Puppy (32kg) maakt kinderen bang door over enthousiasme

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Wanneer Lola andere honden of kinderen ziet, rent ze er super enthousiast naar toe. Voor de honden meestal geen probleem maar veel kinderen (en ouders) schieten acuut in de stress wanneer er een 30kg pitbull-achtige hond op ze afstormt.
En hoe harder de kindjes beginnen te gillen en te rennen, hoe blijer en enthousiaster zij wordt. Ze denkt dat het een heel leuk spelletje is. Ook duikt ze regelmatig een kinderwagen in om het kindje helemaal af te lebberen.
Helaas heeft ze, ondanks haar goede bedoelingen, inmiddels al heel wat kinderen en ouders overstuur gemaakt.
Ik weet niet zo goed hoe ik haar enthousiasme richting kinderen kan inperken. Dit gebeurt wanneer ze los loopt.
Zijn er meer baasjes met honden die dit doen of deden? En wat kan ik doen om haar dit af te leren? Lola is nu 9,5 maand oud.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg even mee, Nova springt ook op. We zijn bezig met negeren.. En gelukkig weegt ze nog (maar) 20 kilo.

Edit: Beter lezen Denise..... Nova springt op als ze aan de lijn zit en mensen héél enthousiast doen ;-)

honden page profiel bassiebassie

" Zijn er meer baasjes met honden die dit doen of deden? "

Alle niet opgevoede honden doen dit! Wat wil je dat je hond wel doet? Leer dat aan. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En daarna begin je met oefenen. Net zo lang tot je hond het doet

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja. Jayla deed dit ook als puber. Ze is heel gek op kinderen, maar zo zijn kinderen (en ouders) zeker niet gek op haar. Dit heeft ook maar 1x kunnen gebeuren, daarna heb ik haar aan de lijn gehouden. Aan de lange lijn hebben we getraind om kinderen (en alles om haar heen) te negeren en er pas heen te gaan als ik daar toestemming voor geef (en dan nog op een rustige manier)
Dit heb ik getraind door elke keer als er iemand langs kwam gelopen haar aandacht te vragen. Doordat ze aan de lijn zit kunnen er enkel succes situaties ontstaan en als ze de aandacht aan mij gaf werd ze flink beloond. uiteindelijk hoefde ik niets meer te zeggen, maar keek ze naar mij als er kinderen of mensen langs kwamen gelopen. Op dat moment mocht ze weer loslopen en tot op de dag van vandaag hoef ik haar niet meer te roepen en loopt ze niet meer uit haarzelf naar mensen of kinderen toe. ze negeert ze behalve als kinderen vragen of ze haar mogen aaien, dan geef ik haar toestemming en geniet ze er even flink van.

Dus kortom: Geef je hond niet meer de kans om zo naar kinderen toe te gaan. Ik vind het zelfs heel gevaarlijk klinken als je hond echt ineen kinderwagen duikt , ook al is het maar om af te lebberen. voor een kleintje kan dat gewoon heel beangstigend zijn en zelfs gevaarlijk! Jammer dat het meerdere keren al is gebeurt zonder dat je hebt ingegrepen.

Succes met oefenen

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wennen en ....oefenen.

Je moet sowieso je hond altijd bij je hebben; of aan de lijn, of binnen handbereik, want zo een gewicht sturen, daar moet je snel voor zijn.

Wees zelf aandachtig of er misschien kinderen in de buurt zijn.
Roep je hond en laat de kinderen naar hem komen. Hij moet wachten (in zit bijvoorbeeld)

als jij het goedvindt, mogen de kinderen dichter komen en de hond laten snuffelen.

Stel je hond gerust en beloon, maar hits niet op.

Iedere keer opnieuw, tot je weet dat hij bij je blijft zonder snel op te gaan springen.

Jij geeft commando of 'ok', dan pas mag je jonge hond op (voorzichtig, beheerst) onderzoek uit.

Let er op; gebruik geen gilletjes of harde woorden; die maken de situatie stressvol, zodat je jonkie op den duur een foute link legt;

Kinderen/ drukte/stress

Hou het onder controle en laat de ontmoetingen beheerst verlopen.

oefenen, oefenen, oefenen...

succes!

edit; spelfoutje

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kinderen vragen te negeren als ze springt en pas aandacht te geven als ze rustig is.

