Hulphond ''bang'' voor vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Heb niet zo veel verstand van hulphonden. Maar ik denk dat elk soort hond wel eens een beetje bang of onzeker kan zijn.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Geen enkel hondje is perfekt toch ;-)

Iedereen kan wel eens bang zijn

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Elke hond kan bang zijn, zeker van dit soort knallen. :-)

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

EEn echte hulphond word hier op getraind.
Maar ook die kkan natuurlijk schrikken en dan bang worden.maar is jou hond dan een officiele hulphond.en zoja wat voor soort hulphond? Hein.

honden page profiel ..

honden foto van .

Maar jouw hond was toch geen (officiële, opgeleide) hulphond? Misschien vergis ik me met iemand anders.

Als het een hulphond niet belemmert zijn 'taken' uit te voeren, dan is dit geen probleem denk ik. Iedereen is weleens bang, lijkt me dus een vrij normaal verschijnsel.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik denk dat dat best normaal kan zijn.   Nu een beeetje meeleven met de hulphond... want vuurwerk is niet normaal !

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Bij Stichting Hulphond Nederland (werk hier in de promotie) worden alle honden hier helemaal op getraind! Zeker natuurlijk de honden die bij clienten met een fysieke beperking terecht komen en bij clienten met PTSS (veteranen) dan moet de hond in zo'n situatie juist een bange baas steunen en niet anders om!

Maar ik denk niet dat jou hond minder perfect is hoor! Luna is therapiehond en ook hartstikke bang, maar dat maakt haar niet minder in haar werk:-) zolang jij een hond die bang is aankan rondom oud en nieuw is er niks mismet de 'hulphond' hoor:-)! Alleen verveelend voor et beestje zelf natuurlijk:(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Bij Stichting Hulphond Nederland (werk hier in de promotie) worden alle honden hier helemaal op getraind! Zeker natuurlijk de honden die bij clienten met een fysieke beperking terecht komen en bij clienten met PTSS (veteranen) dan moet de hond in zo'n situatie juist een bange baas steunen en niet anders om!

Maar ik denk niet dat jou hond minder perfect is hoor! Luna is therapiehond en ook hartstikke bang, maar dat maakt haar niet minder in haar werk:-) zolang jij een hond die bang is aankan rondom oud en nieuw is er niks mismet de 'hulphond' hoor:-)! Alleen verveelend voor et beestje zelf natuurlijk:( "


eens.

Het blijven dieren, geen robots..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze worden op geluiden getraind, maar als er vlakbij de hond een bom wordt afgeschoten dan is ook een hond die gewend is aan geluiden schrikachtig geworden.

vandaag is het gelukkig over en zijn er weer normale geluiden.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Tja iedere hond kan bang zijn natuurlijk.
Maar jou hond is ook geen echte hulphond dus deze heeft niet de gedegen training achter de rug wat echte hulphonden wel krijgen.

(Dit is overigens ook de reden dat ik van mening ben dat je niet zomaar een hond een hulphond mag noemen. Mensen die er weinig van weten krijgen zo mogelijk een verkeerd beeld van de "echte" hulphonden. Prima dat ze je helpt in moeilijke situaties, maar ze is gewoon jou hond, GEEN hulphond!)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ook zijn er ieder jaar getrainde hulphonden die verpest worden door vuurwerk en daarna bang zijn. Zo las ik pas dat een blinde vrouw rond de jaarwisseling verplicht thuis zit omdat haar hond bang is sinds er vuurwerk te dichtbij ontplofte. Zelfs al kan een getrainde hond er op enig moment tegen, dat is geen garantie voor altijd.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

" Maar jouw hond was toch geen (officiële, opgeleide) hulphond? Misschien vergis ik me met iemand anders.

Als het een hulphond niet belemmert zijn 'taken' uit te voeren, dan is dit geen probleem denk ik. Iedereen is weleens bang, lijkt me dus een vrij normaal verschijnsel. "


.
hij voert natuurlijk wel gewoon zijn taken uit alleen hij is denk ik gewoon een beetje onzeker

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Artikel van trouw, handgranaten zijn niets bij vuurwerkbommen in omloop. Toch niet heel raar dat een hond dan angstig kan worden met een gehoor 13 keer beter als een mens lijkt me. Zielig voor dieren dat knal vuurwerk!

