Help! Iemand denkt dat ik mijn hond mishandel!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sophiasophia

Help, iemand denkt dat ik mijn hond mishandel, wat nu?
Ik liep met mijn teckel in het park met een vriendin. De vader van een vriend van mij was daar toevallig ook met hun hond. Die hond was best wel groot en mijn hondje was bang dus tilde ik haar op. Toen ik har wat beter in mijn armen wou nemen maakte ik die beweging die je ook maakt als je een kind wat beter vast houd, een beetje omhoog springen of zo met je armen? Toen schoot ze uit mijn arm en viel ze op de grond, ze kwam gelukkig op haar pootjes terecht. Maar die man die was gelijk zo van ohhh, schatje word je mishandeld dit dat. Ik zei zo van ze viel en toen zei hij volgens mij gooide je haar. Ik snap wel dat het daar op leek maar ik zou NOOIT met mijn hondje gooien. Nu ben ik dus bang dat hij dat tegen die jongen die ik ken ga zeggen en die het weer tegen de hele klas gaat zeggen en dat dan de hele klas denkt dat ik mijn  hond mishandel... (Ik zit nog op het vo) 
Wat nu? 

Het lijkt misschien raar dat ik dit zelf niet weet te bedenken maar ik voel me er gewoon ontzettend k*t over en dan vind ik het fijn om ergens tips te krijgen bijvoorbeeld...

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Ik denk (en weet wel zeker) dat die man jou in de maling nam door dat te zeggen.
Hij zag drommelsgoed dat jij haar gewoon optilde om haar te beschermen.
Die vent wilde je gewoon plagen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

die man zal wel een geintje gemaakt hebben :-)

en als dat jongetje toch zo doet, moet je er maar het jouwe van denken ..

mensen hebben altijd een oordeel van een ander, nog voor ze de waarheid weten..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Overigens kan je dit voorkomen door je hond gewoon niet op te tillen. Door een hond op te tillen versterk je de angst alleen meer. Gewoon op de grond laten staan en vertrouwen geven door je eigen uitstraling, kan je de hond ook niet laten vallen.

En verder niet te druk om maken. "Shit happens"  zogezegd en je kan niet alles voorkomen. Niet makkelijk misschien maar zo is het wel :-)

honden page profiel sophiasophia

Dankjewel voor de snelle reacties en voor de reacties! 

Ja dat zal waarschijnlijk ook wel, dat hij er een grapje over maakte, 

Maar dan ben ik weer zo iemand die er een heel probleem van maakt :-D

En ja, dingen gebeuren inderdaad :3

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

frank ik weet uitervaring dat je dat soms uitreflex doet.. O-)heb het hier ook al voorgehad toen bandit nog maar 15 weken was.. op de losloopweide zitten 2 jongeren met 3 honden een staffmix een mechel en mechelpup, op t moment dat ik bandit loslaat vliegen de volwassen mechel en staffmx elkaar in de haren.. heb bandit toen toch ook mooi opgepakt en weggelopen ..

slim? nee misschien niet in de hond zijn ogen .. Maar ik was wel zeker dat mijn pupsel met al zijn haartjes thuis kwam :-D

honden page profiel sophiasophia

Mijn hondje is wel vaker aangevallen door grotere honden dus ik kijk nu wel goed uit, mijn reactie is daar door wel snel dat ik haar op til maar ik snap ook dat je zegt dat het beter is voor zelf vertrouwen bijvoorbeeld om haar te laten staan, toch is mijn reactie nu best snel op tillen maar ik zal er wat beter op proberen te letten. Ik wil gewoon niet dat mijn kleintje wat overkomt!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Zie het vooral niet als kritiek hoor, maar als een tip. Je kan altijd een stukkie omlopen he :-)

honden page profiel sophiasophia

Ja dat is natuurlijk ook waar, en ik zal/zie het niet als kritiek ik vind het een goeie tip aangezien ik dat nog niet wist ;-)

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

" Overigens kan je dit voorkomen door je hond gewoon niet op te tillen. Door een hond op te tillen versterk je de angst alleen meer. Gewoon op de grond laten staan en vertrouwen geven door je eigen uitstraling, kan je de hond ook niet laten vallen. "


Bij sommige honden is het veel beter om ze wel op te tillen. Sommige kun je inderdaad beter wel op de grond laten staan. 
Het gaat erom dat je je hond vertrouwen geeft, en dat je hond weet dat ie op je kan vertrouwen om hem veilig te houden. En soms is het dan wel nodig om hem even op te tillen wil je niet dat hij het vertrouwen in je kwijt raakt en gaat denken dat hij zich zelf moet gaan verdedigen omdat jij dat niet doet. Veel van de angstbijters hebben zo geleerd om zelf de touwtjes in handen te nemen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat is hier belangrijk ?  Dat je je hondje niet gooide... of dat een ander kan denken dat je het wel deed.  Een beetje eigenwaarde houden en je niet zoveel van anderen aantrekken... Als iemand je er op aanspreekt vertel je toch gewoon wat er echt gebeurde...

En wat hondje optillen of niet betreft... Niemand kan zeggen "altijd optillen".. niemand kan zeggen "nooit optillen"... Elke situatie is anders...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Vraag gewoon aan de jongen of z'n vader echt denkt dat je je hond expres liet vallen. Als dat zo is zou je nog een keer met z'n vader kunnen gaan praten

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als het in je klas verspreid word en mensen komen aan je vragen of het echt zo is dan nodig je ze gewoon gezellig bij je thuis uit.
Kunnen ze allemaal zien hoe leuk je teckeltje is ;-)
En dat je hondje heel erg gek is op jou.
Niemand die het dan nog gelooft.

honden page profiel Chiara ContinoChiara Contino

honden foto van Chiara Contino

Ongelukken kunnen gebeuren he :-)
Betekend niet dat je ze mishandeld.

Mag ik je wel aanbevelen je hond NOOIT op te tillen. Welk ras of hou oud die ook is..
Optillen is echt wel tegen de natuur in, en er ontstaan veel gedragsproblemen gewoon door de hond op te tillen!
1 uitzondering is het optillen van een pup wanneer die onzindelijk gedrag vertoont (dan stopt ie met plassen)

Volgende forumvraag: Afmeting buitenkennel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^