In huis en rondom huis met kleine dingen starten met commando laag. 
Netjes laag + beloning, lekkers, spelen, en/of aandacht. 

Laag bij kinderen of andere mensen mag ze aangehaald worden, gaat ze springen en niet laag op commando dan doorlopen, anders wordt ze door de kinderen alsnog beloont voor het springen, doordat ze gaan aaien.

Wij oefenen dit met Sadi ook nu al, want zij gaat straks ook een kilo of 45 wegen.

In omgeving van kinderen aangelijnd houden, niet toestaan dat ze in een kinderwagen duikt hoe goed haar bedoelingen ook zijn.

Edit: Dit is wat we voor Sadi aanhouden, echter wat Judith schrijft en hoe zij het aangepakt heeft vind ik ook een hele goede en ga zeker in overleg met Tjaard of die methode ons niet ook beter schikt.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen.
Je kan ook zelf de situatie namaken door te vragen of iemand met een kinderwagen wilt lopen zodat jij met je hond kan oefenen.
Je kan er dan een grote pop indoen, met de gedragen kleding van een klein kind.

Een klicker kan in deze situatie's zeer goed gebruikt worden om de aandacht van je hond te vragen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Bij jezelf gaan trainen dat er alléén aandacht wordt gegeven als ze rustig is en met vier voetjes op de grond staat. Als er visite komt, idem. En uiteindelijk gaan oefenen met mensen en kinderen op straat. Ze moeten gewoon leren wat ze moeten doen om te krijgen wat ze willen. Rust = misschien aandacht.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Een hond van 9.5 maand is geen pup.
Dat is een jong volwassen hond, of te wel een "puber".
Voor zover honden ook een puber stadium doorlopen (het zijn geen mensen)

Wat een onbeheerst gedrag, je zal haar zeker heel ander gedrag aan moeten leren, want hier gaan ongelukken van komen, een omgesprongen kindje wat schade oploopt kan heel wat problemen geven, en eerlijk gezegd: ik zou het als ouder van zo'n kindje ook niet pikken, en honden die in mn kinderwagen springen "om te lebberen" ........... zwiepte ik er zo weer uit en ik zou woest zijn.

Kortom: werk aan de winkel. Ik neem aan dat ze op andere momenten ook onbeheerst en druk is, zelfbeheersing leren is een groot goed als je een hond opvoed, vanaf dag 1, ze ging bij mij kort en goed aan de lijn op de momenten dat dat ook absoluut vereist is, anders gezegd, ze krijgt pas ruimte als dat verantwoord is tov haar gedrag momenteel. Rust betekent dat je haar heel rustig ook beloond, heel kalm blijven, dus niet 'brave hond gaan staan jubelen met een brokje, want dat is direct weer een uitnodiging om te gaan springen.

Ik ga in het geheel met Wilma en Dobby mee.
Ik zou zeker geen clicker gebruiken, een clicker eist van de hond ook onderzoekend gedrag: als ik dit of dat doe, krijg ik dan mijn click... in het geval van jouw hond zou dat kunnen betekenen dat ze juist heel druk wordt, ik zou het echt zoeken in pure rust, en voorkomen van aandacht krijgen voor het drukke onbeheerste (en onbeleefde gedrag want er is niets beleefd aan het springen tegen mensen/kinderen of in kinderwagens duiken, ze zou dit niet in haar hoofd halen als ze tegenover een zelfbewuste hond staat, en zo ja, zou ze er een enorme correctie voor krijgen).

Dus ook in huis bij visite, bij jezelf, alleen (rustige) aandacht als ze zich rustig gedraagd

UIteraard zal je ook tegemoet moet komen aan haar behoefte energie kwijt te raken, dus is het goed momenten (Gestructureerd aangeboden, het is goed als ze weet waar ze aan toe is) om even lekker te rennen en te vliegen, maar ook weer tot een bepaald niveau van opwinding, dan is het rustig de activiteit afbreken en lekker verder wandelen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Heel veel oefenen met aandacht vragen. Jij moet ten aller tijden leuker proberen te zijn dan kinderen. Op het moment dat ze jou aandacht geeft heel erg belonen en net zolang oefenen tot kinderen helemaal niet zo interessant meer zijn.

