Welk ras voor mij (afgezaagd, ik weet het!)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LanaLana

Hallo beste HP-ers,
Ik dacht, ik maak toch even een topicje aan.

Ik wil al lange tijd een pup aanschaffen, en aangezien ik nu mijn eigen plekje heb, houdt niks me meer tegen :D
Ik vroeg me af welke rassen het beste bij mij en mijn situatie zouden passen, en aangezien ik me niet halsoverkop op een ras wil storten, vraag ik even raad bij jullie.

Wat zoek ik in een ras?
- Will to please, een beetje eigenwijsheid is leuk, maar ik wil geen hond die zelfstandig zijn eigen plan trekt. Vind het dan ook heel leuk om wat gehoorzaamheidstraining te doen.
- Kindvriendelijk (ik weet dat hier ook een groot stuk socialisatie bij komt kijken, maar er zullen toch rassen zijn die dit van nature iets meer in zich hebben)
- Hoeft geen allemansvriend te zijn ; hou van wel een beetje waaksheid
- Jachtpassie/speuren vind ik erg leuk, alleen heb ik op dit moment geen vervoer om naar jachtcursussen te gaan, anders zou ik zeker me bij een club aansluiten. Vind het namelijk erg leuk. Dus laat dit even open.
- Het moet een hond zijn die een aardig stuk kan wandelen, maar het ook niet erg vind om een dagje even rustig aan te doen.
- Vacht en kleur maakt me niet uit ; hoewel, als het even kan, mogen trimhonden worden afgeslagen. Borstelen en zelf verzorgen vind ik dan wel weer leuk!
- De grootte maakt me ook vrij weinig uit, hoewel ik meer van de middel tot grote honden ben dan van de kleintjes, hoewel er bij kleine honden natuurlijk uit leuke honden voor mij zitten!

En wat heb ik de hond te bieden? (Dit is natuurlijk voor als de hond volwassen is, ik ben me ervan bewust dat een pupje niet zoveel kan wandelen!)

Een aantal wandelingen per dag (telt bij elkaar waarschijnlijk 2 uur)
2 of 3 keer in de week een extra grote wandeling in het bos, van een uur of 3 lang.
In de zomer, of in ieder geval; de warmere maanden, zou zwemmen leuk zijn, maar dit hoeft niet.
Natuurlijk ontzettend veel liefde.
Ik ben niet van plan om een bepaalde hondensport met de hond te beoefenen, zelf een bal/stok gooien vind ik net zo leuk ;) Wel zou ik een gehoorzaamdheidscursus erg leuk vinden, daar zitten er een aantal van bij mij in de buurt.
Ik woon in een apartement en heb dus geen tuin; wel een balkon.

Graag hoor ik wat jullie ervan denken!

Groetjes, Lana

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Mmm...een Border Collie heeft een grote will to please, en voldoed (volgens mij) aan al je ''eisen''!!

 

Wij hebben hier een Border Collie gekruisd met een Friese Stabij: die past waarschijnlijk nog beter, maar die kruising vind je waarschijnlijk niet heel snel meer en het is geen echt ras

 

Ben benieuwd welke het word! Blijf je ons op de hoogte houden??

honden page profiel --

honden foto van -

Hier past perfect een border collie in het plaatje  (ben natuurlijk wat bevooroordeeld; maar het zijn superhonden)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik vind het altijd leuk als mensen zeggen dat ze een jachtinstinct leuk vinden.

Dan kan ik altijd weer de Manchester terrier aan raden.

Ze luisteren goed, zijn wat eenkennig, hebben geen tot weinig vachtverzorging nodig omdat ze geen ondervacht hebben. Ze hebben een jachinstinct aangezien hun hoofdoel altijd is geweest om ratten te vangen. Sinds het rattengif is deze hond sterk in polulairiteit afgenomen. De aanschafprijs van een goed gefokte MT met FCI stamboom zal ong. net zo duur zijn als een Border Collie. Dit zijn beide behoorlijk goedkope honden als je voor een echt goed gefokt ras wil gaan.

