speelmaatje voor amstaff, rijswijk-den haag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel taumenttaument

Hoi allemaal,
ik heb me net geregistreerd en ik word niet echt wijs uit de veelheid aan onderwerpen hier. Ik wist neit preces onder welek onderwerp ik mijn verzoek moet plaatsen maar ik hoop dat ie terecht komt..:-)
Ik heb twee honden van ruim anderhalf jaar, een franse buldog, teef met overgewicht en een amerikaanse stafford, reu. Om die laatste gaat het. Kort gezegd komt het er op neer dat ik een speelmaatje voor hem zoek. Hij is superenthousiast en nogal lomp in zjn benadering naar andere honden toe. Veel honden kunnen dat niet handlen..uhm...eigenlik krjgt zo;n hond de kans niet want als hondeneigenaren me zien aankomen duiken ze weg of springen de bosjes in. Zo jammer, ik heb Tyler altijd aangelijnd en houd rekening met andere mensen en honden. teveel waarschijnlijk, want daarom laat ik m niet los op speciale uitrengebieden of het bos. Mensen reageren hysterisch op mijn hond waardoor ik dat soort plekken vermijd. Hij heeft er echt veel behoefte aan, om lekker te rennen en te dollen. gewoon aan sociaal contact met een andere hond. Ik moet wel zeggen dat hij in de fase tussen puber en volwassenheid inzit. Stoer doen en dominante trekjes vertonen om zijn status te bevestigen. Hij kan met teefjes sowieso goed overweg. Het liefst een die qua uithoudingsvermogen tegen hem op kan. Af en toe komt ie weleens een dalmatier, teef, tegen. haar bazin is een hardloopster. Tyler rent dan altijd mee. Dan geniet ik. Ik gun het hem zo! Ik woon in de omgeving Rijswijk, nabij de Boogaard, dus echt heel veel groen! Ik hoop dat ik reacties krijg. Ik weet niet of ik voldoende info over tyler heb gegeven. Maar het is gewoon een schat, alleen erg onstuimig en hij denkt vaak dat ie een pup is..:-)
Ik zeg er wel eerlijk bij, als ik geweten had wat een negatieve reacties dit ras zou oproepen, bij veel mensen had ik wel twee keer bij nagedacht. Maar ik heb m nu eenmaal en maak er het beste van.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Een goed idee om een speelmaatje te zoeken voor Tyler! Als hij goed luistert is er vast wel een plek waar ze dan los kunnen (oeps niet helemaal legaal, maar toch).

Ik wens je veel succes, er zitten behoorlijk wat stafford-achtigen op het forum, dus dat zal denk ik wel lukken ;-).

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

De onze is ook veel te hevig en sommige andere honden kunnen daar inderdaad niet mee om :-DMaar de onze is een engelse bulldog. Sommige mensen hebben daar ook schrik voor. Heb het al eens gehad dat iemand hem een schop wou geven terwijl hij gewoon voorbij liep. En met kleine hondjes waag ik het gewoon niet want Luca is veel te hevig. :-)

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Het lijkt me niet gepast om met dit ras soortgenoten op te zoeken om mee te laten spelen! Je hebt nog een jonge reu en het is wachten tot die knop omgaat. Het is imo onnodig risico lopen en ik vind dat je dat niet moet willen. Je hebt 2 honden die zich prima met elkaar kunnen vermaken, daar heb je echt geen vreemde honden voor nodig.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik snap er helemaal niets van....

Je heb een FB teef met overgewicht en zoek een speelmaatje voor je AST reu?

Zou je niet voor die teef een maatje moeten zoeken en wat minder voeren, dat lijkt me iig slimmer als voor je reu een speelmaatje zoeken..... Om nog maar te zwijgen over de AST en het gedrag naar andere honden toe als ze eenmaal volwassen beginnen te worden. Zou mij totaal niet verbazen dat jij geen idee heb wat je aan de lijn heb hangen en dat andere honden eigenaren niet voor niets je uit de weg gaan. De meeste mensen houden er niet zo van als een hond zich heel dominant op hun hondje storten en al helemaal niet bij dit soort rassen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik ga even met Mick mee Als je bulldogdametje overgewicht heeft waarom laat je hun niet spelen samen?
Lijkt mij dat ze goed aan elkaar gewaagd zijn toch? Brutus hier is 17 jaar oude JR maar speelt nog steeds met mijn twee jaar oude AM bulldog x mastino en die grote houdt echt rekening met dat oude mannetje.

Maar wees eerlijk je zegt het zelf ook al hij zit tegen het volwassen aan en heeft wel wat trekjes om zich kenbaar te maken nou sorry dan zou ik ook geen risico nemen eerlijk gezegd. Je hebt denk ik niet de makkelijkste hond qua karakter genomen want het zijn gewoon tanks redelijk ongecontroleerd waar ze niets aan kunnen doen hoor maar het is wel een feit. Wil je een heerlijke sociale hond die je overal mee los kan laten had je toch even verder moeten kijken. En natuurlijk zijn er genoeg uitzonderingen goed opgevoed maar daar moet je niet van uit gaan

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

jammer dat ik niet in die plaats woon, anders had ik zeker met marvey met jou gaan wandellen en je lieve AST

Maar ik wens je veel geluk met zoeken :-D

honden page profiel taumenttaument

dank jullie wel voor julie eerlijke reacties. Die franse bulldog is niet opgewassen tegen de kracht van Tyler. Zij heeft ook enige tijd mank gelopen doordat hij zijn eigen kracht niet kent waardoor zij hem bij voorbaat al uit de weg gaat.
En idd ben ik me heel goed bewust wat voor soort hond ik heb. Het was totaal, niet de bedoeling om een dergelijke hond te nemen maar ik kon niet aanzien wat ze het dier aandeden en wat ze met m wilden gaan doen. Ik heb nu eenmaal voor die hond gekozen en wil er het beste van maken. Ik ben met hem op cursus geweest en bij gedragsdeskundige. Hij is erg leergierig en pikt de commando's snel op. Thuis en ook buiten heb ik m onder appel. op het moment dat ie andere honden ziet is het wat anders en totaal afgeleid. Toch blijft dat onstuimige gedrag.
Maar goed, totdat er wellicht een geschikt speelmaatje zich aandient rent hij veel naast de fiets om zijn energie kwijt te kunnen.

