Aan schaf mechelse herder (geen werklijn)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ronron

Hallo,

Wij zijn Ron(47) & Liesbeth(48) en hebben helaas onze mechelse pup terug gedaan (naar 5 dagen) naar de fokker.
Vader en moeder waren/zijn allebij politiehond dus een echte werklijn.
Ik zou graag willen weten of er ook fokkers zijn die niet echt op de werklijn fokken maar meer op het karakter van de hond. Wij willen dus een echte huishond waar we mee kunnen lopen, fietsen, zwemmen en behendigheidstraining.
Nu zeggen de meeste mensen dat een mechelse herder niets voor beginners is maar ik zou er zo graag 1 willen hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aan schaf mechelse herder (geen werklijn) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Zelf had ik een duitse herder, een wolfsgrauwe uit een werklijn. Mij is altijd verteld dat juist de werkhonden een goed karakter hebben. Ik heb er indertijd ook lang naar zo n hond gezocht en dat was ook de moeite waard.

Deze hond was wel pittig maar echt de liefste, leukste, grappigste en trouwste hond die ik ooit gezien heb, ze was lief voor iedereen, je kon haar met een gerust hart bij iedereen toelaten en hoefde nooit een moment bang te zijn dat ze iemand iets zou aandoen,het hangt er toch vooral vanaf hoe je een hond opvoedt volgens mij.

Volgens mij let een goede fokker behalve op gezondheid toch vooral ook op karakter?

Je hebt na 5 dagen het pupje teruggebracht?

Ik denk wel dat je elke hond als beginner kunt nemen als je je maar genoeg laat informeren en niet de vergissing maakt dat een herder hard aangepakt moet worden. Ik ken ze als zeer gevoelige intelligente honden die graag iets met hun baas ondernemen.

honden page profiel Bert & GemmaBert & Gemma 1 doggies

honden foto van Bert & Gemma

Hey Ron,

Weet waaraan je begint met een mechel.

Wij hebben ook samen als 1e hond een mechel genomen prachttige beesten die voor je door het vuur gaan en dus ook lief en sociaal zijn want dat maak je hem zelf!
Wij hebben ook eerst gewoon een beetje met hem getraind voor GH1 maar was veel te snel afgeleid omdat het te makkelijk was en begon hij vervelend gedrag te ontwikkelen. Nu doen we waarvoor hij gemaakt is namelijk werken geen dag uitgezonderd want dan vervelen ze zich en zijn ze niet de meest gezellige huishond maar heb je ze even laten werken,dan zijn het prachtbeesten. Die van ons ligt nu lekker bij mij op schoot mee te lezen.... ze kunnen dus toch rustig zijn haha :-D

Maar denk goed over de keus na en neem geen mechel omdat hij er zo prachtig uit ziet....

honden page profiel kimkim 3 doggies

honden foto van kim

Wij zijn zeer tevreden van onze pup, ook een mechelaar. In vergelijking met andere honden is hij vrij rustig, blijft zeer goed bij ons en kent de basiscommando's al heel aardig. We zijn er dan wel ook bijna constant mee bezig, smorgens een uur uitlaten, smiddags drie kwartier speuren, spelen enz... en savonds hondenschool, speurgroep, mee met de paarden en/of nog meer wandelen. Hij is dus echt een 'rustige' mechelaar, maar als we een wandeling overslaan en verwachten dat hij rustig blijft liggen tot wij zin hebben is het een tikkende tijdbom hoor. hij wil werken, actief zijn en daar is hij ook voor gefokt dus perfect normaal. Ik denk dat je van een mechelaar nooit een echte 'huishond' kan maken. maar dat hangt echt van je verwachtingen af. na een wandeling of een half uur speuren is hij gemakkelijk weer 2 uur kalm, maar daarna moet er toch weer wat actie komen. Voor mij is dit perfect wat ik van mijn hond wil, maar wat zijn jou verwachtingen?
laat je goed informeren door mensen, vrienden, kennissen die er ook een hebben. elke hond is uniek, maar de raseigenschappen vind je toch in grote lijnen bijk elke hond terug. en werklijn of niet een mechelaar is pas gelukkig als hij buiten adem en smerig in zijn mand ligt uit te rusten van een uur rollebollen met het baasje :-)
mijn mening natuurlijk he.

