Welke honden zijn welkom in een losloopgebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik ga ervan uit dat hond- en menssociale honden welkom zijn. De ene is misschien wat onbehouwener dan de ander, maar zolang ze elkaar op een normale manier corrigeren lijkt me dat geen probleem, toch?

Ik lees de laatste tijd veel over irritaties die ontstaan mbt loslopende honden.

Ik vind het niet fijn dat je op die plekken, waar je vaak allerlei moeite voor moet doen om er überhaupt te komen, omdat er niet zoveel van zijn, ook nog regelmatig je hond moet aanlijnen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Tja, das een lastige.
Dat ligt bij mij ook aan het losloopgebied zelf.
Wij hebben hier 2 stukken die gewoon midden in de doorlopende routes liggen.
Wil je van a naar b met je hond moet je er eigenlijk wel doorheen en het is te bizar voor woorden
dat je daar met goed fatsoen niet zou durven lopen met je aangelijnde hond die toevallig niet zo
vriendelijk naar andere honden is.
Of, zoals wel gebeurde, wandelaars, fietsers (er loopt ook een fietspad langs) ook werden belaagd
en er dan geroepen werd "maar het is ook een losloop gebied"... het werd een soort vrijbrief, ook voor
mensen die moedwillig hun zeer onvriendelijke honden daar los lieten lopen.

Ik zeg "lieten" want er zijn toch wel wat mensen aangesproken door de wijkagent, op hun goed fatsoen
en het feit dat honden nooit of te nimmer mensen mogen aanvallen/lastigvallen, al is het 100x een losloop gebied.

Een groot vrij liggend losloopgebied, wat wij hier ook hebben en mensen echt met auto's naar toe komen om daar hun hond los te laten........... tja......... ik zou er zelf nooit gaan lopen met een hond die dus niet los kan, of zeer onvriendelijk is naar soorgenoten.

Niet omdat ik nu vind dat iedereen zijn hond maar bij zich moet kunnen roepen (wat ik echt een beetje te veel van het goede vindt om te eisen in een park met kronkelpaden en lang niet altijd vrij overzicht) maar vooral omdat
ik het mijn hond en mezelf dan niet aan zou willen doen.
Je loopt er dan gespannen als een veer, met je ogen op steeltjes, en de hond zal daar aan meedoen.
Gaat het fout, ontstaat er alleen maar ruzie en  nog meer negativiteit.
Zou ik voor passen, en dat deed ik met mijn vorige hond dus ook.
Op zulke terreinen kwamen wij nooit, levert niks dan stress op.

Helaas....... denk niet iedereen zo, wij hebben het zondag nog aan de hand gehad op een losloopterrein.
Gorby wil ergens het water in, daar staat iemand een bal te gooien met haar hond aan de lange lijn
en maar schreeuwen "als hij dichterbij komt, grijpt de mijn hem hoor, blijft er niks van over, ze moeten hier niet los he, het mag"

En dan denk ik.......... je bent niet wijs, wat doe je hier dan?
Haar hond was hevig gespannen en Gorby dacht er het zijne van en ging eens rustig staan kijken.
Hij is het omgekeerde van een ruzie zoeker, maar heeft wel veel uitstraling.
Dus die hond ging totaal door het lint (en was eigenlijk doodsbang, want Gorby bewoog om zich om te draaien en hij schoot gelijk weg met zn staart onder zn buik)

Wij zijn doorgelopen, hoofdschuddend en andere mensen ook, een 10 minuten later hoorde we een enorm kabaal van een vechtpartij.........

Een hele consternatie en toen wij weg gingen kwam de politie aanrijden.
Ik gok er zo maar op dat het om diezelfde hond ging en dan denk ik echt, dat heb je totaal aan jezelf te danken
en je verpest het zo voor iedereen.

Maar het blijft lastig, want loslopen mag het moet niet, maar gebruik gewoon je gezonde verstand en bescherm je hond ook tegen zichzelf.........

honden page profiel PP 3 doggies

In principe zijn er naar mijn weten geen "regels" voor welke honden wel en welke honden niet. Technisch gezien ben je niet in overtreding als je met een hond-agressieve hond op een loslooproute loopt. Je bent wel in overtreding als je hond schade aan derden toebrengt. Maar als jouw hond aangelijnt is en een andere hond niet, dan weet ik zo net niet hoe het zit, zelfs op een loslooproute is degene met de losse hond dan aansprakelijk, geloof ik..

