hondje in laten slapen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ja, ik ben ook niet van het kaliber..."duw er maar pillen in".
Maar in deze zaak...mja, kan ik me voorstellen dat je je toch nog verder gaat verdiepen in medicatie.
14 jaar, en dan met zoveel stress de dag door zien te komen lijkt me verschrikkelijk.
En als dit al 14 jaar aan de gang is, dan kan ik me niet voorstellen dat bepaald ander gedrag van jou, of dat van de omgeving opeens na 14 jaar gaat zorgen voor een stressloos leventje.

(dus radio aan of uit, licht aan of uit, zoekspelletjes, extra wandeling, ander voer, andere riem, om maar eens wat dingen te noemen..)
Je zal alles al eens gedaan hebben..

Dus absoluut medicatie..

Wij gaven onze reu altijd valeriaan.
En hebben ook nog wat andere dingen geprobeerd.

Wel opletten dat dit soort middeltjes vaak vroegtijdig moeten worden ingenomen voor het beste resultaat.
Dus niet als de hond in een stress situatie zit, dan ben je te laat..(tenminste , dan werkte het bij onze adrenaline bom niet meer).

Ben zelf niet geheel op de hoogte of je dit soort middelen gewoon de hele dag door kan en mag geven..

Ik hoop dat je iets kan vinden..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien heeft je hondje ook ernstige verlatingsangst? Stress kost het lichaam ook veel mineralen en vitamines,   ik denk dat je ook supplementen nodig hebt voor je hond, buiten iets kalmerends.

Mij lijkt het  een goed idee om contact op te nemen met Monique Bladder, zij heeft veel ervaring met angstige honden.

http://www.moniquebladder.nl/blog/category/artikelen-nederlands/

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ik heb 13 jaar zo'n zenuw peesje gehad, we kregen er zelfs ruzie om .In de auto bv bleef ze piepen en trillen.
Mijn man zei dan hou die hond stil en ik zat met pijn in mijn buik van de stres want ik kreeg haar niet stil.Ze is toen 10 dagen opgenomen geweest bij Martin Gaus dat kostte ons meer dan onze vakantie maar toen ze terug kwam had ze een naar kuchje en was ze iets veranderd maar goed is het nooit gekomen. Wij moesten eerst een dag les krijgen voordat we de hond weer terug kregen.
Daar sta je dan met je toy poedel tussen de bouviers en de herders, aan onze poedel hadden ze het meeste werk gehad werd er gezegd. Ze is 13 jaar geworden en na haar dood kregen wij weer wat rust.
Nu weet ik dat ik geen hond uit een schuurtje moet kopen bij een fokker,  toen hoorde je daar niets over.
Maar het kan je leven behoorlijk gaan beheersen. Sterkte met je beslissing.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Bach bloesem? Er zijn zoveel dingen hierin.. succes..

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

die zal ze vast ook wel geprobeerd hebben net als ik toen met onze toy

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hanka als je niet kan lezen,opzouten dan!!!!
"


En deze vrij agressieve manier van communiceren lijkt mij ook wellicht de reden dat je hondje 14 jaar bang is voor alles...als je al zo snel gepikeerd raakt..

Ik weet hoe slopend een angstige hond is,heb er zelf ook 1(gekregen met 5 maanden oud en is nu bijna 6 jaar),maar die was toch echt na een paar maanden al voor 70% bij gedraaid en sinds 2 jaar ook niet meer zo reactief op vuurwerk.
Moet zeggen dat ik ook heel hard aan mezelf heb moeten werken om haar te kunnen steunen/ondersteunen in haar angsten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

En deze vrij agressieve manier van communiceren lijkt mij ook wellicht de reden dat je hondje 14 jaar bang is voor alles...als je al zo snel gepikeerd raakt..
"


niet doen Soraya.... ze heeft het moeilijk, Trees kan even niets meer hebben, de zorgen , verdriet, het moeten weggaan terwijl je moet werken, en je hond in een hoopje ellende achter moeten laten, wordt wel eens te veel, en ze heeft het toch recht gezet, vandaar niet doen... ze is de wanhoop nabij, ze komt hier voor steun en ook voor advies, als ze een beetje te veel uit haar slof geschoten is, kom op.... het is niet mis als je zoveel zorgen om je hond hebt.

nee ik praat het niet goed, maar ze kan even niets meer hebben, vandaar, en ze heeft zich al verontschuldigd toch.

Reactie van Trees.....Bedankt voor de reacties,
mijn reactie was ook effe niet hoe het moest zijn,
maar voor de duidelijkheid,ik ben haar niet zat,


ze heeft zich toch verontschuldigd !!!!

