Wel haarverlies, maar geen wintervacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijeMarije

Hallo allemaal,

Wij hebben in juli een Jack Russel van het asiel geadopteerd. Sinds begin september is ze zwaar aan het ruien, zonder dat ze nieuwe haren terug krijgt. Nu zijn we op het punt beland dat we al haar lichaamsvlekken door haar vacht heen zien (haar lichaam is normaliter voor het grootste gedeelte met een witte vacht bedekt).

Is dit normaal? Welke stappen kunnen we ondernemen zodat ze klaar is voor de winter (behalve een jasje natuurlijk, want die krijgt ze sowieso ;-))?

Wij hopen dat iemand hier een antwoord op heeft, want we maken ons een beetje zorgen.

Groetjes en alvast bedankt.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Een vriend van mij heeft al zijn leven lang Jackjes. Hij is dol op ze, maar ze verharen het hele jaar door! Bij hem hebben ze in de winter wel een dikker vachtje, maar ook stoere jasjes aan.
Maar zou het niet kunnen dat het aan het weer ligt? Het is zo vreemd warm voor de tijd van het jaar. Misschien heeft de rasvereniging nog een idee?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Artikel met mogelijke oorzaken haarverlies bij honden.  Dus bij dergelijk haarverlies moet je naar de dierenarts. En mocht het niet opknappen voor het echt koud wordt dan is een jas misschien wel nodig, hangt van je hond af. En dan is een goed wasbare of goedkope jas handig als er eennbesmetteljke oorzaak voor het haarverlies is.

honden page profiel MarijkeMarijke

Volgens die vriend is verharen bij de JR in het ras gefokt. Maar om andere dingen (allergie of zo) uit te sluiten kun je het ook aan de dierenarts vragen. Stel dat het een aandoening is waar wat aan gedaan kan worden zou dat wel fijn zijn.
Wel leuk dat je een hond en een kat hebt geaddopteerd!
Succes!

honden page profiel MarijkeMarijke

Misschien is het een idee om een foto te plaatsen? Er kunnen mensen zijn op het forum die het herkennen en tips voor je hebben.

honden page profiel MarijeMarije

Hai Marijke,

Bedankt voor je snelle reacties! Aan dit bericht heb ik een aantal foto's (zojuist bij schoonmoeder thuis op schoot gemaakt ;-)) toegevoegd.

Zo op de foto's vind ik zelf dat het duidelijk zichtbaar is, ben benieuwd naar verdere reacties.





honden page profiel MarijeMarije

Hai Wendy,

Bedankt voor de link, het zou toch wel kunnen dat het iets met de hormonen te maken heeft. Haar vulva is ook opgezwollen (wij kregen haar loops mee naar huis eind juli en het is nog niet geslonken).

Ik wacht nog even af op andere reacties, maar anders ga ik toch binnenkort even naar de dierenarts toe.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ow, ja met loopsheid vliegen de haren hier ook in het rond. Maar ze heeft idd heel dunne beharing. Ik heb herders en het haar komt gewoon weer terug. Ze verharen met loopsheid niet zo heel erg dat ze een jas aan moeten, maar een JR heeft ook een heel ander type beharing. Misschien heeft het ook met wat stress te maken?
Doe haar maar een lekker warm jasje aan voorlopig! Lijkt me ook een vreselijk lief hondje!

Volgende forumvraag: rottweiler met lymfklierkanker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^