Herplaatste hond wil niet meer alleen zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacobs88Jacobs88

Hallo,

Sinds enkele dagen zijn mijn partner en ik in het bezit van een labrador/heidewachtel van ongeveer een jaar oud. We hebben haar over genomen van een gezin met 2 kinderen.
De hond was gewend om overdag en snachts alleen te zijn en ging dan altijd vanzelf haar bench in. Is het normaal dat de hond de eerste dagen geen moment meer alleen durft te zijn? zelfs bij het naar de wc lopen begint ze al te blaffen. Ook wil ze snachts de bench niet in, maar overdag loopt ze er af en toe vrolijk in, als het deurtje open staat.

Hebben jullie hier ook ervaringen mee? en hoelang heeft dat geduurd? nog tips?

Groeten,

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik heb er geen ervaring mee, maar kan me voorstellen dat ze even 'helemaal de weg kwijt' is. Ze wordt uit haar vertrouwde omgeving gehaald en zal aan alles weer moeten wennen. Voor zover ik weet moet je met een herplaatser in het begin net zo omgaan als met een puppy: alles aanwennen. Alleen kunnen sommige dingen bij een herplaatser sneller gaan, omdat ze al wat kennen.

Ik zou zeggen: blijven oefenen, langzaam opbouwen! Geef d'r even de tijd! :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De hond is nog maar net bij jullie, moet nog wennen aan de nieuwe situatie, dus zo gek vind ik het niet.
Je hoort het vaker hoor, dat een hond in huis 1 zonder problemen alleen thuis kan blijven, maar in huis 2 absoluut niet.

Ik zou het toch even rustig opbouwen allemaal, om haar te laten wennen aan al het nieuwe.
Hoe lang dat gaat duren is niet te zeggen, de een doet er een week over, de ander een maand of een half jaar.

Komt wel goed :-)

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ja hoor, is helemaal niet raar.

Geef haar maar heerlijk even de tijd om te wennen,
het is nogal 'n verandering met andere luchtjes, andere geluiden in huis, andere mensen.

Duidelijk aangeven wat je van haar verwacht en wat de bedoeling is en rustig adem blijven halen ;-) ze gaat haar weg echt wel vinden, het heeft alleen wel tijd nodig.

Als ze zich dadelijk thuis gaat voelen kan 't best zijn dat ze ook nog even overmoedig wordt en jullie uit gaat dagen, gewoon even om te testen hoe ver ze kan gaan.

Ook dan gewoon duidelijk blijven en rustig adem blijven halen ;-)

en vooral genieten!! Heel veel geluk en plezier gewenst samen!!

honden page profiel Jacobs88Jacobs88

Omdat vandaag de verwarminginstallateur bij ons in de ochtend aan het werk is hebben we haar nu 3 uurtjes buiten in de tuin gezet. Ook hier blaft ze natuurlijk omdat ze niet alleen wil zijn. Ze is 1 keer toch naar binnen geglipt en toen we haar probeerde de tuin in te lokken met speeltjes en koekjes begon ze te "happen"..niet echt bijten dus. Komt dit ook vaker voor? 

Haha sorry ik heb jaren een hond in huis gehad maar dit hebben wij nog niet meegemaakt en merk zelf dat ik al behoorlijk onzeker begin te worden over mezelf.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Ik denk dat het het makkelijkst is met 'puppytraining'. Je weet wel: even naar de wc -> belonen bij stil zijn. Dan even ietsje langer naar een andere kamer -> belonen bij stil zijn. Langzaam opbouwen dus. Dan leert je jonge hond (tevens puber!) dat je weggaat maar ook altiojd terugkomt.
Hij snapt het even allemaal niet, en op deze manier bied je hem opnieuw zekerheid.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond begrijpt er niets van, uit het gezin gehaald, en nu opeens bij jou terecht gekomen, logisch dat tie steun zoekt bij je, geef die steun, geborgenheid noem ik het, als de hond gesetteld is, en daar mag je gerust wat tijd voor nemen, ga je wat stapjes inlassen van alleen in de woonkamer verblijven, in de gang , keuken en ook eens alleen in huis zodat tie je vertrouwt dat je niet weg gaat.