Trouwens, ik was gister in Lauwersoog en daar waren ook mensen met een blinde geleide hond om de vuurwerkdrukte te ontsnappen..Daar hoorde je het geknal heel ergens in de verte...

Anoniem (Gast)

Wat heeft Marvey voor taken? Wat voor hulphond is hij?

honden page profiel Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik snap nog steeds niet of de hond nou echt opgeleid en getraind is hiervoor, of dat je hem een zo noemt omdat je vindt dat hij dat is. Een beetje onzeker zou ik niet gelijk 'bang' noemen, en naar mijn mening is het heel normaal dat een gewone hond even uit zijn doen is met al die harde knallen. 

" (Dit is overigens ook de reden dat ik van mening ben dat je niet zomaar een hond een hulphond mag noemen. Mensen die er weinig van weten krijgen zo mogelijk een verkeerd beeld van de "echte" hulphonden. Prima dat ze je helpt in moeilijke situaties, maar ze is gewoon jou hond, GEEN hulphond!)
"

Helemaal mee eens! Anders is mijn hond ook wel een hulphond, die van de buren ook, wellicht zelfs de halve hondenpopulatie van heel Nederland.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik snap nog steeds niet of de hond nou echt opgeleid en getraind is hiervoor, of dat je hem een zo noemt omdat je vindt dat hij dat is. Een beetje onzeker zou ik niet gelijk 'bang' noemen, en naar mijn mening is het heel normaal dat een gewone hond even uit zijn doen is met al die harde knallen. 


Helemaal mee eens! Anders is mijn hond ook wel een hulphond, die van de buren ook, wellicht zelfs de halve hondenpopulatie van heel Nederland. "


Het is maar een noemer, een hulphond, waarbij de meeste mensen het idee hebben van een Golden die een persoon met een visuele beperking begeleid.... Een hond die mensen met autisme begeleid is in Europa nog niet heel gangbaar en geaccepteerd! Het is prachtig hoe deze honden mensen met autisme kunnen begleiden, veel mensen leiden met trainers zelf deze honden op om deze doelgroep te begeleiden. Ook een groep waartoe deze honden van enorme steun kunnen zijn zijn is de psychiatrie. Deze honden kunnen mensen over forse drempels halen, bijvoorbeeld dat ze weer in een winkelcentrum durven te komen. Dit zijn vaak hulphonden die getraint worden om bij mensen paniek en angst te herkennen bij hun baasje. Ik heb volgens mij aan een eerder artikel mee gecommuniceert over hulphonden met de vraagsteller en ik vind het heel goed dat hij de kwaliteiten van een hond in kan zetten om weer naar buiten te gaan om activiteiten te kunnen ondernemen. In Amerika is deze vorm van hulphond heel geaccepteerd. Ja veel honden kunnen hulphonden worden, ze hebben de kwaliteiten om mensen uit een isolement te halen. De vraagstelling is gewoon of het normaal is dat een hulphond bang wordt voor vuurwerk.....Voor deze man is het een hulphond, omdat hij hem naar zijn eigen inzicht en hulpvragen getraint heeft. Ik denk dan niet dat het hier om alle honden gaat zoals die van de buurman, maar om en specifieke situatie voor deze hond. 

Ik denk dat wanneer het een belemmering is voor degene die de hond nodig heeft, de hond zou moeten trainen op harde knallen van vuurwerk..(hiervoor zou je een hondengedragstrainer in kunnen zetten)..Wanneer deze angst van de hond geen belemmering is voor iemand met autisme hoeft dit niet....Voor de hond opzich zoals bovenstaande ook aangeeft is het een normale reactie gezien hun grote oren:-) Als de angst en onzekerheid maar niet uitmond in gevaarlijk bijt gedrag.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ben het helemaal met je tekst eens hoor..en ik denk de rest ook. Maar ik denk dat de discussie boven jouw tekst meer gaat over of dat Marvey een hond is die specifiek getraind of opgeleid is om haar te helpen met haar autisme/angsten... Of dat haar hond gewoon erg lief en een steun voor haar is. De term hulphond is inderdaad niet beperkt tot hulp bij bijv. blinden o.i.d.. Maar er is wel degelijk verschil tussen een hulphond..en een hond die helpt, daar gaat het denk ik om.

