Lelijk doen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Gisteren was ik Zoran aan het scheren en toen moest hij even gaan zitten, hij wilde dit niet en toen zei ik het nogmaals tegen hem en drukte lichtjes op zijn kont. Tot mijn schrik gromde en hij liet zijn tanden zien.
Ik heb dit met mijn vorige poedel Viktor nooit gehad, daar kon ik alles bij doen, maar nu ben ik toch behoorlijk van hem geschrokken.
Hoe komt het dat hij als je hem iets dwingt hij zo reageert en hoe moet ik hierop reageren?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik heb het voorval natuurlijk niet gezien, dus het is dan moeilijk oordelen, maar als ik dit zo hoor klinkt het alsof Zoran bang is voor het scheren, daardoor niet gelijk luistert en wanneer hij dan gedwongen wordt te zitten door op zijn kont te drukken gromt hij. Hij laat dus eigenlijk alleen maar duidelijk weten dat hij daar niet van gedient is.

Wat ik zou doen is wat minder druk erop leggen. Probeer het scheer-apparaat weer opnieuw aan te leren door positieve ervaringen. en probeer niet te dwingen maar je hond uit zichzelf te laten zitten, dus niet gaan duwen of aanraken, maar rustig blijven en het commando geven. evt. het scheerapparaat even uit, zodat er wat meer rust in komt.

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" Ik heb het voorval natuurlijk niet gezien, dus het is dan moeilijk oordelen, maar als ik dit zo hoor klinkt het alsof Zoran bang is voor het scheren, daardoor niet gelijk luistert en wanneer hij dan gedwongen wordt te zitten door op zijn kont te drukken gromt hij. Hij laat dus eigenlijk alleen maar duidelijk weten dat hij daar niet van gedient is.

Wat ik zou doen is wat minder druk erop leggen. Probeer het scheer-apparaat weer opnieuw aan te leren door positieve ervaringen. en probeer niet te dwingen maar je hond uit zichzelf te laten zitten, dus niet gaan duwen of aanraken, maar rustig blijven en het commando geven. evt. het scheerapparaat even uit, zodat er wat meer rust in komt. "


Nee het ligt niet aan het scheren, hij heeft het ook een keer gedaan toen hij op de bank lag en hij daarvan af moest. Ik drukte toen lichtjes tegen hem aan en toen deed hij hetzelfde als wat hij deed tijdens het zitten, grommen en zijn tanden laten zien.
Als hij op de trimtafel staat dan staat hij netjes stil en heeft er totaal geen angst voor.

.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dan heeft het waarschijnlijk te maken met het fysieke, Waarom raak je je hond eigenlijk aan als je iets van hem wilt? luistert hij niet nar je commando. Want ik heb gemerkt dat honden beter reageren op een rustig commando dan dat je ze dwingt om iets te doen door aan te raken of te duwen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou eerst een lichamelijke oorzaak uit laten sluiten. Als een lichameljk onderzoek bij de dierenarts geen uitsluitsel geeft dan een week pijnstilling proberen om pijn alsnog uit te sluiten. 
En stoppen met je hond fysiek dwingen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Jij snauwt toch ook als iemand jou op een plaats duwt? ;-)

Ik ben het eens met Wendy, misschien heeft hij wel last van zijn heupen.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Probeer hem met een snoepje over te halen als hij je commando moeilijk opvolgt.
Als je weet dat hij het er moeiljk mee gaat  hebben, stukje kaas erbij...hier zijn ze snel over de brug ;-)
Niet fysiek dwingen, maar vriendelijk verzoeken en er een beloning tegenover stellen.
Dan merkt hij vanzelf dat wat hij moet doen niet eng of vervelend of wat dan ook is, maar hem iets oplevert.
En dan gaat hij het uiteindelijk vast weer gewoon voor je doen.

Heb je bij beide incidenten op de zelfde plek geduwt/gedrukt?

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Je kunt hem in zo'n situatie beter naar de grond sturen want op de bank en trimtafel is hij letterlijk een stuk hoger dan normaal. Kan best zijn dat hij daar heel gevoelig voor is dus in zo'n situatie geen conflict uitlokken maar hem op de grond laten gaan en eventueel op de grond verder gaan met trimmen (voor zover mogelijk). In elk geval denk ik dat het niet erg is om sowieso even de komende tijd de regels weer even aan te scherpen. Je kunt natuurlijk eerst naar de DA gaan om de heupen na te laten kijken e.d. maar dit klinkt wel als iets gedragsmatigs en niet als iets medisch om eerlijk te zijn. Maar goed, jij kent je hond het beste denk ik dus jij kunt ook het beste beoordelen of je wat in mijn woorden kunt vinden ;-).

