border collie is te gefixeerd op speelgoed...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen ;-)

Mijn border collie van 1,5 is heel erg gefixeerd op speelgoed en dan vooral tennisbalen O-) Als ik wandel met haar is ze meestal heel de wandeling bezig met wanneer krijg ik mijn balletje dit uit zich door stukje naar voren rennen en weer down liggen enzo... Dit is vooral op plaatsen waarop ik wel eens met een balletje gooi en ze onthoud echt elke plek waar we ooit gegooit hebben;-)Ik zou graag willen dat ze wat meer haar gang gaat en niet de hele tijd om haar bal zit te zeuren! Ik neem denk ik de bal 1x per dag mee en dan gooi ik 5 minuutjes dan is het ook wel goed en gaat ze een beetje haar gang. Nu zat ik te denken is het misschien een oplossing om 1 plek te hebben waar ik alleen met de bal gooi? Zou dat helpen dat ze niet meer heel de wandeling op haar bal zit te wachten? 

Ook is het spelen met speelgoed soms nog moeilijk ze brengt het opzich keurig terug maar na een tijdje gaat het loslaten steeds moeilijker( heb er al heel hard aan getraint want vroeger liet ze het gewoon niet los) dan stop ik maar met spelen. Ander speelgoed is ze ook heel hyper mee loop ik de kamer in met een speelgoedje springt ze meestal tegen me op, dan krijgt ze het niet maar het kost dan best wat tijd om haar rustig te krijgen, ze is zo geobsedeerd door speelgoed! Ook touwtje trekken leeft ze zich helemaal in als ik dan klaar zeg en los gaat ze altijd nog ff door, wat ik dan doe is haar bij haar halsbandje pakken heel rustig en wachten tot ze het loslaat en dan belonen met " goed zo dat is los "! Ik zou graag tips krijgen of ik nou haar al het speelgoed moet ontnemen of juist allles in de kamer moet neerleggen ook tennisballen om te zorgen dat ze het minder "wauw" vind al het speelgoed. Ik geef zeker niet op maar vind het wel heel lastig ;-) En aan reacties je bent je hond de baas niet heb ik niks want voor de rest gaat het super, maar speelgoed is haar obsessie die ik vaak niet kan doorbreken...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Geeeen idee wat je eraan kunt doen om het weer "af te leren". De leidster van de puppycursus waarschuwt ons altijd hiervoor. (Niet teveel met balletjes etc. bezig zijn want sommige honden krijgen er een obsessie voor). 
Hier in de buurt is een klein hondje wat ook een obsessie voor balletjes heeft en tijdens het wandelen alleen maar tussen bazinnetje en het balletje op en neer rent. Daarbuiten weet het niet wat het moet doen. 

Ik denk dat je zult moeten proberen wat meer activiteiten met haar te doen die honden van nature ook doen. Lekker kauwen op botjes (thuis dan), of snoepjes zoeken. En tijdens de wandelingen...  misschien spelen met andere honden of lekker even de neus achterna laten gaan? Als je niet meer gooit zal ze toch geforceerd worden om andere dingen te gaan doen, uiteindelijk. Misschien zie ik dit verkeerd?

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Geeeen idee wat je eraan kunt doen om het weer "af te leren". De leidster van de puppycursus waarschuwt ons altijd hiervoor. (Niet teveel met balletjes etc. bezig zijn want sommige honden krijgen er een obsessie voor). 
Hier in de buurt is een klein hondje wat ook een obsessie voor balletjes heeft en tijdens het wandelen alleen maar tussen bazinnetje en het balletje op en neer rent. Daarbuiten weet het niet wat het moet doen. 