Lady kan mij ook heel veel helpen (als ik even niet zo lekker in mn vel zit o.i.d) en honden maken sociaal contact voor mij maak ook veel makkelijker.. Maar dat maakt die honden/Lady nog geen hulphond, al helpt het me wel ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

"

.
hij voert natuurlijk wel gewoon zijn taken uit alleen hij is denk ik gewoon een beetje onzeker "


dat hij bepaalde taken uitvoert kan niet meteen worden gezegd dat hij ook echt een hulphond is

stel mijn hond kan duren open maken, dingen oppakken voor mij... dan zeg ik niet dat hij een hulphond is

hulphonden worden speciaal opgeleid voor het helpen van mensen die bepaalde dingen echt niet meer kunnen...
dan is het een hulphond

geen opleiding? wel taken kunnen doen... is voor mij geen officiele hulphond

ik ben geen ervaren persoon met dit soort dingen...
de honden worden dus getraint op dit soort dingen..

jou`n hond is wss niet opgeleid, kan alleen taken doen... maar dat hij taken kan doen, betekend niet dat hij onzeker is...
bied hem steun, geen geknuffel, geen getroost... maar bied steun :-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik ben het helemaal met je tekst eens hoor..en ik denk de rest ook. Maar ik denk dat de discussie boven jouw tekst meer gaat over of dat Marvey een hond is die specifiek getraind of opgeleid is om haar te helpen met haar autisme/angsten... Of dat haar hond gewoon erg lief en een steun voor haar is. De term hulphond is inderdaad niet beperkt tot hulp bij bijv. blinden o.i.d.. Maar er is wel degelijk verschil tussen een hulphond..en een hond die helpt, daar gaat het denk ik om.

Lady kan mij ook heel veel helpen (als ik even niet zo lekker in mn vel zit o.i.d) en honden maken sociaal contact voor mij maak ook veel makkelijker.. Maar dat maakt die honden/Lady nog geen hulphond, al helpt het me wel ;-) "


.Dat is zo mooi dat een hond dat voor jou kan doen!!! Wanneer in Nederland de hulphonden voor mensen met autisme geaccepteerd zouden worden, al zouden ze autihonden genormd worden bijvoorbeeld (ik noem maar wat), dan zou dit een hele positieve stap zijn! Lady heeft van zichzelf al de eigenschappen om jouw gemoedstoestand aan te voelen, wanneer je een hond daarin verder traint, kan zij inspelen op deze gemoedstoestand en iemand daarin zelfvertrouwen te geven om in een paniek situatie even de andere kant opgeduwt te worden..Zie deze tekst maar eens.
Ik doe er even een lief filmpje bij over de kracht van de hond bij een kind met syndroom van down:

honden page profiel ..

honden foto van .

@Sandra,
Ja, ik ben wel bekend met verschillende 'takken' binnen het kopje hulphonden. Maar ook op de website die je zelf linkt gaat het om honden die door professionals getraind zijn. " De vraagstelling is gewoon of het normaal is dat een hulphond bang wordt voor vuurwerk." Dan komt weer de vraag naar boven rijzen wát een hulphond nou eigenlijk inhoudt, en of je 'gewone' helpende honden en echte hulphonden over een kam kan scheren. 


"
Lady kan mij ook heel veel helpen (als ik even niet zo lekker in mn vel zit o.i.d) en honden maken sociaal contact voor mij maak ook veel makkelijker.. Maar dat maakt die honden/Lady nog geen hulphond, al helpt het me wel ;-) "

Dit dus! ;-) Super verwoord.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

.Dat is zo mooi dat een hond dat voor jou kan doen!!! Wanneer in Nederland de hulphonden voor mensen met autisme geaccepteerd zouden worden, al zouden ze autihonden genormd worden bijvoorbeeld (ik noem maar wat), dan zou dit een hele positieve stap zijn! Lady heeft van zichzelf al de eigenschappen om jouw gemoedstoestand aan te voelen, wanneer je een hond daarin verder traint, kan zij inspelen op deze gemoedstoestand en iemand daarin zelfvertrouwen te geven om in een paniek situatie even de andere kant opgeduwt te worden..Zie deze tekst maar eens. "