Ik vind het geen probleem om mijn hond even aan te lijnen op een loslooproute als iemand daarom vraagt of als iemand zijn hond vast heeft. Ik wil Cosmic ook (net als Punk) leren dat aangelijnde honden er niet zijn om mee te spelen, die passeren we gewoon, met losse honden mag wel gespeeld worden.

Er kunnen zoveel redenen zijn waarom een hond op de loslooproute vast zit. Persoonlijk vind ik het niet handig om met een agressieve hond op zo'n route te gaan lopen, zelfs aangelijnd niet, want er zijn gewoon veel ongeleide projectielen die je hond toch zullen benaderen (incl. bijbehorende baasjes die hun hond niet terug roepen). In mijn geval gaat Cosmic op een bepaald stuk vast omdat daar veel konijntjes zitten. Zijn we dat stuk eenmaal voorbij, dan gaat ze weer los. Ook lijn ik haar aan wanneer er een drukke, opdringerige hond op ons af komt omdat ik weet dat ze dan vlucht en ik kan gaan lopen zoeken. Ik passeer dan liever gewoon even aan de lijn.

Scotty, waar Cosmic en ik regelmatig mee wandelen, gaat vast als er een andere hond aan komt omdat ie anders met de andere honden mee loopt en we een uur terug kunnen gaan wandelen. Zo zijn er een hoop redenen te bedenken natuurlijk waarom een hond (even) vast zit.

Ik ben van mening dat mensen wat toleranter naar elkaar kunnen zijn.. Mensen met een aangelijnde hond op de loslooproute, sowieso, want ja, je kunt nou eenmaal verwachten dat een hond je benaderd. Maar mensen die zich ergeren aan aangelijnde honden ook, je kent het verhaal er achter niet, er is ongetwijfelt een goede reden voor, en je hond even terugroepen is een kleine moeite..

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Goja, helemaal eens mbt tot het verschil in losloopplaatsen helemaal, dat is toch anders.

Pauline, ik blijf t lastig vinden om aangelijnde honden in te schatten. Ik ga er dan snel vanuit dat dat gebeurt omdat ze hond-agressief zijn, sorry. Moos komt vrijwel altijd als ik hem roep, maar dat risico vind ik dan eng.

Zo ook hier een Spaanse adoptiehond. Erg agressief en dominant, maar om de een of andere reden willen de baasjes dat niet zien, met als gevolg dat de hond aan een lange lijn zit, het baasje blijft lopen in het losloopgebied. De man laat hem zelfs consequent los, zelfs na verschillende incidenten, maar ja, hun hond heeft t nooit gedaan...

Dat blijft dus ook een lastige factor, hoe zie je je hond. Ik check het bijvoorbeeld vaak. Vraag anderen hoe en wat ze van het gedrag van Moos vinden. Dan ben ik heel blij, dat hij nog steeds als erg lief en sociaal wordt gezien O-). En zo heb ik hem echt niet gemaakt, dat heeft hij van zichzelf!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

met een hond die echt hond agressief is zou ik er niet komen maar ik zei al eerder in het andere topic dat het niet zo zwart/wit is. je hebt genoeg honden die bv wel met het andere geslacht kunnen maar niet methondenvan hetzelfde geslacht of honden die wel met onderdanige honden kunnen maar niet met domminante honden en ga zo maar door.

waar de hond los mag moet je nog altijd controle hebben over je hond en moet je hond niet zonder toestemming op een andere hond aflopen want ook door hoe je hond de andere hond benaderd kunnen de dingen fout lopen. het is een kleine moeite om je hond even bij je te roepen en bij je te houden.

loslopen wil niet zeggen dat je hond ineens zomaar alles mag doen wat hij wil.

ik vraag mij na het lezen van sommige topics soms af wat een mens dan moet doen als je meerdere honden hebt en de 1 los kan maar de ander niet. je 1e hond thuis laten omdat een ander zijn hond niet bij houdt of niet naar een losloopgebied gaan en je hond die los kan maar aan de lijn houden.

honden page profiel PP 3 doggies

Het is ook lastig in te schatten, je weet niet waarom een hond vast zit en misschien is het ook wel het veiligst om een hond aan te lijnen als je een andere aangelijnde hond tegen komt. Ik kom er overigens niet schandalig veel tegen, de meeste honden lopen op de loslooproute wel los..

