HP Wandeling Sahara Lommel 26 april

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

Ze heeft maar een klein hondje :P

honden page profiel Renee & CèdroRenee & Cèdro

honden foto van Renee & Cèdro

Wauw, een wandeling in de buurt! Nu zou ik toch ook heel graag eens mee willen! O-) (wel onder voorbehoud, als ik dat weekend niet juist moet werken)

Naam hond: Cèdro
Karakter hond: Hij is wat onzeker, en kijkt graag eerst de kat uit de boom, maar hij vindt andere honden zooooo leuk dat ik denk dat deze wandeling een goede kans is om zijn zelfvertrouwen wat te spekken!
Ras hond: Chihuahua
Geslacht: Reu, intact

Heb je eigen vervoer: Ja! Ik heb dus nog 3 (of 2 + honden) plaatsen beschikbaar. Ik kan mensen ophalen vanaf de grens (dus Budel, Hamont, station Weert zou ik eventueel ook wel zien zitten)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Nog even wat vraagjes; mogen honden er officieel los? En is het een wildrijk gebied? Of omheind? Of is er een plek (veldje) waar ze los even kunnen kennismaken? :-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ja wij 2 grote en 2 kleine xd

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" Nog even wat vraagjes; mogen honden er officieel los? En is het een wildrijk gebied? Of omheind? Of is er een plek (veldje) waar ze los even kunnen kennismaken? :-) "


Honden mogen er officieel niet los en er wordt streng gecontroleerd. Zeker vanaf het startpunt zal je ze moeten aanlijnen omdat daar een fietsroute loopt en de politie er nogal door raast met hun combi *kuch*snelheidsduivels*kuch* ;-)
Omheind is het trouwens helemaal niet, het is een open natuurgebied. Qua wild weet ik zo niet, er zitten sowieso de gebruikelijke eenden/watervogels/eekhoorntjes. Verder is het ook een drukbezocht ruitergebied, ik ben er tot nu toe altijd wel ruiters tegengekomen.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Honden mogen er officieel niet los en er wordt streng gecontroleerd. Zeker vanaf het startpunt zal je ze moeten aanlijnen omdat daar een fietsroute loopt en de politie er nogal door raast met hun combi *kuch*snelheidsduivels*kuch* ;-)
Omheind is het trouwens helemaal niet, het is een open natuurgebied. Qua wild weet ik zo niet, er zitten sowieso de gebruikelijke eenden/watervogels/eekhoorntjes. Verder is het ook een drukbezocht ruitergebied, ik ben er tot nu toe altijd wel ruiters tegengekomen. "


Oké bedankt! Als we dan komen is het waarschijnlijk alleen met Perdie. Want anders moet Orga aan de lange lijn en dat is echt niet handig voor andere wandelaars :-)

honden page profiel PP

Hier zou Cosmic sowieso ook aan de lange lijn moeten.. Vinden jullie dat vervelend? Mogelijk is Wispa er dan ook bij, en die zou ook vast blijven..

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

De zandvlakte is erg groot, dus daar kan Orga prima aan de lange lijn Yasmine :-) Veel zonnebaders zullen er dan toch nog niet liggen en voor de rest is er voldoende plaats om anderen niet te storen.
Dat Cosmic aan de lange lijn gaat is voor mij ook echt geen probleem hoor Pauline.

Het is alleen een eind wandelen tot je aan de zandvlakte bent en dat stuk moeten ze iets korter gehouden worden. Ik heb er al vaker groepswandelingen gedaan en dat heeft nog nooit een probleem gegeven. Eerst gezellig samen wandelen en daarna kunnen ze samen rennen, zijn ze elkaar gelijk ook al wat meer gewoon. Wie zijn honden lost doet dat (uiteraard) op eigen risico.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik denk dat wij dan toch niet mee gaan...
Odi gaat niet aan de kant voor ruiters / fietsers en komt niet terug op commando.

Aan de lijn is geen optie, daar Odi erg trekt als hij enthousiast is en hij aan de lijn te onzeker is naar andere honden.

Wij gaan dus overslaan.

honden page profiel Carola, Paco & ChloéCarola, Paco & Chloé

honden foto van Carola, Paco & Chloé

" Hej Carola,

Hier in mijn auto ook nog plek. Wij komen van Koningsbosch.
Dus als je helemaal alleen zou moeten gaan, kunnen wij je wel oppikken :-) "


nee sorry me vriend gaat ook mee, maar wel heel lief aangeboden :-D

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik wil graag mee!