Ja, Lady is heel bijzonder. Ze is heel anders dan onze hond Misia. Ze zijn allebei heel lief hoor.. Maar Lady kan heel goed aanvoelen hoe ik me voel en daar op inspelen. Ik hou van beide honden, maar met Lady is de emotionele band veel sterker.. Maar goed, Lady is ook al langer bij ons als dat Misia hier is.

Ik zal de tekst eens lezen, vind zulke dingen erg interessant.

Onlangs had ik een gesprek met iemand, over de emotionele diepgang bij honden. En wij hadden eigenlijk beide het idee dat bij sommige (bij bijv. van nature meer 'gevoelige') hondenrassen de diepgang in denkwijze/emotioneel instinct groter is dan bij anderen. Als ik even mijn eigen honden als voorbeeld neem; Bij Misia heb ik altijd het idee dat ze van nature een beetje een 'happy go lucky'-type is en niet overal te lang bij stilstaat. Terwijl ik Lady af en toe echt diep kan zien nadenken en vaak meer expressie zie in haar doen en laten.
Misschien vermenselijking, maar zo komt het wel op me over.
Hoe dan ook, interresant onderwerp!

En of Marvey nou een 'officiele' hulphond is..of gewoon een lieve hond die haar steun geeft.. Het is gewoon fijn voor Heavenly dat ze Marvey heeft om haar door moeilijke situaties heen te loodsen :-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

Ja, Lady is heel bijzonder. Ze is heel anders dan onze hond Misia. Ze zijn allebei heel lief hoor.. Maar Lady kan heel goed aanvoelen hoe ik me voel en daar op inspelen. Ik hou van beide honden, maar met Lady is de emotionele band veel sterker.. Maar goed, Lady is ook al langer bij ons als dat Misia hier is.

Ik zal de tekst eens lezen, vind zulke dingen erg interessant.

Onlangs had ik een gesprek met iemand, over de emotionele diepgang bij honden. En wij hadden eigenlijk beide het idee dat bij sommige (bij bijv. van nature meer 'gevoelige') hondenrassen de diepgang in denkwijze/emotioneel instinct groter is dan bij anderen. Als ik even mijn eigen honden als voorbeeld neem; Bij Misia heb ik altijd het idee dat ze van nature een beetje een 'happy go lucky'-type is en niet overal te lang bij stilstaat. Terwijl ik Lady af en toe echt diep kan zien nadenken en vaak meer expressie zie in haar doen en laten.
Misschien vermenselijking, maar zo komt het wel op me over.
Hoe dan ook, interresant onderwerp!

En of Marvey nou een 'officiele' hulphond is..of gewoon een lieve hond die haar steun geeft.. Het is gewoon fijn voor Heavenly dat ze Marvey heeft om haar door moeilijke situaties heen te loodsen :-) "


.;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" @Sandra,
Ja, ik ben wel bekend met verschillende 'takken' binnen het kopje hulphonden. Maar ook op de website die je zelf linkt gaat het om honden die door professionals getraind zijn. "De vraagstelling is gewoon of het normaal is dat een hulphond bang wordt voor vuurwerk." Dan komt weer de vraag naar boven rijzen wát een hulphond nou eigenlijk inhoudt, en of je 'gewone' helpende honden en echte hulphonden over een kam kan scheren. 



Dit dus! ;-) Super verwoord. "


.@over één kam scheren: Nou in Amerika wel, en Europa niet...

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Ik heb het filmpje net even bekeken van Heavenly zelf.

En ik kan er lang of kort over praten, maar tegen iemand aanspringen, wat voor taak is dat eigenlijk? Baasje omver duw taak?
Misschien ben ik een beetje lomp in mijn mening, kan maar zo.