Voor mij betekend "losloop-zone" niet "alles-mag-hier-zone". Ook al lopen alle honden los, dan vind ik nog niet dat honden als bezetenen op elkaar af hoeven te denderen of elkaar op hoeven jagen. Zeker niet als een van de twee hier niet van gediend is. Nou wil ik niet zeggen dat mijn hond altijd luistert, maar wel dat ze andere honden niet lastig valt. En doet ze dat toch (ze wil soms overenthousiast zijn naar kleine hondjes), dan gaat ze gewoon vast en loop ik door tot het andere hondje uit zicht is.

Een beetje beleefdheid naar elkaar "goes a long way" :-) Nederland is nu eenmaal een heel vol land en loslooproutes zijn schaars, en dus druk bezocht..

Je hebt overigens wel gelijk dat mensen soms een roze bril op hebben m.b.t. hun eigen hond. Ik zelf ook hoor. Cosmic is altijd slachtoffer. Doet zelf nooit iets. Totdat ik gisteren het topic "enge hond" tegen kwam en eens foto's ging zoeken van Cosmic die "eng" was. Regelmatig hangt ze toch ook wel bij andere honden aan hun strot, of daagt ze honden uit en gaat vervolgens als een malle zitten gillen als ze erop in gaan en haar op proberen te jagen. Ach, niemand is perfect, toch? Als we beleefd zijn naar elkaar en elkaar de ruimte geven wanneer dat nodig is zijn we al een heel eind! ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Pauline, helemaal eens. Meer beleefdheid en vriendelijk zou mooi zijn, mensen hebben korte lontjes tegenwoordig.

De roze bril viert hoogtij... Of het nu om mensen zelf gaat, hun partner, kinderen of hond...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Toegestaan zijn alle honden, maar ik vind het de verantwoording van de baas om de hond aan te lijnen of er gewoon niet heen te gaan. Als je weet dat je hond niet hond-sociaal is, ben ik van mening dat je dan beter niet naqr een losloopgebied kunt gaan of je hond moet aanlijnen. Helaas zijn er nog altijd bazen die daar anders over denken... en op een normale manier corrigeren is geen probleem, maar niet alle honden corrigeren netjes of reageren daar goed op.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn überhaupt geen regels wat betreft aanlijnen als je een aangelijnde hond tegen komt. Bij Dobby bijvoorbeeld hoeft het niet. Bij sommige medische gevallen hoeft het ook niet, bijvoorbeeld toen Dob eerder dit jaar met hechtingen liep nadat hij zich in het water op iets gespietst had. Ik kwam bij mijn vorige huis ook regelmatig een teckeltje tegen met een oude mevrouw en dat teckeltje zat ook vast. Mevrouw was gewoon bang dat het teckeltje er vandoor ging en als oudere ren je er natuurlijk niet zo snel achteraan.

Heel veel van dit soort "zucht, wéér aanlijnen" frustraties komen gewoon uit jezelf. Je wilt zo graag aan de door HP gecommuniceerde etiquette voldoen dat de duidelijke oplossing over het hoofd gezien wordt: even roepen. Okee, met veel wind zoals vandaag lukt dat misschien niet, maar de rest van het jaar is roepen toch echt een makkelijke oplossing. Ik roep vaak genoeg dat mensen hun hond níet hoeven aan te lijnen, want Dobby zit aan de lijn wegens jaag- en wegloopgedrag, niet vanwege honden. Aan de lijn of niet, daar doet hij nog steeds even blij en vrolijk bij.

Gisteravond nog. Dob aan de flexi, twee hondjes ver voor ons. Die baasjes maakten aanstalten om zich uit de voeten te maken, maar riepen "zit hij aan de lijn?" en ik roep "ja, een lange". En toen ging alles gewoon prima. Ik wist dat die mensen Dob niet in de buurt wilden hebben, en zij wisten dat ze niet zomaar besprongen zouden worden door een ongecontroleerde loslopende hond.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Alle honden mogen er komen, maar dan is het maar net de vraag of dat wel zo handig is. :-)
Kijk, hier hebben we geen losloopgebieden in de buurt dus we moeten al gauw 3kwartier rijden voor 1 en tja. Dan kan ik wel echt flauw worden als ik steeds om de haverklap mn hond moet aanlijnen omdat iemand met een agressieve hond het even leuk vond om er ook te lopen. Tuurlijk, het is toegestaan helemaal waar, maar ik rij niet voor niets 3 kwartier... Als ik aangelijnd wou lopen dan ging ik wel door het dorp....

