Pup 10 maanden trekt enorm hulp gevraagd(voor de tweede keer)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"
" " Super dat het zo werkt, helemaal goed! Maar werkt niet bij alle honden die gewoon dan niet komen al blijft baas op die plek staan. Dan helpt het weg rennen juist goed,Ven dan natuurlijk weer klaar staan om hond te belonen en aanlijnen. (Hoeft natuurlijk niet met allerlei capriolen) " Suzanne & De Poezels Als ik bij Max vandaan ren, kijkt ie me alleen met een scheve kop aan.. Alsof ik niet goed bij mn kop ben "
Rebecca & Max <3

 
Ja of je hebt een hond die denkt:" Oh, ze kijkt niet kan ik zelf ook wat extra meters winst behalen(.......de andere richting uit)!"
 
@Suzanne - Dit is geen schattig geheel onervaren pupje die nog behoorlijk onder de indruk van de 'grote buiten wereld' is. Die komen over het algemeen maar al te graag voor dit soort fratsen achter de 'baasjes' aangerend. Het gaat om een puber die het of nooit goed gedaan/geleerd heeft en/of nu in zijn 'dikke middelvinger' periode zit.
 
@Rorije - Kies een aanpak en blijf daar ook bij, de aanhouder wint. De meesten van ons hebben het meegemaakt of doorgaan het ook.
 
Maak kortere wandelingen, ga een paar keer dezelfde straat op en neer. (Dat kan natuurlijk ook hetzelfde stuk bos/park/pad zijn) Houd voet bij stuk, eerst volgen aan een slappe lijn en dan als beloning lekker uitgebreid snuffelen ed. Gaat dat een tijdje goed kun je de wandelingen langer maken. Kortere wandelingen omdat het dan voor jezelf ook makkelijker vol te houden is, dezelfde straat op en neer omdat ze alle indrukken en met name geurtjes bij de eerste keer al hebben opgenomen hebben. Dan zul je thuis de kortere wandeling evt. met (denk)spel moeten compenseren maar dat is goed te doen. Je zou dat zelfs alvorens je het huis verlaat kunnen doen.
 
Het loslopen zou ik voorlopig niet meer doen. Eerst zorgen dat hij weer bij je komt als je daarom vraagt dus (zuinig) oefenen aan een lange lijn. Hoe vaker de hond niet komt op verzoek hoe minder betekenis het 'commando' krijgt. Je zou ook thuis eerst het terugkomen met een hondenfluitje kunnen oefenen, uitbreiden naar de tuin en dan tijdens de wandeling "

 

 

 

 

Ja hoor Manuela, ik ben er van bewust dat dit een puber is. Die dit zeker ook doen.

 

Voor TS; Kijk wat bij jou het beste werkt! Je hebt al heel wat tips binnen. Komt vast en zeker goed met veel geduld. Succes

honden page profiel esther esther

honden foto van esther


 
  
  
  
  
Ja hoor Manuela, ik ben er van bewust dat dit een puber is. Die dit zeker ook doen.
  

 

juist als je je dat bewust bent, vind ik dat je een vreemd advies geeft....

is het niet JUIST in de puberfase belangrijk om ten alle tijde kalm, duidelijk en consequent te zijn naar je hond ....

regels zijn regels, en als je je hond roept moet ie komen..., ook in zijn lastige puberfase.

daar ga jij je toch niet op aanpassen door weg te rennen en gek te doen...?

heeft m.i niets te maken met combi baas/hond hoor.....

 

en je moet geen kinderen vergelijken met honden,

maar als mijn kinderen niet doen wat ik vraag kan ik dat heel makkelijk bereiken door ze een tientje te geven.....

geheid dat ze dan alles voor me doen...... tuurlijk....dat werkt!

 

maar moet ik dat willen op die manier.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zelf heb ik veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt

 

Voor het gemak heb ik even de beschrijving van een verkoper overgenomen:

 

Hondvriendelijke methode voor het ontspannen aan de lijn leren lopen.