.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nee, dat is geen leven... Niet voor jou en niet voor je hondje.

Gedrag dat gedurende 14 jaar niet echt veranderd is... mogelijk nog erger geworden lijkt wel onomkeerbaar.

Laten inslapen is een mogelijkheid als je ziet dat je hondje echt enkel bang is en zelden geniet van het leven.  Waarschijnlijk drukt dit op je genzinsleven en ook op het welzijn van de andere, rustige hond. 

Toch lijkt het dan weer "zonde"... Ze is er nu zo oud mee geworden :-) 

Als ik het goed begrijp heb je haar daarvoor nooit of weinig medicatie gegeven ?  Als dat zo is dan kan medicatie nu wel goed aanslaan.  Dan heeft ze immers nog geen gewenning.

Wat ik zou proberen is... ergens in huis, op een plek waar ze het minst last heeft van geluiden buiten... van tv...  of waar ze zelf heen vlucht en ergens onder kruipt als ze angstig is.... Om daar een heel fijn plekje voor haar te maken.  Fijne nieuwe mand met een heerlijk kussen en waarover heen je een redelijk isolerend tapijt (zo een met rubber onder ofzo) kunt leggen.  Daarin ook een nieuwe knuffel... een waarvan je niet denkt dat ze schrikt... gewoon een die zacht is.  Ik zou haar daar dan laten slapen op een moment dat het zo rustig mogelijk is èn toch met rustgevende medicatie.  Heel misschien gaat ze die plek dan als rustgevend aanzien.

Als er dan (later) een  iets is... lawaai buiten of onweder of voetbal op tv, dan kun je haar er zelf op opmerkzaam maken.  De meeste honden kennen het wel als je zelf zegt "hoor!" "boemboem buiten!"... en je luistert zelf ook even. ... Moeilijk te beschrijven... :-)  Maar ik bedoel, dat je haar duidelijk moet maken dat jij het ook hoort.  Of nog beter... Je verwittigt vooraleer je de tv aanzet. Honden gaan soms door met reageren om te "waarschuwen"...  Zij zijn gevoelig (jou hondje waarschijnlijk hypergevoelig) voor geluiden of sfeer en ze willen dat aan je duidelijk maken. 

In plaats van het weg te wuiven of te negeren zou ik in zo'n geval proberen duidelijk te maken dat ik het ook hoor, of weet, maar dat ik het niet erg vind.

En dan kun je proberen met "ga maar wat slapen" en je hondje met een snoepje of een korte knuffel en het "bevel" slaap maar" naar die meer rustige plek brengen.

Misschien wordt het allemaal moeite voor niets, maar ik denk dat het het proberen waard is.  En als het ook maar iets helptdan kun je Disney daar ook met oud en nieuw en rustgevende (nee, liefst geen spierverslappende) medicatie laten slapen.  Misschien een DAP-halsbandje met feromonen... bachbloesem... of als het echt nodig is valium.  Het zou in elk geval een plek moeten worden waar je hondje het gewend wordt dat er geslapen... gerust wordt... veilig is.

Maak je niet boos op je Disney.  Je kunt je dolgedraaid voelen.  Maar het helpt niet.  Integendeel.  Als je het echt niet trekt kun je haar nog beter even in de badkamer... gang... ofzo zetten en volledig negeren, dan boos te worden.  Zeg dan maar "ja, ik weet het, maar nu is het genoeg", zodat je zelf weer tot rust kunt komen.  Maar ik hoop dat een voor haar  "veilige" plek z'n werk een beetje doet.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Dank je wel Willemijn voor je begrip!!
al er 1 geduldig is voor haar dieren,
dan ben ik het wel!!
maar voor sommige reacties,die je bewust kwetsen niet!!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Is het niet mogelijk een foto van je hondje te plaatsen ?  Ik zag dat je al langer op HP reageert.  We moeten al meedenken van op afstand, ... een beeld van je hondje voor ogen hebben is dan toch al iets :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Toch nog eens goed dat de waardeerknop er is vond ik Willemijn :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet als de beste wat het is zorgen maken.dan kan het zijn dat je wel eens wat verkeerds zegt. je kan niet veel meer hebben.

Trees geeft dat toch ook toe. moet voldoende zijn. en nu weer naar topicopener Trees. :-D

Misschien kom je er met valium uit Trees, raadpleeg nog eens je dierenarts hierover.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Willemijn,ik zeg niks raars ,ik zie en 'vertaal' wat er gebeurd,wat ik evt herken.