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Aleida ik heb hier thuis net hetzelfde met Lance. Om jouw topic niet te bevuilen zal ik zelf nieuw topic aanmeken om raad te vragen.

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna 3 doggies

honden foto van Lisanne & Sienna

Dobber, ik begrijp jouw reactie niet zo goed. Bedoel jij met dat de hond hoger is dan normaal op de trimtafel, hoger in rang? En welke regels bedoel je? Als je regels bedoelt als dat de baas eerder door de deur gaat e.d. dan zou ik wat gaan opzoeken over de dominantie theorie, want die regels zijn achterhaald.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik ga met dobber mee
Een hond op de trimtafrl voelt zich stukken sterker dan op de grond zeker als het trimmen in de vertrouwde omgeving is.

En er is in veel opzichten niks achterhaald, ook een hond doet liever zijn eigen zin als een opdracht uitvoeren.

Ook mensen voelen zich sterker als ze hoger staan...het is dus ook niks abnormaals en ik herken het na ruim 25jaar trim honden te hebben gehad ook.

Bovendien is trimmen voor de hond ook stressvol. Er wordt heel veel van ze gevraagd. En dan kan juist zo'n commando ondersteund door wat fysieke dwang (en trimmen zelf is al erg "fysiek") net te veel zijn.

Ik zou de hond ook even van de tafel afhalen, heel even laten ontspannen. Weer terug zetten en rustig verder gaan. En let erop dat als je al een fysiek steuntje wil geven met zit je dat met een gespreide hand rond de staart aanzet doet, niet duwen maar n lichte ondersteuning van het rustige commando. Geen strijd van maken.

Heeft niets met welke dominantie theorie of het ontkennen daarvan te maken. De hond staat op de trimtafel letterlijk op je neer te kijken en kan dan zomaar eens uitproberen of hij dan opzettelijk ongehoorzaam kan zijn en dwang afwijzen.

Niks raars aan.
Gewoon ff doorbreken, laten ontspannen en verhouding even herstellen.

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Nee ik denk niet dat het ermee heeft te maken dat Zoran pijn heeft, want ik drukte maar heeeel lichtjes.
Ook heeft het helemaal niets met het trimmen te maken, want hij stond gewoon op de grond.

Mijn vraag is gewoon waarom een hond zo reageert?
Doordat ik hem lichtjes aanraak en vraag te gaan zitten en de andere keer hem heel lichtjes aanraken om hem even van de bank te halen.
Ik heb dit nog nooit meegemaakt.....

Anny wat doet jouw hond dan, is dat iets soortgelijks?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Mijn vraag is gewoon waarom een hond zo reageert?

Omdat hij niet wil dat je dit doet.
En je dus iets duidelijk probeert te maken.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Mag je buiten het trimmen om wel het zit indersteunen met n lichte hulp van je hond bij de staart aanzet?

Trimmen zelf vraagt fysiek veel incassering van de hond. Het is een intensief proces van aanraking, geur (lees eigen vacht) wordt deels weggenomen, heel intensief contact met degene die trimt en toch vrij "dwingend"...

Kan zijn dat het met elkaar net te veel was.

Als hij het op andere momenten ook zo afwijst zou toch pijn een rol kunnen spelen of het niet accepteren van fysieke handelingen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Dobber, ik begrijp jouw reactie niet zo goed. Bedoel jij met dat de hond hoger is dan normaal op de trimtafel, hoger in rang? En welke regels bedoel je? Als je regels bedoelt als dat de baas eerder door de deur gaat e.d. dan zou ik wat gaan opzoeken over de dominantie theorie, want die regels zijn achterhaald. "

Ik denk dat Goja het antwoord al heel correct verwoord heeft ;-).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

kan het zijn Aleida, dat je te lang door gegaan bent ? dat je hond het zat was ? en dan laat blijken dat tie niet langer in een bepaalde houding wil blijven ?

trimmen borstelen, moet gebeuren, en als je dat altijd doet zonder dat de hond naar je gromt, okee, misschien nu wat te lang doorgegaan ?

van te voren niet lekker gewandeld zodat je hond het fijn vind om geborsteld geknipt te worden, er zijn zeker dingen wat jij kan achterhalen, normaal gromt tie toch niet naar je ?

Volgende forumvraag: Zindelijkheid bij oudere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^