Dit is het vervolg op de bestseller 'Kalmerende Signalen'. In haar nieuwe boek beschrijft de Noorse hondentrainster Turid Rugaas haar hondvriendelijke en effectieve methode om honden aan te moedigen zonder trekken te wandelen.

De methode is snel en makkelijk te leren en geldt voor alle honden, onafhankelijk de grootte, het ras, en de leeftijd. Het is een hulpmiddel voor honden die makkelijk afgeleid zijn, snel aan de lijn trekken, blaffen of agressief gedrag vertonen. Zij leren rustig aan een doorhangende lijn te lopen. Het wandelen in de stad, in een dorp of in de vrije natuur wordt meer ontspannen waardoor stress bij zowel de hond als de eigenaar gereduceerd wordt.

De methode wordt stap-voor-stap uitgelegd met ondersteuning van informatieve foto's. Hiermee is het een praktische handleiding geworden voor het netjes aan de lijn leren lopen. Verder wordt er in het boek aangegeven welk materiaal geschikt is om te gebruiken, waar het fout kan gaan en dit alles gecompleteerd met tal van casestudies

 

 

 

 

honden page profiel HalloHallo

Ik vind het  niet zo'n raare gedachten gang hoor.

Ik merk dat pups van nature uit graag volgen dus ik dacht ik maak hier gebruik van.

Toen ik chico net kreeg rende ik ook van chico af , en hij kwam gelijk naar me toe!

Dan gaf ik een voertje , klikte ik hem aan de riem en dan nog een voertje .

En nu nog (10 maanden oud) als chico echt super afgeleid is ren ik wel eens van hem weg , zodra hij dit door krijgt rent hij vlug achter mij aan.

Maar over het algemeen komt hij wel als ik hem roep. 

Mijn moeders hondjes zijn 5 jaar bij hun werkt de methode ook prima.

Je moet altijd leuker zijn dan het geen wat voor afleiding zorgt. En gewoon nooit boos worden en je bewust blijven van je lichaamstaal. 

Laat je ergernis niet zien! Als de methode werkt waarom zou je het dan niet doen? En natuurlijk moet een hond luisteren, maar het kan best voor komen

Dat de hond ook een slippertje maakt...Dan vind ik een beetje gek doen nog altijd beter dan als een idioot boos gaan schreeuwen, wat je helaas mens ook vaak ziet doen.

 

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Natuurlijk baasje van chico, dat is wel zo. Om mij maar in deze offtopic discussie te mengen wil ik wel zeggen dat ik zelf deze methode ook een aantal keer gwbruikt heb. Nu mijn Noa steeda verder in haar ontwikkeling is(10 maand) merk ik dat dit zeker niet nodig is en mijn beide trainers zeggen dat ikzelf stil moet blijven staan. Noa komt dan ook.

Wat ik wil zeggen is dat ik het eens ben met het begin van leren terugkomen, sloof je maar lekker uit en maak het leuk. Als je iets verder in dit proces bent moet je in verschillende situaties stil blijven staan en je hond terug kunnen roepen. Lukt dit niet dan is of de situatie te prikkeld of er is eenvoudigweg niet genoeg aan het terugkomen gedaan op een belonende manier.

Het is wel voornamelijk rasafhankelijk hoe lang de desbetreffende periodes duren. Als je dit na 5 jaar nog moet doen met ik het met eerdere forummers eens dat er iets mis is gegaan.

honden page profiel HalloHallo

Het is inderdaad wel  offtopic zie ik, maar ik vond dat Suzanne misschien een beetje te hard werd aangepakt? Een beetje maar...

Het valt ergens ook wel mee.

Ik bedoelde alleen als het werkt waarom niet.

En na 5 jaar luisteren me moeders hondjes wel naar het ,kom hier commando... Ik heb het over extreme afleiding. 