Ik denk dat je zult moeten proberen wat meer activiteiten met haar te doen die honden van nature ook doen. Lekker kauwen op botjes (thuis dan), of snoepjes zoeken. En tijdens de wandelingen...  misschien spelen met andere honden of lekker even de neus achterna laten gaan? Als je niet meer gooit zal ze toch geforceerd worden om andere dingen te gaan doen, uiteindelijk. Misschien zie ik dit verkeerd? "


tja ik doe heel veel andere activiteiten met haar... Ik fiets elke dag met haar, train elke dag (zonder speeltjes). Thuis kauwt ze vaak op botjes...  Als puppy ook heel weinig met balletjes gedaan!Dan zou ik het balletje echt nooit meer moeten gebruiken denk ik.. Want ik gebruik met nu maar 1x per dag, en ze is er nog super op gefixeerd behalve met fietsen dan weet ze ook al is ze los dat er nooit gegooid word. Maar ik vind het ook weer sneu om nooit mer met het balletje te gooien omdat ze het zo leuk vind, maar aan de andere kant slaat het ook weer door ;-) Pff vind het echt enorm lastig! Maar bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Marleen,, & AilaMarleen,, & Aila 3 doggies

honden foto van Marleen,, & Aila

Aila wil ook altijd dat we tijdens het wandelen met de bal gaan gooien.. Ze loopt dan de hele tijd voor je voeten.. Op den duur werden we er een beetje gek van. Nu gaan we sommige dagen zonder bal wandelen. Eerst had ze nog niet echt door wat ze moest, maar als we nu zonder bal weg gaan gaat ze haar eigen weg. 

Je hoeft niet nooit meer met de bal te gaan gooien. Ik zal gewoon niet elke dag doen. Ik weet niet of het werkt. Het is bij ons in ieder geval wel minder geworden. 

Wij hebben trouwens het speelgoed voor de wandelingen apart van de speelgoed waarmee ze thuis mag spelen. Dit hebben wij omdat we niet willen dat ze op tennisballen of op haar frisbee gaat kauwen. Op knuffels mag ze dat wel.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Geen bal meer meenemen en haar drijfinstinct vervullen door te gaan schapendrijven.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Aila wil ook altijd dat we tijdens het wandelen met de bal gaan gooien.. Ze loopt dan de hele tijd voor je voeten.. Op den duur werden we er een beetje gek van. Nu gaan we sommige dagen zonder bal wandelen. Eerst had ze nog niet echt door wat ze moest, maar als we nu zonder bal weg gaan gaat ze haar eigen weg. 

Je hoeft niet nooit meer met de bal te gaan gooien. Ik zal gewoon niet elke dag doen. Ik weet niet of het werkt. Het is bij ons in ieder geval wel minder geworden. 

Wij hebben trouwens het speelgoed voor de wandelingen apart van de speelgoed waarmee ze thuis mag spelen. Dit hebben wij omdat we niet willen dat ze op tennisballen of op haar frisbee gaat kauwen. Op knuffels mag ze dat wel. "


gelukkig ik ben niet de enige (A) Denk dat ik idd mezelf een limiet geef en maar 2x per week de bal ga meenemen de komende tijd met wandelen! Dan moeten we maar 2x per dag lang fietsen om de energie eruit te krijgen ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

En voor het spelen.als je merkt dat ze "te" wordt..ermee stoppen en wat anders gaan doen. Ook veel ruilen met een snoepje.

en het fietsen en bal gooien wat je doet..maak je haar niet echt mentaal moe mee..wat je krijgt is dat ze conditie gaat opbouwen en opbouwen..en dus steeds meer moet gaan doen.. beter is om mentaal met haar bezig te zijn ipv hele stukken fietsen.

zoekspelletjes, trucjes, schapen drijven enz.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" En voor het spelen.als je merkt dat ze "te" wordt..ermee stoppen en wat anders gaan doen. Ook veel ruilen met een snoepje.

en het fietsen en bal gooien wat je doet..maak je haar niet echt mentaal moe mee..wat je krijgt is dat ze conditie gaat opbouwen en opbouwen..en dus steeds meer moet gaan doen.. beter is om mentaal met haar bezig te zijn ipv hele stukken fietsen.

zoekspelletjes, trucjes, schapen drijven enz. "


