Bemoeials

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoi allemaal,

Ik heb een soort van observatie en ik ben benieuwd hoe jullie daar over denken.

Sinds ik een pup heb denkt iedereen dat zij tegen mij mogen vertellen hoe ik mijn pup op moet voeden. Ik denk dat ik wel 100 x van verschillende mensen heb moeten aanhoren dat je gewoon zijn neus door ze plasje moet halen al vanaf hij 10 weken was en ik heb ook 100x uit moeten leggen dat ik het daar niet mee eens was, omdat ik van mening ben dat het averechts werkt, hij was met 16 weken helemaal zindelijk, met alleen maar belonen en dansjes.

Ook hoor ik heel vaak dat ik met een veel hardere hand op moet treden. Kijk wij weten allemaal dat wij daar tegen zijn en dat dat niet werkt.

Maar ik vraag me af waarom wild vreemden denken dat zij ze zich ermee mogen bemoeien en ook van kennissen die zelf nog nooit een hond hebben gehad.

Hebben jullie dit ook meegemaakt en hoe reageren jullie dan.

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Waarom ga je de discussie aan? Gewoon gelijk geven en weglopen.. Geen energie aan besteden, mensen denken altijd beter te weten. Ik betrap mezelf er eigenlijk ook wel eens op goedbedoelde adviezen te geven als ik iets hoor, maar daar wordt niet om gevraagd dus dat moet ik ook gewoon laten.. Human's nature, denk ik. Mensen zullen dat altijd blijven doen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Haha ach ja, dat houd je toch altijd..

Gewoon lekker laten kletsen ;-)

Of gewoon zeggen: ja ik denk daar anders over. Klaar, einde discussie :-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Bij onbekende ga ik de discussie niet aan, maar als bijv. de oppas er van overtuigd is en dat terwijl hij oppast wil gaan uitvoeren is het een ander verhaal, daarnaast zijn het niet alleen "vreemden" maar ook familie vrienden kennissen.

Ik woon op een pleintje met in het midden een omheint losloop gebiedje (ideaal voor een pupje), stelt niet veel voor, maar al mijn buren komen daar ook met de hondjes en je kan moeilijk je buren negeren als zij tegen je praten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm ....hoe lang zit je al op forum ?hier krijg je ook verschillende goedgemeende raad hoor , slechts  jij maakt uit welke raad je gaat gebruiken. En geloof me , soms zie je hier ook door de bomen het bos niet meer......O-) Maar hier heb je wel het voordeel dat we allemaal wel ervaring hebben. ':-)

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Jazeker heb ik dat meegemaakt, en nog steeds! :-) mensen weten het altijd beter maar het belangrijkste is dat jij het doet op jouw manier. Dus gewoon niks van aan trekken hoe moeilijk het soms ook is!


 En als mensen doordraven moet je het gewoon afkappen en zeggen dat het jouw hond is en dat het op jouw manier gebeurd.

Mijn ouders ( schatten van mensen)  zijn nogal bemoeierig en hanteren nog de oude manier van een hond opvoeden. Het heeft altijd voor hun gewerkt en proberen dat heel vaak over te brengen. Ik heb geprobeerd mijn manier van opvoeden uit te leggen maar dan krijg je een moeilijke discussie waarin niemand gelijk krijgt! Ik begin er eerlijk gezegd niet meer aan en kap het gewoon af!

Het is mijn hond, dus het gebeurd zo!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

@ Maaike, hahaha ja mss een goed trainingspuntje voor mijzelf
@ Anny, 8 maanden (maar niet constant) ja dat weet ik, maar af en toe ben ik er gewoon even klaar mee (niet hier op het forum, maar op straat zeker), zeker als er echt klinklare onzin verkondigd wordt.  
@ Paul, ja mijn ene ouder dus ook, maar het vervelende is als ik even ergens heen moet, passen zij wel altijd op en ik heb het idee dat zijn dan stiekem toch hun dingetjes gaan doen.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Hm ....hoe lang zit je al op forum ?hier krijg je ook verschillende goedgemeende raad hoor , slechts  jij maakt uit welke raad je gaat gebruiken. En geloof me , soms zie je hier ook door de bomen het bos niet meer......O-) Maar hier heb je wel het voordeel dat we allemaal wel ervaring hebben. ':-) "


Klopt watje zegt Anny, maar hier op het forum zoek je de discussie op en moet je ook open staan voor de mening/advies van een ander.