Ik geef Trees niet op haar flikker,maar ik zeg erbij als je hier van al zo vlot gepikeerd raakt en dan agressief weet over te komen,op een forum...zonder intonaties,zonder gelaatsuitdrukkingen enz...

Een hond voelt al jou boosheid,verdriet disbalans!
Dat is wat er na ook schreef...dat ik ook een bange hond had en dat IK hard aan MEZELF heb moeten werken...om mijn hond te kunnen ondersteunen.

Ik snap dat jij het voor Trees wilt opnemen,maar ik schreef gewoon iets oprechts,misschien lekker duidelijk,maar daar houdt Trees volgens mij wel van ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Misschien is zo'n kalmeringshalsband met feromonen iets? 
Ik weet het ook niet.. onze pup is een redelijke schijterd maar niet zo als jij dat beschrijft Trees. Dat lijkt me redelijk ondragelijk... Misschien dat ze ook nog onzekerder is geworden nu ze wat ouder wordt en haar zintuigen slechter worden. Ik merk dat wel een beetje bij onze oude westie.

Probeer het niet op het hondje af te reageren die weet niet beter.. Lastig ik weet het.. Je geeft veel om je hondje anders maakte je je er niet zo druk om, probeer vanaf daar verder te denken.  En rustige momenten voor jezelf te creëren. Even niet aan je hondje denken, even je eigen ding doen. Dan heb je ook energie voor je hondje.  Misschien een speciaal plekje maken voor je hondje waar ze zich helemaal veilig voelt. Zo'n soort holletje of zo?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@Kylie : Zeker weten ':-)

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik had hier ook een heel bang hondje.. met veel geduld en heeeeel veel tijd, zeg maar jaren, heb ik ze zover gekregen, dat ze veel minder bang is en kan genieten van het leventje. 

Wat heb jij zoal geprobeerd? Bach Bloesem? Op tijden wandelen, wanneer het niet druk is? Je hond alles (wat kan) laten benaderen/besnuffelen.. motiveer je hond wanneer het tot ontdekking gaat, naar iets wat ie doodeng vindt, etcetc

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Ik ga morgen een dap-band halen voor haar,
de spray en stekker heb ik al geprobeert,
dat hielp helemaal niets,
over valium wil ik het gaan hebben met de dierenarts,
andere middelen hielpen niet bij haar,
ik weet zo gauw alle namen niet meer,
hoe plaats ik een foto?
maar neem echt van mij aan,dat ik alles al geprobeert hebt,en ik ga proberen vrij te krijgen,aan het eind van het jaar,zodat ik ergens op een hutje op de hei zit met haar :-) ,want het vooruitzicht geeft me nu al zorgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

trees ik stuur je een pbtje over de foto. :-D

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ik begrijp je aankomende stress maar die pakt zij ook weer op, je zit met haar in een cirkel die maar niet doorbroken word. Hoe doet ze het als je op vakantie gaat naar een huisje of caravan bv ?

honden page profiel --

honden foto van -

ik heb zo`n groot gevoel dat je echt behoorlijk in de stress zit
zolang je al die stress met je meebrengt, wordt het probleem niet verholpen

wat al eerder is gezegd: werk ook aan jezelf... juist het belangrijkste
een angstige hond heeft bescherming nodig, iemand die recht op staat
en jij zit zelf ook diep in de put

misschien kan aan yoga doen? om zo tot rust te komen
eenmaal goed onder de knie kan je bij je hond aan yoga doen, misschien neemt je hond die rust over?
ik weet niet of dit helpt, ik denk nu puur uit mezelf

maar een hond reageert sterk op wat de mens voelt...

zo is er een test gedaan:
hond in een kamer, baasje in andere kamer...
hond was lekker relaxed, werd een beetje geaait
op het moment dat de hartslag van het baasje omhoog ging, ging de hartslag van de hond ook omhoog
en als de hartslag van het baasje daalt, gebeurd dit hetzelfde bij de hond

een hond reageert dus op de mens (uit de test)


ik dekn dat je inderdaad manieren moet vinden om jezelf tot rust te krijgen
dan pas kan je werken aan de angst van jouw hond...
zoek iets wat je leuk vind: sporten werkt heel erg bij stressvermindering!

ik voetbal en teken, zo kom ik tot rust
ook de piano (ook als ik het hoor)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Beste Trees,  Ik kan me voorstellen dat een paar dagen in een hutje op de hei jou ook goed zouden doen.   Maar dan moet je Disney misschien thuis laten ;-)

Ik maak hier wel een grapje.  Maar dat betekent niet dat ik niet begrijp hoe je je voelt hoor.  Maar wat hebben we anders... als niets lijkt te helpen dan er eens even mee te lachen ;-)

Als je het kunt regelen om echt even een weekend of mogelijk een week ergens rustig heen te gaan met de honden.  Ergens waar niemand last heeft van jou hond en jij niet van anderen hun kabaal dan zou dat echt eens heeeel veeeel goed kunnen doen !  Misschien is Disney daar nog banger... maar dan kan het het zijn dat ze achteraf weer relaxter is in haar "veilige, bekende" thuis.