De Mt is een middelgrote hond, hij zal zo'n 42 cm hoog worden (reu, teef wat kleiner)

Hij past zich goed aan het leven thuis. Heeft de baas een keer geen tijd voor een grote wandeling of regent het buiten. Dan zit de MT ook prima met een kleine plas ronde. Zo lang hij maar lekker bij de baas kan kruipen is de MT gelukkig.

honden page profiel LanaLana

Er lopen bij mij in de buurt vaak 2 border collies met elkaar te spelen. Geweldige beesten. Al heb ik wel gehoord dat ze vaak nog wat meer uitdaging hebben, dan wat ik te bieden heb. Of lijkt dit maar zo? En zijn het niet van die zenuwachtige beestjes? (Zoals een Mechelse herder bv)
Excuses als ik het fout heb hoor, vind het prachtige dieren, heb alleen het idee dat ze wellicht te druk zijn/teveel energie hebben?

honden page profiel GittGitt

honden foto van Gitt

Toller?

honden page profiel LanaLana

Eline, ik kende het ras niet en heb hem zojuist even gegooled
Wat een leuk diertje zeg! Het lijkt wel op een grote versie van de pincher...of zie ik dat verkeerd?
En zeker, ik vind een jacht/speur instinct ontzettend leuk! Vraag me alleen af of je er zelf mee aan de slag kan, of dat dit echt moet gebeuren bij een club of vereniging? Aangezien ik geen vervoer (auto) heb zal het namelijk lastig worden om het land door te reizen om te gaan speuren/jagen ;)
Maar bedankt voor de tip, vind het een hele mooie hond! Is deze ook kindvriendelijk? (van nature dan, zoiezo is socialisatie bij elke hond belangrijk).
En tsja, de prijs is inderdaad wel van belang. Uiteraard ben ik van plan om een pup aan te schaffen via een rasvereniging (broodfok, brrr...) , dus moet het wel een betaalbaar ras zijn. Zo is de Engelse Bulldog al snel 1700 euro, dit geld zou ik dan dus liever in een potje voor eventuele dierenartskosten stoppen.. Ik hoef geen hondje voor 250 euro te hebben, maar 1700 gaat me toch iets te ver ;)

En Gitt, ook de toller vind ik een erg leuke hond. Is misschien ook een om in mijn achterhoofd te houden! Vind zoiezo de retriever familie geweldig, alleen tsja, hoe pik je er een uit?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Er lopen bij mij in de buurt vaak 2 border collies met elkaar te spelen. Geweldige beesten. Al heb ik wel gehoord dat ze vaak nog wat meer uitdaging hebben, dan wat ik te bieden heb. Of lijkt dit maar zo? En zijn het niet van die zenuwachtige beestjes? (Zoals een Mechelse herder bv)Excuses als ik het fout heb hoor, vind het prachtige dieren, heb alleen het idee dat ze wellicht te druk zijn/teveel energie hebben? "

Ze hebben idd veel energie, maar hebben vooral geestelijk uitdaging nodig. Als je gehoorzaamheid wilt gaan doen is de Border daar een perfect ras voor: ze zijn zeer inteligent! En door met hun koppie te werken worden ze geestelijk en lichamelijk moe.

http://www.fromletsborder.nl/Karakter.htm

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Poedel lijkt mij nog het beste in het plaatje te passen, Helemaal als je nagaat dat ze van origine retrievers zijn.

honden page profiel LanaLana

Hmm, maar poedels hebben een trimvacht, voor zover ik weet.. Vind het wel hele leuke honden, maar dat haar..
En ik wist overigens niet dat het retrievers zijn/waren? Heb dan ook niet zo heel veel verstand van poedels, heb me er nog nooit in verdiept ;)
Angelique, ik snap wat je bedoeld. Ik zag in het stukje tekst ook schapendrijven staan. Dit lijkt me zo ontzettend leuk om te doen, maar ik vrees dat dat niet mogelijk is in mijn volgebouwde stadje - helaas! Maar een flyball/gehoorzaamheids zal er hier wel zitten, dat zou inderdaad wel een optie zijn. Vind het in ieder geval prachtige honden, net als de Australian shepherd. Zitten er nog veel verschillen tussen deze 2?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Hmm, maar poedels hebben een trimvacht, voor zover ik weet.. Vind het wel hele leuke honden, maar dat haar..En ik wist overigens niet dat het retrievers zijn/waren? Heb dan ook niet zo heel veel verstand van poedels, heb me er nog nooit in verdiept <img class="/>Angelique, ik snap wat je bedoeld. Ik zag in het stukje tekst ook schapendrijven staan. Dit lijkt me zo ontzettend leuk om te doen, maar ik vrees dat dat niet mogelijk is in mijn volgebouwde stadje - helaas! Maar een flyball/gehoorzaamheids zal er hier wel zitten, dat zou inderdaad wel een optie zijn. Vind het in ieder geval prachtige honden, net als de Australian shepherd. Zitten er nog veel verschillen tussen deze 2? "