het is niet wat voor een hond, wij doen heel makkelijk erover , maar een hond verliest alles als die uit zijn vertrouwde omgeving wordt gehaald, ook al is de thuis situatie waar die in vertoeft heeft niet iedeaal, geef het de tijd, belangrijk is nu geborgenheid, als je een paar weken verder bent...... super van je dat je deze hond een goed tehuis wilt geven. als je ergens mee zit, vragen hier. :-D


loopt je hond je achterna bij alles wat je doet, laat de hond, maar negeer het gedrag , maar stuur hem niet weg, heus het komt straks echt dat tie niet meer achter je aan loopt. ga niet belonen voor het achterna lopen, zeg niets , maar laat de hond even aan jullie wennen , zijn omgeving en een hele andere situatie waar die uit gekomen is, en heus let maar op, over een paar weken, heb je er een fijne hond aan.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

De ergste straf voor een hond is buitengesloten worden. Ze is al zo onwennig bij jullie, wordt ze ook nog naar buiten 'gestuurd'. En dat happen: blijkbaar vindt ze dat niet prettig!
Bouw eerst een band op met de hond, het alleen laten langzaam opbouwen. Jij begint onzeker te worden, maar je hond is (blijkbaar) ook onzeker! Als jij de leiding niet neemt, wordt je hond alleen maar onzekerder.
Laat zien dat ze bij jou/jullie veilig is en dat het bij jullie (ook) vertrouwd is!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Inderdaad hoor je het vaak dat de hond bij de eerste eigenaar alleen kan blijven en bij de volgende ook weer niet maar soms vraag ik me dan ook af of dat echt waar is want vaak is het een reden om juist de hond weg te doen.

Verder weer vanaf het begin beginnen en langzaam opbouwen

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat de vorige eigenaar zegt zou ik ook niet zo 1-2-3 op z'n blauwe ogen geloven vaak maken ze het mooier als het is en een hond wordt niet voor niks herplaatst het is vaak een op 1 stapeling van gedragingen bij een hond en dan moet het beestje weg.

Je hebt haar nu een aantal dagen ze moet nog helemaal aan jullie wennen eigenlijk hetzelfde als een pup.
Ze moet gaan leren jullie te vertrouwen en te zien als baasjes/maatjes.

Ga rustig aan te werk, samen lekker wandelen en spelen kan heel goed werken om de band op te bouwen.
Zorg dat haar bench op een "veilig" plekje staat daar bedoel ik mee niet midden in de kamer waar het wat drukker is maar ergens in een hoekje waar wel overzicht is maar wel rustig zodat ze zich daar kan terug trekken.
Bied eventueel het eten en de kluifjes ook in de bench aan zodat ze dat weer gaat herkennen als veilig plekje.

Ga het alleen zijn weer opbouwen net als een pup, eerst een minuut enz enz.
Als je bv naar toilet gaat leg haar in de bench met een kluifje kom je terug beloon haar als ze braaf geweest is.

Wat ik niet zo goed begrijp is waarom ze naar buiten moest als de verwarmingsmonteur er is, je had er ook voor kunnen kiezen om haar lekker op haar plek te leggen met wat kluif-werk.

Alles rustig aan opbouwen, werken aan een vertrouwensband en dan komt alles goed.
En misschien leuk om samen een hondenschool te bezoeken.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Omdat vandaag de verwarminginstallateur bij ons in de ochtend aan het werk is hebben we haar nu 3 uurtjes buiten in de tuin gezet. Ook hier blaft ze natuurlijk omdat ze niet alleen wil zijn. Ze is 1 keer toch naar binnen geglipt en toen we haar probeerde de tuin in te lokken met speeltjes en koekjes begon ze te "happen"..niet echt bijten dus. Komt dit ook vaker voor? 