Maar als Marvey een hulphond zou zijn omdat hij trucjes kan, dan heb ik toch ook 4 hulphonden. Ben zelf rugpatient, moet ik bukken ga ik door een hel, ja Andor heeft geleerd om dingen voor me van de grond te pakken, maar dit doen we lekker in huis, geen haar op me hoofd die het bedenkt een hulphond label op het tuig van hem te plakken en naar de winkels te sjouwen.
En waarom niet? Hij is GEEN hulphond, hij kan me in huis wat helpen, maar een hulphond is hij niet.

Toen ik laatst down was, heeft 1 van de honden mij enorm geholpen, door rustig te gaan liggen en zich uitgebreid te laten aaien, ontspanning, mijn spanning kon afvloeien, moet ik hem dan meteen een label opplakken? Andor ook maar een label erbij, die pakt dingen op. Kayla dan ook maar een label erop, want ja ik ben ook ontzettend onzeker door dingen uit het verleden en zij steunt mij ontzettend, maar de enige plekken waar ik met haar ga is de markt of de intratuin, want andere plekken mag ze gewoon niet heen, klaar. En dan hebben we ook nog hond nr 4, een buffel van een hond, die zorgt er wel voor dat ik savonds de straat op durf... Naja ik hoop dat jullie mijn punt snappen.

Daarnaast is mijn mening zo hard omdat ik dus mensen ken, mensen met rugklachten etc die winkels niet meer binnen mogen omdat 1 of andere malloot met een fake hulphond daar de boel op de kop heeft gezet. Daarom ben ik hier zo hard in, die mensen worden in hun vrijheid beperkt door mensen die rondsjouwen met een fake hulphond met labels.

Dat mijn verhaaltje verkeerd word opgevat kan ik begrijpen. Dat mensen het niet met me eens zijn ook nog wel. Maar ieder zijn mening, en mijn mening is zo gevormd doordat ik het te vaak fout heb zien gaan met nep hulphonden die het dus wel mooi verpesten voor de echten!.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Elke hond kan op een gegeven moment bang(er) worden voor zulke achterlijke vuurwerkknallen als afgelopen tijd. Denk dat zelfs de best getrainde hond nog wel zou kunnen schrikken van bommen van dit kaliber.

Als een echte hulphond, dus voor mensen in een rolstoel, blinde mensen, zijn taken naar behoren blijft uitvoeren (en alleen even denkt 'wow, wat een knal!') is dat wel prettig voor de persoon in kwestie.
Ook ik ken het verhaal van een blinde vrouw met hulphond wiens hond totaal is verpest door vuurwerk. En niet alleen haar eerste hond, ook haar tweede hond moest ze wegdoen door vuurwerk-tuig wat het zo lollig vond om een rotje naar de hond te gooien (ze zou ze toch wat aandoen!)

Ook ik vraag me af of Marvey een échte hulphond is of een 'home made' hulphond om het zo maar even te noemen. Voor zover ik weet hebben echte hulphonden een speciaal tuig of jasje, blindegeleidenhonden hebben zelfs een hoesje voor over die beugel, deze honden mogen over het algemeen ook de winkels in waar andere honden dat niet mogen.
Ik vind het heel mooi werk wat deze honden verrichten en zeker ook wat Marvey voor jou doet :-)

Mellow zou nooit geschikt zijn als hulphond (echt of nep), maar ze helpt me wel. Heb ik een rothumeur, gaat zij als een bezetene heen en weer rennen of in het gras liggen rollen, daarmee vrolijkt ze me wel weer op (al stinkt ze daarna een uur in de wind ;-)).
Ze helpt me ontspannen, puur door naast me te liggen slapen (zo ontspannend, kijken naar een slapende hond). Ze kan me dus zeker helpen op momenten dat ik mezelf even niet zo leuk en gezellig voel.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens heb je niet alleen geleide honden, autisme honden, veteranen/ptss hulphonden en vast nóg meer varianten. Maar ook dit zijn varianten van getrainde hulphonden. Ook zijn er dingen die per ongeluk ontdekt worden, zoals epilepsie honden, diabetes hypo honden enzovoorts.

Probleem is dat er in Nederland maar erg beperkte vergoedingen voor zijn en zoiets bijna onbetaalbaar is.

Volgende forumvraag: mijn hond wil buiten niet plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^