Er zit een hele hoop verschil tussen een border en een aussie.
Een border collie is een 100% werkhond die heel erg baasgericht is vaak geen oog voor de omgeving enkel voor de baas, een enorme wil om met en voor de baas te werken mat daarbij een fijn zacht karakter.

Een aussie is een 100% werkhond met een pittig karakter en laat zich niet altijd de les lezen, als hij bv vind dat links af beter is en de baas rechts af dan zal hij vaak kiezen voor zijn eigen oplossing.
Het zijn redelijk zelfstandige honden die graag met en voor de baas werken, maar zeker de eerste 3 jaar moet je je echt van bewust zijn dat je een goede basis moet leggen om met 3 jaar te kunnen zeggen ja het is een superhond waarmee je kan lezen en schrijven.
Op dit moment komen er steeds meer herplaatsers vooral jonge honden tot de leeftijd van 3 jaar omdat veel mensen zich toch vergissen in het ras.
Het zijn super leuke en mooie honden maar onder dat leuke mooie uiterlijk zit een flinke hond en kun en wil je daar je tijd voor vrij maken en er mee aan de gang zeg ik doen je hebt er een super hond aan.

Maar denk wel dat zowel de border als de aussie meer nodig hebben dan enkel wandelingen zijn wel honden waar je bv wat mee kan doen binnen de vele takken van de hondensport zodat ze echt met en voor je kunnen werken dan heb je een gelukkige hond.

honden page profiel --

honden foto van -

Kom ik weer aan hoor.

 

 

Mag ik je de Golden Retriever voorstellen?

Will to please zeg je.... Nouja, bij lange na niet zoveel als een BC natuurlijk, maar ze werken héél graag voor je! Lekker samen met de baas bezig zijn vinden ze het einde. Ze zijn (gelukkig) ook een tikkeltje eigenwijs, en dat maakt ze tegelijkertijd een van de grootste clowns die ik ken. :) Echt zelfstandig wil ik ze niet noemen, al kunnen de meesten zichzelf ook prima vermaken als het nodig is.

 

Ze zijn zeker kindvriendelijk, dat heb ik wel aan mijn eigen gemerkt. :) Mijn hond is niet opgegroeit met kinderen en komt dus eigenlijk ook nooit echt in aanraking met ze. Enkele weken geleden in de winkel kwam er een kindje naar hem toe, omdat die hem wou aaien. En hij bleef gewoon lekker zitten en vond het ook allemaal wel best. :)

Jachtpassie... Jachttraining vinden de meeste Goldens GE-WEL-DIG... Apporteren in het algemeen vinden ze al leuk... Dus, als je dat met je hond wil ondernemen dan heb je aan een Golden sowieso een goede.
Speuren, de mijne vind het geweldig... Regelmatig maak ik een 'kip-smoothe'... Kip in de blender, beetje melk erbij en wat andere geurige dingen erbij in... (beetje pindakaas bijv.)
Dat doe ik in zo'n AA drink flesje en dan ga ik een spoor in het gras maken. Aan het einde van dat spoor licht een gekookt stukje kip... Hij heeft er enorm veel plezier in! Of ik verstop zijn geliefde dummy ergens in de bossen... Dan maak ik een combi van zoekwerk en apporteren...

Lange stukken wandelen. Goldens willen (over het algemeen) niks anders... Ze zijn enorm sportief en vinden het heerlijk om er met hun baas op uit te trekken.. Mits goed geoefend lopen ze lekker los met je mee :).
Met Max gaan we vaak naar een strandje hier, aangrenzend aan een lng fietspad... Soms zijn we wel 4 uur lang aan het wandelen. Lekker met het zonnetje erbij, en onder tussen zwemt Max lekker mee en komt af en toe ook op het land natuurlijk...
Ook gelijk antwoord op het zwemmen. (Uitzonderingen daargelaten) Geen plas is veilig voor de gemiddelde Golden... Water zijn ze allemaal dol op. Zomer of winter, dat maakt hun niet uit... Door hun dikke ondervacht kunnen ze in de winter ook prima zwemmen (mits ze daarna wel lekker in beweging blijven). Max zwemt het hele jaar door, behalve als er ijs op ligt natuurlijk. En hij geniet er enorm van....
We zijn wel een beetje laks geweest betreft het water in het algemeen, want laatst lag hij languit in een sloot.... *oeps*

