Hond zakt door de poten - gisteravond begonnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liteonitliteonit

Hallo allemaal,

Ik ben op dit forum gekomen na wat Googlen - heb al heel wat gelezen, maar zit zelf met een vraag.
Ik heb een boerenfox van inmiddels +/- 15 jaar oud. Super leuk beestje, en ondanks de leeftijd rent ze nog altijd als een berg geit in de bossen :-) Voor haar leeftijd ziet ze er nog erg jong uit - veel mensen schatten dat ze pas een jaar of 8 is.

Gisteravond na het eten heb ik de standaard ronde met haar gelopen. Na 't poepen deed ze met haar achterpoten wat zant wegschoppen zoals gewoonlijk, maar ineens piepte ze en schoot ze weg.... zomaar uit het niets.
Gelijk terug naar huis gelopen aangezien ze ergens flink van geschrokken was / last van had, ze sleepte soms met een van haar achterpoten en liep wat scheef.
Ik dacht in eerste instantie dat ze wellicht in iets scherps getrapt had, maar heb tot heden nog niets kunnen vinden (al dat erg moeilijk is bij onze hond).
Ze heeft vannacht rustig geslapen, maar vanochtend kon ze helemaal niet meer op haar poten staan. Ze zakt continu door haar achterpoten, heb het idee dat ze als erste door haar rechter pootje zakt.
Als ze probeert te lopen begint ze flink te hijgen, en wordt ze zeer onrustig.
Ze heeft wel gepoept en geplast vanochtend.
Eind van de ochtend heb ik haar nog eens naar buiten genomen (gedragen tot aan het grasveld), maar ze zakt gewoon continu door haar achterpoten, en lijkt een beetje haar evenwicht kwijt te zijn. Al denk ik zelf dat ze zwabbert omdat haar achterpoten niet meer mee willen werken.

Ik heb haar nu maar weer in het mandje gelegd. Ze is alleen rustig als ze ligt.
Zodra ze probeert op te staan, begint ze gelijk weer te hijgen en onrustig te doen.

Ze reageert niet als ik aan haar achterpoten kom. Aangezien nu eindelijk weer ff rustig ligt, laat ik haar even met rustig.

Ik heb vanmiddag een afspraak bij de dierenarts, maar besloot toch ff dit bericht te plaatsen omdat ik bezorgt ben.
Ze heeft wel eens vaker dat ze ergens last heeft, al kan ze dan wel lopen en is het 2-3 dagen later weer normaal, dit is echter iets nieuws.
Daarnaast heeft ze naar mijn weten al een aantal jaren een vorm van epilepsie, al heb ik dat nooit laten bevestigen door een arts.... wellicht dat dit ook een rol mee speelt.

Iemand een idee wat dit zou kunnen veroorzaken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zakt door de poten - gisteravond begonnen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Geen ervaring, en ik ben natuurlijk geen DA, maar het zou misschien een rughernia kunnen zijn? Misschien heeft ze met dat trappen gisteravond even een verkeerde beweging gemaakt wat de hernia veroorzaakt heeft. Gaat vaak gepaard met pijn en slepen van de achterpoten.

Veel succes bij de DA vandaag in ieder geval. Ik hoop dat er iets gevonden wordt en dat er wat mee gedaan kan worden. Succes en beterschap voor je hond!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Is natuurlijk moeilijk oordelen via de pc. Maar ons teefje (pas 5,5 jaar), heeft ongeveer vanaf 3-jarige leeftijd, dat ze met regelmaat wel is mankte, na balletje gooien bv. Dat was dan meestal na een dag, soms 2 dagen weer over. In februari van dit jaar, zakte ze door haar achterpoten en zag dat ze veel pijn had. Dus gelijk naar de DA. Die heeft toen foto's gemaakt van heupen en rug. Eerste instantie ging haar gedachte uit naar HD, maar het bleek spondylose aan haar rug.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

En natuurlijk beterschap voor je hondje en dat ze snel vinden waar de pijn vandaan komt.

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Hoi,

klinkt ernstig en ben ook erg benieuwd hoe het bij de dierenarts is afgelopen. Veel beterschap en succes,

groetjes Astrid

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is het toevallig dat ze terwijl ze achteruit schopte zoals je beschrijft na het poepen dat de pijn opeens opkwam ? zou ze een verrekking hebben door dat schoppen ?

het is verstandig van je dat je het na laat kijken door de dierenarts. misschien valt het mee. hoop ik.

honden page profiel liteonitliteonit

Nou inmiddels al een tijdje terug van de DA.
Bleek toch een Hernia te zijn, zodra de DA aan haar rug kwa gromde ze, wat al genoeg zegt.