Onze fokker zit in merksem (belgie)en heeft een paar prachtige honden zitten, de pups worden omringd door katten, mensen en kinderen. de moeder van onze pup is het grootste knuffelbeest dat ik ooit ben tegen gekomen. Zij kunnen je ongetwijfeld ook meer info geven indien nodig.

veel succes met de zoektocht.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 2 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Ron,

Wat jammer dat je deze pup al na 5 dagen terug hebt moeten brengen. Mag ik vragen wat precies de reden hiervan geweest is? Wat voor soort karakter zoek je in een hond? Een Mechelse herder is sowieso veel werk, ze zijn wat drukker en nerveuser dan bijvoorbeeld een Duitse herder. Hoewel je een herder niet hard moet aanpakken moet je wel heel erg consequent zijn.
Wat gister niet mocht, mag vandaag niet, en morgen ook niet. Dit moet bij elke herder, niet alleen bij een zg. werkhond.
Ik ben het gedeeltelijk wel eens met de stelling dat een herder geen beginnershond is.
Zoals je aan mijn profiel kunt zien hebben wij altijd herders gehad, en het zijn superhonden, mits goed opgevoed. Inderdaad het zijn mooie honden, maar wel met een bepaald karakter.

Groetjes Marjan.

honden page profiel 1 doggies

Zoals Bert & Gemma ook al beschrijft is een mechel een hond die echt veel bezig moet zijn en die ook graag wil werken voor de baas. Gebeurt dit niet, dan kun je er een behoorlijke dobber aan krijgen. Zoals mijn ervaring is is zeker niet elke mechel geschikt als huishond, ik heb een mechel gehad, niet uit werklijnen en toch heb ik hem voor kort terug moet herplaatsen omdat hij niet meer in huis kon liggen en echt ongelukkig was. Zodanig ongelukkig zelfs dat hij zichzelf helemaal kapot beet.
Denk heel erg goed na voor je tot aanschaf van een mechel overgaat.
Als de hond toch niet geschikt blijkt als huishond, ben je dan bereid om er echt mee te gaan werken dat je alsnog het diertje gelukkig kunt laten worden?
Als pup zijn ze allemaal leuk lief en aardig, dan kun je nog niet volledig zien hoe ze zijn op latere leeftijd.
Mijn mechel begon ook als een perfecte huishond, maar bleek dus helaas niet te kloppen.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 1 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Wij hebben sinds 2 weken een pup...Storm...

En hij is ook een echte Storm...
Wel neemt hij verplicht ZELFSTANDIG zijn rust..
maar het is me er eentje...
Eigenwijs...
aan de riem lopen lukt wel..maar o wee als we niet de kant op gaan die meneer op wil..

Kben er dus achter dat het echt HEEL erg consequent moet zijn met opvoeden..
Nu is dat voor mijn vader geen probleem, voor mijn moeder en mij iets moeilijker...
Tot nu toe valt hij goed mee...
Maar het is nooit te zeggen hoe een hond later is..maar een goede opvoeeding is het halve werk later..dus meteen beginnen..

Succes...

honden page profiel ronron

Hoi marian,

Wij hebben de beslissing genomen nadat wij bij de dierenarts zijn geweest en een gedragsdeskundige bij ons thuis hebben laten komen.
Zelf hadden wij het gevoel dat het hondje geen echt puppy gedrag vertoonde. Ze kroop in een hoekje en gromde naar mensen die bij ons op visite kwamen.
Ze kwam ook niet spontaan op mijn vrouw af als ze thuis kwam van haar werk.
Wij vinden achteraf dat ze veel te vroeg het nest heeft verlaten namelijk al naar 6 weken en 3 dagen.
Ik vind dit een groffe fout van de fokker.
De dierenarts heeft ook geconstateerd dat de pup erg bang was.
De gedragsdeskundige constateerde dat de pup niet snel genoeg herstelde naar enkele proeven.
Zij vond het geen echte mensen hond en heeft ons het advies gegeven om haar terug te doen naar de fokker.
Gisteren de dierenarts opgebeld om de inentingen af te zeggen en de assistente vond het ook een goede beslissing.

Jullie zullen wel begrijpen dat we hier een behoorlijk kater aan hebben over gehouden.

Bedankt voor jullie snelle reacties.

