3 puppies plasgedrag niet normaal: advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HopeHope

3 puppies van 10maanden

1 pup is gecastreerd toen hij 8 maanden was:
- buiten plast/poept hij niet (ookal speelt hij lang buiten of wordt hij alleen uitgelaten)
- markeert niks, hij ruikt wel naar andere honden's gedaan behoeften
- thuis doet hij op de kranten

2 pups:
- buiten markeren ze en plassen ze goed
- BINNEN doen ze het ook, waar het wel mag (kranten/ hondentoilet) en op plaatsen waar ze niet mogen zoals
vloerkleed, tafelpoot, keuken, gang terwijl er een ruimte is waar alllemaal kranten liggen
- als wij bezig zijn met het verschonen van de toilet, houden ze niet hun plas/poep op maar doen het elders.

Waarom hebben wij een hondentoilet? Als wij weg zijn doen ze het netjes op de hondentoilet als ze dringend moeten..ze stoeien.. hebben dorst en drinken... moeten plassen.
Als wij thuis zijn doen ze het niet netjes. Ookal zijn ze kortgeleden uitgelaten.

Heeft iemand een tip hoe wij de honden volledig zindelijk kunnen krijgen.. wachten tot dat ze uitgelaten worden. Wij denken dat wij hun teveel ruimte geven om hun behoeften te doen door het aanbieden van een hondentoilet.. maar het zijn jonge honden die niet kunnen ophouden (toch?).
Hoe dan ook wij doen iets verkeerds.




honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

wow .. 3 pups/pubers tegelijk.. maak jullie borst maar nat! :-D

voor hondje 1:
ik zou vooral heeeeeel veel geduld hebben buiten, net zo lang op een rustig, prikkelarme plek heen en weer wandelen net zo lang totdat hij/zij plast en dan uitbundig belonen!
Haal ook het hondentoilet weg als je thuis bent, anders kiest hondje 1 natuurlijk altijd voor het hondentoilet als je thuis bent en niet om buiten te plassen.

voor hondje 2 en 3.. veel geduld. plast hij/zij binnen, gelijk mee naar buiten nemen, en dan niet samen, maar gewoon 1 voor 1 zodat ze rustig hun behoefte kunnen doen.
Ookal zijn ze kort geleden uitgelaten, gewoon weer even heen en weer enkel om te plassen, en ook weer uitbundig belonen als ze buiten plassen!

want een hond van 10 maanden kan echt wel een paar uur zijn plas ophouden mits dit goed getraint is, in principe kan je het hondentoilet dus ook afbouwen, maar ik weet niet hoe lang je van huis bent?

Ik zelf vind het een handige optie op ze in benches te doen, zodat ze gescheiden zitten. van tevoren goed uitlaten en moe maken en natuurlijjk ook de bench in het ritme bouwen, niet de hond in de bench en weglopen voor 2 uur, de bench moet een vertrouwd en eigen plekje zijn waar ook de andere hem/haar met rust laten.
Het bijkomende voordeel dat aan een bench zit is dat ze op hun rustplek liever niet plassen..
maar nogmaals, dit meot wel goed ingebouwd worden!

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Waarom heb je in hemelsnaam 3 pups???!! Ik val echt van de bank hier hoor :P Dat is veel te veel om tegelijk op te voeden! Geen wonder dat ze niet zindelijk zijn.

Nou goed ik ga proberen te adviseren:

1. Laat de pups apart uit
Als je er steeds 2 of 3 tegelijk meeneemt zijn ze veel te druk met elkaar, spelen spelen spelen is veel te leuk allemaal en ze nemen waarschijnlijk de tijd niet om hun behoeften te doen.

2. NIET binnen laten plassen
Doe die kranten en dat honden toilet weg. Ze zijn 10 maanden dan kunnen ze allang hun plas ophouden. Door ze ook binnen te laten plassen geef je helemaal geen duidelijkheid, het is niet gek dat ze plassen waar ze willen. 

3. Ga met benches werken
Ik weet niet of je benches hebt? Ik ga er eigenlijk vanuit van niet…. Maar die zijn super handig voor het zindelijk maken van de hond. Maar dan moet je wel eerst de hond laten wennen aan de bench. Maak de bench leuk door er lekkers in te leggen, eten er in te voeren, dekentjes en speeltjes. Doe ze eerst overdag een paar keer kort in de bench, pas uit de bench halen als ze minimaal 30 seconden achter elkaar niet piepen of jammeren. Begin kort met een paar seconden, dan een paar minuten, dan een kwartier en zo uitbouwen. Doe ze ook s'nachts in de bench zodat het hun slaapplek wordt. Leer ze aan dat ze in de bench moeten slapen. Een hond vervuilt namelijk zijn eigen slaapplek niet en zal dan niet meer in de bench plassen.

