Spullen opruimen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Hallo

Kan iemand stap voor stap uitleggen hoe je een hond iets laat oppakken en het b.v. In een bak laat vallen Dus zeg maar dat ze leert haar speelgoed op te ruimen.. Gewoon als leuk spel.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Het woord "vast" leren en daarna het woord "los"! Dit veel oefenen dan komt dat vanzelf goed denk ik!

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Deze vond ik heel leuk!

de was doen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

super leuk, hier een hond {helaas aangeleerd} om de gordijnen in de slaapkamer te openen, en nu te pas en onpas smorgens vroeg, kiekeboe speelt. :-D

sokken laten oprapen, en naar de wasmachine begeleiden, daar er in laten vallen, en ja commandoos aanleren van ..vast..en los..

en zo kan je zeker aanleren om speelgoed in de doos te stoppen, mits tie uitgespeeld is. haahhahahaha

honden begrijpen heel snel wat je bedoelt, speel maar eens met een bal, laat hem de bal maar halen, en geef tegelijkertijd het commando, en dat kan je dan ook gaan doen met kleding en dan in de wasmachine te stoppen, alleen maar leuk. niet te lang er mee doorgaan in het begin, anders verslapt zijn aandacht .

honden page profiel Missy & Lady † Missy & Lady †

honden foto van Missy & Lady †

Haha gelukkig is  missy geen ochtend hond en ligt ze smorgens heerlijk ik haar fatboy voor de raam. Dat vast lukt maar voor even dus blijven oefenen. Ik heb wel iets leuks een bel bij de deur. Als ze iets moet doen dan duwt ze haar snuit tegen de bel. En als ze echt heel nodig moet wordt dat een heel ongeduldige bel. In het bos gaat ze op boomstammen zitten met het commando op. Maar dat doet ze ook zonder commando. 

Op picnickbanken ook.

Zal er wel een foto,s van bij zetten.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Hihi geweldig van de gordijnen Willemijn =P

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Bij mij op de opleiding hebben we het omgekeerd aangeleerd gekregen. :-)

Je neemt dus een mand of een krat en een clicker. Je laat je hond het speeltje pakken en clickt en beloont daarna. Het speeltje moet nog in de mand blijven! Als je clickt zal de hond loslaten, dus dan valt het speeltje meteen in de doos. Dit doe je een aantal keer, totdat de hond door krijgt dat als hij het speeltje pakt in de mand hij beloond wordt. Dan maak je de afstand tussen de bodem steeds groter. Let wel op dat je niet te snel gaat.
Uiteindelijk tilt je hond het speeltje uit de doos. Het is nu tijd om het speeltje buiten de doos te leggen en je hond het op commando te laten pakken. Dan beloon je iedere richting die het speeltje dichter bij de doos komt. Eerst is een heel klein stukje goed, maar zodra de hond dat door heeft wordt je steeds kritischer en moet het steeds verder. Uiteindelijk moet de hond dus het speeltje in de doos gooien.
Dit leer je met de verschillende speeltjes aan. Je zult zien dat de hond steeds sneller door gaat krijgen wat de bedoelingen is met de speeltjes. Het is erg leuk om daarna de hond ook nog het verschil tussen de speeltjes te leren. Dus bijvoorbeeld "bal" en "flos".

Hopelijk heb je er wat aan! :-)

Volgende forumvraag: vechten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^