Groetjes Ron & Liesbeth



honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Mireillevdw

Eerlijk gezegd denk ik dat een Duitse herder uit showlijnen of een Oudduitser wat geschikter is, dan een Mechelaar. ;-)
Mechelaars hebben naar mijn idee toch meer drang om te werken.
Wij hebben zelf een Oudduitse herder en we zijn superenthousiast over het ras.
Actief buiten en rustig binnen. Natuurlijk is hij altijd in voor een spelletje.We zijn zo enthousiast over het ras dat er heel waarschijnlijk over 1 à 2 jaar een 2de bij gaat komen. :-D
Let gewoon heel goed op het karakter van de ouders van je toekomstige pup. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat is dat voor fokker geweest dan? Broodfok? Ik zou via de rasvereniging voor pupbemiddeling gaan. Op zich zijn honden uit de showlijn rustiger, maar die vlieger gaat lang niet altijd op. Sommige showhonden zijn ook zeer werklustig en sommige werkhonden weer rustiger. Je moet een fokker uitkiezen die een pup aan jullie toewijst i.p.v. dat je na de geboorte al mag kiezen. Zo'n fokker kan dan goed naar de karakters van de hondjes kijken en zo de juiste pup uitkiezen voor jullie (een rustige). Socialisatie is erg belangrijk, dus de pup moet opgroeien in de woonkamer met moederhond en gesocialiseerd worden met mensen. Herders hebben een consequente, maar zachte aanpak nodig. Als je met de hond naar een hondenschool gaat die positief traint (dus niet met correcties en slipkettingen) en jullie bieden de hond lichamelijk en geestelijk wat hij nodig heeft, weet ik zeker dat jullie een fantastische hond kunnen krijgen!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

niki
ik las ergens dat je 9 uur per dag niet thuis zou zijn omdat je ging werken en dus je hondje herplaatst logisch omdat hij verlatingsangst had
maar waarom neem je dan wel een pup? gezien je er niet veel tijd voor hebt?

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

Niki heeft zelf geen pup. de pup woont bij haar ouders... ze delen de hond zeg maar ;-), Super oplossing he! :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ow wat ontzettend triest dat je dit hebt meegemaakt met het pupje. Ik vind het een zeer verstandige keuze dat je hem hebt teruggebracht naar de fokker.
Hij is inderdaad veel te vroeg uit het nest gehaald, maar daarbij klinkt het alsof er nog veel meer mis is gegaan in de eerste socialisatie of niets is gedaan daarmee.
Zo'n jong hondje wat al zo gromt en zo bang is, dat is heel moeilijk om daar als 'leek' zeg maar nog iets van te maken.
Het is al heeeel erg moeilijk voor een deskundige om dat in goede banen te leiden..

Nu dan op zoek naar een nieuw pupje.
Zowiezo kun je je laten voorlichten door de rasvereniging.
Is er een speciale reden dat je graag een Mechelaar wilt?
Het zijn heerlijke honden en zeer geschikt voor de sporten die je noemt.
Er zijn zeker fokkers die niet specifiek fokken op geschiktheid voor IPO of KNPV.
Je kunt de rasvereniging bellen voor meer informatie daarover.
Je kunt dan ook bij diverse fokkers thuis gaan kijken. Kijk ook eens op een forum vor Mechelaar liefhebbers.

Succes!

Groetjes, Margje

Cabasja (Gast)

Tja een duitse herder is niet zo oke voor behendigheid...
Een mechel uit en showlijn zal zeker goed geschikt zijn voor beginners....
Ik las in jullie ander topic dat jullie naar de winner gaan,ik zou daar eens met verschillende fokkers gaan praten.
Jullie hebben gewoon pech gehad om een hond bij de verkeerde fokker te halen.
Ik hoop dat jullie daar veel van geleerd hebben....

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 1 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ind.
Storm is mijn pup niet..
Mijn ouders hebben de hond gekocht maar ik deel de zorg,
als hun op vakantie zijn of een dagje weg...
Of als ze ziek zijn of gewoon geen zin hebben zal ik met de hond gaan wandelen etc.
Ik werk nu 5-6 dagen in de week en heb echt geen tijd voor een pup hoor...
Ik ga niet de ene hond herplaatsen en de andere nemen, beetje kort door de bocht

honden page profiel ronron

Hoi,

Helaas kan ik nergens fokkers vinden die bezig zijn met de showlijn van de mechelaar.

Als iemand het weet kun je dan het adres door geven.

