Tips AB.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Hoi!

Sinds paar dagen heb ik een schat van een hond erbij, een reu, AB tegen de 3 jaar aan.
Ik ben nu zijn 3e baasje, als het niet meer is.

Nu enkele vragen..

Happen.
Het is voor mij duidelijk dat hij klappen heeft gehad, want hij duikt al in elkaar als ik hem te snel wil aaien..of als ik zomaar mijn hand in de lucht doe..
Nu hapt hij vaak naar mijn rechterhand, ook tijdens het wandelen. Hij doet het zéér voorzichtig, maar het blijft happen.
Moet ik dit negeren? (Wat ik tot nu toe al doe) of op een juiste manier corrigeren?

Het eten. 
Als ik ga eten, is hij zo gefocust op mijn voedsel, dat hij mijn bord enkele momenten kan aanvallen. Hij springt tegen me op, en omdat hij zo groot is val ik nog net niet.
Hoe corrigeer ik dit correct? Hij heeft wel altijd buiten geleefd, misschien omdat hij te weinig eten kreeg...

Plassen.
Hij plast binnen alleen tegen dingen aan die tegen de muur zijn geplaats..Heb de planten al verplaatst, maar vraag me wel af waarom hij dat doet alleen tegen objecten die aan de muur zijn geplaatst.


Piepen.
Hij kan echt heel zielig op de stoel gaan zitten piepen/joelen.
Aandacht wil hij geloof ik dan niet echt..Als ik hem vraag om bij mij te komen heeft hij daar niet erg trek in..Nu doet hij het ook weer, maar kwispelt wel erbij...Klinkt zoo zielig, maar waarom doet hij ook dit?

Verder is het een schat van een hond, en ik ben heel blij met hem. Hopelijk andersom ook! :-)

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

Wat goed dat jij hem een thuis wil bieden en dat is dus wat hij moet gaan leren. Dat dit huis voor hem is en veilig en vertrouwd moet worden en dat heeft tijd nodig. Plassen in huis, ja een reu markeert zijn omgeving niet leuk maar wel te begrijpen. even elk uur uit om hem te leren dat er buiten geplast wordt. Niet boos worden maar gewoon opruimen als hij binnen markeert.  Geduld en een band opbouwen. wel duidelijk de huisregels aangeven nee is nee en ja is ja. zonder stem verheffing zonder boosheid. Vertrouwen moet groeien en beloon lief gedrag met een koekje in he begin heeel veel belonen voor de simpelste dingen. Hij weet echt niet waar hij aan toe is na 3 bazen . Eten alleen in zijn bak geven en de rest buiten bereik houden. Piepen en joelen ja dat kan de mijne ook die doet het als hij moet plassen, wil eten en als hij mij wil vertellen dat het tijd is om te gaan wandelen. Jouw hond is in opperste verwarring alweer een nieuw huis en wie is dat en wat moet ik hier?? Geduld rust  en regelmaat bouwt vertrouwen op.. rustig oefenen binnen met naar jou toe roepen en belonen met koekjes etc. Geef hem de tijd het kan wel 3 tot 4 maanden duren voordat hij alles snapt en zich tuis voelt... Geef hem die tijd .Ik hoop dat dan een hele fijne lieve Ambul vriend krijgt zoals mijn Patchy dat voor mij is ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien moet je hem even de tijd gunnen, nog niet aaien als hij dat nog te eng vindt, beter hem naar je toe laten komen en alleen even een kriebeltje onder zijn kin geven als hij dat fijn vindt.

Happen is meestal een teken van opwinding of stress, ik zou de wandelingen nog kort en saai (dus op rustige plekjes) maken en zorgen voor successen. Onderweg kan je na een tijdje ook eens een leuk aandachtsspelletje of zoekspelletje doen.

Met het eten zou je hem eventueel zelf iets kunnen geven op zijn eigen plekje? Wij eten hier drie keer per dag en dan krijgt Lola ook iets, een keer haar maaltijd en de andere beide keren een kluifje of een kong of een yoghurtbekertje om uit te likken oid.

Moeilijk te zeggen wat hij met het piepen bedoeld, misschien is het nog het onwennige, het nieuwe, dat hij nog niet weet waar hij aan toe is? Is hij medisch wel helemaal in orde?

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Ik word niet boos als hij plast.Ruim het op zonder er wat van te zeggen, alsof het doodnormaal is ':-).
Hem zelf wat geven als ik ga eten is een goede tip, ga ik in de praktijk brengen.
Alles gaat ook op zijn manier, er word niks gedwongen, ik wil hem het gevoel geven dat hij gewoon zich zelf kan wezen zonder bang te zijn.

Het is nu al een fijne vent! 

De wandelingen hou ik nog redelijk kort..nouja, voor hem hou ik het nog kort, 15a20 minuten. Te lang nog voor nu? 

Voor zover ik zie en kan weten is hij kern gezond, maar ga snel langs de dierenarts eens zien wat zij er van vind.

Dus als het goed begrijp moet ik de wandelingen dus korter en saai houden, zodat hij minder gaat happen?

Het is leuk om te zien dat hij toch begint te wennen...Op de bank durfde hij niet, nu gaat hij er zelf op zitten als een koning :-D

Betreft aaien, daar heb je gelijk in..Ik aai hem nogal veel, zodat hij zich geliefd voelt maar dat zal ik dan minderen, en hem aaien als hij toenadering zoekt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^