Haha sorry ik heb jaren een hond in huis gehad maar dit hebben wij nog niet meegemaakt en merk zelf dat ik al behoorlijk onzeker begin te worden over mezelf. "


Ik denk dat ze wat gefrustreerd is op zo'n moment en daarom hapt, of misschien gewoon aandacht probeert te vragen. Wij hebben ook 2 honden (1 asielhond en 1 exzwerfhond) die dit ook hebben gehad, geen moment alleen kunnen blijven, je overal volgen etc. Toen ben ik begonnen met het klaarmaken van een Kong/geven van een kauwstaaf en haar dan op de bank/stoel/kussen/mand daarmee te laten liggen en dan weglopen en het 'blijf' gebaar te maken (soort stopgebaar), zo van, blijf maar liggen, je hoeft niet mee. En dan echt een paar seconden gewoon even op de gang gaan staan (met de deur open).. en dan weer terug. Daarna nog een stapje verder de gang in, en dit langzaam uitbouwen, en dan op een gegeven moment met de deur dicht. De snack is dan een soort afleiding, zodat ze merken dat ze het best kunnen, even alleen blijven.
Maar echt hele kleine stapjes maken en hier echt de tijd voor nemen. Wij hebben bij onze eerste hond 2,5 week vrij genomen en het hierbij in stapjes opgebouwd, vanaf eerst goed leren in huis alleen blijven, naar even snel de vuilnis weg gooien. Uiteindelijk is het bij haar gelukt om nu (max.) zo'n 4 uur alleen thuis te blijven. Bij onze andere hond heb ik het precies hetzelfde aangepakt. Ook snachts heb ik daar de eerste nachten naast geslapen en ben ik op een gegeven moment op de gang in de deuropening gaan zitten snachts (het kost wat nachtjes slaap, haha) en zo ben ik steeds verder weg gaan zitten, tot ze op een gegeven moment snachts alleen kon slapen, toen ging overdag ook makkelijker en nu is ze pas een maand of 3/4 bij ons en blijft ze al een uur of 3/4 alleen zonder problemen :-).

Dus rustig opbouwen, de tijd nemen en proberen te vermijden dat de hond echt in paniek raakt door bijv. heel lang weg te blijven, want daar word het vaak niet beter van.

Verder kan je proberen de radio zachtjes aan te zetten, een tshirt van jezelf in de bench neer te leggen, zodat ze je geur kan ruiken en zorgen dat je hond goed mentaal (denkspelletjes) en lichamelijk voldaan is voor ze gaat slapen/alleen thuis moet blijven..

Succes!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst gefeliciteerd met jullie hond... ;-)
De hond komt vanuit een gezin waar hij bekend was met de regels, de structuur... deze moet nu helemaal opnieuw worden gevonden.

Geef het de tijd... als je weggaat, zorg voor structuur, geef bijvoorbeeld een lekkere gevulde kong, laat de radio aan (doe ik ook).

Jullie moeten elkaar leren kennen & vertrouwen... een band opbouwen.
Eventueel zou je met de hond op cursus kunnen gaan om het opbouwen van een band te ondersteunen.
Wees wel vanaf het begin consequent naar gedrag toe dat je niet wilt hebben en natuurlijk belonen van gewenst gedrag.

Succes... ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Toen Orga hier net was volgde hij ons ook overal naartoe, hij hapte bij alles (eerder speels), hij stal zo het eten uit ons bord en plaste dagenlang tegen elk meubel in huis. Volgens mij heel normaal gedrag. Je hond moet alles terug gewoon worden en dat heeft tijd nodig. Wij hebben het allemaal gewoon zijn gang laten gaan en alles rustig aangepakt. Dus niet boos worden of hem buitensluiten. 

Je moet geduld hebben en rustig duidelijk maken wat de bedoeling is. Misschien kan je binnen enkele dagen wat oefenen op het niet volgen in huis. Dus even naar zijn plekje sturen en een paar meter weggaan? Dan belonen en zo steeds wat verder weggaan. Succes! :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er vanuit gaand dat de hond idd alleen kon zijn in zijn oude huis, mag je er niet vanuit gaan dat hij dat ook op een andere plek kan als hij dat niet geleerd heeft. Honden generaliseren slecht. Honden kunnen niet generaliseren.
Verder kan een hond behoorlijk de kluts kwijt zijn als hij nooit "uit logeren" geweest is. Van herplaatsers is het bekend dat ze meestal extra aanhankelijk zijn in het begin. Jij bent het enige vertrouwde en hij zal liefst zo dicht mogelijk bij je zijn. Dat moet slijten. 

