Ik mocht los!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Hallo!!

Vandaag ben ik met mijn vrouwtje en 3 vriendinnenvrouwtjes gaan wandelen in 'ons' losloopgebied. Ik moet van vrouwtje eigenlijk altijd aan de lijn, want ik ben een paar keer (eigenlijk best vaak) weggelopen omdat de haasjes en vogeltjes graag met mij wilden spelen! Als zij willen spelen... Hoor ik mijn vrouwtje niet meer en vind ik de vogeltjes en de haasjes veel leuker! Volgens vrouwtje is dat best gevaarlijk.... Ik vind van niet want ik liep altijd alleen maar door de weilanden.

Vandaag moest ik eerst ook aan de lijn. Mijn twee hondenvriendjes mochten wel los. Gelukkig kan ik ook echt goed spelen aan de lijn! Vrouwtje zorgt er altijd wel voor dat ik weer los kom als de lijn om m'n pootjes zit. Vandaag vond vrouwtje dat niet zo leuk, want ik was met een heeeeeeeele grote hond aan het spelen en vrouwtje kon er niet zo goed bij. 
Een van haar vriendinnetjes zei: wil je echt niet nog een keer proberen om Nero los te laten? We zijn met z'n vieren, er zijn 2 andere honden bij, het komt vast goed.
Vrouwtje moest twijfelen en zei dat ze er even over ging nadenken. Ik heb toen heel erg goed mijn best gedaan en kwam iedere keer als vrouwtje mij riep!!!
Toen ik net lekker aan het spelen was, hoorde ik een klik! En die klik?? Die betekend vrijheid!! Ik was los van de lijn en mocht lekker rennen met mijn vriendjes!
Ineens hoorde ik een hele harde piep! Dat was mijn piep! Zo hard als ik kon ben ik naar mijn vrouwtje gerend, want die piep betekend lekkers!!! En ja hoor... Er kwamen zo brokjes uit haar jas!

Daarna mocht ik weer rennen en spelen met mijn vriendjes! Ik heb zelfs door de modder gerold. 
Op het laatst kwamen er paarden aan gelopen... Ik hoorde weer mijn piep en ben netjes naast vrouwtje gaan zitten en heb gewacht tot de paarden uit het zicht waren. Gelukkig voor mij hadden de paarden een heeeeeeeel stuk verder gepoept en kon ik dat ruiken. Ik heb toen heel hard gerend. Ineens hoorde ik de piep 2x en hoorde ik vrouwtje roepen. Ik ben gestopt en keek even om. Oei. Vrouwtje was toen wel heeeeeeeel ver weg. Heb er toen voor gekozen om toch terug te gaan naar vrouwtje... De brokjes zijn toch lekkerder dan de poep van de paarden! Vrouwtje heeft me toen heel hard geknuffeld! Haar jas was helemaal vies... Heeft ze gelukkig toch gezien dat ik hard mijn best heb gedaan!
Thuis moest ik onder de douche en daarna mocht ik met een extra dekentje in de bench slapen. Nu ben ik weer droog en mag ik weer op de bank liggen!

Vrouwtje is nu heel trots op mij en heeft zelfs gezegd dat ik nu vaker los mag rennen! Leuk!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Goed gedaan Nero! ;-) Leuk hé dat loslopen!

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Echt wel! Gelukkig vond ik de lijn ook nooit erg, maar los is echt veel leuker! Vrouwtje heeft ook belooft dat ze de piep nog vaker mee gaat nemen met wandelen, ook aan de lijn! Die piep hoor ik soms ook wat beter als de stem van vrouwtje, die gaat niet zo hard...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Zo zie je Nero als je goed naar het vrouwtje luistert,mag je lekker met vriendjes rennen en spelen,super hoe je het vandaag hebt gedaan.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Super knap!! Geniet er maar lekker van en goed blijven luisteren he ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Leuk zeg!! Wat ben jij flink Nero! Kan je Orga even vertellen dat ie niet mag weglopen en dat ie dan ook los mag? Misschien moeten wij ook zo'n piep aanschaffen :-D

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Knap gedaan joh!! Fijn dat je vrouwtje begint te snappen dat je heus ook los kan!