Ik heb er niks op tegen, maar op momenten van word ik wel goed narrig als ik alsnog de halve wandeling mijn hond aangelijnd heb...

Dus, ik ben nu super illegaal want ik ga dus al niet bewust meer naar losloopgebieden.... Daar worden de wandelingen er voor mij en Max niet leuker op, maar Max loopt nu dus op afgelegen plekken los wat dan wel geen losloopgebied is.... Tja, moet toch wat he? :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Alle honden mogen er komen, maar dan is het maar net de vraag of dat wel zo handig is. :-)
Kijk, hier hebben we geen losloopgebieden in de buurt dus we moeten al gauw 3kwartier rijden voor 1 en tja. Dan kan ik wel echt flauw worden als ik steeds om de haverklap mn hond moet aanlijnen omdat iemand met een agressieve hond het even leuk vond om er ook te lopen. Tuurlijk, het is toegestaan helemaal waar, maar ik rij niet voor niets 3 kwartier... Als ik aangelijnd wou lopen dan ging ik wel door het dorp....

Ik heb er niks op tegen, maar op momenten van word ik wel goed narrig als ik alsnog de halve wandeling mijn hond aangelijnd heb...

Dus, ik ben nu super illegaal want ik ga dus al niet bewust meer naar losloopgebieden.... Daar worden de wandelingen er voor mij en Max niet leuker op, maar Max loopt nu dus op afgelegen plekken los wat dan wel geen losloopgebied is.... Tja, moet toch wat he? :-D "


En wat als die persoon met hond juist om de hoek van dat losloop(natuur)gebied woont?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

En wat als die persoon met hond juist om de hoek van dat losloop(natuur)gebied woont? "


.In t geval van een hond-agressieve hond... Zou ik zeggen, helaas.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik loop iedere dag aan de blauwe stad, een geweldig groot gebied van 18 kilometer rond, er kan gewandeld worden gezwommen, het is weids genoeg om elkaar te kunnen ontlopen.

zelf kom ik daar niet veel tegen, maar heb ook wel eens gehad dat Bamse aan de lijn zat en er drie honden losliepen en op afstand daar naar Bamse stonden te kijken, Bamse was nog aan het revalideren, en dan werd er geroepen, laaaaaat maar los ze doen niets, en ik..... ze mag niet spelen omdat.....

geen enkel probleem, honden werden netjes aangelijnd en ik kon doorwandelen, netjes bedankt, kijk zo kan het ook, het is een gebied waar iedereen mag komen, behalve autoos en brommers.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hier hebben we geen losloopgebieden in de buurt dus we moeten al gauw 3kwartier rijden voor 1 en tja. Dan kan ik wel echt flauw worden als ik steeds om de haverklap mn hond moet aanlijnen omdat iemand met een agressieve hond het even leuk vond om er ook te lopen. Tuurlijk, het is toegestaan helemaal waar, maar ik rij niet voor niets 3 kwartier...

"


woon jij niet bij mij in de buurt ? blauwe stad ligt hier bij mij zowat om de hoek. :-D
nee er staat niet dat het een losloop gebied is, maar je kan je hond daar gewoon lekker loslaten lopen.

.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik ga ervan uit dat hond- en menssociale honden welkom zijn. De ene is misschien wat onbehouwener dan de ander, maar zolang ze elkaar op een normale manier corrigeren lijkt me dat geen probleem, toch?

Ik lees de laatste tijd veel over irritaties die ontstaan mbt loslopende honden.