Myra ruilt geen balletje voor wat dan ook;-) Mentaal bezig zijn doe ik heel veel ik doe elke dag wel 30 minuten aan hersenwerk( snoepjes verstoppen, nina ottoson spelletjes, knopen in broekspijpen, snuffelkleden noem maar op) truckjes doe ik ook dagelijks tijdens haar trainen op een veld! Dat fietsen doe ik omdat ze naast haar mentale uitdaging toch ook echt haar lichamelijke energie heeft! Puur nieuwsgierigheid hoor, maar wat doe jij dan met Mara om haar lichamelijke energie eruit te gooien als je geen balletje gooit of fietst? Het is niet dat ik heel de dag met haar bezig ben hoor, maar doe elke dag toch wel half uurtje fietsen, 20 minuten truckjes en 30 minuten hersenwerk( zo krijgt ze haar avondeten)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik sluit me aan bij Lianne, even geen ballen meer geven. Hier ook een geobsedeerde ballenmaniak. Ik heb toen een hele tijd geen ballen meer meegenomen naar buiten maar extra lange wandelingen gemaakt. Toen langzaam opgebouwd. Wel een bal in mijn zak maar niet mee gespeeld. Daarna bal in mijn zak en met dummy spelen. Daarna af en toe gooien. Ik speel nog steeds heel weinig met zijn bal want hij vindt ze te leuk. Heb tegenwoordig altijd een dummy of zijn vuurtoren bij me. Die vindt hij ook leuk maar niet TE leuk. De bal heb ik altijd bij me als ultieme beloning als hij iets heel erg goed doen of om hem af te leiden als er een andere hond met een bal aankomt. 

Succes en ik zou inderdaad is gaan kijken of je een leuke cursus met haar kan gaan doen zodat ze ook buiten lekker bezig kan zijn.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Hier ook een ballenfreak, wij hadden altijd een balletje dat we als beloning gebruikten, maar uiteindelijk zat mevrouw alleen nog naar mijn jaszak te staren of die bal er nog eens uitkwam...

Vanaf toen geen bal meer (inmiddels 2 maanden terug), en zijn we gaan belonen met stem + eten. Maar als ik nu nog een keer een bal gooi tijdens het lopen, begint ze meteen weer met haar balgezeur, dus dat doen we niet meer. Nu spelen we af en toe met een stok (alleen apporteren vanuit het water), en dat gaat al 1 maand goed zonder verdere consequenties.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Ik sluit me aan bij Lianne, even geen ballen meer geven. Hier ook een geobsedeerde ballenmaniak. Ik heb toen een hele tijd geen ballen meer meegenomen naar buiten maar extra lange wandelingen gemaakt. Toen langzaam opgebouwd. Wel een bal in mijn zak maar niet mee gespeeld. Daarna bal in mijn zak en met dummy spelen. Daarna af en toe gooien. Ik speel nog steeds heel weinig met zijn bal want hij vindt ze te leuk. Heb tegenwoordig altijd een dummy of zijn vuurtoren bij me. Die vindt hij ook leuk maar niet TE leuk. De bal heb ik altijd bij me als ultieme beloning als hij iets heel erg goed doen of om hem af te leiden als er een andere hond met een bal aankomt. 

Succes en ik zou inderdaad is gaan kijken of je een leuke cursus met haar kan gaan doen zodat ze ook buiten lekker bezig kan zijn. "

haha klinkt precies als Myra! Een ander speelgoedje meenemen is wel een idee, ga ik proberen! Ik heb al heel veel gehoorzaamheidscursussen gedaan maar die vond mevrouw saai worden. Ik heb ook behendigheid met haar gedaan maar de paaltjes zijn 1x omgevallen en ze is enorm geschrokken nog 8 lessen geprobeerd maar ze is gewoon te bang tijdens behendigheid zelfs de instructeurs zeiden dit gaat er niet meer uit, echt heel erg jammer! Schapendrijven ook gedaan maar daar waren ze veelte hard de eerste twee lessen en hebben ze haar in haar nekvel gepakt en op de grond gesmeten omdat ze nog niet down ging!! Toen heb ik 2 weken met een enorm bange hond geleefd, dus daar ga ik nooit meer terug en voor de rest is alles te ver weg... Nee cursussen zijn het niet voor Myra ze is echt enorm snel bang en overprikkeld en cursus word haar vaak teveel gewoon! Ik ben thuis heel veel bezig met trainen dus ze is genoeg buiten heerlijk bezig met haar baasje denk ik ;-)
.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Hier ook een ballenfreak, wij hadden altijd een balletje dat we als beloning gebruikten, maar uiteindelijk zat mevrouw alleen nog naar mijn jaszak te staren of die bal er nog eens uitkwam...