Naam hond: Loes
Karakter: Loes is een sociale en speelse hond. Van grote en drukke honden kan ze wel wat schrik hebben. Ze speelt wel heel graag met honden van haar eigen grootte. 
Ras: Maltezer
Geslacht: teef, gesteriliseerd. (Nu 14 maanden)
Eigen vervoer: ja. Heb een Citroën c1. Ik woon in Beringen (België) en kan dus iemand met een kleine hond wel ophalen.
Opmerking: Loes heeft niet geleerd om los te lopen, maar ze is sociaal aan de lijn. Heb al gezien dat er nog honden zijn die niet los kunnen en het is geen losloopgebied, dus ik neem aan dat dit geen probleem is?
Het is voor ons beide de eerste keer dat we deelnemen aan zo'n groepswandeling. Zijn er dingen waar ik op moet letten? Die ik zeker wel en zeker niet moet/mag doen?

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Ik denk dat wij ook van de partij zijn!

Naam hond: Indy
Karakter hond: vind het leuk om met andere honden te rennen maar houd niet van opdringerige honden, opdringerig in de zin van dat ze met haar willen spelen.
Ras hond: border collie
Geslacht: teef, geholpen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Zal een flinke boete worden als het een beetje tegen zit... Hopelijk hebben jullie een leuke wandeling.. Ik ben daar ook wel eens geweest en vond het een prachtig gebied, maar honden moesten er de hele tijd aan de lijn, ook om natuur niet te storen.. Dan lijkt het me niet echt handig om er met een grote groep honden los te gaan lopen

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Koji heeft nood aan wandelingen in grote groepen waarbij iedereen aan de lijn zit, dit omdat hij ook onzeker is en enkel op deze manier kan leren om andere honden te negeren tijdens het wandelen. Was dan ook een tip van onze gedragstherapeute om mee te doen aan zulke wandelingen met hem... Dus als iedereen hun hond wilt loslaten, gaan wij deze wandeling overslaan, maar anders doen we mee! Eindelijk eens een wandeling in België! ;-)

Naam hond(en): Koji
Karakter hond(en): Kent de hondentaal goed maar is onzeker dus valt soms uit als sommige honden te dicht bij hem komen. Je zal af en toe grommetjes kunnen horen als honden aan hem willen snuffelen. Hij zal sowieso aan de lijn zitten en zich veel meer bezig houden met de natuur. Op vorige groepswandelingen had hij veel nieuwe vriendjes gemaakt én zich niet bezig gehouden met honden die hij niet leuk vond, eens we wandelen is alles in orde dus. Hij wandelde op een bepaald moment zelfs tussen 2 bazige mannetjes (met een afstand van een meter of zo), zonder problemen! Zo'n wandeling is vooral een goede oefening voor hem.
Ras hond(en): Shiba Inu
Geslacht: Reu, intact. 


Hoop stiekem dat iedereen niet het risico wil nemen en hun hond aan de lijn wilt houden haha, maar als jullie dit niet zien zitten (snap dat best) wens ik jullie veel plezier ;-) Rana & Koji: onder voorbehoud! 

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Mm als alle honden vastzitten willen we misschien wel mee met Orga. Dan hou ik gewoon genoeg afstand, is een goede oefening voor hem! Moesten we dan meegaan schrik dan niet dat we in het begin véél afstand houden want dat heeft hij in het begin nodig aan de lijn :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dan vul ik alvast dit lijstje onder voorbehoud in :-)

Naam hond: Orga en Perdie
Ras: Weimaraner en Dalmatiër (allebei 5 jaar)
Orga is een gecastreerde reu. Aan de lijn is hij nogal onzeker dus wij houden liever een behoorlijke afstand in het begin zodat hij rustig kan wennen. Als blijkt dat het teveel is voor hem slagen we gewoon een andere route in. Moesten er honden loslopen zou het wel fijn zijn moesten ze goed onder appèl staan want hij durft uitvallen uit onzekerheid naar loslopende honden. Op onbekend gebied is dit wel meestal minder en tegen dan zijn we weer 4 trainings-maanden verder ;-)

