Hond plast in huis!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChelsyChelsy

Ik heb een 13 maanden oude Dwergkees. Ik heb hem gekocht toen hij 7 weken was. hij was na een paar maanden al zindelijk, maar sinds hij niet meer zittend plast, plast hij steeds tegen de wasmand, vuilnisbak en zijn eigen speelgoedmand. Weet er iemand wat hier de oorzaak van is? Ik vind dit echt raar, anders heb ik nog nooit problemen met hem gehad.
Hopelijk kan iemand mij helpen.
Groetjes Chelsy

honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy

honden foto van Laura&Roxy

Misschien terretorium gedrag? ;-)

honden page profiel samsam

Dit is geen kwestie van onzindelijkheid, maar markeergedrag wat ontstaat nu hij volwassen is. Hij zet zijn vlag op alles waarvan hij vindt dat het van hem is. Het zijn vaak (gelukkig maar) de dwergrassen die dit doen, wat vaak te wijten is aan het feit dat ze een minder duidelijke opvoeding krijgen dan grote honden. Vermoedelijk mag je hondje veel? Op de bank? Op bed? Hij heeft niet echt het idee dat jij boven hem staat. Duidelijke regels opstellen en deze consequent uitvoeren moet al veel schelen.
Heb je meer honden in huis? Dan kan het een rangorde probleem zijn van de honden onderling.

honden page profiel ChelsyChelsy

Billy is mijn enige hond. Wel heb ik nog 3 katten in huis.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Billy is mijn enige hond. Wel heb ik nog 3 katten in huis. "


Ook met katten in huis kan er een rangorde probleem zijn.
Maar ik ben het wel met Sam eens, duidelijke en consequente opvoeding is essentieel.
Helaas denken mensen met een klein hondje nog steeds dat deze niet zoals een grote hond opgevoed hoeft te worden, omdat een klein hondje je toch niet over straat trekt.
Klein of groot, ze hebben dezelfde opvoeding en rangorde nodig!

honden page profiel samsam

Ik heb laatst zelf een maand een dwergkees uitgelaten samen met mijn eigen honden. Het zijn erg leuke hondjes, maar ik heb wel geleerd dat als je ze teveel 'verwend' ze onuitstaanbaar worden. (Zij plaste ook bij mij in huis)  Deze hond sprak bij wijze van spreken regelmatig haar middelvinger naar me op. Ik ben met haar gaan trainen alsof het één van mijn eigen grotere honden was. Duidelijke regels, consequent zijn, niet alles toestaan. Op schoot? Prima, maar alleen als ik zeg dat het mag. Het hondje is nu een stuk prettiger in de omgang.

honden page profiel ChelsyChelsy

Dus ik moet mijn hond zeg maar heropvoeden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dus ik moet mijn hond zeg maar heropvoeden? "


heropvoeden is een groot woord, heel conseqwent zijn in alles, en zeker heel alert zijn als tie zijn poot optilt, direkt verbieden, en hoppa buiten.



.

Volgende forumvraag: 8 maanden Shih tzu blijft bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^