Luan loopt ineens heel erg mank met zijn voorpoot :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ohh lastig joh... dat verhaal met je vriend herken ik wel een beetje.
Met onze vorige hond, Lobbes heb ik ook een keer gedrenkte zakdoeken om z'n poot gedaan met soda oplossing. en daar een afgeknipte sok omheen (van een sok die je niet meer wil gebruiken). Dat ging toen nog best goed, en liet hij er toen lang genoeg omheen zitten. Misschien is zoiets een idee?

Beterschap voor je zielige mannetje!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" oei, vriend heeft een kort lontje vandaag. Probeer of Luan in bad wil (doe het rustig aan) lukt het niet, geen probleem, je kan het ook zonder te laten weken doen, gewoon met een vochtig doekje. 
Je bent een bezorgde baas, dat siert je! knuffel voor knappe Luan! "


Ergens snap ik het ook wel, Luan heeft ook een oogonsteking dus we moeten al 4x per dag oogdruppels in zijn oogjes doen wat hij totaal niet leuk vindt. Mijn vriend vind dat erg moeilijk aangezien Luan er zoveel moeite mee heeft. Denk dat dit er nog bij de spreekwoordelijke druppel was... maar dan nog is het niet leuk.

Luan heeft 5 minuutjes in het bad gestaan terwijl ik zijn pootje voorzichtig probeerde te wassen. Heb daarna nog een gaasje met betadine er langs gehaald maar kan niet goed zien hoeveel vuil/bloed er nu weg is en wil Luan nog niet nog meer stress geven door het uitgebreid uit te gaan pluizen. Ik zie het morgenochtend wel... hij loopt wel echt een stuk beter, hoop gewoon dat het niet gaat ontsteken :(

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Fijn dat je in ieder geval de oorzaak gevonden hebt.

Dikke knuffel voor Luan en voor jou, kunnen jullie wel gebruiken :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Net naar Kylie gekeken of alles goed gaat en dan maar even pc aan...  Ik hoop dat Luan morgen een stuk beter is.  Mocht het toch ontsteken dan kun je maandag nog steeds naar de DA.

En ja... Soms kun je je afvragen wie er eigenlijk het sterke geslacht is ;-)  

Echt niet leuk als je zo in de steek gelaten wordt op een moment dat je al zorgen genoeg hebt. 
Morgen maar een beetje kordaat zijn met Luan en de oogdruppeltjes.  Ze moeten erin dus... hoe directer, hoe vlugger gedaan. Zeg dat ook maar tegen vriendlief en lach er eens om.  Klagen over zijn handelwijze gaat echt niet helpen... in tegendeel. 

Luan heeft ook echt wel pech.  Maar daar kan hij en daar kun jij niets aan doen.  Behalve wat je doet... Je verzorgt en helpt hem.

Misschien eens proberen om heet tij te keren.  Vertel Luan eens hoe flink en goed hij is en hoe goed hij het allemaal doet.  En hoe trots je wel op hem bent.  Het zal hem een goed gevoel van eigenwaarde geven en daar reageert het lichaam ook op.  Zelfde voor jou... Vriend deed het niet goed.. Jij wel :-)  Dikke pluim !

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Weet dat het te laat is maar alvast voor een volgende keer.

Een wondje in soda weken doet zeer. Ik heb ooit eens een plakje van mijn vinger gesneden en dat de volgende dag in soda geweekt om het verband los te weken en ben toen flauw gevallen van de pijn. Biotex groen doet geen pijn vandaar mijn voorkeur, is denk ik voor de hond ook prettiger. Maar alleen biotex groen nemen niet de blauwe.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

een hond met een vacht, als ze er aan gaan likken , oeps, een wondje, hier ook gebeurt, je kan het niet altijd direkt zien, een dikke vacht verbloemt een hoop.

hoop dat dat het is, goed ontsmetten, is het zo dat tie na een paar dagen blijft manken, de weg weet je.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Weet dat het te laat is maar alvast voor een volgende keer.

Een wondje in soda weken doet zeer. Ik heb ooit eens een plakje van mijn vinger gesneden en dat de volgende dag in soda geweekt om het verband los te weken en ben toen flauw gevallen van de pijn. Biotex groen doet geen pijn vandaar mijn voorkeur, is denk ik voor de hond ook prettiger. Maar alleen biotex groen nemen niet de blauwe. "


Ik had alleen biotex blauw in huis, geen groene :(. Ik heb vroeger zelf wel eens een wondje in soda geweekt, dat viel wel mee. Maar Luan had er gisteravond gewoon ook geen zin meer in, voelde onze frustratie ook denk ik ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Net even het wondje nagekeken, het is een lelijk sneetje volgens mij maar het zit netjes dicht. Hopen dat alle vuil en rottigheid eruit is en dat het niet gaat ontsteken. Zijn poot is niet meer gezwollen en hij lijkt er minder last van te hebben, gebruikt beide poten weer en staat nu lekker zijn ontbijt naar binnen te slobberen :-). Ook komt er minder viezigheid uit zijn ogen dus de druppels slaan aan :-). Vandaag nog even rustig aan doen met wandelingen en de trap en dan komt het hopelijk wel goed...