Dit zal echt wel even duren, en net als al eerder gezegd is, je hond zeker voorlopig aan de lijn houden. Iedere vorm van succes proberen te voorkomen. En buiten dat, ik vind het eigenlijk heel erg voor kinderen dat je je hond er zo mee om laat gaan. (ook al is het goed bedoeld) Maar gelukkig ben je wel bereid er iets aan te doen :-D

Kinderen achterna rennen gebeurt hier een enkel keertje ook wel per ongeluk. Maar ik roep Mikey dan gelijk heeel blij en ren ik bijv. de andere kant op, of ik graai wat dan ook van de grond als een soort van 'speeltje'. (een takje, blaadje, zwervend afval.. maakt niet uit wat) Als ze dan op mij reageert beloon ik haar uitgebreid met een speelmomentje en natuurlijk met mijn stem, of we rennen samen een stukje weg. Ook met wat lekkers kan ik Mikey gelukkig wel afleiden, maar ik heb niet altijd iets bij me.

Vaak kan ik het voorkomen door genoeg op te letten. Wanneer ik zie dat ze iemand 'leuk' vindt, dan gaat ze op een bepaalde manier kwispelen en meestal wordt haar lichaamshouding iets lager. Op dàt moment ingrijpen voorkomt dat ze er heen gaat, door bijvoorbeeld even haar te roepen en bezig te houden. Dan heeft ze weer aandacht voor mij en kan diegene gewoon doorlopen.

Thuis heb ik geoefend met laag blijven door bij binnenkomende visite kleine snoepjes op de grond te strooien.
1. Ze werd met de snoepjes beloond voor het op de grond blijven staan.
2. Visite aaide haar terwijl ze op de grond aan het snuffelen was naar snoepjes (dus het springen werd nier meer beloond)

Wat thuis ook hielp was iets lekkers geven wat ze op dr matje kon opeten. Dan was ze hier even druk mee bezig en negeerde de visite. Ook had de visite de tijd om even rustig binnen te komen en te gaan zitten. Pas als de visite rustig zat en de eerste spanning ervanaf was, kon ze begroeten.

Je zou (naast het opspringen) kunnen werken aan het commando 'hier'. Zodat wanneer ze los is je haar altijd op tijd bij je kunt roepen. Probeer dit het leukste commando te maken, wat haar heeel veel oplevert. Dit kun je ook binnen en aan de lijn oefenen.

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Kleine aanvullig:

Als je gaat oefenen met een commando als 'laag' dan is de timing van beloning HEEL belangrijk. Je mag pas belonen als je hond zeker 4 seconde met vier pootjes op de grond staat.
Dit is echt belangrijk, want je hond moet het commando laag gaan koppelen aan het op de grond staan en NIET aan het omlaag gaan.

Want wanneer je je hond beloond voor het naar benden gaan, dan betekent dit dus dat je hond eerst moet opspringen om goed gedrag te laten zien. En dat is juist niet wat je wilt ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Allereerst, heerlijk zo'n blije en vrolijke hond die 'iedereen' wil kussen!
Maar... ik ben het eens met Goja, zoals ik je post lees is het ook vreselijk onbeheerst, storend en zelfs gevaarlijk!

Een voortand ligt er zo uit na een flinke kopstoot van zulk een ongeleid projectiel! Ga er aan werken voordat je halve woonplaats een hekel aan jouw hond krijgt, hoe goed haar bedoelingen ook zijn.

En Pittjes, ze zijn zo massief, een bonk beton!

Ik ben ook eens tegen zo een ''pittig'' hondje aangelopen. Ze was echt een leukerd, absoluut.
Maar in al haar enthousiasme stond ze me wel letterlijk in elkaar te beuken!
Ze was zoooo onbehouwen!

Mijn kleding was zwart, armen onder de krassen van haar nagels en ik kreeg zelfs een kaakslag met haar kop in mijn gezicht, en hard ook! 
Pas toen ik het zat werd en haar een ferme knauw in haar nek gaf (wat ik echt niet zo maar doe bij andermans hond) 
werd ze rustig en zelfs onderdanig. 