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

" Leuk zeg!! Wat ben jij flink Nero! Kan je Orga even vertellen dat ie niet mag weglopen en dat ie dan ook los mag? Misschien moeten wij ook zo'n piep aanschaffen :-D "


Hallo vrouwtje van Orga!
Die piep werkt voor mij heel erg goed. Als ik dan hard ren en de wind suisd in mijn oren, hoor ik de piep boven alles uit. De stem van vrouwtje soms niet. Misschien is dat soms ook wel zo bij Orga, dan luistert ze niet naar jou maar alleen alles wat er om haar heen is! (Dat vind ik vaak ook veel leuker om naar te luisteren... ;-))

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Hallo vrouwtje van Orga!
Die piep werkt voor mij heel erg goed. Als ik dan hard ren en de wind suisd in mijn oren, hoor ik de piep boven alles uit. De stem van vrouwtje soms niet. Misschien is dat soms ook wel zo bij Orga, dan luistert ze niet naar jou maar alleen alles wat er om haar heen is! (Dat vind ik vaak ook veel leuker om naar te luisteren... ;-)) "


Ja wij hebben zo'n fluitje. Ik denk dat we dat eens gaan proberen aan de lange lijn. Het is zo fijn als ze gewoon los kunnen lopen vind ik!!! :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat goed Nero! Ik mag nog niet los, maar ik luister al wel veel beter naar mijn vrouwtje. Als we met de lange lijn op pad zijn dan kijk ik regelmatig even om (ze moet wel doorlopen natuurlijk) en als ze me roept, dan kom ik ook bij haar. Soms blijf ik halverwege even pauzeren, want dan ruik ik wat.
Maar als ik dan bij haar ben, dan krijg ik altijd een knuffel en dan mag ik weer lekker rennen en snuffelen.

Ik vind het aan de lijn ook niet echt heel erg, maar ik denk wel dat ik het fijn zou vinden als ik eens héél hard kan rennen en niet pardoes stop omdat de lijn op is.

Ik snap ook wel waarom mijn vrouwtje het niet durft, er zitten hier heel veel konijntjes en reeën en vosjes. En als ik die ruik... dan ben ik ineens doof, want dan hoor ik haar niet meer. En dan zou ik zomaar ergens tussen de bomen verdwijnen. En ja, dat mag natuurlijk niet. 

Maar ik ga wel héél erg mijn best doen en ik word steeds een beetje braver. Dus wie weet mag ik ook ooit wel los op een veilige plek :-)
En tot die tijd... heb ik het zo ook best heel erg naar mijn zin hoor :-)

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

"

Ja wij hebben zo'n fluitje. Ik denk dat we dat eens gaan proberen aan de lange lijn. Het is zo fijn als ze gewoon los kunnen lopen vind ik!!! :-) "


Ik merk wel dat ik nog heeeel veel vertrouwen moet gaan krijgen in Nero... Heb vanmiddag niet echt heel ontspannen gelopen, vooral heel zenuwachtig... K had vooral veel steun aan de andere honden en aan mijn vriendinnen. Vooral toen ie achter de paarden aan ging... Gelukkig zeiden ze: rustig blijven, nog een keer fluiten, roep maar een keer. Hij komt wel... En hij kwam... ;-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Wat goed Nero, als jij je zo goed blijft gedragen mag jij vast vaker los van het vrouwtje!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ik merk wel dat ik nog heeeel veel vertrouwen moet gaan krijgen in Nero... Heb vanmiddag niet echt heel ontspannen gelopen, vooral heel zenuwachtig... K had vooral veel steun aan de andere honden en aan mijn vriendinnen. Vooral toen ie achter de paarden aan ging... Gelukkig zeiden ze: rustig blijven, nog een keer fluiten, roep maar een keer. Hij komt wel... En hij kwam... ;-) "


Ja dat kan ik geloven... Dat vertrouwen moet nog wat groeien hé :-) Gelukkig hebben we Perdie ook nog. Zij kan wel flink loslopen! Dus hopelijk blijft hij dan ook graag bij haar als het ooit zover is. Veel mensen zeggen dat een groepswandeling de ideale moment is om je hond los te laten omdat hij dan bij de rest van de groep zou blijven, maar dat durf ik toch nog niet :-D Ik hoop dat het bij jullie zo goed blijft gaan!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Goedzo! :-D
Ik Max, mag ook al geregeld los van mijn vrouwtje... Maar dan wel op plekken die ze kent en die veilig zijn... :-) Ik luisterde altijd heel goed, maar ik heb sinds kort daar even geen behoefte aan... Dan krijgt ik zo'n last van mijn oren, die worden daar een beetje moe van...
Dus, vrouwtje was afgelopen weer haar net gekochte bananen kwijt... Hihi ssssst ik heb ze stiekem in mijn oren gedaan!
Maar, vandaag mocht ik ook wel weer los hoor... Lekker bij het strandje. Ik luisterde best wel goed... Nouja, een klein beetje dan. Maar, ik wil altijd zo graag naar andere honden. Das toch niet gek?!