4. Buiten leren plassen d.m.v. benchtraining
Als de honden aan de bench gewend zijn ga je op zindelijkheid oefenen. Je komt s' ochtends benenden, laat de honden apart 1 voor 1 uit. Plassen ze buiten? Dan beloon je, en goed ook! Uitbundig prijzen en iets lekkers geven. Daarna mag de hond gewoon los in de woonkamer. Plast de hond niet buiten? Dan meteen weer in de bench en een kwartier later nog een keer proberen. Net zo lang tot hij buiten plast. En dan uitbundig belonen. 


5. Wat als ze binnen plassen?
Dan was je te laat. Je zult vaak naar buiten moeten om te voorkomen dat ze binnen hun behoeften doen. Doen ze het buiten: GIGANTISCH belonen! Doen ze het binnen? Niks zeggen, en gewoon opruimen. Als je boos wordt gaan ze het namelijk stiekem doen als je weg bent of niet kijkt. 


Oh en ga alsjeblieft op cursus met de honden. Elke hond 1 uur cursus in de week. En dan elke hond APART! 
Wat voor honden zijn het eigenlijk?

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Je hebt 3 pubers van de zelfde leeftijd als ik het zo begrijp.
Zijn deze ook tegelijk bij jullie gekomen als jonge pup zijnde?

Mijn persoonlijke mening weg met een hondentoilet in huis wat een onzin, goed uitlaten meerdere malen per dag en niet de mogelijkheid geven binnen te plassen/poepen.
Nu komen ze op een leeftijd dat het eigenlijk niet echt meer met zindelijkheid te maken gaat hebben maar dat ook het afzetten van je eigen geur om de hoek komt kijken.
Piest de 1 tegen de tafelpoot zullen de andere 2 volgen.

Weer even helemaal terug in de zindelijkheidstraining, ieder uur even naar buiten om te plassen/poepen en belonen als het gebeurt is en gaat het goed ga je opbouwen naar 2 uur, 3 uur enz.
Als puber 1 buiten niet wil plassen blijf je net zo lang desnoods tot je een ons weegt wachten/lopen tot hij wel plast/poept en blijf dat voorlopig aanmoedigen en belonen.

Verder zou ik in huis alles weghalen, kranten, hondentoilet......en gewoon stuctureel buiten uitlaten.

En van honden van 10 maanden mag je echt wel verwachten dat ze het niet meer in huis doen.
Mijn beide pups waren binnen een week zindelijk met heel soms een ongelukje en nooit gewerkt met kranten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt genoeg advies gehad lees ik, en goed advies ook. 3 pups ze imiteren elkaar, plast de een gaat de ander heen, zo gaat dat met drie pups.

kranten in huis ? een hond die zijn behoeftes binnen doet zal nimmer kraakzinderlijk in huis worden, waar is dat voor nodig ? laat ze voldoende uit.

wat ik hierboven lees, drie pups, ja het is een werk, maar laat ze alle drie alleen en apart uit. zodat je weet dat ze hun behoeftes gedaan hebben, met drie binnen weet je niet wie binnen gezeten heeft.

dat je een plasplekje buiten hebt, okee, maar dat is dan voor buiten.

binnen alles weghalen, buiten uitlaten, en als ze spelen in de tuin en ze moeten even, mag best de plasplek gebruikt worden, maar ik begrijp dat geen een hond echt zinderlijk is, zal dat ook niet in de tuin zijn dat ze alleen de plasplek benutten .

honden page profiel HopeHope

Hey dank jullie voor de tips;
Waarom drie pups? Wij hebben een nestje gehad en 2 pups zoeken nog een veilige thuis... nog niet gevonden.. werkelijk nog niet gevonden (hier wil ik niet verder op ingaan anders wordt het een lange verhaal en een andere topic).
Hoe lang ben ik weg: soms max(heel soms) 4 uurtjes', dan laat ik hun niet in de bench omdat het dan te lang duurt, gaan ze blaffen. Laat ik hun vrij lopen dan zijn ze rustig en plassen bijna niet.. vaak is het droog. Kom ik thuis.. dan plassen ze pas.. dus bij thuiskomst uitlaten
Getest: overdag slapen ze met zijn 3-en in een bench. Na hun schoonheidsslaap (1uur, 1,5 uur) blaffen ze om eruit te mogen. Voorheen deden ze hun behoefte zelfs in de bench.Dus ik geef in en laat hun in de mand slapen en de kamer die zij ter beschikking hebben mogen ze vrij in rondlopen.
's nachts slapen ze wel goed in de bench, behoefte wordt goed opgehouden.
Het zijn Maltezers.
Waarom heb ik een toilet: geadviseerd door een dierendeskundige die voorheen bij de Dierenbescherming heeft gewerkt en nu dieren opvangt en verzorgd (ze heeft veel dieren). Zij was van mening dat doordat ik niet snel alle pups kan optillen en uit kan laten een hondentoilet een tijdelijke oplossing kan zijn totdat ze allemaal zindelijk worden.