Nogmaals werk er aan... enne,,, in een kinderwagen duiken kan echt niet he!!! Dat mag allereerst al NOOIT meer gebeuren!

honden foto van Cinderella - Dusty & Ziva

"
Alle niet opgevoede honden doen dit! Wat wil je dat je hond wel doet? Leer dat aan. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En daarna begin je met oefenen. Net zo lang tot je hond het doet "


.sorry dat ben ik niet met je eens. mijn honden zijn goed opgevoed maar me reu doet het ook. dus dat betekend ondanks dat je je hond goed opvoed dat in jou ogen die honden niet zijn opgevoed. ;-) ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

begrijp alleen niet waarom jou hond losloopt, al ze dit doet, sorry hoor. kan je toch ook niet maken een onopgevoede ( ongehoorzaam) hond los laten lopen.(onopgevoed is een heel breed begrip) een klein kind kan zo een trauma oplopen als jou hond ineens in de buggy springt of erger beschadigt het gezicht met de nagels. leer je hond rustig te zijn of te worden als er kids in de buurt zijn en kan je hond dat niet, laat je haar ook niet los. veel oefenen en geduld en komt het goed. en tot die tijd, niet los laten. ik zou niet blij zijn hoor als er een hond in mijn buggy zou duiken echt niet. krijg je nog een keer goed ruzie mee.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wie heeft het over onopgevoed? Iedereen hond kat mens en vogel hebben ergens een minpunt de een vind het ook super lief en de volgende heeft altijd commentaar. Ik zou je hond gewoon lekker aan de lijn houden en kinderen ontmoeten wanneer ze aan de lijn is Ga eens naar scholen als ze uit gaan, dan is het druk ziet ze er veel en kun je de kinderen zeggen dat ze mogen aaien als de hond rustig is en desnoods een brokje laten geven. Je zal zien dat het dan al snel beter gaat want dan komen de kinderen ook die jou hond wel leuk vinden

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

.sorry dat ben ik niet met je eens. mijn honden zijn goed opgevoed maar me reu doet het ook. dus dat betekend ondanks dat je je hond goed opvoed dat in jou ogen die honden niet zijn opgevoed.   ;-) ;-) "


Ik denk dat je het niet zo persoonlijk moet nemen.
In 1e instantie is het zo dat iedere hond heeft wel gedrag, ondanks een oprecht goedbedoelde opvoeding, wat onwenselijk is. Het zijn levende wezens, geen robotjes.

Maar belangrijker: als baas maak je allemaal fouten en kan je rustig constateren dat je als baas een misser hebt gehad in de opvoeding als je hond onbeleefd tegen mensen blijft aan springen (want dat is helemaal niet altijd zo vriendelijk of leuk bedoeld) en je dus werk te doen hebt.

Mijn hond is nu 5 jaar bij mij en 9 jaar oud, en nog dagelijks moet ik constateren dat zijn opvoeding niet voltooid is, deels omdat mensen voor mij hem grondig hebben verziekt, opzettelijk zelfs het verkeerde gedrag hebben aangeleerd, deels omdat ik zelf ook fouten maak, niet consequent genoeg ben of niet kalm genoeg.
Elke dag probeer ik opnieuw te bezien wat er beter moet, niet de schuld bij de hond te leggen, maar in te zien hoe ik hem zo kan begeleiden dat zijn gedrag in de mensenwereld correct is.

Is mijn hond niet opgevoed, ja hoor, maar zeker niet 100% goed, en uiteindelijk ligt de verantwoording daarvoor 100% !!! bij mij, TS zal haar hond dus behalve nog beter moeten opvoeden ook uit de problemen moeten houden.
Opspringen/aanspringen is uitermate hinderlijk en gevaarlijk gedrag, en dan heb je als baas echt toch steken laten vallen, zo eerlijk moet je ook gewoon durven zijn.

TS komt ook om hulp vragen, dus ze ziet dat ook zelf, en das super fijn, want daar begint dan weer alles mee, zelf zien dat het niet goed is, en proberen dat te gaan ombuigen.

honden page profiel bassiebassie

" .sorry dat ben ik niet met je eens. mijn honden zijn goed opgevoed maar me reu doet het ook. dus dat betekend ondanks dat je je hond goed opvoed dat in jou ogen die honden niet zijn opgevoed. ;-) ;-) "