En dan is er natuurlijk de kans dat de hond helemaal niet zo goed alleen kon zijn als beweerd. 
In beide gevallen moet je wachten tot je hond een beetje gesetteld is en dan gewoon beginnen met aanleren alsof het de eerste keer is.

honden page profiel Jacobs88Jacobs88

Het doet me goed om te lezen dat het heel normaal is! Bedankt voor de reacties!~ Dat happen is inderdaad ook meer speels als bedreigend bedoeld denk ik..Het komt allemaal vanzelf goed...we hebben er in ieder geval heel veel zin in!

P.s wat is jullie mening over het achterna zitten van een staart?
Ik weet dat het niet goed is voor de hond omdat ze er echt gek van kunnen worden..ze doet het nu puur voor de aandacht denk ik..is negeren of "straffen" beter?

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" is negeren of "straffen" beter? "


Kan je haar niet afleiden? Met een speeltje oid?

honden page profiel Jacobs88Jacobs88

"

Kan je haar niet afleiden? Met een speeltje oid? "


Geprobeerd..ik heb veel energie, maar ik ben geen machine die maar door kan gaan haha..een keer moet ze ook leren dat het op den duur genoeg is toch?

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Achter de staart draaien moet je doorbreken, niet kwaad worden maar afleiden.

Sjors als 4 jarige als herplaatser hier in huis.
Een zeer sociale stabiele lieve Leonberger, dus geen gedragsprobleem oid.

Maar heeft toch ong 6 weken geduurd eer hij écht hier zn plekje gevonden had.

Liet 'm gewoon zn gang gaan, qua aaien en kroelen bv. Liet hem uit zichzelf komen.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Oók wij als nieuw baasje moesten Sjors helemaal leren kennen, qua gedrag enz.

Neem je een pup dan herken je ook de signalen beter, want je kent je hond.

Maar hij is nu +2jaar bij ons....ik heb nog nooit zo'n lief beest gehad....tis gewoon een lekker ding :-D

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik merk aan je dat je er best doorheen zit.
Een nieuwe hond...(Vooral eentje die je veel volgt) kan veel energie van je vergen.

Geef niet op!
Het kost nu de komende paar weken wat extra energie...maar uiteindelijk zal je hond weer zijn ballans terug vinden en hebben jullie een leuke hond.
Pak je rust ook even tussendoor.
Al ga je even een uitje knappen op de bank.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ons hondje had er op het begin ook heel veel moeite mee om alleen te zijn. Als ik naar de wc ging zat meneer aan de deur te krabben en te huilen. Bij ons was dit wel alleen als wij thuis waren en hij niet naar ons toe kon. Alleen thuis blijven had hij geen problemen mee. Hij heeft er soms nog steeds moeite mee om alleen te zijn als wij thuis zijn. (soms lastig als mijn vriend en ik even aandacht aan elkaar willen geven)
Maar dit gedrag is na verloop van een aantal weken een stuk minder geworden. Ik kon weer naar de wc met de deur dicht, we konden aandacht aan elkaar geven zonder de hond erbij.
Ik moet ook wel zeggen dat ik hem wel makkelijk een aantal dingen aan heb kunnen leren doordat hij juist heel graag bij ons wilde zijn. Zoals de trap aflopen, door het raam naar buiten (hij geeft nu ook bij het raam aan als hij naar buiten wil aangezien dat met deze kou niet meer altijd open staat) Dus ik heb er ook positieve dingen mee bereikt.
Wij hebben dus eigenlijk niks gedaan om dit gedrag af te leren behalve het negeren en er tijd overheen laten gaan. Hij heeft geleerd dat we weer terug komen en hem echt niet in de steek laten.
Het enige wat hij nog niet kan is savonds alleen beneden blijven. Dan blaft en jankt hij de boel bij elkaar als het te lang duurt. Maar ik heb er dan ook helemaal geen moeite mee dat hij lekker bij ons in bed slaapt. We hadden hem aangeleerd om op de grond in de slaapkamer te slapen maar het vrouwtje gooide roet in het eten hahaha.

Volgende forumvraag: Terecht boos?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^