Ik vind het niet fijn dat je op die plekken, waar je vaak allerlei moeite voor moet doen om er überhaupt te komen, omdat er niet zoveel van zijn, ook nog regelmatig je hond moet aanlijnen. "


Wat versta jij daar onder? Ik ken genoeg mens sociale honden die absoluut niks kwaads in de zin hebben maar zich alsnog 'asociaal' gedragen (te enthousiast, (nog) onbeheerst, niet opgevoed etc.). Leuk als je met je gezinnetje van de natuur geniet en er komt zoiets op je af

Voor in mensenogen ken ik eveneens genoeg hond sociale honden die zich in hondentaal ( of maak er ras dialect van) hartstikke asociaal gedragen. Leuk als je je eigen ding met hond aan het doen bent genietend van de natuur en er komt een die je nooit eerder hebt gezien op je af gestormd. Is het gewoon een lompe puber? Gaat hij op de rem staan? Beukt hij erop los? etc. etc. etc.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Wat versta jij daar onder? Ik ken genoeg mens sociale honden die absoluut niks kwaads in de zin hebben maar zich alsnog 'asociaal' gedragen (te enthousiast, (nog) onbeheerst, niet opgevoed etc.). Leuk als je met je gezinnetje van de natuur geniet en er komt zoiets op je af

Voor in mensenogen ken ik eveneens genoeg hond sociale honden die zich in hondentaal ( of maak er ras dialect van) hartstikke asociaal gedragen. Leuk als je je eigen ding met hond aan het doen bent genietend van de natuur en er komt een die je nooit eerder hebt gezien op je af gestormd. Is het gewoon een lompe puber? Gaat hij op de rem staan? Beukt hij erop los? etc. etc. etc. "


.Dan geldt dezelfde ongeschreven regel van roepen, denk ik. Dat hij of zij niets doet, en wat ze kunnen verwachten... Als je weet dat je hond tegen mensen gaat opspringen, aanlijnen, niet meer dan logisch... 

Hoe dan ook, vind ik je post wat negatief overkomen. Niet iedereen is even goed in honden "lezen", al denk ik wel eens wat een hoogmoed, ze spreken onze taal niet, immers. O-)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Het blijft een moeilijk verhaal. Als je echt praat over een losloopgebied, daar kom ik dus niet met onze reu, aangelijnd niet en los al helemaal niet. Wij wandelen dus ook alleen maar door de wijk en de wijken er omheen. Vervelend is wel dat je in de wijken ook losloopzones hebt, waar je dan weleens langs moet. Dan vind ik het wel erg fijn als de mede buurtbewoners even rekening houden met mijn hond en de hun hond bij hen roepen. In de weekenden gaan we meestal naar het bos, daar heb je een deel aangelijnd (waar dan natuurlijk evengoed weer loslopers lopen)en een deel losloopgebied.  
Verder vind ik dat alle honden, dus buiten de agressieve om, de losloopgebieden in mogen. Maar wat dus inderdaad het grote probleem is, wat ik hierboven ook las, is dat veel mensen ontkennen of het misschien echt niet zien, dat hun hond helemaal niet zo sociaal is. Dus dan kan je op het bordje bij de ingang zetten "verboden voor agressieve honden", maar als mensen zelf niet willen inzien dat hun hond onbetrouwbaar is, blijf je dat probleem houden. Dat is ook de reden dat ik onze andere hond (wel sociaal) altijd aanlijn of bij me roep als ik een aangelijnde hond zie aankomen. Ik vind het logisch om met een agressieve hond niet in een losloopgebied te komen, maar helaas deelt niet iedereen die mening. Dus blijft het opletten voor jouw loslopende honden.

honden page profiel Me!Me! 3 doggies

honden foto van Me!

Tolereer jezelf én een ander. Wat is nou de moeite om, zodat het voor iedereen gezellig blijft, je hond even aan te lijnen?

Ik loop zelf met een aangelijnde hond door het bos bij ons achter, maar dit is een losloop gebied. Dan kan Nero niet weglopen. Ik vind het altijd heel vriendelijk wanneer andere mensen hun hond ook even aanlijnen, al is dat echt niet nodig. Nero is zeer sociaal alleen wat wegloperig! ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Bulleke, niet fijn!

En ik ben het met je eens dat je zowiezo je hond niet loslaat waar het niet mag! Wanneer je het een wil moet je het andere respecteren! Moos mag dus alleen maar los waar het mag!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"

.Dan geldt dezelfde ongeschreven regel van roepen, denk ik. Dat hij of zij niets doet, en wat ze kunnen verwachten... Als je weet dat je hond tegen mensen gaat opspringen, aanlijnen, niet meer dan logisch... 

Hoe dan ook, vind ik je post wat negatief overkomen. Niet iedereen is even goed in honden "lezen", al denk ik wel eens wat een hoogmoed, ze spreken onze taal niet, immers. O-) "


Waarom negatief? Aan maar 1 kant van het verhaal belichten heb je niks.....