Maar ik zit niet te wachten de advies van een vriendin van een oom van mij en die mij ff gaat vertellen hoe ik het allemaal moet doen. :-/ maar het is zeker belangrijk om van het advies te leren. Soms komt er ook een hele goede tip voorbij van iemand die wel weet waar die het over heeft! :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Helemaal met je eens. Zouden mensen eens met kinderen moeten doen in de supermarkt. "Goh, je moet echt niet toegeven hoor als zo'n kind zo staat te janken omdat hij geen snoepjes krijgt/ snoepjes in het wagentje legt/ verzin maar iets".

Je moet er even voor gaan zitten, maar een arsenaal met vage antwoorden helpt echt.

"Oh echt? Ik kijk het nog even aan, maar zal er over nadenken."
"Oh, ik heb een trainer met x jaar ervaring en die zegt dat ik het zo en zo moet doen. Ik wil geen twee kapiteins op één schip."
"Als het zoals ik het doe niet lukt dan zal ik jouw ding proberen."

Kost veel minder energie en je zegt niet werkelijk iets toe. Dat is de truc.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

"
@ Paul, ja mijn ene ouder dus ook, maar het vervelende is als ik even ergens heen moet, passen zij wel altijd op en ik heb het idee dat zijn dan stiekem toch hun dingetjes gaan doen. "


Dat had ik precies zo toen ik nog thuis woonde! Mijn vader is van de "oude stempel" en ik ben met harde had opgevoed! Dus onze hond Xena ook! Ik heb er heel vaak over nagedacht het anders te doen als ik op mezelf zou wonen met een hond! En dat is nu gebeurd :-) 

Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds bemoeit word over alles! ;-) Het is niet anders!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

@Iedereen, hier op het forum zit ik inderdaad voor advies en dan stel ik een vraag en sta ik er voor open.

@Wilma volgens mij zijn er best mensen (zeker bij mij in de buurt) die dat ook gewoon bij ouders met kinderen doen :-)

Maar die vage antwoorden zijn zeker een goeie, die ga ik onthouden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een paar mensen van de manege waar ik 2 pony's heb en goed ken,hebben mijn hond ook gecorrigeerd op een niet vriendelijk manier, toen ze 4 maanden oud was en een keer blafte, gaf een meisje een tik op haar snoet en pinde haar vast, later was ik op stal in de kantine, even weg en toen ik terug kwam had een grietje haar gedwongen op een kleedje te blijven, omdat ze met mij mee wilde en Luca blafte naar werklui en op stal loopt iemand die zich zelf heel goed met honden vind, die had haar hard handig gestraft. Het gevolg van dat laatste, de dag erna kwam de postbode een pakje bij mij afleveren en Luca liep blaffend naar hem toe en hap. Immers, door dat de vorige dag die man haar gestraft had, was het voor haar een bevestiging dat ze echt eng zijn die mannen. 
Dus mijn advies, hou mensen op grote afstand van je hond, een ander kan je hond echt verpesten voor het leven. Ik kreeg dagelijks van dat soort lui te horen dat ik te lief was en dat mijn hond door mijn methode niet luisterde en dat ik niet streng genoeg was en dat snoepjes omkopen.
Denk zo: ene oor in, andere oor uit en het is jouw hond, heeft niemand iets mee te maken!
Op straat zei een keer iemand, je moet ze niet omkopen met snoepjes, waarop ik vroeg: oh, is dit uw hond? En liep door.

honden foto van Marjan en Steve *Beer, Sim, Guus en Tom r.i.p.*

Haha gewoon laten kletsen! Ik heb het eens meegemaakt met onze blinde Tom. Tom is blind geboren, zijn blindheid is grondig onderzocht door een oogspecialist, de oogzenuw was in beide ogen niet aangesloten en bovendien had hij een zware vorm van CEA waardoor hij evengoed niet had kunnen zien.. Kreeg ik toch te horen van iemand '' deze hond ziet wel hoor!'' hahaha!! En een keer iemand die beweerde dat ik vitamine A druppels in zijn oog moest druppen zou hij in no time weer kunnen zien!! Whahaha!! Wat zijn sommigen toch dom!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee nimmer mee gemaakt :-D


en als ik jou was , niet reageren en zeker niet in discussie gaan, je doet het uitstekend toch ? lid van HP, heb je vragen, dan vragen, hier :-D

en zorg dat niet een ander je hond kan corrigeren, is het even nodig dat je even weg bent, laat dan je hond even thuis, zodat anderen niet je hond kunnen corrigeren. jij bent het baasje toch ?