Succes nog Nero, goed je best doen. Loslopen is veeeel leuker! :-D

Pootje, Max.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super... ;-) ;-) ;-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Leuk he loslopen? Ik mag dat ook altijd :-) en wij hebben ook zo'n piep , gekregen van de cursus zegt vrouwtje. 
Ik luister daar heel goed na. Maar loop ook al vanaf dag 2 los. 
Op de cursus mogen de meeste hondjes niet meer los die hebben bananen in de oren volgens de baasjes. maar ik luister gewoon hoor want dan krijg ik wat lekkers :-)

Veel plezier met los lopen nero en goed luisteren he.

Pootje van lola

kelly (Gast)

Hoi,

Mijn hond rent ook achter alles aan wat beweegt in het bos.
Welk piepertje gebruiken jullie?
Z'n zelfde als in speelgoed?

Alvast bedankt!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Hoi,

Mijn hond rent ook achter alles aan wat beweegt in het bos.
Welk piepertje gebruiken jullie?
Z'n zelfde als in speelgoed?

Alvast bedankt!



hoi Kelly, 
ik ik gebruik een honden fluitje.

groetjes Janine "

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

" Hoi,

Mijn hond rent ook achter alles aan wat beweegt in het bos.
Welk piepertje gebruiken jullie?
Z'n zelfde als in speelgoed?

Alvast bedankt!



quoten lukt niet zo goed,maar ik gebruik ook een hondenfluit. Een voor de jacht. Ene kant is komen, ander kant is zitten,
"

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig Nero goed gedaan ;-) ga zo door.
Goed gedrag wordt altijd beloont ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien een klein beetje offtopic maar moet hier aan denken door jullie fluitjes; Laatst stond ik in 't bos te praten met een hondenbaasje die een fluitje had. Zegt ze tegen mij: "Dat fluitje is echt een miskoop! Als ik fluit komt hij niet eens!" Dus ik vraag voor de zekerheid: "Heb je 't wel geoefend?" waarop ze zegt: "Ja ik fluit de hele tijd maar hij kijkt niet eens om!" Oftewel, mevrouw dacht dat het een kant en klaar 'je hond komt terug' fluitje was! Haha!
En dit was niet de eerste keer dat ik zo'n verhaal hoorde. Sommige mensen denken dus echt dat je hond direct snapt dat hij terug moet komen zodra je het fluitje, vers uit de verpakking, gebruikt!
Ik heb die mevrouw toen verteld dat ze het aan moest leren.. ze keek me aan of ze het in Keulen hoorde donderen! Haha!

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

" Misschien een klein beetje offtopic maar moet hier aan denken door jullie fluitjes; Laatst stond ik in 't bos te praten met een hondenbaasje die een fluitje had. Zegt ze tegen mij: "Dat fluitje is echt een miskoop! Als ik fluit komt hij niet eens!" Dus ik vraag voor de zekerheid: "Heb je 't wel geoefend?" waarop ze zegt: "Ja ik fluit de hele tijd maar hij kijkt niet eens om!" Oftewel, mevrouw dacht dat het een kant en klaar 'je hond komt terug' fluitje was! Haha!
En dit was niet de eerste keer dat ik zo'n verhaal hoorde. Sommige mensen denken dus echt dat je hond direct snapt dat hij terug moet komen zodra je het fluitje, vers uit de verpakking, gebruikt!
Ik heb die mevrouw toen verteld dat ze het aan moest leren.. ze keek me aan of ze het in Keulen hoorde donderen! Haha!

Hahaha schitterend verhaal, misschien heeft ze vergeten de gebruiksaanwijzing te lezen.:-D "


.

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

;-) Super!

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Goed hoor!! Heeeeeel knap!!;-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

toppie! ':-)zelf heb ik bij de big bazar zo'n toeter voor op je fiets gekocht, maakt echt hetzelfde geluid als een willekeurige squeekie toy werkt ook wel en stukje goedkoper':-)

Volgende forumvraag: Angstig en vermoeid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^