Als dat in jouw ogen een goed opgevoede hond is dan hebben we een verschillende definitie van een goed opgevoede hond. En dit is voor mij wel een heel belangrijk onderdeel van de opvoeding. Andere mensen lastig vallen is gewoon vervelend. Zeer zeker met een hond zoals de hond van TS zul je nog veel beter je best moeten doen. Laten zien dat jouw hond geen overlast veroorzaakt. Dat heeft niets met het individu te maken, maar alles met het soort hond. Daarvan weet je dat andere mensen niet zo tolerant zijn als bij bijvoorbeeld labradors. Je weet dan dus ook dat de opvoeding van je hond verder gaat dan bij andere rassen. En hoe moeilijk kan het zijn om je hond bij andere mensen weg te houden. Dat kun je heel eenvoudig trainen. Het kost tijd, maar het is eenvoudig aan te leren. Zorg er gewoon voor dat je hond komt als je hem roept. En dat oefenen tot je er bij neervalt! Het probleem is alleen dat er gewoon niet genoeg en niet op de juiste manier geoefend wordt. Daardoor behaalt de hond keer op keer succes, waardoor de hond het gewoon niet goed leert.

Dus nee, deze hond is niet goed opgevoed! En dat is geen beschuldiging, maar zou alleen een reden voor TS moeten zijn om er mee aan de slag te gaan. Niets meer en niets minder!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

.sorry dat ben ik niet met je eens. mijn honden zijn goed opgevoed maar me reu doet het ook. dus dat betekend ondanks dat je je hond goed opvoed dat in jou ogen die honden niet zijn opgevoed.   ;-) ;-) "


Wel opgevoed...

Niet ''goed genoeg'' opgevoed.

En die schoen past mij overigens ook.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In discussie gaan over wanneer een hond wel of niet opgevoed is, heeft TS niet zo veel aan.
Meningen over bepaalde dingen zullen altijd verschillen en zullen ook na een discussie niet op 1 lijn komen.

Ik denk dat het beter is te blijven focussen op tips waar topic starter wat mee kan.

Naast alle tips die al gegeven zijn zou ik TS in elk geval willen adviseren om naast zelf thuis met de hond flink aan de slag te gaan ook naar de hondenschool met een puur positieve instelling te gaan voor een pubercursus opgevolgd door een cursus Gedrags & Gehoorzaamheid. Niet omdat TS niet zelf dingen zou kunnen zeker niet maar het is een belangrijke toevoeging voor hond en baas.

Sadi is mijn 3de hond (Tjaard zijn eerste pup) en ook wij gaan op Cursus, niet omdat we de pup niet zouden kunnen opvoeden maar in benadering omgang met zijn zoveel nieuwe verbeterde inzichten en bijleren en dingen aanpassen is nooit verkeerd. Daarnaast is het voor een hond erg goed om tussen andere honden te leren mede ook omdat je daar op een goede plek bent handvaten te vinden om de focus van jou hond bij je terug te krijgen als die is afgeleid door andere honden of mensen die over het veld lopen.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Sowieso de hond niet meer los laten lopen totdat ze goed genoeg luistert.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Bedankt allemaal voor de reacties! Er zitten een paar hele goeie tips bij waar ik mee aan de slag kan.

Hoewel ik blij ben met alle reacties, voel ik me toch even geroepen om nog iets toe te voegen mbt opvoeding en omgang. Lola is prima opgevoed, ze luistert goed, is super vriendelijk en sociaal. Ik heb met haar 2 gehoorzaamheidscursussen met succes afgerond. Ze is gewoon een blije lompe eikel, zoals men haar hier in de buurt noemt.
Ik wil ook graag de situatie waarin bovenstaande gebeurd toelichten. Hier in de buurt zijn een klein aantal speciaal hiervoor aangewezen honden losloop gebieden. Wanneer zij lekker in haar spel zit, begroet ze enthousiast alles en iedereen die langsloopt. Zo van: het is hier zo leuk, kom je ook mee spelen?? Kinderen worden met meer enthousiasme begroet dan volwassenen. Het is voor mij extra moeilijk om op zulke momenten haar enthousiasme te temperen omdat 99% van de hondjes haar erg leuk vind en 99% van de baasjes ook. Die beginnen enthousiast en met hoge stemmen tegen haar te praten waardoor zij nog blijer wordt. Aandacht voor de baas, mij dus, is op zulke momenten nihil. Gekke geluidjes of een Kong Squaker balletje is het enige dat helpt om de aandacht af te leiden. Helaas (voor mij) zijn er ook een heleboel mensen die, al dan niet bewust, met kinderen en felgekleurde wandelwagentje dwars door het losloopgebied heen lopen. Ik ben het met iedereen eens die zegt dat het onacceptabel en zelfs gevaarlijk kan zijn wat ze doet, maar ik kan het gewoon niet altijd voorkomen. Ik ga juist met haar naar die gebieden om haar lekker los te kunnen laten lopen, bepaalde situaties te oefenen en lekker te laten spelen met soortgenoten zodat zij straks een vriendelijke, respectvolle en sociale reus is.
Aan de lijn gedraagt ze zich keurig, ze kijkt alleen naar fietsers, joggers, scooters, katten, kids etc, geeft af en toe een kwispeltje maar loopt netjes door. Bij kinderen moet ik soms wel iets meer moeite doen om haar aandacht bij mij te houden, die vindt ze gewoon zo leuk.