Elke hond kan wel eens door iets geprikkeld worden...vandaag nog bij onze gehoorzaamheid les was er een hond die altijd voor de volle 100% luisterd

En toevallig nu op een andere hond af denderend. En dit is een hond die gewoon super goed naar commando's luistert het baasje was erg verbaast.

En dan vind ik de methode fijn. En dat wordt dan ook weer aangemoedigd bij ons op de honden school. Niemands methode is goed of fout zolang het maar werkt. 

 

Maar goed offtopic dus ik zal er niet meer over beginnen. 

honden page profiel rorijerorije

honden foto van rorije

hallo,

 

ik ben nu inmiddels al een goede week bezig met Nero en het begint al een stuk minder te worden hij trekt nu nog zelden.(als hij wel trekt ga ik stil staan en als hij blijft trekken loop ik achteruit)

maar hij is nog altijd wel afgeleid van alles om hem heen veel snuffelen op de grond en als hij wat hoort meteen om kijken en blijven staan.

Als ik hem aan de lijn heb max. 2 meter en ik zeg Kom Hier doet hij het nog niet.

hij blijft om hem heen kijken en gaat zitten... af en toe komt hij en dan beloon ik hem ook.
Nero is ook erg enthousiast als hij andere honden ziet!! trekt dan enorm hij wil er meteen heen en als ik hem mee wil hebben moet ik hem echt mee trekken de eerste paar meters.

ik hoor graag of jullie tips hebben over het nog erg afgeleid zijn als ik hem roep.

en wat moet ik doen zodat ik hem makkelijk weer mee kan nemen als hij even bij een andere hond is (dat ik hem niet mee moet trekken).

 

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Je bent al goed bezig. Als hij trekt stil staan want de lijn zal dan strak zijn. Als hij merkt dat je niet verder gaat komt hij of vanzelf naar jou en anders roep je hem. Bij hele erge prikkels zoals het zien van andere honden is het best moeilijk. Ik neem altijd gewone beloning mee en beloning wat heel lekker is knakworst of frikandel voor zo,n situaties. Mocht je het al aanzien komen dan laat je aan het lekker ruiken en zodra hij begint te trekken omdat hij andere honden ziet laat je ruiken zodat de beloning veel aantrekkelijker is dan de honden.

honden page profiel rorijerorije

honden foto van rorije

oke ik zal het een gaan proberen.

honden page profiel rorijerorije

honden foto van rorije

Nogmaals de de vraag.

als mijn hond andere honden/mensen ziet wil hij er meteen heen.....

Hij trekt enorm en kan hem echt niet afleiden met zijn speeltje of snoepjes...

wie weet er raad?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" @rebecca & max
een rollijn van 5 meter met een gewone hals band.
 
voor de rest iedereen alvast bedankt ik ga het eens proberen. "

 Met een rollijn beloon je je hond voor trekgedrag.. want door te trekken krijgt ie meer lijn.

Die zou ik om te beginnen weg leggen en met een gewone riem aan het werk gaan.

 

Zorg dat je leuker word als de omgeving.

Als gewone beloning geen aandacht trekt probeer eens met een klein bolletje kaas er zijn honden die daar alles voor doen.

verder is eigenlijk al heel veel advies gegeven en kan er niet echt wat aan toe voegen verder Sadi kan heel goed naast lopen (in bekende omgeving) nieuwe plekken, plekken richting losloop veld andere honden of kinderen hebben ook wij nog steeds een trekkende hond aan de lijn. En puur door aandachtsoefeningen kunnen we haar 8 van de 10 keer tot rust brengen en weer bij de les krijgen.

 

Edit:

 

Als wij een andere hond zien afhankelijk van de situatie lekkernij in de hand voor de neus houden en de kant op lopen waar wij heen willen, met de neus tegen de hand loopt ze mee, zo gauw de hond is gepasseert en ze heeft er niet naar omgekeken krijgt ze beloning.