Dan haal ik de toilet weg. Ik geef jullie groot gelijk.. ik had mijn twijfels toen ik het wilde weghalen... maar was bang dat het dan een bende zou worden.. maar jullie hebben gelijk.

Doordat de pups in huis plassen waar het niet mag gaat mijn papa hond ook markeren.. of komt het doordat hij onlangs gecastreerd is.


Hoeveel uren kan een pup van 10maanden dan ongeveer ophouden? 's nachts hebben ze bewezen dat ze wel kunnen ophouden (22-6uur) Om 24uur laten we ze op de balkon (2e toilet) doen maar dat willen ze niet en gaan gauw weer slapen.

Waarom plassen de pups wanneer ze in de woonkamer zijn, op het kleedje en tegen de bank aan, daarom mogen ze er niet meer in)
(wij hebben geen tuin en wonen in een appartement zonder lift waardoor de honden telkens opgetild trap op/af moeten)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

papa-hond markeert omdat de pups ook plassen in huis! hij wil laten zien dat HIJ the man in charge is en niet 1 van de 'lagere'..

hoeveel uren is van iedere pup opzich afhankelijk..je kent ze zelf het beste en weet wat ze ongeveer aankunnen..
dat ze pup in de bench gaan blaffen betekend dus dat de bench niet goed is ingebouwd.

Mogen de pups niet meer in de woonkamer?? Dat vind ik wel een beetje zielig.. ze worden nu buiten de roedel gesloten omdat ze anders zouden plassen..
Ga met iedere pup apart goed plassen als je thuis komt, daarna met iedere pup even goed wat truckjes doen, of hersenwerk doen, des noods daarna nog even naar buiten om te plassen en dan zal je zien, dat als ze moe EN voldaan zijn, dus niet alleen maar moe van het spelen of rennen... maar ook mentaal moe van het denken! dat ze dan rustig kunnen zijn en slapen, ook in de woonkamer gewoon bij de roedel.

Ben je nog steeds bezig naar het zoeken van een huisje voor de pups?? Want ik denk dat het nu alleen maar negatief en tegen je werkt nu ze nog met zn 3en zijn..
Wel goed dat je papa gecastreerd hebt, want zoals ik het bespeur was het een oeps nestje.. nu zit JIJ met de gevolgen en de pups dus ook want die hebben meer aandacht nodig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

pups van 10 maanden zouden zeker hun plasje moeten kunnen ophouden voor een uurtje of 4.

Honden toilet is goed voor een hele jonge pups maar indien je dit te lang doet  wordt de drempel vrij laag tussen in huis op kranten plassen of in huis gewoon plassen. Ze moeten echt leren buiten te plassen

begin gewoon opnieuw.. om het uur naar buiten en belonen als ze buiten hun behoefte doen ook apart uitlaten want ze zijn druk bezig met elkaar en niet met het plassen, want nu "denken" ze ik kan binnen ook plassen.. 

Verder kan je de bench goed gebruiken tijdens het zindelijk maken. hebben ze gegeten een half uur in de bench en erna uitlaten. 

veel succes met je drie pups en hopelijk vind je nog een baasje voor hun, of ga je ze bijhouden? :-D

honden page profiel HopeHope

De hondjes hebben 3 kamers ter beschikking om te spelen. Ze spelen/slapen met papa en mama en waneer wij erbij zijn. Ze worden niet geisoleerd.
Wij zoeken nog steeds goede baasjes voor hun. Als het niet lukt dan blijven ze gewoon bij ons.
Papa is gecastreerd omdat hij ouder is en wij niet willen dat hij later hangende ballen en pus e.d krijgt. Bovendien is het zo zwaar om de honden te moeten scheiden wanneer mama loops is. Wij willen ook niet dat hij de pups aan gaat vallen omdat hij dan dominanter kan worden met zoveel manneke's in huis.

