Cosmic en d'r urine-probleem *UPDATE* Weer gezond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Bioindustrie rund wordt vaak veel te snel gerijpt op onnatuurlijke wijze. Afhankelijk van welk proces is gebruikt, kan het ingespoten zijn met een zoutoplossing om het rijpproces te bevorderen. Dit zou ik dus (van een verkooppunt) pertinent niet voeren bij wat voor nierschade dan ook, want veel van dit vlees komt van massaslacht vaak buiten Nederland. Paard is op zich heel prima, maar weet wat je voert en waarom je het voert. Veel vlees van bepaalde leveranciers komt uit Polen, ook paardenvlees. Sinds begin dit jaar zijn er diverse grote partijen besmet paardenvlees onderschept, omdat daarin  phenylbutazone is aangetroffen. Er zou te kort gewacht zijn met slachten. Maar eigenlijk wilde ik dat niet schrijven. Paardenvlees bevat enorme hoeveelheden ijzer en glycogeen. IJzer moet door de nieren gefilterd worden en kan zich binden aan calcium oxalaat/fosfaat stenen. Glycogeen zou ik me op zich niet zo druk om maken. Gezonde organen kunnen alle stoffen prima filteren en ontgiften. Als je urineonderzoek laat uitvoeren, dan zou ik de dag er voor geen paardenvlees geven, want dat zie je geheid terug in de urinewaardes, waaronder een verhoogd ureumgehalte en eventueel een pH schommeling. Geen dingen om je echt druk om te maken, maar voer het met mate. Liever geef ik enkel Nederlands paardenvlees. In hoofdzaak zou ik 'witvlees' soorten voeren, dus (wild) gevogelte eend, kwartel, parelhoen, fazant en kleine prooidieren zoals konijn. En van 'roodvlees' soorten hooguit 2x per week geit, lam, hert, haas, guanacovlees etc. Wild en biologisch voeren is nuttig, maar de term biologisch wil niet zeggen dat de kwaliteit van het product er mee gewaarborgd is en aan optimale voedingsstoffen voldoen. Blijf vooral variëren als je KVV voert.

honden page profiel PP

Vanmorgen is, twee weken nadat ik met de antibiotica (kuurtje van 10 dagen) startte Cosmic's urine weer gecontroleerd. Terwijl de dierenarts de urine bekeek stond ik in de wachtkamer. Ze kwam naar buiten en zei; "Helemaal schoon!". Dus ik helemaal verbaasd, schoon? Hoezo schoon? En de calciumoxalaat dan? Allemaal uitgeplast. Ontsteking is ook weg en de pH-waarde was nu 6,5. Perfect dus. De zak Royal Canin teruggebracht dus geld toe gekregen op het urine-onderzoek ;-)

Ik ben helemaal opgelucht :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn! :-)
En hoe nu verder? Mag ze weer haar gewone kvv eten enzo?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Jeej!

honden page profiel PP

" Fijn! :-)
En hoe nu verder? Mag ze weer haar gewone kvv eten enzo? "


In principe wel, ze moet wel regelmatig blijven drinken, dus wel water door haar voer blijven doen. En uit voorzorg blijf ik toch maar voorzichtig met vlees van lagere kwaliteit en vlees met heel hoge waardes. Ook blijf ik haar wat extra spiervlees geven zo nu en dan omdat het bot percentage in veel KVV's toch wel gewoon hoog is.

Pff, ik ben echt blij dat het zo "opgelost" is, dat het waarschijnlijk geen levenslang probleem is waar ik heel veel rekening mee moet houden. Gewoon een beetje opletten.. :-)

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Jippie! Dat is een hele opluchting! Hopelijk een heel gezond 2014!
Enne.... Dan kun je je nu weer richten op je volgende "probleem", tweede hond of niet.. O-)

Hahahahahaha...

Helaas... Zag net je andere topic, dus daar gaat je droom voor nu... Maar doordromen hoor...., ooit!!!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is zeker super om te horen. (en logisch dat je er met zoiets rekening mee houd dat het blijvend is, gelukkig weet je precies waar je op moet letten en wat helpt te voorkomen.
Dus samen gezond het nieuwe jaar in ':-) ;-)Blij voor jou en Cosmic

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Fijn! :-D

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super! Fijn dierenarts bezoekje, goed nieuws en geld op de koop toe:-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Dat is goed nieuws. Je weet nu in elk geval wat je niet moet doen om herhaling te voorkomen.;-)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Raar uitsteeksel uit staart
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^