Perdie is een teefje. Voor haar zijn er geen echte opmerking, het is mogelijk dat ze losloopt aangezien ze toch meestal aan mijn been plakt tijdens groepswandelingen en andere honden negeert. Maar als jullie dat willen kan ik haar evengoed aanlijnen :-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

wij lopen hier geregeld.. hond is alleen in het begin stuk vast en daarna los. iedereen heeft daar de hond los, nog nooit iemand gezien die de hond vast heeft.
ok ben ik nog nooit ruiters tegen gekomen

jammer tamara
fietsers kunnen trouwens niet op het strand zelf komen/fietsen

en pauline geen probleem, als jij je hond vast wilt aan een lange of korte lijn moet je dat zelf weten.
mij zal het niet storen. weet niet of andere hier wel problemen mee hebben ?



en het is eigenlijk wel de bedoeling dat de honden los gaan.
die van mij gaan in ieder geval los..

ik zal alvast in het begin topic een lijstje maken van wie wel mee gaan en eventueel twijfelen

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Wij kunnen mee :-D "

Vul je het lijstje dan nog even in alstublieft

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Ik wil graag mee!

Naam hond: Loes
Karakter: Loes is een sociale en speelse hond. Van grote en drukke honden kan ze wel wat schrik hebben. Ze speelt wel heel graag met honden van haar eigen grootte. 
Ras: Maltezer
Geslacht: teef, gesteriliseerd. (Nu 14 maanden)
Eigen vervoer: ja. Heb een Citroën c1. Ik woon in Beringen (België) en kan dus iemand met een kleine hond wel ophalen.
Opmerking: Loes heeft niet geleerd om los te lopen, maar ze is sociaal aan de lijn. Heb al gezien dat er nog honden zijn die niet los kunnen en het is geen losloopgebied, dus ik neem aan dat dit geen probleem is?
Het is voor ons beide de eerste keer dat we deelnemen aan zo'n groepswandeling. Zijn er dingen waar ik op moet letten? Die ik zeker wel en zeker niet moet/mag doen? "


Je bent verplicht om goede zin mee te brengen ahha
verder zou ik niet direct weten wat je wel en niet mag... het moet gewoon een gezellige wandeling worden :-)
gewoon je zelf zijn :-)

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Naam hond: Mecx
Ras: west highland white terriër
Geslacht: gesteriliseerd teefje
Karakter: sociaal en vriendelijk.
Houd alleen niet van grotere onstuimige honden die te druk doen met haar.
Wil dan wel haar vrouwtje staan.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" en het is eigenlijk wel de bedoeling dat de honden los gaan.
die van mij gaan in ieder geval los.. "


Dan zou ik toch in NL of op een losloopgebied gaan wandelen als ik jou was. In BE geldt de aanlijnplicht en ik vind het nogal.. niet slim ;-)om hier te zetten dat je de honden toch allemaal los laat gaan. Natuurpunt en bos en beheer in Lommel lezen zulke fora mee, ze zijn al langer tegen alle loslopende honden in de Sahara. En ja, er wordt streng gecontroleerd.

Dan heb je verder geluk gehad trouwens. Ik ga heel vaak naar de Sahara, er lopen daar bijna altijd paarden op de zandvlakte (mag ook niet, gebeurt wel) en zijn er wel degelijk fietsers op de zandvlakte (de vorige wandeling die ik met Lian daar heb gedaan zijn we een bende wielrenners tegengekomen die net speciaal daar traint voor het losse zand).

Als je de hond losgooit als je alleen gaat wandelen is heel wat anders dan wanneer je het doet in een georganiseerde wandeling.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

dat klopt ook zeker... maar ik doe mijn honden geen plezier met zo'n gebied aan de lijn te houden.
dus die van mij gaan ( hoe egoistisch het misschien ook klinkt) zo wie zo los.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" dat klopt ook zeker... maar ik doe mijn honden geen plezier met zo'n gebied aan de lijn te houden.
dus die van mij gaan ( hoe egoistisch het misschien ook klinkt) zo wie zo los. "


Dan ga je toch naar een ander gebied? In Weert (halfuurtje van Lommel) mogen de honden los, geen kans op een boete voor de hele groep. Lijkt zelfs heel erg op de Sahara en er zijn vast nog wel zulke plaatsen.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Ik dacht dat het enkel verplicht was aan te lijnen tot je op het strand kwam?
Wij gaan regelmatig met de hondjes daar zwemmen, ze worden aangelijnd tot net aan het strand en dan laten wij ze los en gaan met ze in het water.
Wist zelfs niet dat het daar verplicht was om overal je hond aan te lijnen.
Hebben een paar jaar geleden met de hondenschool daar ook een wandeling gedaan en toen was er ook geen enkele hond aangelijnd.
Heb het ooit 1 keer meegemaakt dat er iemand met een paard op het strand gedeelte aankwam.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"