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Tolereer jezelf én een ander. Wat is nou de moeite om, zodat het voor iedereen gezellig blijft, je hond even aan te lijnen?

Ik loop zelf met een aangelijnde hond door het bos bij ons achter, maar dit is een losloop gebied. Dan kan Nero niet weglopen. Ik vind het altijd heel vriendelijk wanneer andere mensen hun hond ook even aanlijnen, al is dat echt niet nodig. Nero is zeer sociaal alleen wat wegloperig! ;-) "


Het probleem is, dat je continu alert moet zijn om je hond dan aan te moeten lijnen. Ik geniet juist van het ontspannen rondstruinen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Waarom negatief? Aan maar 1 kant van het verhaal belichten heb je niks..... "


.Omdat die andere kant in andere topics erg wordt belicht. Lees erg veel over al die baasjes die "alles" onder controle hebben, en dit ook van een ander verwachten. De een heeft een hond als gezelschapsdier, de ander traint ermee en/of wil de totale controle hebben. 

Prima, ieder zijn ding, maar dat mag je niet van een ander verwachten, vind ik tenminste. ;-)

honden page profiel Me!Me! 3 doggies

honden foto van Me!

"

Het probleem is, dat je continu alert moet zijn om je hond dan aan te moeten lijnen. Ik geniet juist van het ontspannen rondstruinen. "


Even heel kort door de bocht: Jou ontspannen rondstruinen is belangrijker dan de wandeling die de tegemoetkomende, aangelijnde hond en zijn baas aan het maken zijn?

Dat dacht ik toch niet. Ik en mijn aangelijnde hond zijn net zo belangrijk als jij met je losloper. Waar jij zelf mag beslissen waar jij loopt, mag ik dat ook.

Je kan er ook voor kiezen dat je je hond niet aanlijnt, met alle gevolgen van dien, want je weet niet wat er tegenover aan komt lopen... Maar wil je beide gezellig genieten van een wandeling? Dan lijn je even je hond aan... Die 10 tellen in een wandeling van een uur, das niks op een heel mensenleven! Of... Is hondenleven hier meer op zijn plaats?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

woon jij niet bij mij in de buurt ? blauwe stad ligt hier bij mij zowat om de hoek. :-D
nee er staat niet dat het een losloop gebied is, maar je kan je hond daar gewoon lekker loslaten lopen.

. "


Blauwestad is officieel aanlijngebied... :')
(Boete)
Edit. Max loopt er altijd los. Daarom had ik in mijn vorige post gezet dat we lekker illegaal waren ;-) Haha

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

.Omdat die andere kant in andere topics erg wordt belicht. Lees erg veel over al die baasjes die "alles" onder controle hebben, en dit ook van een ander verwachten. De een heeft een hond als gezelschapsdier, de ander traint ermee en/of wil de totale controle hebben. 

Prima, ieder zijn ding, maar dat mag je niet van een ander verwachten, vind ik tenminste. ;-) "



Oh dus in dit topic mag alleen maar de andere kant belicht worden??? Misschien even in je titel of OP melden dan.

Met dat laatste ben ik het zeker eens maar dat mes snijdt uiteraard wel aan 2 kanten.;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Even heel kort door de bocht: Jou ontspannen rondstruinen is belangrijker dan de wandeling die de tegemoetkomende, aangelijnde hond en zijn baas aan het maken zijn?

Dat dacht ik toch niet. Ik en mijn aangelijnde hond zijn net zo belangrijk als jij met je losloper. Waar jij zelf mag beslissen waar jij loopt, mag ik dat ook.

Je kan er ook voor kiezen dat je je hond niet aanlijnt, met alle gevolgen van dien, want je weet niet wat er tegenover aan komt lopen... Maar wil je beide gezellig genieten van een wandeling? Dan lijn je even je hond aan... Die 10 tellen in een wandeling van een uur, das niks op een heel mensenleven! Of... Is hondenleven hier meer op zijn plaats? "


.De meerwaarde voor een wandeling in een losloopgebied is voor mij dat je hond los mag. Dat wil in mijn ogen niet zeggen dat mijn hond steeds dicht bij mij moet lopen, omdat ik niet om een bocht kan kijken wat en wie daar loopt, eventueel met een aangelijnde hond, waar mijn hond niet bij in de buurt mag komen...