Met een dagje minder doen ze het ook prima hoor.. Het zijn honden die zich enorm aanpassen aan de baas en wanneer de baas lekker lui is, doet hij lekker met je mee..

Het zijn middelgrote tot grote honden. Teven worden gemiddeld niet groter als 57 cm en reutjes gemiddeld niet hoger als 62 cm... Nu lopen er tegenwoordig heel wat exemplaren rond die een stuk groter zijn. Zo ken ik een reutje van ongeveer 65 cm...

Op zich hoeven ze niet getrimt te worden... Ik trim mijn Golden niet. Het enige wat ik wel doe (doe ik zelf) is zijn poot haartjes, tussen zijn voetkussentjes, wegknippen om het uitglijden op gladde vloeren te voorkomen. :)

De kleuren van de Golden verschillen van wit tot echt goud... Het is maar net wat je mooi vind. :)
Je hebt ook verschillende lijnen bij de Golden... De showlijn, jachtlijn en de dual-purpose lijn (dit is geloof ik een combi van de show en de jacht lijnen).
De honden uit de jachtlijn hebben wat meer uitdaging nodig dan de honden van de showlijn. Maar dat betekent niet dat de honden van de showlijn "lui" zijn... Mijn hond komt uit een showlijn, en hij is niet moe te krijgen! Haha.

De dualpurose is op dit moment in aantocht om de jachtlijnen volgensmij wat terug te krijgen... De jachtlijn vind je niet heel snel meer dacht ik.

 

Je wandelingen en uren schema klinken voor de Golden perfect... En lekker actief huishouden, maar een dagje minder is prima! :)
1 ding, je moet wel een beetje tegen modder zijn opgewassen..... Ze nemen graag een modderbadje om hun mooie vacht te laten shinen ;) Haha...

Over het algemeen zijn Goldens ook erg sociaal naar andere dieren en honden. Ze kunnen heerlijk spelen met alles en iedereen... Een allemansvriend wil ik de mijne niet noemen. Hij kijkt graag de kat uit de boom, en is ook lichtelijk waaks... Ik ken waaksere Goldens, maar dat zit er dus wel lekker in ;)

Mocht je nog vragen hebben mag je ze zeker stellen en ik hoop dat Sanne (van Evy en de katjes) hier ook even reageert, zij weet enorm veel van de verschillende lijnen bij de Goldens. Ze is bezig om een kennel te beginnen en is dus goed thuis in het ras! :)

 

Clowns, zoals ik al zei......

 

Water is bij Max favoriet. :)

 

 

Meeuwtjes kijken... Dit is een foto van een dagje minder... Gewoon een normaal rondje van 45 min...

 

En ze voelen zich kleiner dan ze zijn..... ;-)



(sorry, ik ben toch echt bevooroordeeld.... *bloos*)

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Eline, ik kende het ras niet en heb hem zojuist even gegooled Wat een leuk diertje zeg! Het lijkt wel op een grote versie van de pincher...of zie ik dat verkeerd? En zeker, ik vind een jacht/speur instinct ontzettend leuk! Vraag me alleen af of je er zelf mee aan de slag kan, of dat dit echt moet gebeuren bij een club of vereniging? Aangezien ik geen vervoer (auto) heb zal het namelijk lastig worden om het land door te reizen om te gaan speuren/jagen ;-)Maar bedankt voor de tip, vind het een hele mooie hond! Is deze ook kindvriendelijk? (van nature dan, zoiezo is socialisatie bij elke hond belangrijk).En tsja, de prijs is inderdaad wel van belang. Uiteraard ben ik van plan om een pup aan te schaffen via een rasvereniging (broodfok, brrr...) , dus moet het wel een betaalbaar ras zijn. Zo is de Engelse Bulldog al snel 1700 euro, dit geld zou ik dan dus liever in een potje voor eventuele dierenartskosten stoppen.. Ik hoef geen hondje voor 250 euro te hebben, maar 1700 gaat me toch iets te ver ;-)En Gitt, ook de toller vind ik een erg leuke hond. Is misschien ook een om in mijn achterhoofd te houden! Vind zoiezo de retriever familie geweldig, alleen tsja, hoe pik je er een uit? "