Bedankt voor de opbeurende reacties... je komt allemaal wel eens op een punt dat je er even doorheen zit en ik denk dat mijn vriend en ik dat allebei gisteravond hadden. Luan is feitelijk mijn hond dus Jeroen weet dat hij af en toe wel even af kan haken en dat ik het dan wel oplos.... Al doet hij normaal wel super veel met hem en zorgt hij goed voor hem als ik er niet ben.

En Luan blaakt echt van het zelfvertrouwen op dit moment, hij  is echt zijn plaats aan het verkennen, zowel tegenover onsals binnen het roedeltje waar we mee trainen (vandaar ook de aanvaring met de Golden, Luan stond hem uit te dagen en de golden heeft hem op zeer correcte maar ook hele duidelijke wijze verteld dat hij daar niet van gediend was). Krijg van een heel hoop mensen ook te horen dat hij er goed uitziet... dit was gewoon net twee pechggevallen achter elkaar maar voor de rest zijn we op de goede weg denk ik :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Gelukkig..., de gemoederen zijn weer bedaard na een nachtje rust ;-)

Ik zou toch proberen een paar keer per dag de wond zacht te houden zodat eventueel achter gebleven troep er goed uit kan..., meestal is een dagje genoeg als de wond verder niet verdikt of zo.
Gewoon als hij ligt te slapen even een gaasje geweekt in soda of biotex er op leggen en zelf vasthouden (of een sok)..., maar zo te lezen gaat het verder helemaal goed komen met het 'mannetje'

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Fijn dat het beter lijkt te gaan.
Je kunt ook een betadine oplossing maken door de betadine op te lossen in water en daar de poot in weken als je niets anders in huis hebt. Deppen met een gaasje of make up watje.
Maar de poot even in een kom of iets dergelijks met de betadine kan ook.
Als de wond nu dicht is zou ik het zo laten. Word de wond pussig of vurig dan bovenstaand.

En ik zou zorgen dat ik toch biotex en een zalfje in huis had voor de kleine ongelukjes.;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heeej... Dat is heel goed nieuws :-)  Fijn die update te lezen !

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Heeej... Dat is heel goed nieuws :-)  Fijn die update te lezen ! "


.helemaal met eens :-)!!!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Fijn dat het beter lijkt te gaan.
Je kunt ook een betadine oplossing maken door de betadine op te lossen in water en daar de poot in weken als je niets anders in huis hebt. Deppen met een gaasje of make up watje.
Maar de poot even in een kom of iets dergelijks met de betadine kan ook.
Als de wond nu dicht is zou ik het zo laten. Word de wond pussig of vurig dan bovenstaand.

En ik zou zorgen dat ik toch biotex en een zalfje in huis had voor de kleine ongelukjes.;-) "


Haha twee jaar geleden verhuisd en geen kinderen, dan is de EHBO kit nog niet zo uitgebreid. Ga hem inderdaad verder uitbreiden :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Vandaag niks meer aan de hand, hij belast zijn poot volledig en vond het zelfs nodig om in zijn gekke 5 minuten keihard rondjes te rennen en de bank op en af te springen. Was ook erg teleurgesteld dat ik zijn bal niet meenam naar buiten. Hij zit er ook helemaal niet meer aan dus dat vind ik ook wel fijn :-). Verder vandaag een extreem rustige dag gehouden, twee keer een rondje gelopen en voor de rest heeft hij liggen pitten.. we hadden dan ook een druk weekje achter de rug :-)

Morgenochtend even goed controleren bij daglicht... zodra ik iets van een infectie zie bel ik alsnog de dierenarts

Bedankt allemaal voor de tips en het meeleven :-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ik lees het nu allemaal pas maar gelukkig is Luan zo te horen al weer helemaal oké. Nu nog even druppelen en dan hoop ik dat het daarna gewoon helemaal klaar is met het aanmodderen met de gezondheid ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Heerlijk slapen ;-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

wat vervelend dat je vriend boos werd.

is het gisteren nog gelukt met hem in bad te krijgen? Gaat het al wat beter met zijn pootje??

geef hem maar een dikke knuffel

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Haha die Luan.
Lekkere positie om te slapen!

Fijn dat het weer een stuk beter gaat ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" wat vervelend dat je vriend boos werd.

is het gisteren nog gelukt met hem in bad te krijgen? Gaat het al wat beter met zijn pootje??

geef hem maar een dikke knuffel "


Haha ja hoor, het sneetje is nu al bijna niet meer te zien dus heb er vertrouwen in :-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Haha ja hoor, het sneetje is nu al bijna niet meer te zien dus heb er vertrouwen in :-) "


oke gelukkig.

Ik zie nu dat je al had gemeld hoe het ging, ik zag als laatste reactie dat je hem in bad ging doen. De rest zie ik nu pas te staan....?

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Heerlijk slapen ;-)

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1470419_10201737498291972_1321453421_n.jpg "

Haha, wat een sloebertje he, voelt zich heeeeeeeelemaal gelukkig, kan je zo zien ;-)
Fijn hoor meid ;-);-)
.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

"

oke gelukkig.

Ik zie nu dat je al had gemeld hoe het ging, ik zag als laatste reactie dat je hem in bad ging doen. De rest zie ik nu pas te staan....? "


Misschien niet gezien dat er een derde pagina was? :-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Misschien niet gezien dat er een derde pagina was? :-) "


zou ook best kunnen haha, achja wat maakt het uit hihi.

ben blij dat het weer beter gaat met zijn pootje:-D

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^