Inschrijven op het gemeentehuis, en steriliseren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hallo! Aanstaande woensdag komt mijn nieuwe hondje genaamd Chiquitina. Afkorting Chica ;-)
Ze is overgekomen uit Portugal samen met de stichting Abanded Pets Foundation.
Nu vroeg ik mij een paar dingen af ze is nog niet gesteriliseerd maar op welk termijn moet dit gebeuren? Ze moet een behoorlijke reis maken een woensdag (270 km) ze komt uit Noordwolde.
En ik heb wel gehoord dat je, je hondje in moet laten schrijven op het gemeentehuis, hoe gaat dit precies in zijn werking? En wat zijn de kosten daarvoor? Ik heb zelfs ergens gelezen dat ze dan een penning van het gemeentehuis krijgen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Inschrijven op het gemeentehuis, en steriliseren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Hier in Nederland bedoel je?
Er hangt per gemeente een prijskaartje aan, als ik jou was zou ik het gemeentehuis even bellen. Ze kunnen je precies vertellen hoe of wat.
En wat betreft sterilisatie...op zich hoef je een teefje echt niet te laten steriliseren, maar dan moet je haar op vruchtbare dagen wel bij reuen vandaan houden. Vind je het wel nodig, ivm het oog op te voorkomen ziektes, dan zou ik wachten tot na de 1e of 2e loopsheid (pas als ze is volgroeid) om haar goed te laten uitgroeien.
't Is wel een lieverdje zeg!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Denise,

Als Chica bij je komt a.s. woensdag zal ze erg moe en verward zijn...geef haar dan eerst een paar weken de rust(ook een rustig plekje in huis waar ze zich veilig voelt en alles kan observeren) om te wennen aan haar nieuwe (t)huis en zo...de rest is zorg voor later...ben je verplicht haar te laten steriliseren?
Zo ja,dan zou ik daar sowieso nog even mee wachten...anders is het echt teveel van het goede voor dat arme beestje...en ik denk,dat je je hondje moet aangeven bij de gemeente en dan hondenbelasting gaat betalen.Hoe dat precies gaat weet ik niet,maar iemand die in Nederland woont zeker wel.

Alle goeds straks en welkom Chica en hopelijk ga je een goed(beter)leven tegemoet!En een goede reis woensdag!

groetjes van Ingrid en haar 7 honden vanuit Frankrijk

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi denise
Als ik jou was zal ik inderdaad het hondje even lekker rustig bij laten komen bij je thuis en lekker laten wennen .Wat de gemeente petreft je moet je hond daar aangeven kan telefoonisch Bij ons in nederhorrst kost dat 40 euro per jaar en krijg geen penning in almere kost het duurde en daar krijg je wel een penning zo dat ze kunnen zien dat je belasting betaald als je buiten loopt hier is veel controle over Trouwens hier in het gooi is momenteel ook veel controle voor honden belasting op het moment Nou ik hoop je zo een beetje geinformeert te hebben
groetjes joke en taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Inschrijven op het gemeentehuis, en steriliseren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^