 

In nandere situaties laten we haar zitten beloning, Sadi zo gauw ze oog voor ons heeft belonen. en rust Sadi zo gauw ze weer kijkt weer belonen (aandachts oefening, terwijl we dit doen word sadi meestal weer rustiger en kan haar concentratie terug pakken meestal kunnen we erna normaal verder lopen. 

 

In principe probeer ik Sadi aan te leren dat er aan de lijn niet wordt gespeeld natuurlijk mag ze soms snuffelen maar dan is het bij een losloop plek waar de honden ook los kunnen dan als er een klik is.

 

Wat wel heel duidelijk is, is hoe rustiger je zelf bent en blijft hoe beter de invloed op je hond. Hoe gefrustreerd je raakt hoe beroerder het gaat. loopt frustratie op neem een time out laat de hond zitten even een aandachts oefening even anders bezig zijn, zowel voor de hond als voor jezelf rust terug brengen in het geheel.

 

verder heb je nog twee factoren die invloed hebben op het trek gedrag, daar moet je een balans in vinden overprikkeld (nieuwe omgeving te veel gespeeld te veel ondernomen die dag of de afgelopen dagen etc. als ook te weinig energie kwijt kunnen, beiden geeft hetzelfde resultaat).

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Voordat mijn hond de andere hond had opgemerkt had ik em al gezien ( opletten ) Dus vroeg ik aandacht dmv 'kijk eens'  wat hij dan deed en liepen we de andere kant op.

Ik ontweek altijd andere honden op straat.

Probeer zijn aandacht op jou te houden ( vrolijk kletsen, voertje in je hand houden bv ) voordat hij de afleiding in het oog krijgt en stevig doorlopen.

 

Nu kan ik zeggen, 'negeer' als we aan de andere kant van de straat een hond tegenkomen ( nog steeds zorg ik ervoor dat we niet op de zelfde stoep lopen en steek de straat over ) hij mag wel even kijken maar dan gewoon doorlopen.

 

Misschien heb je er iets aan ?

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

eens met annemiek....aandacht proberen vast te blijven houden....

zodat hij op jou gefocussed blijft

als je hond al een andere hond ziet ( of een ander dier/mens) ben je te laat....

wat heel goed kan helpen om snel aandacht te krijgen , als jij de andere hond al ziet,  is zo'n klein piepbeestje in je jaszak....

( als ie dat leuk vind....maar de meeste honden zijn er dol op..)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Met veel afleiding luisteren is een mooi einddoel, maar op de korte termijn niet haalbaar. Mijn tip zou zijn om de andere kant op te lopen en de hond dan maar te "dwingen" om te luisteren door gewoon door te lopen met de riem vast op je borst.

Zorg in ieder geval dat het trekken nooit beloond wordt doordat de hond bereikt wat hij wil.. Spelen of aandacht van de andere hond in dit geval. Wanneer hij dan meekomt goed belonen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

" Met veel afleiding luisteren is een mooi einddoel, maar op de korte termijn niet haalbaar. Mijn tip zou zijn om de andere kant op te lopen en de hond dan maar te "dwingen" om te luisteren door gewoon door te lopen met de riem vast op je borst.

Zorg in ieder geval dat het trekken nooit beloond wordt doordat de hond bereikt wat hij wil.. Spelen of aandacht van de andere hond in dit geval. Wanneer hij dan meekomt goed belonen. "

 Ik wil hier toch nog even op inhaken ( als het mag )

Een zware spierbundel 'dwingen' om door te lopen terwijl hij omgedraaid in de riem hangt, moet je niet willen. Je loopt je te ergeren wat de verhouding tussen jou en hond geen goed doet.

 

Ik blijf erbij en dit zeg ik uit ervaring, voorkomen dat hij afgeleid word. Dan blijf jij rustig en ( nog beter ) de hond.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bijten en grijpen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^