trekken aan de lijn (opnieuw aanleren in pubertijd)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WoefWoef

Hoi mijn labrador van 9 maand heeft de laste tijd last van zijn hormonen, als ik met hem door het park loop wordt hij helemaal wild en wil hij overal aan reuken en tegen aan plassen.

Het vervelendste vind ik dat hij hard aan de riem trekt. Hij heeft mij helaas al een keer mee gesleept over het natte blad.

Nu heb ik met cursus geleerd dat ik moet stil staan en wachten tot hij achter om kijkt of vier passen terug lopen. Echter dit blijkt niet te werken. Kan ik nog iets anders doen, zoals een honden tuigje. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring hoe en hoelang een pubertijd kan duren.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

snoepjes!!!!!

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Tegengestelde richting oplopen.
Zodra hij netjes meeloopt, weet ommeren en dit herhalen tot ie niet meer trekt. Dit hebben wij op cursus geleerd, werkt prima hier, hoewel we het nog regelmatig toepassen hoor.
Maar misschien helpt het jou ook?! Succes!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Wat bij mijn grote vriend (van nu 8 maanden) helpt is prikkelbeheersing. Mijn vriendje vindt de hele wereld zo ongelofelijk leuk en interessant dat hij soms niet eens door heeft dat ik er nog ben. Als ik merk dat hij onrustig wordt, sta ik stil. Als hij dan naar mij kijkt klik ik met mijn clicker en komt er een snoepje. Kijkt hij opnieuw? Weer een klik en snoepje. Maak er een spelletje van. Als ik dit een aantal keer heb gedaan gaan we weer verder met lopen en kan ik zijn aandacht veel makkelijker vragen, waardoor hij een stuk rustiger loopt. Ben ik zijn aandacht weer helemaal kwijt op het moment dat ik deze wil hebben? Dan stop ik met lopen en beginnen we weer van voren af aan. Bij mij werkt dit erg goed.
Uit het niets een stukje gaan rennen helpt ook vaak, dat vinden ze over het algemeen heel erg gezellig en ze kunnen wat extra energie kwijt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zou even weer een tijdje in saaie omgevingen met hem ad wandel gaan op de oude manier waar hij al bekend mee is. Gaat dat weer wat beter en krijg je weer aandacht, dan de wandeling af en toe voor spel of training onderbreken zodat jezelf ook weer interessant wordt. Dus het park(bos ed.) waar meestal extra veel interessante geurtjes zijn vermijden. Als dat een tijdje weer goed gaat langzaam aan de verleidelijke plekken weer introduceren.':-)

Volgende forumvraag: Update Mojo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^