Ik heb het een aantal jaren meegemaakt met Kylie.  De poezen vroegen hier alle aandacht.  Die gaan miauwen als ze willen eten, terwijl Kylie nooit zeurt en eet als ze eten krijgt. 

We kregen dus ofwel een gemiauw vooraleer het etenstijd was... ofwel moest Kylie zien hoe een paar miauwtjes voor voer voor de poezen zorgde.  Tigre, die we zo'n 13 jaar hadden was helemaal niet blij dat we Lizzy geadopteerd hadden.  Ze ging dan ook steeds blazen en snauwen als Lizzzy in de buurt kwam.  En Lizzy, die eigenlijk een heel zachtaardige verdraagzame, maar zelfstandige poes is, ging dat na een poosje ook doen. 

Ik was er niet zo kapot van, want ik wist dat ze elk wel alles kregen en een eigen plekje in huis konden opzoeken... maar we zagen dat Kylie er echt onder leed!  Kylie dook in elkaar als de poezen ruzie maakten.  Kylie wilde enkel nog weg... Kylie was dan alles behalve de vrolijke hond die ze normaal was.  Ze kon dan rillend met haar kop op m'n schoot komen liggen of naar buiten gaan en buiten blijven staan, zonder binnen te willen komen.

We zijn toen met Kerst- en Nieuw een week naar de Ardennen geweest.  Sneeuw... koud... heel veel gewandeld.  De houtkachel aan en ons samen met Kylie opwarmen door daar dicht bij te zitten of te liggen...  (Tot onze spijt...) Niks vuurwerk of geknal met Nieuwjaaar (Kylie is niet bang van vuurwerk).... maar wel heerlijk geluierd en gewandeld. 

We zijn weer thuis gekomen.  Zelf tevreden... en Kylie kon alles weer helemaal aan.  'k Heb het toen ook een beetje anders aangepakt.  Als Tigre en Lizzy tegenover elkaar stonden te blazen en Kylie stond er beduusd bij te kijken riep ik "Kom Kylie, laat de poezen maar doen!" en dan liep ze er kwispelend tussen door.  

Het was eigenlijk ook hier kwestie van niet te bemoederen, maar ook niet te negeren.  Gewoon aan Kylie laten merken dat we zagen wat er volgens haar fout ging... en een oplossing geven.

honden page profiel --

honden foto van -

massagedag helpt ook tegen stress

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" massagedag helpt ook tegen stress "


Haha Juud... Leuk hoor... een paar uren voor een nieuwe werkweek.  ;-)

't Zal wat anders worden :-)

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Disney heeft nu een gezichtje gekregen!!
(profielfoto)

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Jee wat vervelend en zielig voor Disney vooral!

Toen wij gingen verhuizen merkten we ook aan Dexx dat
Hij nerveus en zenuwachtig werd.
Ik heb een gedragstherapeut gehad, die ik beter eerst helemaal had moeten google en en nachecken( meer kwaad dan goed)
Heb toen een dapverstuiver gekocht en dat hielp enorm!
Google dat maar eens!
Mischien helpt het! Het word vaak bij puppie's gebruikt als ze net het nest uitgaan, en bij angstige honden,
Je kunt het altijd proberen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ach kijk!  :-)  Arme lieverd... en arme jij.    Zo schattig en zo'n problemen pfff...  Hopelijk komt het goed... of toch heeel wat beter!

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Het beste is om hem in te laten slapen! :( Hij is heel erg gevoelig geboren en dat is heel erg slecht voor een hondje. Ik moet er zelf bijna van huilen om dit te lezen. :'(

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Lekker lui met Babs is ook heel mooi... Ze ziet er ook nog heel goed uit.  Zo'n leeftijd.

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Maar eigenlijk ''zijn'' er gehoor operaties voor je hond. Maar vaak hoort je hondje dan net zo veel als een mens, en dat is best weinig voor een hond.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat het beste is kun je op afstand niet beslissen denk ik Hermina.  Hoewel jij natuurlijk mag denken dat jij dat het beste zou vinden. :-)

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^