O ja, het was niet echt de bedoeling dat ik de voorkeur geef aan Amstaff, maar omdat het om een dergelijke hond ging, he ik desbetreffend ras aangeklikt. Stom!

groetjes!

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Je moet het natuurlijk allemaal zelf weten, het is jouw hond. Het is alleen niet verstandig om hem met andere honden te laten spelen. Doe dan iets in de richting van sport. Er zijn genoeg alternatieven dan enkel spelen met soortgenoten.

Mocht je toch besluiten om je hond met andere honden te laten spelen dan zal ik ook maar alvast een breakstick aanschaffen en daar leren mee om te gaan. Bedenk je wel van te voren dat als jouw hond ergens opklapt het gelijk de krant zal gaan halen!

Neem je verantwoording hierin en zorg ervoor dat je de overige liefhebbers in dit land niet benadeeld. De rad is immers zo weer van kracht.

honden page profiel taumenttaument

@APBT, juist wil ik mijn verantwoording nemen en hier goed overwogen mee omgaan. Niet om mezelf te verdedigen maar ik had juist niet de voorkeur voor een soortgenoot als speelmaatje. Maar goed, het is nu eenmaal geplaatst en ben blij dat ik wel eerlijke reacties krijg. het is meer dat ik het zielig voor Tyler vindt maar wellicht is veel fietsen en hardlopen met hem ook wel voldoende. Het is juist dat ik ervan opkijk hoeveel negatieve reacties zijn voorkomen oproept bij andere hondeneigenaren. juist om vooroordelen uit de weg te gaan heb ik m altijd aangelijnd, laat m zitten of liggen wanneer mensen met honden me (noodgedwongen)  moeten passeren. En let wel, het zijn altijd passerende hondjes die sowieos venijnig happen en bijten uit het niets. Ik realiseer me dat ik het aan het korste eind trek wanneer tyler het zat is en iets terugdoet, dus ik leg me er maar bij neer.
Geloof me, het is een tophond, maar ik wil niet in de situatie geraken dat ik op een gegeven moment moet zeggen: maar dat doet ie anders nooit...??!
Wellicht heeft Tyler dan genoeg aan mij en voldoende lichamelijke inspanning door hardlopen bijv, en is een speelmaatje niet echt nodig.

groetjes.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Exact wat je zegt Taument. Geloof me, je hond zal er echt niet ongelukkiger van worden. Ik heb er zelf 4 en die spelen ook niet met andere honden enkel met elkaar. We doen wel veel sporten en daar halen mijn honden weer hun voldoening uit. Wellicht dat het ook iets voor jou is.  Om je een beeld te geven. Dit doen we oa, trainen voor de evenementen. Zoals je kunt zien zitten alle honden vast en hebben ze allen plezier.

honden page profiel taumenttaument

jeetje, fantastisch om te zien. Jij weet dan ook waar je mee bezig bent.
het is eigenlijk meer dat IK denk dat ie een speelmaatje nodig heeft..hij kjkt af en toe zo zielig :-)
ik kom er wel uit om te zorgen dat ie sportief gezien aan zijn  trekken komt zonder dat ik me zorgen over andere honden hoef te maken.
bedankt!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

@ Taument...
ik denk dat je je antwoorden al hebt gehad...
en als jij lekker met je hond bezig bent, zal hij geen maatje missen, dat is meer mensen-denken...

dus voel je niet schuldig :-)

dat mensen je uit de weg gaan, krijg je erbij...

vind het netjes van je dat je er al rekening mee houdt en je hond laat zitten of liggen.

je kunt zelf zoveel leuks doen, uitgebreide wandelingen, onderweg wat spelletjes..
of sporten zoals je in de filmpjes zag, fietsen of steppen bv ook...
heb je geen andere honden voor nodig :-)

misschien heb je er wel wat aan om te trainen andere honden beter te negeren. dit omdat je zelf aangeeft dat ie dan wild wordt, en niet te houden..misschien omdat ie voorheen dan toch naar die honden toe mocht?
afleiden en aandacht op jou belonen, dan zal het vast beter worden ;-)

@ APBT
gaaf filmpje ;-)
zag een paar bekende hondjes voorbij komen :-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

@APBT: train jij met het reldel groepje? LOL Moet altijd weer lachen om die naam....

@taument: Denk dat je in pb wel wat info nu heb gekregen waar je wat mee kan en daarmee ook meer begrip zal hebben voor hetgeen hier geplaatst word. Vind het vooral goed om te lezen dat je open staat voor advies van kenners en dat je niet een CM wannabee bent!

Staffies zijn geen honden honden, maar echte mensen honden. Doen niets liever dan werken voor de baas! Zoek eens op youtube naar bv flirtpole training en je zal een manier zien om je hondje in korte tijd een flinke workout te geven die voor hond en baas erg leuk is om te doen. Hieronder mijn zoon van 7 jaar met onze AST teef aan het flirtpolen:

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Tnx Jeroen en Mick. Idd, ik train af en toe eens mee maar meestal doe ik zelf trainen hoor.

Top Taument;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^