Vanaf toen geen bal meer (inmiddels 2 maanden terug), en zijn we gaan belonen met stem + eten. Maar als ik nu nog een keer een bal gooi tijdens het lopen, begint ze meteen weer met haar balgezeur, dus dat doen we niet meer. Nu spelen we af en toe met een stok (alleen apporteren vanuit het water), en dat gaat al 1 maand goed zonder verdere consequenties. "


ook je border collie? Ja ik herken t heb ook wel eens tijdje minder met de bal gedaan maar idd weer 1x gooien en je bent weer terug bij af... Denk dat ik het idd ook helemaal ga afschaffen en wel eens met een kong wobbler ga gooien vind ze ook leuk maar gelukkig minder leuk dan de bal! Ik ben benieuwd naar het resultaat!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

Myra ruilt geen balletje voor wat dan ook;-) Mentaal bezig zijn doe ik heel veel ik doe elke dag wel 30 minuten aan hersenwerk( snoepjes verstoppen, nina ottoson spelletjes, knopen in broekspijpen, snuffelkleden noem maar op) truckjes doe ik ook dagelijks tijdens haar trainen op een veld! Dat fietsen doe ik omdat ze naast haar mentale uitdaging toch ook echt haar lichamelijke energie heeft! Puur nieuwsgierigheid hoor, maar wat doe jij dan met Mara om haar lichamelijke energie eruit te gooien als je geen balletje gooit of fietst? Het is niet dat ik heel de dag met haar bezig ben hoor, maar doe elke dag toch wel half uurtje fietsen, 20 minuten truckjes en 30 minuten hersenwerk( zo krijgt ze haar avondeten) "


Dan even helemaal geen bal meer.. een knuffel/speeltje..flosstouw.. maar een bal is voor haar veel te opwindend..
ik vind het erg veel hoor wat je elke dag met haar doet..

met Mara ben ik als ik niet aan het werk ben de hele dag een beetje bezig..net zoals gisteren.. s ochtends een rondje uitlaten.. tijdens dat uitlaten zie ik bijvoorbeeld een grote paal staan ( was vroeger een doel, maar dat voetbalveld is aan t eind van zn leven..) dan zeg ik 'go around' ze rent naar die paal..dan zeg ik 'sta' en moet ze blijven staan.. dan is het weer 'walk on, go around' dan gaat ze zo in stapjes rondom de paal die een meter of 15 bij me weg is.. op dan op de terugweg van de paal doe ik vaak dingen als lie down, kruipen, omrollen.. en als ze weer bij me is beloon ik haar en stoei ik even met haar en lopen we weer door ons rondje.. na 3 kwartier bencio dan weer thuis en is Mara moe.. vaak laat ik haar daar ook even zwemmen (goed voor haar heupen :-) ) thuis krijgt ze dan haar eten en gaat ze slapen en maffen tot een uur of 12..dan ga ik vaak even met haar spelen en weer even wandelen (soms afspreken met honden die ze graag mag, zoals de borders van de achterburen) en anders gewoon alleen een rondje van een half uurtje. Soms gaat mijn mieder met de scootmobil een rondje rijden..

en als ze dan thuis is ligt ze vereer te slapen en maffen tot een uur of 5/6. S avonds doe ik dan wat trucjes met haar. Dit doe ik ook als ze tussendoor wakker is en wil spelen oid. Ga ik altijd even trucjes doen

al met al dus heel gedoseerd. Geen valletjes of dingen waar ze op kan fixeren. Ook niet onbelangrijk..elke week schapendrijven, behendigheid en GG les om haar ook mentaal goed te voldoen.
.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

Dan even helemaal geen bal meer.. een knuffel/speeltje..flosstouw.. maar een bal is voor haar veel te opwindend..
ik vind het erg veel hoor wat je elke dag met haar doet..