Dank u

Anoniem (Gast)

Ik vind dit een groffe fout van de fokker zei je maar blijkbaar hebben jullie ook niet goed geinformeerd over een aanschaf van een pup anders had je nooit die pup zo vroeg weg genomen uit zijn nest.

gedragskundige voor een pup van 6 weken?
een pup weet op dat nog niet veel en ik kan erin komen dat ze bang en angstig is als ze zo vroeg weg gehaald is uit haar nest.
geef de pup wat tijd om te wennen,en laat hem niet meteen bestempelen dat het geen echte mensen hond is(de hond is net 6 weken oud en dan al geen mensen hond ONZIN)
ik vindt het dus niks dat je zo snel een pup terug brengt voor die redens.
en als de andere pup nou veel bijtgedrag vertoont is die dan meteen weer afgeschreven?




honden page profiel ronron

Hallo anonieme gast,

Ik geef toe dat wij beter hadden moeten informeren maar wij hebben aangegeven dat het onze eerste hond is en dat wij geen ervaring hadden.
Dat wij hem terug hebben gedaan naar 5 dagen is niet alleen om het bijtgedrag wij hebben op advies van de deskundige onze beslissing genomen en de dierenarts was het ook eens met onze beslissing.

En wij schrijven beslist geen pup af omdat hij alleen maar bijtgedrag vertoont.

honden page profiel ukkieukkie 2 doggies

honden foto van ukkie

Hoi Ron,

Ik vind dat jullie een heel moeilijke beslissing hebben genomen. Helaas had je je beter kunnen informeren toen, maar dat wist je niet. Nu weet je dat wel en neem je die moeite. Je ging toch ook naar de Winner? Echt geweldig. Succes met je zoektocht!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Ron,

Ik vrees dat je zoals je zelf al zegt, maar heel weinig fokkers zal vinden die de mechelaar uit showlijnen fokt.Wat ik je in ieder geval aan wil raden is dat je een teefje neemt en zeker een stamboom heeft. De kruisingen zijn vaak wat harder als de stamboomlijn. Ik heb nog ergens een stuk gelezen die dat aangeeft(ook het gebruik van de vele kruising mecheltjes in de PH geeft dat eigenlijk al aan). In het mechelwereldje zitten een heleboel fokkers en veel die aangesloten zijn bij de vereniging, dat wil vaak weinig zeggen kan ik je vertellen. Het is gewoonweg zo dat als ik een stamboom hond heb en ik daar een nest mee wil fokken ik dat gewoonweg kan doen, je wordt lid van de vereniging, de stamboom aanvraag wordt daar een stuk goedkoper door en niemand die komt kijken hoor, dus wat dat betreft kan er heel wat aangerommeld worden. behalve bij het aanbrengen van de chip en het papierenwerk dan komt er iemand langs van de 'raad van beheer'.
Een goede fokker zoekt samen met jou een pup uit die niet geschikt is voor de hondensport, hij staat jou met raad en daad bij om jou te adviseren, dat heeft deze fokker nu welliswaar ook gedaan maar op een vervelende manier.

Nu lees ik in bovenstaande reactie dat je naar de Winner gaat, heb het hier niet terug kunnen lezen in jou reacties, maar misschien dat je daar vindt wat je zoekt. Ook raad ik je aan om toch eens naar IPO of speur/zoekhonden trainingen te gaan kijken bij jou in de buurt, daar krijg je ook wel info die jij nodig hebt.


Wel is het zo dat uit een nest er altijd wel een paar zitten die niet geschikt zijn voor de sport waar ze voor gefokt worden.
Ik heb 3 mechelaars en geen van drie doet aan hondensport zoals PH of IPO, dus mijn mechelaars zin dus gewoon huishonden. Wel doen ze G&G.Het kan dus wel, je moet je er wel veel mee bezighouden, zoals trainen, geestelijke en lichamelijke bezighedden.


Het vereist wel een goed inzicht om een mechelaar op te voeden tot huishond.

Zo.n pupje zoals jij hebt gekregen kan er altijd tussen zitten. Als ik naar een van mijn mecheheltjes kijk dan is dat net zo'n pupje geweest. Het enige pupje van al de pupjes die de moeder heeft voortgebracht die zo bang was voor alles en iedereen. De rest waren alle frank en vrije pups. Dus het hoeft niet altijd aan de fokker te liggen. Het is een goed besluit geweest om je pup terug naar de fokker te brengen, want zo'n pupje opvoeden valt niet mee en de angst die zo'n pupje heeft krijg je er nooit helemaal uit. Voor een groot deel wel maar nooit helemaal er blijft altijd wel iets in dat koppie zitten.