Ze heeft nu een corticosteroïden spuit gekregen, en moet morgen terug komen voor controle.
Voorlopig moet ze rustig liggen, en als het aanslaat kan herstel volgende DA 4 tot 6 weken duren :(

Hopen dat het spul aanslaat en positief effect geeft
Weet iemand hoelang het duurt voordat zo'n spuit bij honden effect heeft? Heb zelf het idee dat ze nu al rustiger slaapt.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Oef, dus toch wat ik dacht.
Beterschap voor je hond! Rust houden is erg belangrijk, en dan ook echt die 6 weken rust houden hoor, want die zijn echt nodig. Succes!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Jeetje dat is niet zo mooi voor je normaal kwieke hondje.
Maar geef haar de rust die ze nodig heeft en hopelijk komt het dan weer in orde,beterschap!

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Nou heel veel beterschap met je hond. Maar lekker relaxen en verwennen. Groetjes Astrid

honden page profiel liteonitliteonit

Ja, rust zal ze zeker moeten hebben. Gelukkig is dat wel te doen, alleen het wandelen wat ze graag deed gaat niet en mag niet :-(

Ze lijkt na de spuit iig minder pijn te hebben, zo nu en dan ligt ze een stuk rustiger in haar mandje - ze probeert afentoe weer haar relaxte houding aan te nemen (op de rug liggen).
Maar plassen / poepen heeft ze eigenlijk al de hele dag niet gedaan. Ze is net nog even buiten geweest, maar ze zakt nog altijd continu door haar achterpoten heen, wat dat betreft merk ik nog geen enkel verschil van de spuit.
De DA vertelde dat ze morgen bij controle iig een stuk beter zou moeten zijn wil de spuit helpen, al heb ik het idee dat het zoals bij alle andere dingen langer gaat duren voordat het daadwerkelijk effect heeft.
Wellicht dat zo'n spuit nog een keer herhaald moet worden, maar daar heb ik werkelijk geen idee van :(

Al met al hoop ik dat ze nacht rustig door komt, en morgen iig wilt plassen en wat vooruitgang boekt.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

las dit maar net maar zonder dat ik las wat de da zei dacht ik ook direct aan de rug.
je moet zelf maar eens een hernia hebben , dan herstel je ook heel traag dus vind ik het wel en beetje normaal dat ze nog door haar pootjes zakt, hoop dat als ze nog een spuit krijgt het helpt

wanneer moet je terug naar da, hopelijk heeft hij goed nieuws, veel beterschap voor je hondje

Peters (Gast)

Hallo Liteonit Ik herken je verhaal meteen, onze Mechelaar ( 13 ) doet precies hetzelfde, dierenarts heeft er naar gekeken en wat bleek Heupdysplasie of tewel  HD, dit heb ik proberen tegen te gaan met poeders door het eten, pilletjes van de dierenarts die werken zeer goed tegen de pijn, maar het omvallen slepen met de achter poten of struikelen, over dr eigen voorpoten is echt een HD verhaal, er zit totaal geen kracht meer in de poten kan je zo met 1 vinger omhoog tillen, zou toch niet moeten kunnen met zo n grote hond als onze Mechelse herder van ongeveer 30 kilo.Dit heeft ook echt met erfelijkheid te maken, wat de dierenarts ook zegt, je kan wel operaties laten doen maar voor zo n oudere hond is het vaak niet eens verstandig, puur omdat met die leeftijd de narcose moeilijker afgebroken kan worden door het eigen lichaam. het is gewoonweg een risico , dat risico is te overwegen en dat is voor iedereen een persoonlijke misschien wel moeilijke beslissing. ik wens je veel succes   vriendelijke groet Peters  

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik weet niet waar je dat vandaan hebt, maar er is voor vrijwel elke hond een veilige narcose. Mijn vorige hond is op 15 jarige leeftijd nog twee keer geopereerd en heeft van de narcose geen last gehad. 

could_talk (Gast)

Beste liteonit,

 

We zijn gisteren naar de dierenarts geweest met dezelfde verschijnselen als jouw boerenfox.

