fietsen jagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Hey,

ik heb een probleempje met Shadow. Wij wonen langs een fietspad, en het uitlaatgebied hierzo loopt ook allemaal langs het fietspad. Op zich niet erg, Shadow luistert prima en gaat in de berm liggen zodra ik dat zeg. Normaal gesproken in ieder geval.

Maar het is weer winter en dus donker. Shadow is een alerte en wakende hond. Hij blaft s'avonds tegen alles wat hij niet vertrouwd, inclusief alle mensen die voorbij komen lopen. Maar dat is niet erg.

Maar hij heeft sinds kort ook dat hij achter fietsers aan gaat, en heel soms hardlopers. Wat ik heb gemerkt is dat hij meer reageert als ze van achter komen, geen lampen hebben (best veel dus), heel snel fietsen of geluid maken (spatbord wat bv tegen het wiel aan zit). Fietsers of hardlopers met hond is altijd raak, en dat is zeer vervelend met de sport die wij doen.

9 van de 10 keer kan ik hem afleiden, maar aangezien ik op een avond heel wat mensen voorbij zie fietsen is het als nog 2 of 3 keer op een avond dat ik te laat ben.

Hij loopt dus los, reageert ook zeker niet altijd, maar ik wil gewoon dat hij ze helemaal negeert. Aan de riem houden is geen optie.

Dus hebben jullie tips?

Ik hoor het graag.

Liefs Naomi

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

aii dat is lastig.

de hond van mijn ouders had er ook zo'n handje van,
als mijn pa bijv. 's avonds ging hardlopen (en het was donker) kon Kay er ook heeeerlijk tussen uit gaan achter fietsers of andere hardlopers aan gaan.
ze hebben steeds iedere keer weer als er iemand nadere kay naast zich geroepen, en hij moest volgen.
waren ze voorbij, kreeg hij een koekje, deed hij er uit zich zelf niks op uit, dan kreeg hij nóg een lekkerder koekje
uiteindelijk kwam hij uit zich zelf al naast ze lopen of hij negeerde het.
ook soms luisterde hij niet vooral in het begin, en bleef hij staan of dacht hij toch dat hij er achter aan moest, zei mn pa op een zware toon Kay af, en dan ging ie sowieso wel af...

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

dat is inderdaad lastig, bedankt voor je reactie trouwens. Ik hoop dat als ik dit nu steeds blijf doorvoeren het op een gegeven moment vanzelf goed gaat. Maar ben bang van niet. Dus als er nog iemand anders is met tips hoor ik het graag :-D

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Toch aanlijnen; gevaarlijk voor je hond en voor de fietsers.
Ik zie echt geen andere oplossing.

Dan in scene gaan zetten; Shadow aan een lange lijn, fietser langs laten komen en hem leren dat hij naar jou moet kijken als er een fietser langs komt

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Hoe komt dat een lange lijn geen optie is?
Inderdaad wel lastig.
Joekie deed het vroeger ook, maar veel op geoefend hoe jij nu bezig bent.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Hier ook eentje die achter fietsers aan ging. Dan wel met een andere reden, want wifi wilde ze gaan drijven. Ik heb wifi's recall nog wat verbeterd en dus ook in extremere omstandigheden (dus bijv. bal weggooien en tijdens haar sprintje naar de bal riep ik haar, dus eerst komen en dan gooide ik een 2de bal die ze mocht halen (of ze mocht bal 1 ophalen). Door vele van zulke oefeningen kwam ze ook als ze achter een fietser aan ging rennen. En nadat ze elke keer dus terug werd geroepen (en dus geen succes meer had met het fietsen najagen) was het gedrag zo gestopt.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

@ Slapende husky, dat zou betekenen dat ik hem de gehele winter niet los zou kunnen laten, omdat ik alleen s'avonds met hem kan lopen. Dan zou ik binnen een paar dagen een zeer gefrustreerd hondje hebben.
Daarbij lopen er ook veel andere honden en als Shadow de ruimte niet heeft om zijn eigen weg te kiezen dan wil dat nog wel eens leiden tot vechten.

Maar lange lijn gaan we proberen, bedankt.

@ Pim, Wifi en Ravi, dat vind ik wel een heel briljant idee. Kan ik zeker wat mee. Bedankt voor de tip.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Bij mij kunnen ze ook alleen in het weekend en op maandag - mijn vrije dag - los ;-)
Ik ga wel af en toe steppen en / of hardlopen doordeweeks 's avonds. 

Maar goed, ik snap je punt van de andere honden. Ik denk alleen dat je je wel moet realiseren dat hij suvces heeft, elke keer als hij het doet en ik zou dus zeggen: eerst voorkomen dat hij het kan doen, dan eraan gaan werken met de recall zoals Pim Wifi en Ravi voorstelt en dan weer beginnen met loslaten, als je dat 'rock solid' getrained hebt. En voordatik hem zo los zou laten, zou ik het eerst geoefend willen hebben met vrijwilligers op de fiets of lopend, of het inderdaad lukt

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Even een upje voor jouw Shadow voor meer tips :-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

@ Slapende husky sorry zie je reactie nu pas. Ik ga ook 2x per week met Shadow hardlopen. Fietsen of steppen gaat niet daar is hij bang voor.

Er zit al wel een verbetering in. Met het idee van Pim en Wifi ben ik aan de slag gegaan, en ben ik een bal gaan gooien als er een fietser voorbij kwam. Dat werkt goed moet ik zeggen en we hebben de afgelopen 2 dagen nog maar 1 incident gehad (kwam in de rug en zag ik niet aankomen).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^