Groetjes,
Wilma


honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

late reactie maar alsnog
ooooooo vandaar ik dacht al he hoe kan het nou allemaal
nou wel leuk heb je toch nog een hondje soort van toch hahahah

honden page profiel freijafreija

ik weet een goede show lijn Mechelaar fokster (sweet vulcan)ze doet een goede socialisatie(elke dag een ballon laten ontploffen,met de auto mee laten rijden,kleine kinderen komen langs,...)ze kiest wel zelf haar eigenaars maar ze vraagt wel iets meer als een andere fokker(niet overdreven veel)maar ga niet klagen over de prijs anders mag je een andere pup gaan kiezen.ze kijkt ook welke pup het meest geschikt is voor jou.

veel succes

Hallo Ron (Gast)

Mocht je nog op zoek zijn naar een mechelse herder pup ik weet een nestje die thuis opgroeien en die het nest mogen verlaten voor meer informatie mail maar [email protected]

honden page profiel XXXXXXXX

honden foto van XXXX

Ik ben van mening dat er hier veel overtrokken wordt!!

Hoe kan je in godsnaam al na 5 dagen met een pup zeggen dat het niet goed gaat ??Iedere pup heeft veel aandacht nodig, elke pup moet van alles geleerd worden!!
Ik heb een mechelaar van nu 8 maanden, jeetje wat een werk zit er in hem om hem wat te leren, maar hij wou ook graag leren, maar met iedere pup moet je rekening houden dat het heel veel tijd kost en energie kost!!
Een pup voed zich zelf niet op!!
Nu mijn mecheltje 8 maanden is, heb ik een heerlijke vriend, hij doet wat voor mij, ik voor hem, heerlijk hoor zo'n vriend!!

Maar ik blijf van mening dat je na 5 dagen hier niets over kunt zeggen en ik vindt het dan ook geen pas hebben om te zeggen dat het aan de "fokker" moet hebben gelegen, dat deze niet genoeg infoor geeft en dergelijke, voor mij is dit gewoon een kwestie van teleur gesteld zijn in het vele werk dat een pup meebrengt, niets mee en niets minder!!
Ik denk dat jullie beter op zoek gaan naar een al opgevoede hond!!

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

hoi ron
na dat wij misty kruising mechelaar met ? hebben moeten laten gaan zijn wij weer op zoek gegaan naar en mechelaar maar ivm eigen zaak moest het geen wakker of wat dan ook zijn. als je zoekt kom je inderdaad heel veel politie en bewakingslijn tegen, na een poos internet afstruinen zijn wij toch een mechelaartje tegen gekomen bij mensen thuis in huiselijke kring opgegroeid ,ze zijn er weinig maar zijn er wel bij lana was haar moeder aanwezig maar deze kon je gelijk zien was geen waker ze kwam kroelend naar mij toe ook was er geen van de 4 honden die er rond liepen die blafte dat was voor ons belangrijk ik zelf vind een mechelaar een super hond
maar je moet er geluk mee hebben veel sucses met het zoeken van een mechelaar

gr angelique en lana

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

rita

helaas ben ik het niet met je eens om te zeggen dat je een pup niet na 5 dagen terug moet brengen naar de fokker helaas kennen wij ook mensen die een mechelaar nu 8 maanden hebben die vrijdag terug naar de fokker is gegaan deze mensen hebben haar vanaf 8 weken in huis gehaald en het is een groot drama al vanaf dag 1 dat zij in huis is deze mensen waren helaas verkeerd voorgelicht als ik dan nu naar deze mechelaar kijk is het zonde om haar zo te zien mij lijkt het dan beter voor ron en familie dat ze een goeie keus hebben gemaakt hoe moeilijk he ook zal zijn geweest

gr angelique en lana

honden page profiel XXXXXXXX

honden foto van XXXX

Als je gaat samen wonen of trouwen, dan zet je twee karakters bij elkaar, als daar kinderen uit komen kun je ook vreselijk teleurgesteld worden in de kaakters, deze kinderen kun je ook niet terug brengen, je zult er mee moeten leven!!
Als je een pup aanschaft, dan ga je dit doen voor de duur dat de hond leeft, of het nu past of niet, je bent er aan begonnen en maakt het ook af, met alles wat wel of niet leuk/fijn is!!
Het is voor mij gewoon een kwestie van elkaar accepteren en nemen zoals de hond/mens is!!
Een hond is geen tv die niet bevalt en je even gaat ruilen!!
Nee ik ben van mening, dat als je A zegt, je ook B moet zeggen en er wat van zien te maken!!
Ga naar een goede hondeschool o.i.d en maak er wat van, hier is onze pup ook niet gemakkelijk geweest, een duitse is gemakkelijker, maar na veel tijd geinvesteerd te hebben, heb ik een vriend, een fijne vriend, door dik en dun!! Het is maar net, wat maak je er zelf van!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aan schaf mechelse herder (geen werklijn) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^