Het gaat ontzettend goed! Maar veel veranderingen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Hai iedereen,
We hebben een pittig jaar achter de rug mag ik wel zeggen. Agressieproblemen overwonnen, etc. dankzij 'de methode van' kalmerende signalen. Nu ik terug kijk ben ik ontzettend trots op mijn hondjes van waar we zijn gekomen!
Maar er komen veel veranderingen aan, en aangezien Liz nogal gevoelig is hiervoor, wil ik alvast tips gaan zoeken hoe dit het beste aan te pakken. 
Zoals sommige van jullie weten ben ik zwanger :-) nu 16 weekjes. Na een wat hobbelige start gaat het eigenlijk heel goed. Laika en Cae hadden er niet zoveel moeite mee. Liz was wat onwennig, maar daar is ze nu overheen gelukkig ;-) Stress uit zich bij haar namelijk in onzindelijkheid en agressie tegen Laika en Caelin, alsof er een knop omgaat.
We gaan ook binnenkort verhuizen van een appartement naar een woning op de grond. Ook super dus. Gelukkig kennen ze de buurt waar we gaan wonen al, ik wandel er vaak en heb er om de hoek gewoond met Laika.
Maar voor de honden en vooral Liz is dit een flinke aanpassing denk ik, aangezien ze al van slag is als ons rooster omgegooid wordt. En alles gaat in een korte periode gebeuren, veel stress bij elkaar dus. Het zal natuurlijk ook nooit meer hetzelfde worden met zo'n klein hummeltje erbij ;-)
Hoe kan ik de verhuizing en de komst van de baby het beste aanpakken zodat het zo min mogelijk stress oplevert bij de honden?

Alle tips zijn welkom!

honden page profiel TimTim 3 doggies

honden foto van Tim

Maak de honden sowieso vanaf het begin duidelijk dat de baby boven hun in de roedel staat. Zorg ook dat de baby op het moment dat hij/zij begint te kruipen niet de hele tijd achter de honden aan gaat. De honden hebben ook rust nodig. Zorg dat je eerst een stuk gaat wandelen met de honden voor je het nieuwe huis in gaat. De honden zijn dan al vermoeid en zullen er dus rustiger op reageren. Op het moment dat de hond moeilijk gaat doen zou ik de hond in eerste instantie gewoon negeren.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Wil je ze ook meenemen met de kinderwagen? Oefen dit vantevoren. Ook met een wipstoeltje oefenen met een pop erin helpt misschien als de echte baby er eenmaal in zit?
Trouwens: van harte gefeliciteerd!!

Volgende forumvraag: snap je dit nu??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^