Ik spreek  ook veel baasjes die aangeven dat hun hond tot ca 1 - 1,5 jarige leeftijd hetzelfde deed. Daarna werden ze rustiger en nam het enthousiasme en de interesse af. Uiteraard wil ik hier niet op wachten. Ik wil haar zsm dit ongewenste gedrag afleren en het gewenste gedrag aanleren. Daarbij vraag ik dus wat hulp hier :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het spijt me zeer, maar ik vind de gedachtegang dat de mensen dan maar niet in het losloopgebied moeten gaan lopen heel vreemd. Hier hebben we ook een heel mooi loslooppark, maar daar mag IEDEREEN gebruik van maken. Er staat ook niet voor niets dat loslopende honden toegestaan zijn mits ze op de paden blijven en andere mensen niet tot last zijn.
Je geeft aan dat dit al meerdere keren is gebeurd, dus train nu gewoon eerst even aan de lange lijn. dit gaat gewoon ongelukken geven, zoals ik al aangaf in mijn eerste bericht.. dit gebeurde mij ook 1x en ik schaamde me helemaal kapot. Het was geen agressie, enkel enthousiastme, maar dit mag gewoon niet gebeuren. Discussie's over opgevoede honden zijn hier niet van toepassing, maar ik vind het negeren van andere mensen wel zeker bij de opvoeding horen en als je hond dat niet doet is dat stukje opvoeding er dus nog niet. Probeer daar aan te werken zodat iedereen kan genieten van het losloopgebied.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" In discussie gaan over wanneer een hond wel of niet opgevoed is, heeft TS niet zo veel aan.
Meningen over bepaalde dingen zullen altijd verschillen en zullen ook na een discussie niet op 1 lijn komen.

Ik denk dat het beter is te blijven focussen op tips waar topic starter wat mee kan.

Naast alle tips die al gegeven zijn zou ik TS in elk geval willen adviseren om naast zelf thuis met de hond flink aan de slag te gaan ook naar de hondenschool met een puur positieve instelling te gaan voor een pubercursus opgevolgd door een cursus Gedrags & Gehoorzaamheid. Niet omdat TS niet zelf dingen zou kunnen zeker niet maar het is een belangrijke toevoeging voor hond en baas.

Sadi is mijn 3de hond (Tjaard zijn eerste pup) en ook wij gaan op Cursus, niet omdat we de pup niet zouden kunnen opvoeden maar in benadering omgang met zijn zoveel nieuwe verbeterde inzichten en bijleren en dingen aanpassen is nooit verkeerd. Daarnaast is het voor een hond erg goed om tussen andere honden te leren mede ook omdat je daar op een goede plek bent handvaten te vinden om de focus van jou hond bij je terug te krijgen als die is afgeleid door andere honden of mensen die over het veld lopen. "


De discussie over wanneer een hond nu wel of niet opgevoed is, heeft juist 'alles' met de openingspost te maken. Het lijkt mij zo dat de TS daar juist wel iets aan zou kunnen hebben!!!

Als niet benoemd kan worden wat goed en wat fout is... (wat wel of niet goed opgevoed inhoud) dan zou ik niet weten waar eventuele nuttige tips op gebaseerd moeten worden. 

Je kunt onmogelijk groeien en nieuwe dingen leren/verbeteren, met een allergie voor kritiek. 

Daarbij moet ook eens niet iedere kritische noot als 'aanval' geinterpreteerd worden, dat is zo jammer en zo niet nodig!