honden page profiel HopeHope

@ Lianne en Mara: de mensen die wilden adopteren zijn soms angstaanjagend: vinden het kammen/borstelen/ trimmen van honden een luxe, wilt niet dat wij de honden ooit mogen bezoeken, schuldsanering of failliet, kunnen de honden niet uitlaten wegen chronische ziekte, 80 jaar en ouder, hond een paar dagen geleden doodgebeten, zoekt pup voor kinderen van 1 en 3 jaar, trekken aan de start van de hond,wij worden uitgemaakt voor broodfokkers omdat wij niet gratis of bijna gratis de pup willen aanbieden, mensen die gelijk de pup willen meenenemen zonder iets van zichzelf te willen laten weten ..e.d daarom worden ze niet geplaatst bij zulke mensen.
Wij hebben lopende advertenties op internet bij vele dierenartsen en tot nu toe twee goede adressen gevonden voor de andere 2 pups.Nu hebben wij er nog 3 waarvan wij een willen houden.
Wij hebben onze handen vol aan hun.. maar aandacht komen ze niet tekort.
Alle hulp bij het vinden van hondenvriendelijke mensen is gewenst.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" @ Lianne en Max: de mensen die wilden adopteren zijn soms angstaanjagend: vinden het kammen/borstelen/ trimmen van honden een luxe, wilt niet dat wij de honden ooit mogen bezoeken, schuldsanering of failliet, kunnen de honden niet uitlaten wegen chronische ziekte, 80 jaar en ouder, hond een paar dagen geleden doodgebeten, zoekt pup voor kinderen van 1 en 3 jaar, trekken aan de start van de hond,wij worden uitgemaakt voor broodfokkers omdat wij niet gratis of bijna gratis de pup willen aanbieden, mensen die gelijk de pup willen meenenemen zonder iets van zichzelf te willen laten weten ..e.d daarom worden ze niet geplaatst bij zulke mensen.
Wij hebben lopende advertenties op internet bij vele dierenartsen en tot nu toe twee goede adressen gevonden voor de andere 2 pups.Nu hebben wij er nog 3 waarvan wij een willen houden.
Wij hebben onze handen vol aan hun.. maar aandacht komen ze niet tekort.
Alle hulp bij het  vinden van hondenvriendelijke mensen zijn gewenst. "


ik wil dit zeker niet aanvallend bedoelen maar.. waarom begin je met een nestje als je nog geen adressen hebt? je begint normaal op voorhand met het uitzoeken van potentiele nieuwe eigenaars.. of was het een oeps nestje?

honden page profiel HopeHope

Nee Max, zo had ik het ook niet opgevat.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nee Max, zo had ik het ook niet opgevat.
"


ik heb geantwoord op je prive berichtje ! :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn complimenten dat je de pups gehouden hebt, jammer dat je nog geen koper er voor gevonden hebt, ik had begrepen dat je een tuin had met een plasplekje, nee dus.

een plasplek is helemaal niet raar, maar moet wel EEN plek zijn en niet dat ze buiten overal hun gang kunnen gaan, helemaal dus geen gek idee.

vier uurtjes alleen is best lang voor zo jong nog. begrijp dat je ook werken moet. maar kan je misschien zorgen voor een uitlater ?

dat er vele vinden dat een plasplek alleen voor pups is is grote onzin, hier is ook een plasplek, en alleen maar super voor calimiteiten. maar dan wel een plekje en niet de hele tuin.

voor de late avond, vroeg ochtend en bij ziektes, niets mis mee. binnen kranten matjes enz. probeer dat te voorkomen.

dat ze het snachts op kunnen houden, is dat ze liggen, ze slapen meestal, en een pup van deze leeftijd kan het zeker zolang ophouden de hele nacht, maar op de dag is dat anders, drinken eten spelen, en vergeten dat er vaker geplast moet worden of gepoept.

hoop dat je gauw pupkopers kan vinden. :-D

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

honden page profiel HopeHope

Gisteren getest: de keuken was overstroomd met plas. Ze plassen (ongewenst) altijd in de keuken. De ruimte met de toilet area waar ze mochten plassen was dicht en alle kranten verwijderd. Ik ging een beetje lang weg.Nu slapen ze in hun kamer. Om de 3 uurtjes laat ik ze uit.

@ Willemijn. Ik moet zeggen dat het erg prettig is dat de honden op kranten willen plassen. Ik had enige maanden een ongeluk waardoor ik mijn handen niet kon gebruiken. Gelukkig zijn wij met zijn 2-en en hij nam de taak van het uitlaten over. Wanneer hij er niet was gingen de honden op het balkon op de hondentoilet.Zo hebben wij de hondentoilet als het ware geintroduceerd.
Echter wanneer wij weg zijn mogen de honden niet op het balkon omdat ze dan naar mensen blaffen. Dan wordt de toilet naar binnen gebracht, naast de keuken.. echter ze geven de voorkeur aan de keuken wanneer de toilet wat nat is. :'(

Volgende forumvraag: hondenschool omgeving Leuven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^