Tibetaanse terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel birriebirrie

Wij willen misschien een TT aanschaffen. Nu heb ik een vraag voor mensen die zo'n hond hebben. Ik krijg niet helemaal duidelijk hoeveel beweging ze nodig hebben. Ik lees dat ze zich makkelijk aanpassen aan het gezin. Daarnaast lees ik op de ene site dat ze erg veel beweging nodig hebben, anders gaan ze dingen slopen in huis. Op andere sites lees ik dat ze een gemiddelde bewegings behoefte hebben. Maar kan iemand mij vertellen waar ik aan moet denken? Is drie Keer per dag 10 minuten in combinatie met nog een speel half uurtje in het park voldoende of doen we de hond dan ernstig te kort? In het weekend is er meer tijd om bijv een uur lekker te aan wandelen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik vind dat iedere hond meer beweging moet hebben den 3x10min
voor mij is dat gewoon uitlaten,
als ik zie hoe ver ik wandel op 10 min, dan is dat helemaal niet ver, voor mij is dat geen wandeling

hier dus 2 chi, en vandaag hebben we 10 km gewandeld en ja hoor, mijn chi's lopen mee hoor
nu zo een wandelingen doe ik ook niet iedere dag

maar ik vind iedere dag toch minstens 1 wandeling van 30 à 45 min buiten de plasmomenten

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

3x 10 minuten + een half uurtje spelen ? pff ik denk dat dat voor elke hond te kort is , ik heb een x tibetaan , altijd druk en speels geweest , hij wordt nu een dagje ouder , maar alsnog krijgen ze 3 wandelingen van plm 3 kwartier en twee x per week een grote wandeling van plm anderhalf uur

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Iedere hond per ras kan verschillen, de één heeft mee bewegingsbehoefte dan de ander.
Strikt persoonlijk vind ik zelf 3 keer per dag 10 minuten in combinatie van een speel halfuurtje wat erg weinig.
Soms denken mensen dat kleine hondjes wat minder beweging nodig hebben wat echter niet altijd op gaat.
Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid (ik noem maar ff wat) om bijvoorbeeld 's morgens wat eerder op te staan om dan een half uur te kunnen lopen dan zou het 's middags met wat minder kunnen en dan 's avonds weer wat langer.
Ik moet zelf ook nog kijken hoe ik het oplos met mijn hond, ben van werk veranderd dus ipv  om 9.45 uur tot 15.15 te werken moet ik nu 3 hele dagen werken en 2 dagen vrij.
Gelukkig heb ik nu nog mijn zoon in huis die de middag kan overnemen maar ik weet dat die alleen het hoogstnodige plasrondje doet dus dat wordt dan vroeg opstaan om een half uur- drie kwartier te lopen en dan als ik thuis kom ook wat langer.
Het kán wel maar het heeft even wat organisatie nodig.

honden page profiel birriebirrie

Hoi hoi, 
ik heb geen idee vandaar dat ik de vraag plaats, jammer dat mensen dan niet reageren vanuit het positieve. Ik wil graag wat info zodat ik me een beeld kan vormen VOORDAT de hond komt. Daarnaast zal er ook in huis veel mee gespeeld gaan worden aangezien we twee kinderen hebben. 
Maar in iederegeval bedankt voor de info. Misschien dat ik nog meer reactie's krijg en me zo een nog beter beeld kan vormen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Birri,

Tsja, zoals mijn voorgangers al schreven, 3 x daags 10 minuten is misschien goed voor een oude hond met kwalen, maar niet voor een jonge gezonde hond.
Mijn Pepijn is een kleine aktieve hond, die per dag ruim 2 1/2 uur wandelt, in 4 wandelingen.
Een van die wandelingen duurt minstens een uur en daarbij loopt hij het grootste deel los, dus kan hij hollen.





honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Hallo, 

Wanneer je op een gegeven moment mag gaan fietsen met de hond. Zou het kunnen dat je in het begin voldoende hebt aan 3x tien minuten. Na verloop van tijd zou je dit uit kunnen bouwen naar 3x 20 minuten. Of één keer een uur bijv. 
Wanneer je een pup hebt vergt het misschien heel wat concentratie van de pup om goed mee te lopen aan de lijn. Als je het over geconcentreerd (vanuit de pup gezien) wandelelen hebt ('netjes naast je trainen)'. Dan zou 3x 10 minuten kunnen. Of beter 20 keer 2 minuten misschien. 
Ik denk als je hiermee begint dat je je hond/pup ernaast nog wat meer lichaamsbeweging moet bieden naast het spelen met jezelf/kinderen. Pups zijn ontzettend energiek (maar hebben naast hun energiebehoefte ook veel rust nodig). Ik zou advieseren om naast 3x tien minuten wandelen ernaast nog meer te doen aan lichaamsbeweging. Maar ook hersentraining (zoek maar eens op hersenspelletjes, speurspelletjes). 
Hopelijk heb je wat aan dit antwoord. 
Ik kan me voorstellen dat wanneer je kinderen hebt, de energiebeweging voor de hond er misschien bij in schiet. Daarom is het misschien praktisch om in een later stadium het fietsen voor ogen te houden. Dat is iets intensiever, en heb je minder tijd voor nodig dan wandelen. Maar een hond heeft ook naast lichaamsbeweging iets nodig om hun hersens bezig te houden. Wanneer je in één van beide niet genoeg kunt voorzien krijg je al gauw een gefrustreerde hond, wat vaak ook uit in gefrustreerde baasjes. En dat is niet de bedoeling van het nemen van een 'kameraad'. 
Dus is er misschien nog iets wat je de TT nog meer zou kunnen bieden naast de 10 minuten wandelen en spelletjes doen?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat je voor ogen moet houden dat het een terriër is.
Terriërs hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben behoefte aan denkwerk.
Ze moeten geestelijk genoeg gestimuleerd worden anders krijg je inderdaad een vervelende hond in huis.

Je zou best 3x 10 minuten kunnen wandelen en een half uur spelen in het park maar daar zal hij niet tevreden mee zijn.
Een hond verbruikt veel meer energie met hersenwerk dan met rondjes rennen in het park.

Vanwege mijn gezondheid die me op het moment een beetje in de steek laat komt Djago ook veel minder buiten dan ik zou willen maar dat compenseer ik met spelletjes in huis of een spelletje buiten zodat ik niet te ver hoef te lopen.

Je kan puzzels kopen, zelf spelletjes maken of gewoon lekker simpel lekkers verstoppen in huis of in de tuin.

Maar ik vind het ook hond afhankelijk hoor.
Het is niet zo dat elke TT minimaal 1 1/2 uur buiten moet zijn. Het is inderdaad een beetje waar je ze aan went en wat je buiten de wandelingen om nog doet.
Genoeg geestelijke uitdaging geven vind ik minimaal net zo belangrijk!

Daarbij zijn het ook wel sporthondjes dus misschien kunnen jullie oriënteren op een sport?
Misschien fietsen? Hardlopen? Treiball? Behendigheid? Speuren?

En hartstikke goed dat jullie info in komen winnen ;-)
Een goede voorbereiding is het halve werk ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

denk gemiddeld wandelen zo'n 1u a 1,5u wandelen per dag toch.de tibetaan is erg actief,mijn zus haar schoenmoeder heeft er eentje,en die heeft zich serieus verkeken op het ras,zij had daarvoor een malthesertje...

Volgende forumvraag: eeltplekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^