hoewel, nu moet ik mezelf even corrigeren :-D
als mijn tweelingzusje er is, die niets van honden moet hebben, wil ze dat Bamse afgaat, en dat doet ze niet, ze blijft mijn zusje aanstaren, en ooooo daar wordt mijn zusje wrevelig van...... Bamse luisterd niet, rare hond. O-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Haha gewoon laten kletsen! Ik heb het eens meegemaakt met onze blinde Tom. Tom is blind geboren, zijn blindheid is grondig onderzocht door een oogspecialist, de oogzenuw was in beide ogen niet aangesloten en bovendien had hij een zware vorm van CEA waardoor hij evengoed niet had kunnen zien.. Kreeg ik toch te horen van iemand '' deze hond ziet wel hoor!'' hahaha!! En een keer iemand die beweerde dat ik vitamine A druppels in zijn oog moest druppen zou hij in no time weer kunnen zien!! Whahaha!! Wat zijn sommigen toch dom! "


Hahaha, ik heb een witte herder, kreeg van iemand te horen, je hond is albino en mag absoluut niet in de zon.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Hm ....hoe lang zit je al op forum ?hier krijg je ook verschillende goedgemeende raad hoor , slechts  jij maakt uit welke raad je gaat gebruiken. En geloof me , soms zie je hier ook door de bomen het bos niet meer......O-) Maar hier heb je wel het voordeel dat we allemaal wel ervaring hebben. ':-) "


.maar wij zoeken elkaar hier bewust op en er zijn super goede en leerzame adviezen bij, op staat of bij je vrienden vraag  je er niet om en wat lopen daar nog veel, sorry, CM typetjes rond, ggggrrrrrr

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Je moet er even voor gaan zitten, maar een arsenaal met vage antwoorden helpt echt.

"Oh echt? Ik kijk het nog even aan, maar zal er over nadenken."
"Oh, ik heb een trainer met x jaar ervaring en die zegt dat ik het zo en zo moet doen. Ik wil geen twee kapiteins op één schip."
"Als het zoals ik het doe niet lukt dan zal ik jouw ding proberen."

Kost veel minder energie en je zegt niet werkelijk iets toe. Dat is de truc. "

Geniaal dit! Dit ga ik zeker doen! 
.

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Ik vraag altijd of ze pen en papier bij zich hebben zodat ik 't even op kan schrijven en als ze dan nee zeggen of ze dan 'n keer aan huis kunnen komen ;-)

Mensen bedoelen 't goed moet je maar denken, datgene waar je iets mee kan onthouden en de rest gewoon ene oor in, andere oor uit maar kan me je irritatie wel voorstellen hoor.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank



Maar Bamse is zo'n beer, dat durven mensen niet :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Eerst ging ik er nog weleens op in, tegenwoordig hou ik me dan stil, is zo'n "gesprek" zo voorbij. ;-)
Iedereen weet het beter, ikzelf denk ik ook weleens,  iets als ik iemand met een hond bezig zie. ;-)
Maar het zal wel, kost me teveel energie om er tegenin te gaan.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Dat zou bij mij 1 keer zijn , en dan terug reageren met het antwoord.

"Tja, waar is de tijd gebleven dat je als kind op 12 jarige leeftijd nog gewoon in de fabriek mocht werken....voor 6 dagen in de week..9 uur per dag..
Dat je 3 dagen in het kolenhok mocht slapen omdat je je handjes niet had gewassen voor het eten..
Dat je nog gewoon lijfstraffen kon uitdelen als je het woordje U vergat.
Dat je 83 km moest fietsen door weer en wind om op die school te komen waar ze je vingers blauw sloegen als je niet stil was........
Het is zonde...."zucht".....Het is zonde...........Waar is die tijd gebleven"..*en loopt hoofdschuddend weg*.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hhaha, de albino opmerking ken ik. Ook is Nova sowieso doof en blind, want ja ze is wit!

Opvoedkundige tips, daar gebruik ik vage antwoorden voor "is dat zo? goh..."

Laat nooooooooit iemand je hondje hard corrigeren, een witje is daar enorm gevoelig voor en binnen no time is al jouw harde werk verpest.