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" Het spijt me zeer, maar ik vind de gedachtegang dat de mensen dan maar niet in het losloopgebied moeten gaan lopen heel vreemd. Hier hebben we ook een heel mooi loslooppark, maar daar mag IEDEREEN gebruik van maken. Er staat ook niet voor niets dat loslopende honden toegestaan zijn mits ze op de paden blijven en andere mensen niet tot last zijn. "


Hoi Judith, dit hoor je mij toch niet zeggen? Ik zeg alleen dat dit het voor mij lastiger maakt.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

je kan het wel proberen te voorkomen, het commando hier en blijf en of laag. diva is precies hetzelfde . en in de gaten houden, dat ze niet springt. kan begrijpen dat het heel moeilijk is, maar meer oefenen en werken. diva is ook een hele blije gup en doet precies hetzelfde , maar ik zeg laag , of hier en ze komt ook en aan de riem houden , als je ziet als er mensen aankomen ff bij je tot de orde roepen en tot de mensen weg zijn en dan het commando los. of vrij. zijn maar tipjes hoor

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik quote dan even jouw tekst:
Helaas (voor mij) zijn er ook een heleboel mensen die, al dan niet bewust, met kinderen en felgekleurde wandelwagentje dwars door het losloopgebied heen lopen. Ik ben het met iedereen eens die zegt dat het onacceptabel en zelfs gevaarlijk kan zijn wat ze doet, maar ik kan het gewoon niet altijd voorkomen.

Ik vind dat dit heel ergerlijk klinkt. dat mensen met wandelwagentjes dwars door het losloopgebied heen lopen. Dat mogen ze toch zelf weten? ik kan me voorstellen dat het voor kinderen leuk is om door het bos te lopen. Je laatste zinnetje vind ik ook niet kloppen, want het is jouw taak om dit te voorkomen. Door je hond los te laten kun je het inderdaad niet voorkomen, daarom.. zoals ik al eerder heb gezegt: hond aan de lijn voorlopig tot het eruit getraind is.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Verder heb ik ook niet gezegd dat Lola tegen mensen aan springt en beukt, ze stormt er alleen op af om ze veel te blij en enthousiast te begroeten.
Ik zou haar graag willen aanleren hoe zij op een rustige, nette en respectvolle manier kinderen, mensen en andere honden begroet.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

vaak zit het ook in het ras hoor, diva is ook altijd blij als ze mensen ziet en over enthousiast. dus kan begrijpen dat het heel moeilijk is voor je en vooral als ze veel mensen ziet lopen in een losloop gebied, maar niet iedereen is gediend van zulke honden. niet naar je toe komen en blij zijn enzo O-)

honden page profiel bassiebassie

" Lola is prima opgevoed, ze luistert goed "


Hoe is dit dan mogelijk?

" Aandacht voor de baas, mij dus, is op zulke momenten nihil "


Ze luistert dus nog lang niet goed. Ja misschien zonder afleiding, maar dat is niet goed luisteren. Ik geloof echt wel dat je hond sociaal is. Het zou niet goed zijn als je hond op die leeftijd al niet sociaal is, maar je moet toch toegeven dat je hond helemaal niet goed luistert. Daar zul je dus gewoon mee aan de slag moeten. Spelen met andere honden is heel goed, maar dat betekent niet dat je hond niet meer hoeft te luisteren. En kinderen MOETEN ook leuk zijn en blijven, maar ook hier betekent het niet dat er geen regels aan verbonden zijn en dat je hond niet meer hoeft te luisteren.

Het begin is er misschien wel, maar nu gaat het pas beginnen. Luisteren in een trainingssituatie is eigenlijk alleen maar voor de baas bedoelt. Zodat die leert hoe je het in andere situaties moet aanleren aan de hond. En dat is helemaal aan de baas. Jij weet nu dus hoe je met je hond aan de slag moet gaan. 20 lessen is niet genoeg om je hond op te voeden.....

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en over losloop gebieden, hier hebben we in het bos een stuk voor honden en voor mensen die wandelen en en stuk speciaal voor kids. en juist in dat losloop gebied voor honden, gaan dan mensen lopen , met kinderen , zonder honden en picknicken of voetballen. ja dan vraag je om problemen hoor. dan vragen ze er zelf om sorry. de honden zijn blij dat ze los mogen en moet je ze nog in het gareel houden voor mensen met hun zondagse pak en hun croissant. wil niet zeggen dat je hond niet moet luisteren. maar ja waar ligt dan de grens. wat de hond wel of niet mag en kan in zo een losloop gebied .

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond bijt nog steeds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^