Huilende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

Hoi allemaal
Ik ben het baasje van 2 schatten van asielhondjes, Fien, mix teckel-cavalier en Sam, Mix Border-Aussie. Nu is er sinds een week iets heel raars op til bij ons .
Onze Sam (2,5j) is dus een welopgevoede hond, super lief en braaf. Actief, dat wel, maar zo hoort het bij een border hè? Hij verveelt zich niet bij ons (man is trail-runner) en ook onze kids zorgen daarvoor.
De honden liggen 's nachts in de bench, dat hebben we zo aangeleerd en dat gaat prima. Ze liggen hier graag in.
Wel, sinds een paar dagen doet onze Sam heel raar: 's morgens worden we op de bovenverdieping wakker van een gehuil dat 'door je af gaat'. niet het soort gehuil van: ik wil eruit, maar echt diep 'wolven-gehuil'.. Gisterenavond toen we gingen slapen deed hij het ook.
Ook als hij buiten is, horen we af en toe zo eens een gehuil, en NIET het type van: ik wil binnen zijn. Echt een hele rare bedoening allemaal. Ik ''stoor'' me er niet aan, maar wil gewoon graag weten wat hij hiermee bedoelt. Sam is een hele slimme hond en daarom juist snap ik het allemaal niet.
Weet er IEMAND van jullie wat het probleem zou kunnen zijn?
Dank je wel!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Dat gehuil kan zijn om de roedelband te versterken.. ik denk dat het ermee te maken heeft dat hij graag bij jullie wil zijn en het liefste de hele roedel bij elkaar heeft? Je geeft aan dat hij het doet op momenten dat jullie niet bij elkaar zijn...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Zijn er misschien loopse teefjes in de buurt? Hier ook een laatbloeier die pas na zijn 2 de jaar de teven heeft ontdekt..........

honden page profiel KellyKelly

Dank je wel voor de reactie..
Goh, ik denk echt dat het niks ermee te maken heeft dat wij niet in de buurt zijn. Ook onze andere hond ligt in dezelfde bench dus het zou me verwonderen dat het dat is..
Ja, dit ben ik ook aan het denken. Hij is niet gecastreerd (ook omdat hij zich altijd gewoon gedraagt) en dat zou wel eens de reden kunnen zijn. Maar waarom 's nachts? waarom 's morgens? ik snap dat gewoon niet. Buiten zou hij mss een loops teefje kunnen ruiken dat voorbij wandelt, maar verder... ':-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh vergis je niet hoor......is echt niet nodig voor een reu om buiten te zijn om de geur van een loopse teef op te vangen.;-) Ik denk dat er juist 's nachts en 's morgens weinig afleiding voor hem is waardoor hij zich nog meer volledig daarmee kan bezig houden, hij weet het tenslotte al. Tja........'women on his mind'........(Viel hier wel even tegen toen ik vd een op de andere dag na 2 jaar niet meer de belangrijkste vrouw in zijn leven wasO-). Bij mijn andere reuen was dat veel vroeger........)

Mocht het echt storend voor je worden op de een of andere manier, zou je Puur geslachtsdrift kunnen geven. Dat zijn homeopathische druppeltjes die door een aantal forummers met succes worden gebruikt als hun reu het er te moeilijk mee heeft. Ik heb het zelf nooit aan mijn reuen gegeven maar hier op het forum al veel positieve ervaringen gelezen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

onze border maakt soms ook diep wolven gehuil als hij alleen moet blijven. Hij zit dan in de berging en hoort mijn ouders vertrekken, dat ik nog op mijn kamer zit heeft hij dan niet door en heel soms komt er dan zo'n huil.
Het lijkt ook totaal niet op janken wanneer hij ons ziet vertrekken of binnen wil komen ofzo.
Ook niet op het huilen naar ambulances, maar echt diep en lang, vaak ook eenmalig.

Misschien toch iets dat hij bij jullie wil zijn, of een soort van reactie verwacht.

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

Het huilen heeft te maken met roedel gedrag. Hij huilt (roept) om zijn roedel bij zich te roepen.
Wolven hebben gedrag ook, het komt van de oerhond (wolf)
Het is dus een vorm van communiceren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^