Dan ga je toch naar een ander gebied? In Weert (halfuurtje van Lommel) mogen de honden los, geen kans op een boete voor de hele groep. Lijkt zelfs heel erg op de Sahara en er zijn vast nog wel zulke plaatsen. "


Bij de weerterbergen kunnen ze idd goed rennen :-) 
Ik hou die van mij aan de langlijnig xd zal leuk worden 2 honden aan de lange lijn hahaha

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" De zandvlakte is erg groot, dus daar kan Orga prima aan de lange lijn Yasmine :-) Veel zonnebaders zullen er dan toch nog niet liggen en voor de rest is er voldoende plaats om anderen niet te storen.
Dat Cosmic aan de lange lijn gaat is voor mij ook echt geen probleem hoor Pauline.

Het is alleen een eind wandelen tot je aan de zandvlakte bent en dat stuk moeten ze iets korter gehouden worden. Ik heb er al vaker groepswandelingen gedaan en dat heeft nog nooit een probleem gegeven. Eerst gezellig samen wandelen en daarna kunnen ze samen rennen, zijn ze elkaar gelijk ook al wat meer gewoon. Wie zijn honden lost doet dat (uiteraard) op eigen risico. "


Het probleem met de lange lijn vind ik dat er nogal eens mensen of andere honden 'onderschept' worden. Ik vrees dat het in een grote groep niet zo handig is... Dan gaat iedereen erover struikelen want Orga loopt niet bepaald in één rechte lijn ;-)
.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" Ik dacht dat het enkel verplicht was aan te lijnen tot je op het strand kwam?
Wij gaan regelmatig met de hondjes daar zwemmen, ze worden aangelijnd tot net aan het strand en dan laten wij ze los en gaan met ze in het water.
Wist zelfs niet dat het daar verplicht was om overal je hond aan te lijnen.
Hebben een paar jaar geleden met de hondenschool daar ook een wandeling gedaan en toen was er ook geen enkele hond aangelijnd.
Heb het ooit 1 keer meegemaakt dat er iemand met een paard op het strand gedeelte aankwam. "


Nee hoor, ze moeten verplicht aan de lijn.
Binnenkort heb ik daar een fotomeeting waar ook toestemming voor moet gevraagd worden (eigenlijk altijd voor een grote groep honden maar laat ik me hier maar beperken tot het loslopen ;-)) en zowel het bestuur als natuurpunt keurde het enkel goed als de honden ten alle tijde aan de lijn waren. Ik wil hun antwoord wel even opzoeken als iemand daar interesse in heeft?

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" Het probleem met de lange lijn vind ik dat er nogal eens mensen of andere honden 'onderschept' worden. Ik vrees dat het in een grote groep niet zo handig is... Dan gaat iedereen erover struikelen want Orga loopt niet bepaald in één rechte lijn ;-)
. "


Beau is ook zo, kunnen we meteen een spelletje Vleeshoop spelen ;-)Alleen wel een vrijwilliger nodig om te ontwarren haha!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Beau is ook zo, kunnen we meteen een spelletje Vleeshoop spelen ;-)Alleen wel een vrijwilliger nodig om te ontwarren haha! "


Haha ja dat wordt leuk! :-D Iemand helemaal links van de groep, iemand rechts, iemand vooraan en iemand achteraan? Maximum 4 lange lijnen dus om verwarring te voorkomen, haha :-D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Er staat toch duidelijk een bord dat honden aan de lijn moeten: hier ook een verslag van het gebied:

http://tollertika.blogspot.nl/2013/05/de-lommelse-sahara-limburg-be.html

Dat je in je eentje het risico wilt lopen moet je zelf weten (al vind ik het niet kunnen omdat het niet voor niets geen losloopgebied is en er veel dieren leven.) maar om er dan een groepswandeling te organiseren is vragen om moeilijkheden.. Het bosbeheer hoeft het alleen maar te lezen en jullie op te wachten.. Dan heeft iedereen een boete

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Nog twee weken voor Dogsurvival!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^