Als je het bij je ouders toch niet helemaal vertrouwd, zou ik toch even met ze om de tafel gaan en eerlijk zijn. Mijn ouders zijn ook van de harde kant, maar weten hoe ik daar over denk. Ik ben er volledig gerust op om Nova bij hen te laten, want zij houden zich aan mijn regels. (De kleinkinderen van mijn stiefvader bemoei ik me immers ook niet mee). Mocht er familie zijn die zelf ingrijpen terwijl ik er bij ben, of oppassen en ik kom er achter dat ze iets doen ben ik daar heel fel in, ik hoef ze dan niet meer in mijn leven. Als ik hun kinderen een tik op de neus geef, krijg ik toch ook dezelfde reactie?

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

@Denise Don't worry nog nooit heeft iemand met een vinger bounc aangeraakt (behalve om te aaien natuurlijk), anders ga ik bijten (letterlijk) ik wordt eerder fals dan de hond.

Inmiddels weten mijn ouders ook donders goed dat bounc alleen knuffels en kusjes mag. Gelukkig is "nee" het commando wat hij perfect kent, dan houd hij ook meteen op met waar hij mee bezig is. Dus de kennissen, familie en vrienden zien inmiddels dat mijn taktiek toch wel erg goed werkt.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Neem je Ippad mee en zet de volgende App er maar op
Mensen weten niet meer wat ze moeten zeggen;-)
(Hihi..ook al ongevraagd advies?)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Neem je Ippad mee en zet de volgende App er maar op
Mensen weten niet meer wat ze moeten zeggen;-)H8mpP6qhD8I
(Hihi..ook al ongevraagd advies?) "


.wat leuk!

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Pff, had ik ook wel met Buddie.
Een reactie van een man was: laat hem zo groot blijven, das een mooi formaat..
Toen dacht ik echt van, Mens, Tis een pup. Die groeien nog... kan ik niet bepalen.
En trouwens, formaat boeit me niet zo :-)

honden page profiel Renee & CèdroRenee & Cèdro 3 doggies

honden foto van Renee & Cèdro

Al die adviezen krijg ik ook regelmatig voorgeschoteld, al probeer ik meestal wel mijn gelijk te krijgen! (Ach, zal de leeftijd zijn O-))

Wel merk ik bij mezelf steeds vaker dat ook ik (ongevraagd) een hoop adviezen ga spuien bij vrienden, kennissen met honden. Wel juist tégen de 'oude stempel' in, over andere manieren van opvoeden (en kvv prediken), maar toch... Oei, misschien vinden mensen mij wel net zo vervelend ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

leuk is dat he zo gauw je met een pup over straat gaat in een keer iedereen afgestudeerd hondentrainer geworden is :-D

Lag er vaak een beetje aan hoe mijn mood was, de ene keer wilde ik er nog wel een discussie over hebben en de andere keer bedankte ik vriendelijk voor het advies en deed er vervolgens lekker niks mee O-). Denk maar zo ze bedoelen het ergens vast goed ook al heb je aan veel adviezen helemaal niks.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Al die adviezen krijg ik ook regelmatig voorgeschoteld, al probeer ik meestal wel mijn gelijk te krijgen! (Ach, zal de leeftijd zijn O-))

Wel merk ik bij mezelf steeds vaker dat ook ik (ongevraagd) een hoop adviezen ga spuien bij vrienden, kennissen met honden. Wel juist tégen de 'oude stempel' in, over andere manieren van opvoeden (en kvv prediken), maar toch... Oei, misschien vinden mensen mij wel net zo vervelend ;-) "

Ow KVV, voer ik ook. Niet over beginnen, ik kreeg het volgende naar me hoofd geslingerd:

"Als honden één keer bloed proeven kan je ze afmaken, want dan zullen zij altijd meer willen en dan gaan zij dingen die ze beschouwen als zwak, kleinere honden en kinderen bijten."
.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik snap zeker je irritatie hoor...
maar denk dat uitleggen niet helpt... omdat zij vinden dat dat niet zo hoort, gaan ze alleen maar doorzeuren...

als zij zeggen: je moet de neus door het plasje halen
zeg jij gewoon: 'oke'

en loop je weg ^^

dat kennissen ermee bemoeien is wel raar... ze moeten jou goed genoeg kennen hoe jij bent... dan kan je toch wel inschatten hoe je opvoed?
'oke' is daarbij niet de goede reactie...

ik denk misschien toch zeggen dat jij het op een positieve manier wil doen, want jij wil een band met je hond en die krijg je niet als je vanaf pup af aan op de harde manier aanpakt die niet eens werkt. ze worden alleen maar bang van je....
en zeg dan: als je het er niet mee eens bent, prima... ik doe het op mijn manier...

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^