kitten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vanessa.Vanessa.

honden foto van Vanessa.

Ik heb een paar dagen geleden een kitten in huis, hij is echt super lief maar hij is doodsbang voor mijn bulldog. hij trilt, blaast en heeft een super dikke staart.. Fanny is nouja... best lomp met andere dieren maar doet ze echt niet pijn ofzo maar ik ben toch wel bang dat ze te ruig is voor bing (mijn kitten) Bing is echt heel bang. hij kruipt in me nek en hij vind het echt niet leuk.. misschien moet het tijd hebben maar fanny is wel heel ruig met andere dieren. ik ben dus eigenlijk wel bang dat ze elkaar wat aan doen


( sorry. het is een hondenpage maar misschien hebben mensen hier ervaring. )

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou de Bulldog even van de kitten vandaan houden, niet als dat ze niet bij elkaar mogen zijn in de zelfde ruimte.. maar niet dat de Bulldog steeds naar de kitten toe gaat, als ze dat doet, lijd haar dan af met een speeltje of roep haar (op een niet boze toon) bij je.
Laat de kitten naar de Bulldog toe gaan als ze dat zelf wil :-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn katten waren stuk voor stuk bang voor de hond toen ze in huis kwamen. We hebben de katten hun gang laten gaan, wegkruipen als ze dit willen.

Op een gegeven moment wint de nieuwsgierigheid het toch en gaan ze stiekem kijken.

Ik zou dus wel je hond in de gaten houden, maar voor de rest alles zn eigen gang laten gaan.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Is je hond katten gewend? En de kat honden? ( denk het niet ? )

In de eerste plaats moet jij zorgen dat je hond de kat negeert. Niet steeds er op af laten gaan niet uitdagen, met rust laten.

Je kitten moet vertrouwen krijgen in de omgeving, in de hond, in de mensen. Zorg dat hij hoog op kan, weg kan, zich kan verstoppen etc. EN zorg dat hij iig blijft eten!! Want katten hebben snel last van levervetting en als ze heel gestresst zijn en niet meer eten heb je een probleem.

Je zult zien dat je kitten vanzelf meer vertrouwen krijgt en over een paar daagjes langzaam door het huis gaat lopen ( en weer! Zorg er voor dat je hond er niet achteraan kan gaan! )

Laat ze ook niet samen alleen als je weg bent. Laat je hond bvb in de slaapkamer met de deur dicht snachts en geef je kat de mogelijkheid snachts de woonkamer te ontdekken.

Als je toch nog twijfelt of het lukt niet, is het wellicht een idee je aan te melden op een kattenforum, daar zijn toch mensen die er wat meer ervaring mee hebben. En dan vooral omtrent de kat. Ik ben er ook lid, heb een bulldog ( amerikaanse ) en 2 katten. Het is de bedoeling dat je je eerst voorsteld daarna klapt het hele forum open ;-)

www.kattenmaatjes.nl

honden page profiel Vanessa.Vanessa.

honden foto van Vanessa.

oke dankjewel dit is mijn eerste kat en dus is mijn hond niet gewend aan katten. maar op straat besteed ze geen aandacht aan ze. maar nu er 1 in huis is is het voor haar ook best spannend. de kitten gaat boven op de bank zitten en fanny voor de bank. we hebben fanny even naar de keuken gelokt en ligt nu daar te slapen. nu ligt bing heerlijk op me nek te spinnen.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Hihi dat wordt nog veel werk maar ook veel plezier hoor, veel sux6 met allebei :-)

Volgende forumvraag: hond mee naar rotterdam?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^