Volgens de arts loopt onze hond (kruizing shit zhu/Lhasa Apso) enigzins schuin vanwege de pijn of dat hij niet veel steun heeft van de achterpoten. Ook moet hij wat afvallen zodat de problemen wat zullen afnemen. Hij weegt op dit moment 9kg. Verder is het een gezonde hond en kan ze niets afwijkends vinden. Wat we mee kregen zijn pijnstillers en onstekingsremmers. Later nog besluiten en checken of de knieschijven nog goed staan. Zonodig opereren om deze goed te zetten als nodig. Onze hond is 8 bijna 9 jaar en doet alles voor een koekje dus ook lopen. Maar dat zal verminderd worden om hem weer op gewicht te krijgen. De arts gaf aan dat er geen aanwijzingen zijn voor een vorm van artrose. Ook wij tillen hem op als hij steeds door de poten zakt maar uitlaten moet toch. Beweging voor de hond is toch beter maar soms heeft hij er geen enkele zin in.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Als alternatief, mocht de spuit niet het gewenste resultaat hebben kun je ook hier naar kijken

 

www.kreupeldier.nl

 

als ze trouwens helemaal niet past en poept, zou ik niet tot morgen wachten maar vandaag de DA nog bellen, want de blaas moet wel leeg. Bovendien kan dit een teken zijn van een dreigende dwarsleasie en dat is een van de weinige indicaties voor een spoedingreep bij een hernia. Bij een dreigende dwarslesie voelt ze niet dat ze moet poepen en plassen, het kan ook zijn dat het haar niet lukt omdat ze de houding niet aan kan nemen of dat die houding pijnlijk is. Dan zou je kunnen proberen of het helpt als je haar ondersteunt en zachtjes de buik masseert om te helpen met poepen. Gewoon hand onder de buik houden in de poep houding en subtiel beetje kneden hielp bij min oude husky die door slijtage aan zijn rug er steeds meer moeite mee kreeg

Ria (Gast)

ik heb sinds een paar dagen hetzelfde probleem met mijn hond, ook een boerenfox van 13 jr. oud.

DA dacht dat ze artrose heeft maar dat geloof ik niet, heeft het gekregen na heftig stoten tegen de stoel met uitschudden.

het begint bij haar staartje, gaat in een rare kronkel staan, en dan zakt ze door haar achterpoten. duurt ongeveer 2 minuten en is dan weer over.

ze heeft nu carprofen en morfine.

honden page profiel Denblyden AndyDenblyden Andy

Volgens mij is een röntgenfoto de enige manier om duidelijkheid te krijgen. De rest is gissen. Niet alle DA hebben dit apparaat en goedkoop is dit ook zeker niet, maar we willen allemaal toch enkel het beste voor onze dieren...?

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Helaas heb ik wel ervaring met het door de pootjes zakken. Oorzaak een te groot hart en zij was helemaal op, dat is heel snel gegaan.

Frodo (Gast)

wij hebben ook ervaring met door de achterpoten te zakken, onze Frodo word op 14 febr. 9 jaar en heeft dit op 8 maanden tijd twee keer gekregen wat toch wel een zeer pijnlijk gebeuren is voor hen, besloot de dierenarts om rug RX te nemen, nu heeft hij verkalking tussen laatste ruggewervel en eerste staartwervel waar dus bij een verkeerde beweging vast geraakt en de spieren zich gaan opspannen om erger te voorkomen., ook rustig aan doen niet meer met balletje spelen om bruuske bewegingen te vermijden, is een border collie dus zeker niet makkelijk om hem rustig te houden maar we doen als goede baasjes ons uiterste best om hem toch nog wel een aantal jaartjes zonder te veel zeer bij ons te houden, ook ben ik begonnen met samenspraak van dierenarts om hem het natuurlijk product dat ikzelf inneem want ik heb nl. hetzelfde als hij en ben daar enorm goed mee, dus hoop ik dat hij er ook baat mee heeft, in elk geval doen we er geen kwaad mee en wat als het niet baat schaad het ook niet.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" wij hebben ook ervaring met door de achterpoten te zakken, onze Frodo word op 14 febr. 9 jaar en heeft dit op 8 maanden tijd twee keer gekregen wat toch wel een zeer pijnlijk gebeuren is voor hen, besloot de dierenarts om rug RX te nemen, nu heeft hij verkalking tussen laatste ruggewervel en eerste staartwervel waar dus bij een verkeerde beweging vast geraakt en de spieren zich gaan opspannen om erger te voorkomen., ook rustig aan doen niet meer met balletje spelen om bruuske bewegingen te vermijden, is een border collie dus zeker niet makkelijk om hem rustig te houden maar we doen als goede baasjes ons uiterste best om hem toch nog wel een aantal jaartjes zonder te veel zeer bij ons te houden, ook ben ik begonnen met samenspraak van dierenarts om hem het natuurlijk product dat ikzelf inneem want ik heb nl. hetzelfde als hij en ben daar enorm goed mee, dus hoop ik dat hij er ook baat mee heeft, in elk geval doen we er geen kwaad mee en wat als het niet baat schaad het ook niet. "

Oud topic ! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond zakt door de poten - gisteravond begonnen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^