 

Hij zit een beetje tussen de dwerg pinscher en de duitse pinscher in kwa grootte. Alleen zijn die 2 rassen populairder en staat daar vaak een wachtlijst voor. Wij laten Thalia al heel veel los lopen en oefenen ook al veel met haar terug roepen. Zodat als ze straks volwassen is hopelijk ook goed luistert ondanks het jachtinstinct. Wij hebben bijvoorbeeld een op afstandbestuurbare auto. Hier kan ze achterna rennen (nu nog niet is ze nog te jong voor) maar dat soort dingen kun je ook aan denken om het jachtinstinct te voeden. Of apporteer spellen. Wij hebben 2 honden en Thalia rent op het moment veel achter Gruul aan, zeker als hij een stok in zijn mond heeft. Wij zitten eraan te denken om flyball te proberen met onze honden. Binnnenkort gaan wij ook een proeflesje volgen om te kijken of Gruul dit leuk vind. Thalia moet eerst nog ouder worden voordat ze eraan mee kan doen. Maar je kan zelf dus makkelijk jaag spelletjes maken zodat de MT alsnog lekker zijn ding kan doen. Het belangrijkste vind ik dat ze goed terug komt als ze los loopt. Maar dat heeft ook een groot deel met de opvoeding te maken. Kindvriendelijk is ook weer een deel van de opvoeding. Thalia is heel lief voor kinderen, maar ze kan af en toe te fanatiek zijn. Dan wil ze iedereen aflebberen en snapt ze nog niet dat ze haar poten niet daarvoor moet gebruiken. Maar ook dit is weer opvoeding. Bij ons doet ze het al niet meer maar ze moet ook nog even goed doorhebben dat het bij andere ook niet mag. Het kan best pijnlijk zijn.

honden page profiel michamicha

Een dobermann is waaks, kindvriendelijk (mits fatsoenlijk opgevoed), energiek maar kan ook een dagje luieren, goed geschikt voor gehoordzaamheidstraining, Mooi groot, weinig onderhoud aan vacht.

 

Let alleen wel op, een dobermann is een hond die de familie beschermt. Dus maak geen ruzie met mensen waar hij/zij bij is, want als een dobermann eenmaal de knop omzet is er geen redden meer aan.

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Een border collie zo als er al meer zijde. Een labrador of een golden retriever vind ik er ook erg goed bij passen. Wij hebbem een kruising tussen een lab en een golden. Ze is nu 8 en vind het nog steeds heel leuk om parcourtjes te doen. Is niet moe te krijgen. Binnenkort krijg ik een bc ook een ontzettend leuk ras.

honden page profiel EllenLEllenL

honden foto van EllenL

Ik dacht ook meteen aan de toller!
Border vind ik toch iets te actief voor jullie denk ik (kan natuurlijk altijd, maar moet je toch ook nog mentale uitdaging geven)
Tollers hebben ook heel wat nodig, maar iets minder.
Denk dat er best veel rassen binnen jullie plaatje passen.
Ik zou fokkers bezoeken, of zien of je samen met bepaalde rassen kunt gaan wandelen en ervaringen delen met eigenaars :-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

golden, flatcoated en toller zie ik wel in het plaatje.deze kunnen allicht wel eens een dagje met wat minder beweging :-)

honden page profiel LanaLana

Dank jullie wel voor jullie berichtjes, ik zie inderdaad steeds dezelfde rassen voorbijkomen..
En Rebecca: Dankje voor je informatieve stukje over de goudjes, wat een schat van een hond heb jij zeg! *jaloers*. Vind het echt geweldige dieren, die Goldens, en voorzover ik uit je verhaal op kan maken zou zo'n hond inderdaad goed bij mij passen. Maargoed, dan zit ik nog steeds in de " Retriever Familie " , en zoals gezegd: Een Toller lijkt me inderdaad ook wel iets voor mij. Ik zou niet weten hoe ik zou moeten kiezen tussen dit soort honden.
Ik vind een Dober overigens een hele mooie hond, maar ik zie mezelf er niet echt mee lopen..Puur omdat je zo ontzettend "strict"  moet zijn met dit soort honden, lijkt het me handig als je al veel ervaring hebt. Ik heb wel enige ervaringen, maar het is al heel lang geleden sinds dat ik een pup in huis had.