met Mara ben ik als ik niet aan het werk ben de hele dag een beetje bezig..net zoals gisteren.. s ochtends een rondje uitlaten.. tijdens dat uitlaten zie ik bijvoorbeeld een grote paal staan ( was vroeger een doel, maar dat voetbalveld is aan t eind van zn leven..) dan zeg ik 'go around' ze rent naar die paal..dan zeg ik 'sta' en moet ze blijven staan.. dan is het weer 'walk on, go around' dan gaat ze zo in stapjes rondom de paal die een meter of 15 bij me weg is.. op dan op de terugweg van de paal doe ik vaak dingen als lie down, kruipen, omrollen.. en als ze weer bij me is beloon ik haar en stoei ik even met haar en lopen we weer door ons rondje.. na 3 kwartier bencio dan weer thuis en is Mara moe.. vaak laat ik haar daar ook even zwemmen (goed voor haar heupen :-) ) thuis krijgt ze dan haar eten en gaat ze slapen en maffen tot een uur of 12..dan ga ik vaak even met haar spelen en weer even wandelen (soms afspreken met honden die ze graag mag, zoals de borders van de achterburen) en anders gewoon alleen een rondje van een half uurtje. Soms gaat mijn mieder met de scootmobil een rondje rijden..

en als ze dan thuis is ligt ze vereer te slapen en maffen tot een uur of 5/6. S avonds doe ik dan wat trucjes met haar. Dit doe ik ook als ze tussendoor wakker is en wil spelen oid. Ga ik altijd even trucjes doen

al met al dus heel gedoseerd. Geen valletjes of dingen waar ze op kan fixeren. Ook niet onbelangrijk..elke week schapendrijven, behendigheid en GG les om haar ook mentaal goed te voldoen.
. "


.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Leuk te lezen wat jij met haar doet! Als ik dat les besef ik ook dat ik wel hel veel doe! Want ze krijgt ook na t fietsen nog 3 grote wandelingen. Myra is thuis ook heel tevreden slaapt zo wat altijd. Ga iig niet met net de bal dat is te voor haar begin ik te zien ! Ga ook kijken hoe ze is als er minder op dag doen, gok dat ze dan nog dik tevreden is .

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Leuk te lezen wat jij met haar doet! Als ik dat les besef ik ook dat ik wel hel veel doe! Want ze krijgt ook na t fietsen nog 3 grote wandelingen. Myra is thuis ook heel tevreden slaapt zo wat altijd. Ga iig niet met net de bal dat is te voor haar begin ik te zien ! Ga ook kijken hoe ze is als er minder op dag doen, gok dat ze dan nog dik tevreden is . "


Dat denk ik wel :-) gewoon rustig het e.e.a. afbouwen en ze mogen thuis tussendoor best een keer wakker zijn hoor :p wat je ook kan doen is haar dan wat te kauwen geven bijvoorbeeld ;-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

Dat denk ik wel :-) gewoon rustig het e.e.a. afbouwen en ze mogen thuis tussendoor best een keer wakker zijn hoor :p wat je ook kan doen is haar dan wat te kauwen geven bijvoorbeeld ;-) "


dat is ze ook wel eens krijgt ze meestal een heerlijke kong ofzo ;-) Als ze maar niet als een idioot rondjes gaat rennen door het huis vind ik het goed haha

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

dat is ze ook wel eens krijgt ze meestal een heerlijke kong ofzo ;-) Als ze maar niet als een idioot rondjes gaat rennen door het huis vind ik het goed haha "


Nee haha dat zal ze niet gaan doen :p ja tenzij je ineens al je activiteiten helemaal stopt.
Dan kan ik je geen garantie geven.. :p maar als je gewoon begint met geen bal meer en spelletjes tijdens wandelen..komt het goed :-)

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

Nee haha dat zal ze niet gaan doen :p ja tenzij je ineens al je activiteiten helemaal stopt.
Dan kan ik je geen garantie geven.. :p maar als je gewoon begint met geen bal meer en spelletjes tijdens wandelen..komt het goed :-) "


haha nee dat gaan we zeker niet doen ;-) de net ook heelijk uurtje gelopen met wat trucjes en ze is bekaf xD

Volgende forumvraag: boek lichaamstaal hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^