Dan kan ik hem net zo goed aan een lange lijn uitlaten, waar ik geen meerwaarde in zie...

Inmiddels is het bijna zo, voor mij, dat ik mijn hond moet aanlijnen wanneer ik een aangelijnde hond zie... Mijn hond dichtbij me moet houden als ik een onbekende hond zie, want wie weet is die hond toch niet hondsociaal...

Snap je? Het gaat me natuurlijk niet om een keertje aanlijnen in een uur.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oh en even op Manuela.

Ja, dat kan. Maar daarom is mijn keuze om er niet meer heen te gaan. Heb toch liever de relaxte wandelingen :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Maar volgens diezelfde redenatie van niet om een bocht te kunnen kijken zou je hond zomaar al voor je uit kunnen lopen, het hoekje om kunnen gaan en een agressieve knoepert van een hond tegen kunnen komen. Is het dan niet veiliger om je hond bij je te roepen voor je zo'n onoverzichtelijke bocht neemt? Of juist andersom, je zou je hond ook gewoon los kunnen laten lopen als je een aangelijnde hond tegen komt. Risico's loop je tenslotte altijd.

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

"

.De meerwaarde voor een wandeling in een losloopgebied is voor mij dat je hond los mag. Dat wil in mijn ogen niet zeggen dat mijn hond steeds dicht bij mij moet lopen, omdat ik niet om een bocht kan kijken wat en wie daar loopt, eventueel met een aangelijnde hond, waar mijn hond niet bij in de buurt mag komen...

Dan kan ik hem net zo goed aan een lange lijn uitlaten, waar ik geen meerwaarde in zie...

Inmiddels is het bijna zo, voor mij, dat ik mijn hond moet aanlijnen wanneer ik een aangelijnde hond zie... Mijn hond dichtbij me moet houden als ik een onbekende hond zie, want wie weet is die hond toch niet hondsociaal...

Snap je? Het gaat me natuurlijk niet om een keertje aanlijnen in een uur. "


Maar lees bovenstaande nog eens... Het gaat er alleen maar over wat jij wil. Ík wil dat mijn hond los loopt, ík wil niet dat ik mijn hond in de buurt hoef te houden, ík kan niet om een bocht kijken... Ik vind het heel egoïstisch gedacht.

Wat zou de wereld toch mooi zijn als we iedereen en alles kunnen doorzien en kunnen vertrouwen, alleen op de mooie blauwe ogen. Helaas kan dat nu eenmaal niet en is het rekening houden met. Niet alleen met de aangelijnde hond (ja, zelfs in een losloopgebied!) maar ook met je buurman, je collega's, de rij in de supermarkt. Zo werkt het leven nou eenmaal.

Als jij vind dat jij belangrijker bent in een losloopgebied dan dat ik ben, met mijn aangelijnde hond, is dat heel jammer en zul je toch echt je oogkleppen af moeten doen. Wil je alle vrijheid hebben in een losloopgebied? Dan moet je een bos kopen, dit omheinen en overal bordjes verboden toegang, behalve voor Moos, gaan ophangen.

Edit: ja, ik voel me ontzettend aangesproken omdat ik altijd met een aangelijnde hond in een losloopgebied loop én ja, ik kan me over jou stelling en uitgangspunt ontzettend opwinden!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zou er in ieder geval absoluut niet aan denken om Lady mee een losloopgebied in te nemen, dat is vragen op problemen. En aan de andere kant, als ik met onze Misia in een losloopgebied wandel en ik zie een aangelijnde hond, dan zal ik natuurlijk mijn best doen om haar bij te houden.. en dusver luistert ze elke keer als we dat vragen, maar tsja, ze is geen robot, ik kan mn best doen maar je hebt nooit 100% garantie dat je hond daadwerkelijk doet wat je vraagt.. en dat moet je als eigenaar van een niet zo sociale hond ook beseffen..

Waar ik zelf enorm een hekel aan heb is het verhaal andersom.. Ik met Lady in een natuurgebied (waar aanlijnplicht heerst)..en constant belaagd worden door loslopende honden, waarvan de baasjes soms niet eens in zicht zijn.. Daar kan ik enorm boos om worden. Soms lijkt het onmogelijk om nog een aanlijnbos/natuurgebied o.i.d te vinden waar je even rustig een rondje kan maken met een minder-sociale hond..

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Mini yorkshire???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^