bijt nu van zich af als ze vind dat een ander hondje steeds maar haar verveeld.

 

Maar ik ben zeer blij dat ik de puppy cursus heb gedaan niet alleen voor wat je hebt geleerd maar het soccialiseren en het contact met andere honden eigenaren. Ook ben ik blij dat ik 2 x ben gaan kijken bij de mensen die bij toeval een nestje hadden gekregen. Ze hielden ons heel goed ook op de hoogte van het wel en wee, groeitabellen, en de karakters enz dat was al leuke voorpret. Ik heb nu nog steeds contact met andere puppy eigenaren. Missy wordt 15 juli alweer 2 jaar. Vind sociaal wandelen ook erg leuk en mantrailen. De hondencursus volgen we nog steeds je leert altijd weer wat bij en missy vind het ook nog erg leuk.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb ervoor gekozen om mijn honden zelf op te voeden. Ik heb een volwassen hond uit spanje die alles nog moest leren (we zijn bijna een jaar verder en de belangrijke dingen kent hij in mijn ogen, zit, af, poot, voet, blijf, vrij, als hij zijn naam hoort komt hij terug als hij losloopt. In huis maakt hij niks stuk en ook schooit hij niet. Toen kwam de puppy en vond ik dat ik dat ook alleen kon doen. Ik heb het er ook met de fokker over gehad maar die had ook het vertrouwen in me dat ik het alleen kan doen. Thalia is nu 15 weken en ze kent, af, poot, voet, zit en blijf zijn we nu mee bezig. Ook Thalia schooit niet en ligt gewoon op mijn schoot tijdens het eten. Wij eten altijd op de bank, we zijn een beetje lui aangelegd.

Ik doe zelf heel veel met het posistieve opvoeden. Dat wil dus zeggen, hetgene wat ze fout doen negeren en wat ze goed doen hartelijk belonen. Met stem en snoepjes. Mij vriend vind mij een natuur talentje, ik leer ze blijkbaar vrij snel dingen aan. Ik heb zelf geen idee want ik heb geen vergelijkings materiaal. Maar volgens mij loop ik aardig op schema met een puppy cursus.

In onze buurt wonen een hoop sociale honden dus daar had ik de cursus ook niet voor nodig.

Daarbuiten vind ik het heerlijk om met mijn honden bezig te zijn. Ik zie het echt als een hobby en waarschijnlijk boek ik daarom ook redelijk vlot resultaat. Ik geef mezelf de schuld als iets niet goed gaat (tja, dan had ik maar minder moeten vragen van de hond, rustig opbouwen zodat hij het de volgende keer wel goed doet)]

We kunnen nu ook trainen wanneer wij daar zin in hebben en niet wanneer de cursus begint. Die vrijheid vind ik zelf ook heel prettig want soms hebben de honden geen zin, dan spelen ze liever of slapen ze liever. Op deze manier is dingen leren dus altijd leuk voor ze. Buiten oefen ik ook met ze, snoepjes mee en oefenen terwijl er afleiding is. Ongeveer alles doen ze behalve af, daar is de grond te koud en/of nat voor. Soms luisteren ze buiten natuurlijk ook niet want dan willen ze liever even spelen. Perfect luisteren doen ze niet, maar ik ben zeer tevreden met hoe ze buiten luisteren. Het scheelt ook om altijd snoepjes bij te hebben. Dan kunnen de hondjes altijd iets verwachten en luisteren ze beter.

Als ik kijk naar de hond van mijn ouders of van die van mijn vriend, dan zijn mijn honden goed opgevoed en ben ik goed bezig met de puppy. Die kan al meer commando;s dan de honden van onze ouders. Maar het ligt er denk ik ook aan wat je toekomst plannen zijn met de honden. Ik wil ze heel graag los laten en dan moeten ze buiten gewoon goed luisteren. En ik blijf het leuk vinden. Ik ben ook super trots als ik buiten een commando roep en mijn hondjes luisteren meteen. Dan sta ik zo van: Kijk iedereen, dat zijn mijn honden en zie ze eens goed luisteren!

 

Ondanks dat ik geen puppy curus volg zal ik het wel altijd aanraden.

Anoniem (Gast)

Heel goed dat je het zo aanvoeld want dat is het ook. Voor mij en de hond is de cursus nog een uitje. Ik oefen thuis en in de bossen nog veel of ik zie het meer als herhalingen. ik vind naast mij lopen belangrijk maar ook dat ze mogen snuffelen en genieten van het leven.   Inderdaad de manier van je stem gebruiken is ook heel belangrijk en possitief belonen.   Ik krijg ook altijd complimenten zoals gisteren.Een man op paard reed op een gewoon wandelpad. Ik zag hem aankomen en heb Missy netjes laten zitten en wachten totdat hij voorbij is. Bedankt zei de man en goed opgevoed. Het is een samenspel van rekening houden met elkaar. Wandelaars met en zonder honden, fietsers en wandelaars.   Missy komt ook direct als ik haar roep soms duurt het wat langer als ze wel een hele leuke hond ziet. Ik wordt wel altijd verdrietig van mensen die constand hier roepen tegen hun hond en als hij komt ze de hond op een donder geven zelfs soms bij hun nekvel pakken. Of honden op de grond gooien om te corrigeren.   Een hond moet je vertrouwen en ook respect voor je hebben en andersom dan komt het wel en als ze puppy zijn ook heeeeeeeeel veel geduld en kennis.   Ik ben superblij met mijn hond waarmee ik heerlijke wandeling aan zee en in het bos maak.   En een puppy cursus blijf ik goed vinden om te doen.

Volgende forumvraag: Hond kan niet los lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^