Nog even omhoog scrollen voor die foto's van Max, wat een leuk beest zeg *verliefd*
Kan ik die niet gewoon overnemen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Dank jullie wel voor jullie berichtjes, ik zie inderdaad steeds dezelfde rassen voorbijkomen..En Rebecca: Dankje voor je informatieve stukje over de goudjes, wat een schat van een hond heb jij zeg! *jaloers*. Vind het echt geweldige dieren, die Goldens, en voorzover ik uit je verhaal op kan maken zou zo'n hond inderdaad goed bij mij passen. Maargoed, dan zit ik nog steeds in de " Retriever Familie " , en zoals gezegd: Een Toller lijkt me inderdaad ook wel iets voor mij. Ik zou niet weten hoe ik zou moeten kiezen tussen dit soort honden.Ik vind een Dober overigens een hele mooie hond, maar ik zie mezelf er niet echt mee lopen..Puur omdat je zo ontzettend "strict"  moet zijn met dit soort honden, lijkt het me handig als je al veel ervaring hebt. Ik heb wel enige ervaringen, maar het is al heel lang geleden sinds dat ik een pup in huis had.Nog even omhoog scrollen voor die foto's van Max, wat een leuk beest zeg *verliefd* Kan ik die niet gewoon overnemen? "

Uhm even kijken, hoe leg ik het goed uit....

 

Flatcoated Retrievers en de Labrador Retrievers zijn de, eh, onvolwasse  varianten om het even extreem te noemen.... Stuiterballen zijn het, vaak hangen ze 24/7 de clown uit en worden wat later geestelijk volwassen (correct me if im wrong).

 

Tollers zijn wat meer de BC's onder de Retrievers.... Wij hebben er niet voor gekozen omdat ze toch teveel nodig hebben voor wat wij konden geven.... En omdat ik toch wel voor serieus wou gaan, hebben we besloten de Golden aan te schaffen (nog nooit een seconde spijt gehad!!!!).

 

Tollers, Goldens en de Chesapeake Bay Retrievers zijn de serieuzere Retrievers denk ik.... De Chesapeake heeft alleen heeeeeel wat beweging, consequentie en uitdaging nodig..... De Curly Coated Retriever heb ik geen ervaring mee....

 

Haha, helaas Max gaat hier nooooit meer weg! Maar, mocht je in de buurt wonen mag je natuurlijk altijd eens meekomen op een wandeling om Max (en misschien een van zijn broertjes) te ontmoeten en het ras een beetje te leren kennen :-)! 

 

En als je wilt, wil ik je de fokker van Max ook wel PB-en. Zij fokken Goldens en Flatcoats, wellicht kan je daar eens langs om beide rassen te vergelijken (zijn hele fijne mensen die je graag meer vertellen over de rassen!)

 

Pootje van Max, dank je wel voor de complimentjes!

 

 

honden page profiel LanaLana

Ahja, ik had inderdaad al eens gehoord dat Labradors wat onstuimiger zijn dan Goldens.
En heeft een Toller echt zoveel meer nodig? Het lijkt erop dat jullie je Golden een heerlijk leven geven, zou niet weten waarom een Toller dat niet genoeg zou vinden.. maar zoveel verstand heb ik er ook niet van haha!

Ik heb geen idee waar je woont, maar anders zou ik graag eens op bezoek komen. Altijd leuk!
Ik ben zoiezo altijd onder de indruk als ik buiten een mooie Golden zie lopen, dan denk ik altijd: wauw, wat een mooi dier. Zie ze alleen niet meer zo vaak.

Daarbij; mag ik vragen hoeveel een Golden/Flatcoat kost? Als het niet in het forum mag, kan je me ook even pb-en?
 
Ben wel benieuwd :)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb je even een PBtje gestuurd! :-)

 

Wij zagen hier voorheen ook bijna geen Goldens en sinds we een hebben, en dus verder wandelen komen we er steeds meer tegen hahaha!

honden page profiel MarijkeMarijke

Viszla!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^