chemische castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Aangezien wij ook aan het denken zijn over castreren (de heren krijgen steeds meer 'last" van loopse teven bij het ouder worden ipv minder) ben ik zelf wat gaan zoeken.

Als ik dan kijk naar de tekst van de EMA (officieel registratie orgaan voor medicatie) dan denk ik hmmm, niet echt uitgebreid onderzocht op lange termijn effecten (ik denk dan mn aan kans op tumoren en hart-en vaatziekten, dingen die bij mensen wel geassocieerd zijn met hormoontoediening)

Suprelorin has been studied under field conditions in dogs weighing between 10 and 25 kg, which were implanted before being followed up for up to a year and in ferrets weighing between 1 and 1.7 kg which were implanted at the beginning of the breeding season before being followed up for up to six months. The studies looked at the effect of Suprelorin on blood testosterone levels and the size of the testicles for dogs and ferrets and the ability of the dogs to produce semen for collection. In some of these studies, the dogs and ferrets received Suprelorin more than once and were observed for up to a year after receiving the final implant. The safety of Suprelorin was studied after giving dogs more than 10 times and ferrets more than six times the recommended dose rate.

En als ik dan zoek naar publicaties in de medische literatuur over lange termijn effecten dan is het enige wat ik tegen kom dit
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/rda.12058/abstract
en dat gaat puur over zaadkwaliteit (wat wel antwoord geeft op de oorspronkeljke vraag van TS: complete steriliteit tussen 23 en 84 dagen na implantatie. Een studie gedaan bij wel 6 (!) honden.. )

Ik schrik dan toch een beetje van hoe weinig gegevens er eigenlijk beschikbaar zijn. Ik denk dat er dan toch meer bekend is over castratie, hoewel dat ook geen 'randomised controlled trials" zijn. "

 

Vreemd. Voordat het op de markt kwam is het sowieso al getest op 30 reuen en op 52 teven.

Daarnaast veelvuldige testen gedaan in Australië en nieuw Zeeland. Even googelen. Staat echt een bak aan informatie.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Tja lichaamseigen maar dan in zo'n overdosering dat de balletjes er van krimpen en alle zaadproductie stik komt te liggen.....daar is niks natuurlijke aan, net als de pil dat voor vrouwen niet is.

 

Ik heb trouwens bij mijn honden nooit last gehad van 'de castraten vacht'

En ik kreeg me toch eerst een bak ellende over me heen, want een schnauzer die je laat castreren kunnen niet meer geplukt worden en worden dik en lui...

Nooit iets van gemerkt.

En wat een heerlijke hond kwam onder die overdosis testosteron vandaan zeg.

En niks geen vacvht problemen, keihard stekelhaar was het en bleef het.

Tis maar wat je als 'natuurlijker' ziet.

 

Gaat me niet om het promoten van castreren, dat moet ieder zelf weten, maar er 4-10 x een chip in laten zetten meet een overdosering van een bepaalde stof omdat dat natuurlijker zou zijn ...daar kan ik dus niet bij.

En dat van mannen....komop zeg, een sterilisatie heeft toch niks te maken met de castratie chip of een echte castratie ??

 

Eenmalig kan ik me het goed voorstellen, maar daar bleef het bij mij bij.

Of je neemt als baas het ongenoegen van een over hormonale reu, of je stopt dat af en neem de verantwoording om hem te laten castreren (ik bedoel dus dat je dat tegenover jezelf moet verantwoorden)

 

Shannah is al 'geholpen' ...gek he, dat het dan opeens zo heet, en de prikpil bij teefjes gelukkig nooit echt populair zijn geworden. Al die extra rommel deed overduidelijk meer kwaad dan goed.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  

Vreemd. Voordat het op de markt kwam is het sowieso al getest op 30 reuen en op 52 teven.

Daarnaast veelvuldige testen gedaan in Australië en nieuw Zeeland. Even googelen. Staat echt een bak aan informatie. "

 



Ja, dat is dan denk ik die EMA info. En er staan ook wel meer artikelen over het gebruik & werkzaamheid maar ik kan niks vinden over lange termijn bijwerkingen en dan ook nog liefst niet van de fabrikant :-D

Er is in mijn ogen ook een verschil in onderzoeken naar werkzaamheid en naar lange termijn gezondheidseffecten. Wat dat betreft vind ik jou vergelijking met de pil ook wel een hele goede: die doet wat 'ie moet doen maar effect van 30-40 jaar slikken zijn nooit systematisch bestudeerd.

en gek genoeg, als ik lees "500 honden getest, geen bijwerkingen" wordt ik wantrouwig. Omdat ik opgevoed ben met "als een geneesmiddel werkt, heeft het ook bijwerkingen" maar da's mijn wantrouwige geest ;-)

En uiteraard heeft definitief castreren ook bijwerkingen... (ik moet ineens aan de WIener Sangerknaben denken en die van mij jodelen nu al zo "mooi" .... )

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Haha, nou Gorby had een heel diepe blaf en dat bleef zo hoor.

Ik vind het effect van castreren op een volwassen reu altijd erg overtrokken.

En nogmaals...ik ben helemaal niet voor, een reu is een reu en dat moet je accepteren.

Maar als de hormonen alles gaan overheersen en er in onze manier met honden leven ook weinig ruimte is voor natuurlijk gedrag is het maar de vraag wat nu zo natuurlijk is.

 

Ik heb trouwens 2x een reu op medische gronden moeten laten castreren, dat aspect wordt vaak onderbelicht, maar komt vaker voor dan je denkt.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Net als Goja, merk ik niks van een castraten vavht o.i.d. en heel eerlijk heb ik het ook eigenlijk nooit gezien hier in de buurt dan... Angélique, wat je beschrijft over het 'ziek' zijn, dat had Max ook... Max woog met 8 maanden toen maar 19 kilo omdat hij 3 weken amper iets at... 

 

Sinds de castratie is er eigenlijk niet veel veranderd, behalve dat hij nu normaal functioneerd wanneer er een teef in de buurt loops is.. Hij kwijlt dan wel overmatig, maar ach daar gaat wel een doekje overheen... 

 

Maar een castraten vacht? Nee hoor.... Hij zit super in zijn vacht!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Zodra er wat gebeurd met Willem wat door zijn implantaat komt zal ik het hier melden.

Wammes krijgt momenteel druppels van Puur. Geslachtsdrift. Volgens mij werkt het bij hem wel wat. Ik vind hem minder gefixeerd op zijn piemel. 

 

Geen van 2en een puspiemel en beide eten hun bakken leeg. 

Ze zitten goed in de vacht en dat zelfs met het zachte weer. 

 

Beide super actief, lekker rennen, spelen, door de modder, in het water en dat drie keer per dag. Sochtends tussen de 1,5 en 2,5 uur. Zoals ik het van een afstandje kan bekijken zijn ze wel gelukkig en blij. En Wammes doet het zelfs geweldig goed op Royal Canin. Verbazingwekkend!

 

honden page profiel VerwijderVerwijder 3 doggies

honden foto van Verwijder

Ik zou hem hier ook niet laten castreren maar als het voor de gezondheid is wel.
Nou en dan vacht zolang mijn hond er gezond door is.....

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kapot bijten ligmatje :( Hulp..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^