Binnen bezigheidstherapie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik weet niet helemaal of dit de goede categorie is... En ik kan via de zoekfunctie niet een soortgelijk topic vinden, hoewel ze er ongetwijfeld wel zijn.

Maar het leek me leuk om een topic te hebben waarin mensen verschillende dingen posten om hun hond binnen bezig te houden, nu we tijdens de donkere dagen misschien minder naar buiten gaan. Wat doen jullie zoal?
Wat mij betreft liever geen enorme knutselprojecten, dat zie ik soms voorbijkomen maar ik hoef geen bezigheidstherapie voor mezelf, dan speel ik liever met de hond ;-) 

Dingetjes die wij doen:

- eten niet meer (alleen) aanbieden in de voerbak, maar ook dmv de kong en zoekspelletjes en trucjes. Haar echt laten werken voor (een deel van) haar eten, dus. Vind ze sowieso erg leuk.
- uberhaupt meer oefenen met trucjes en kunstjes
- haar zo veel mogelijk meenemen, doen we sowieso al maar de stimulatie van nieuwe plekken of uberhaupt een wandeling door een stadscentrum helpt wel
- uitlaten met de buurhond erbij, ook meer stimulatie

Ik ben zelf vooral nieuwsgierig naar of jullie misschien ideeen hebben om de hond fysiek ook wat moe te maken binnen (of dat uberhaupt kan).

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Ik deed met de pup van mijn ouders altijd een zoekspelletje. Ik had een brokje in 1 van mijn handen (ze zag niet in welke in hem had) en door te ruiken kwam ze er dan achter in welke had hij zat en legde ze haar poot op de hand.

Daarnaast ook het bekende brokjes verstoppen als ze er niet bij is en dan het commanda 'zoek' geven. Vond ze geweldig.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Maar da's niet het enige ;-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Mail uit.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

'T enige dat ik voor moe maken binnen kan bedenken is een loopband :-) en die heb ik niet... Kortom, we gaan gewoon naar buiten! Jas aan, laarzen aan, hoofdlamp op en gaan ;-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha ja wij ook, maar bijv. Na zonsondergang mag je een natuurgebied niet in, en zelfs al doe je het stiekem, dan wandelt het niet prettig. En niet alleen ons maar ook de hond gaat zich vervelen als we alleen maar langs de dijk lopen :p

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Na zonsondergang mag je een natuurgebied niet in, en zelfs al doe je het stiekem, dan wandelt het niet prettig.  "


Hier is dat officieel ook zo, maar ik trek me d'r niets van aan en stap gewoon het bos in.
Zelf vind ik het juist heel erg prettig, in het donker wandelen. Je hebt bos & hei namelijk helemaal voor jezelf. Honden kunnen lekker los, je hoeft niet oplettend te zijn voor medewandelaars of joggers of mountainbikers,... En ik vind het zalig zo in alle rust te wandelen, het geritsel van de blaadjes, de roep van een uil, af en toe het blaffen van een hert...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"

Hier is dat officieel ook zo, maar ik trek me d'r niets van aan en stap gewoon het bos in.
Zelf vind ik het juist heel erg prettig, in het donker wandelen. Je hebt bos & hei namelijk helemaal voor jezelf. Honden kunnen lekker los, je hoeft niet oplettend te zijn voor medewandelaars of joggers of mountainbikers,... En ik vind het zalig zo in alle rust te wandelen, het geritsel van de blaadjes, de roep van een uil, af en toe het blaffen van een hert... "


Mja wij hebben meer uiterwaarden ed en dan stap je toch erg snel in het water s nachts :-D hond houdt er ook niet van, heb het idee dat ze niet bijzonder goed ziet in het donker en ze is behoorlijk visueel ingesteld. Zelfs met lamp, dan gaat ze zo dicht bij de lamp lopen dat ze er letterlijk tegenaan loopt ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
Zelfs met lamp, dan gaat ze zo dicht bij de lamp lopen dat ze er letterlijk tegenaan loopt ;-) "


Hahaha, ik zie het al voor me! 


Fysiek moemaken in huis... hangt natuurlijk van de indeling van je huis af, maar wat wij hier wel es doen (en de honden gek op zijn) is: manlief verstopt zich in de woonkamer en fluit, honden rennen ernaar toe om hem om het eerst te vinden en ondertussen verstop ik me in de keuken. Even fluiten en daar komen ze! Manlief zit ondertussen in de gang, enz. Dat spelletje vinden ze zo lollig dat na 10 min. hun tong op de grond hangt.

Volgende forumvraag: Bange hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^